ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 14 Απρίλη 2013
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ο λαός να συνεχίσει να απομονώνει τα φασιστοειδή

Γρηγοριάδης Κώστας

Το αποκρουστικό πρόσωπό τους ως μακρύ χέρι των μονοπωλίων ενάντια στο λαό, την οργανωμένη πρωτοπορία του, επέδειξαν ξανά και ξανά τις προηγούμενες μέρες τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής. Με παρελαύνοντα τάγματα εφόδου, κραυγές κατά του εργατικού κινήματος, άνανδρες επιθέσεις και ωμές απειλές κατά αγωνιστών, οι τραμπούκοι της νεοναζιστικής οργάνωσης στοιχίζονται για να προασπίσουν την εξουσία του μεγάλου κεφαλαίου. Ταυτόχρονα όμως, βίωσαν και βιώνουν την απομόνωση και απαξίωση, παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει, καθώς αποδεικνύεται ότι ο λαός και πρέπει και μπορεί να τους στείλει πίσω στον απόπατο της ιστορίας, αυτούς και το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται.

Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση όσα έγιναν στη Ζάκυνθο, όπου τα φασιστοειδή πολυδιαφήμιζαν διανομή τροφίμων και ρούχων στους Ζακυνθινούς. Μόνο που οι τελευταίοι δεν τσίμπησαν. Ελάχιστοι προσήλθαν να δεχτούν την ελεημοσύνη της. Την ίδια ώρα, μάλιστα, οι τραμπούκοι της Χρυσής Αυγής επεδείκνυαν όλη τη βία του εκμεταλλευτικού συστήματος που τους γέννησε και τους θρέφει, καθώς αντιδρώντας σε αντιφασιστική συγκέντρωση στο νησί, ο βουλευτής της οργάνωσης Ιωαν. Λαγός περιτριγυρισμένος από μπράβους της οργάνωσης συμβούλευε τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που μετέβη στο σημείο: «Αν θέλετε πάντως για να μην κουράζετε και τους άντρες σας, πάρτε τους και φυγέτε, φυγέτε σεις να το λύσουμε το θέμα μας, άμα είναι μπορούμε να το λύσουμε το θέμα μόνοι μας (...) εγώ σας ενημερώνω ότι αν αυτοί οι άνθρωποι πλησιάσουν (...) θα τα τσακίσουμε»...

Προπαγανδίζοντας την τέτοια βία τους, άλλα φασιστοειδή της οργάνωσης, καμιά 20αριά όλα κι όλα, επίσης απομονωμένα από το λαό, έκαναν πορεία στην Καβάλα ενάντια στη λειτουργία σχολείων για παιδιά μεταναστών από την Αλβανία και όχι μόνο. Περιδιάβαιναν δρόμους της πόλης κραδαίνοντας μαδέρια και κραυγάζοντας συνθήματα όπως «Αλήτες, προδότες, κομμουνιστές» ή «Στο Βίτσι και στο Γράμμο σας χώσαμε στην άμμο», δείχνοντας τι πραγματικά τους πονάει, πού στοχεύουν, ποιους εξυπηρετούν.

Απομονωμένα και στη Θάσο δεν τόλμησαν καν να πατήσουν το πόδι τους στο χωριό Παναγιά, όπου είχαν προαναγγείλει ότι θα πήγαιναν τάχα να διανείμουν τρόφιμα. Οι κάτοικοι, τους είχαν στείλει μήνυμα ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι. Πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού για να εμποδίσουν την έλευση των νεοναζί στον τόπο τους, διαδήλωσαν φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης του φασισμού και του ρατσισμού, κατήγγειλαν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί στημένο παρακρατικό μηχανισμό και γέννημα - θρέμμα του συστήματος, που σήμερα γονατίζει και κάνει το λαό να υποφέρει. Οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίσθηκαν μετά την οργανωμένη λαϊκή κινητοποίηση. Προηγούμενα τους είχαν διώξει και από το χωριό Ποταμιά.

«Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους»

«Πόρτα» έφαγαν και στην Καλαμάτα. Ομάδα νεοναζί, με επικεφαλής τον βουλευτή τους Δ. Κουκούτση (σημειωτέον, στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο με τον εν λόγω νεοναζί να λέει ότι κατηγορούν την Χρυσή Αυγή ως «έκτρωμα, μίασμα... γρυλίζετε, φασιστόμουτρα, χιτλερόμουτρα, ταγματασφαλίτες... ε, δε μας ενοχλεί κιόλας...») επεχείρησε αργά ένα βράδυ να μπουκάρει στο Γενικό Νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας για να εντοπίσει «παράνομες» αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, όπως είχαν κάνει προηγούμενα και στο νοσοκομείο της Τρίπολης. Τα φασιστοειδή εμποδίστηκαν. Ακολούθως,ήρθαν αντιμέτωποι με τσιγγάνους οι οποίοι είχαν μεταφέρει εκεί 22χρονο που είχε ξυλοκοπηθεί (κοντινοί του άνθρωποι απέδιδαν τον τραυματισμό του σε ρατσιστές).

Η εμφάνιση των φασιστοειδών προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Χαρακτηριστικά, το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο τόνιζε σε ανακοίνωσή του: «Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δε θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού. Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δε χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή (...) Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο».

Τους πονάει η αλήθεια

Αντιδράσεις προκάλεσε και η στάση ορισμένων μαθητών, που βρίσκονται στην επιρροή της «Χρυσής Αυγής», απέναντι σε εκπαιδευτικό του 4ου Λυκείου Αχαρνών. Οι συγκεκριμένοι μαθητές ζήτησαν να τιμωρηθεί η εκπαιδευτικός από τη διεύθυνση του σχολείου, επειδή είχε μοιράσει έξω από το σχολείο την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την 25η Μαρτίου. Διαφορετικά έλεγαν ότι θα προσφύγουν στο υπουργείο Παιδείας! Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, αλλά και της Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής που έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο σχολείο. «Φαίνεται ότι αυτό που περισσότερο ενοχλεί είναι οι απόψεις και η αγωνιστική δράση της συναδέλφου γενικότερα στο σχολείο. Θέλουν να φιμώσουν κάθε αγωνιστική φωνή που λέει την αλήθεια στους μαθητές», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ.

Λαϊκά αντανακλαστικά προκάλεσε και η νέα στοχοποίηση από φασίστες εκπαιδευτικών που επιμένουν να λένε την αλήθεια στους μαθητές, που αναπτύσσουν συλλογική δράση, που δεν ασπάζονται τη σάπια «ιδεολογία» των ναζί. Μετά από απειλές και διαδικτυακή προπαγάνδα, στόχος έγινε και έτερος εκπαιδευτικός του 4ου Λυκείου Αχαρνών, υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ, ο οποίος στο πλαίσιο του μαθήματος της θρησκειολογίας είχε προγραμματίσει επίσκεψη της τάξης σε ινδουιστικό ναό που βρίσκεται λίγα μέτρα από το σχολείο. Στη διαδρομή, 5 «φουσκωτοί» ακινητοποίησαν τον εκπαιδευτικό μπρος στα μάτια των μαθητών του και του άλλου συνοδού εκπαιδευτικού, επιτέθηκαν εναντίον του με χυδαίους χαρακτηρισμούς, βρισιές και απειλές για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Προφανώς, οι επιθέσεις αυτές ούτε τυχαίες είναι, ούτε μεμονωμένες, τάχα τολμήματα κάποιων ...θερμοκέφαλων. Αλλωστε η Χρυσή Αυγή με σειρά τοποθετήσεων και ενεργειών της έχει πάρει καθαρά θέση υπέρ των μονοπωλίων ντόπιων και ξένων, ζητά διαρκώς νέα μέτρα και παραχωρήσεις υπέρ τους, επιχειρώντας να τα ενισχύσει στην προσπάθειά τους να ξεπεράσουν αλώβητα την κρίση τους, φορτώνοντας όλο και περισσότερα βάρη στις πλάτες του λαού.

Εξ ου και το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, οι αγωνιστές που πυκνώνουν τις γραμμές τους, είναι καρφί στο μάτι τους. Επειδή στέκονται ταξικά, ανειρήνευτα απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο που τσακίζει το λαό, ό,τι δηλαδή υπηρετούν οι χρυσαυγίτες. Συνάμα επειδή αποκαλύπτουν τον βρώμικο ρόλο των νεοναζί, όλη την συστημικότητά τους.


Β.Α.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ