ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2001
Σελ. /40
ΑΘΗΝΑ
Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στα Προπύλαια

Σήμερα στις 6.30 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο και η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, που διοργανώνουν 82 μαζικοί φορείς του Λεκανοπεδίου Αττικής

Οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί. Για να υπερασπιστούμε την ειρήνη και να καταδικάσουμε τον πόλεμο. Για να προασπίσουμε και να διευρύνουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις και ελευθερίες, που επιδιώκουν να τις βιάσουν οι ιμπεριαλιστές. Οφείλουμε να είμαστε εκεί, για να καταδικάσουμε τις αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ, που επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια Ευρώπη του «τρόμου», με στρατό και αστυνομία που θα στρέφεται εναντίον του λαών και των κινημάτων τους. Να καταδικάσουμε την αντιλαϊκή πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, που τις μέρες αυτές πρόκειται να περάσει από τη Βουλή έναν ακόμα προϋπολογισμό, λουσμένο με τόνους ιδρώτα των εργαζομένων, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της άρχουσας τάξης και στο ατέλειωτο εναγώνιο κυνήγι της για την απόκτηση του μέγιστου κέρδους.

Ολοι σήμερα συγκεντρωνόμαστε, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των 82 μαζικών φορέων που διοργανώνουν το παλλαϊκό συλλαλητήριο και πορευόμαστε στους δρόμους της Αθήνας, έξω από την αμερικάνικη Πρεσβεία. Η φωνή του λαϊκού κινήματος θα είναι φωνής αντίστασης, μήνυμα αγωνιστικό που θα περάσει τα σύνορα. Θα φτάσει εκεί, στο Λάακεν του Βελγίου, και θα ενωθεί με τις χιλιάδες φωνές των εργαζομένων από όλη την Ευρώπη, που θα διαδηλώσουν κι αυτοί, με τη σειρά τους, την αντίθεσή τους στην πολιτική της ΕΕ, που με πρόσχημα την τρομοκρατία θέτει υπό διωγμόν κάθε έννοιας ελευθερίας...

Σήμερα το απόγευμα, οι δρόμοι της πρωτεύουσας θα γεμίσουν από ανθρώπους κάθε ηλικίας. Εργάτες, φοιτητές, μαθητές, άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, όλοι οι προοδευτικοί άνθρωποι, θα ξεκινήσουν για να βρεθούν στα Προπύλαια, από κάθε γωνιά της αττικής γης, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους ενάντια στους στόχους και τις επιδιώξεις της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων.

Τα μέλη των συνδικάτων, των μαζικών φορέων και των αντιπολεμικών κινήσεων του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα καταγγείλουν τους βομβαρδισμούς και τη σφαγή του αφγανικού λαού, τις προκλητικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολλών κρατών, την προετοιμασία νέων επεμβάσεων και πολέμων σε όλο τον πλανήτη.

Το λαϊκό κίνημα οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η ένταση της επιθετικότητας των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ στοχεύει απευθείας εναντίον του. Κύρια επιδίωξη και στόχος των ιμπεριαλιστών είναι να καμφθούν οι λαϊκές αντιδράσεις, που προκαλούνται από την ένταση της καταλήστευσης χωρών και λαών.

Οσοι θα βρεθούν σήμερα στους δρόμους του αγώνα και της πάλης, θα καταδικάσουν και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι συνυπεύθυνη σ' αυτόν τον αντιλαϊκό κατήφορο, αφού συνυπογράφει αυτές τις επεμβάσεις και τις «τρομοαποφάσεις», αφαιρώντας στοιχειώδη και κατοχυρωμένα λαϊκά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η μάχη θα είναι σκληρή. Η βάρβαρη ιμπεριαλιστική επίθεση δεν έχει κανόνες και θεσμούς. Οι δολοφόνοι της Νέας Τάξης δε διαπραγματεύονται, είναι αδίστακτοι. Ακόμα και αυτές, τις τελευταίες ώρες, κάθε εργαζόμενος πρέπει να δώσει τη δική του προσωπική μάχη και να μην κατέβει μόνος του, στο συλλαλητήριο. Δίπλα του πρέπει να είναι ο συνάδελφος, ο φίλος, ο γείτονας. Ο ενωμένος λαϊκός αγώνας είναι μονόδρομος, μόνο μέσα απ' αυτόν μπορούν να αποτραπούν αυτές οι εξελίξεις.

  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ), με κεντρικό του σύνθημα «μαζικός αγώνας για την ειρήνη, την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και ελευθεριών», καλεί τα μέλη της Ομοσπονδίας να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο της Αθήνας, αλλά και όλους τους λογιστές να συμμετέχουν στα κατά τόπους συλλαλητήρια που οργανώνονται σε όλη τη χώρα.
ΧΑΛΚΙΔΑ
Αύριο η αντιπολεμική συναυλία

Η Αντιπολεμική Κίνηση Φορέων του Νομού Εύβοιας διοργανώνει αντιπολεμική συναυλία υπό την αιγίδα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, με τον Μίλτο Πασχαλίδη, αύριο Παρασκευή 14 του Δεκέμβρη και ώρα 8 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο ΕΑΚ (δίπλα στο κολυμβητήριο της πόλης). Στη συγκεκριμένη συναυλία, συμμετέχουν πλήθος μαζικών φορέων του νομού.

Προσυγκεντρώσεις

Προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για το σημερινό συλλαλητήριο. Συγκεκριμένα:

- Τα μέλη των συνδικάτων θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Κάνιγγος, στις 6 μ.μ.

- Τα μέλη των Επιτροπών Ειρήνης και των μαζικών φορέων από όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια, επίσης στις 6 μ.μ.

- Τα μέλη της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη καλούν όλους τους νέους ανθρώπους να συγκεντρωθούν απευθείας στα Προπύλαια.

Συλλαλητήρια σε Πάτρα, Βόλο και Αλεξανδρούπολη

Πανεργατικά συλλαλητήρια διοργανώνονται σήμερα Πέμπτη 13 του Δεκέμβρη σε τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας. Το Λαϊκό κίνημα της χώρας μας θα απαιτήσει την απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και θα δηλώσει την απόφασή του να αντισταθεί στα νέα μέτρα καταστολής που θα υπογράψουν οι αρχηγοί των κρατών - μελών των χωρών της ΕΕ τις επόμενες μέρες. Συγκεκριμένα:

- Στην Πάτρα πανεργατικό συλλαλητήριο διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Πάτρας στις 7.30 μ.μ., μπροστά από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

- Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, μετανάστες, συνταξιούχους και νέους του Νομού Μαγνησίας, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών στην πανεργατική συγκέντρωση, που διοργανώνει, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.

- Συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 του Δεκέμβρη, στις 6.30 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ