ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /40
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Αλληλεγγύη στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης

Η ωμή βία των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη έχει ενταθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Με πρόφαση τις επιθέσεις αυτοκτονίας Παλαιστινίων καμικάζι, η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν συνεχίζει τις από αέρος επιθέσεις εναντίον αμάχων Παλαιστινίων, παιδιών και «στόχων» που βάλλονται με σκοπό να κάμψουν το φρόνημα του παλαιστινιακού λαού.

Παραβιάζοντας τη Συνθήκη της Γενεύης οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την κίνηση ακόμα και ασθενοφόρων και οχημάτων που μεταφέρουν ασθενείς και τραυματίες στη Γάζα, απαιτώντας πριν από κάθε μεταφορά να ζητείται άδεια από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του Αριέλ Σαρόν, με τη συνενοχή των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης προχωρά συστηματικά σε εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, πιστεύοντας έτσι ότι θα σταματήσει την εξέγερση.

Η ΕΕΔΔΑ καλεί τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κάθε πολίτη να δείξουν για μια ακόμα φορά την αλληλεγγύη τους προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό με κάθε πρόσφορο τρόπο:

  • Στέλνοντας διαμαρτυρίες στον Πρόεδρο Μπους και στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα (φαξ: 6463450),
  • Εκφράζοντας την αγανάκτησή τους στον πρωθυπουργό Αριέλ Σαρόν (φαξ: 00972-2-2-566-4838/670-5415) και την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα (φαξ: 6479510) και ζητώντας να σταματήσουν αμέσως οι βομβαρδισμοί παλαιστινιακών πόλεων, να αποσυρθούν τα ισραηλινά στρατεύματα και να αρθεί η κατάσταση πολιορκίας,
  • Καλώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (φαξ: 0032-2-2-2846974/2306933) να ασκήσει πιέσεις στην κυβέρνηση Σαρόν να σεβαστεί τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού,
  • Διοργανώνοντας εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Η ΕΕΔΔΑ, σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς της χώρας μας, θα προχωρήσει στη διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων υποστήριξης του αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Τα σχέδια του εγκληματία πολέμου Σαρόν και των υποστηρικτών του δεν πρέπει να περάσουν.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΔΑ

«AMERICAN EXPRESS»
Χιλιάδες νέες απολύσεις

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-

Σε νέο κύκλο χιλιάδων απολύσεων, το δεύτερο μέσα σε ένα χρόνο, προχωρεί η «American Express», ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός οργανισμός παγκοσμίως και ο τέταρτος μεγαλύτερος εκδότης πιστωτικών καρτών στον κόσμο. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Κένεθ Τσένο, η κατακόρυφη πτώση των πωλήσεων ταξιδιών μετά τις 11 Σεπτέμβρη επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρίας, με αποτέλεσμα να κρίνονται απαραίτητες οι απολύσεις 6.500 εργαζομένων. Λίγους μήνες νωρίτερα, είχαν απολυθεί άλλοι 7.700 εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση του εργατικού δυναμικού της εταιρίας (88.850 εργαζόμενοι) από τις αρχές του έτους να αγγίζει το 15%, προκειμένου η εταιρία να παραμείνει «ανταγωνιστική στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ