ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Οχτώβρη 2007
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Ζητήματα όπως το Ασφαλιστικό, η Παιδεία και η Υγεία, το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και η ανάγκη της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων εναντίον της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης βρίσκονται στο επίκεντρο ενός πλατιού πολιτικού ανοίγματος που υλοποιούν σε όλη τη χώρα οι ΚΟ του ΚΚΕ, επιδιώκοντας συγχρόνως να συζητήσουν ξανά με τους ανθρώπους του μόχθου - τους οποίους συνάντησαν προεκλογικά - για το εκλογικό αποτέλεσμα και την προοπτική που αυτό ανοίγει. Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται μεταξύ άλλων οι παρακάτω δραστηριότητες στην κατεύθυνση αυτή:

Σήμερα Σάββατο
  • Οι ΚΟ Αγίων Αναργύρων διοργανώνουν σύσκεψη στο Β΄ ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων στις 9 μ.μ. με θέμα τα εκλογικά αποτελέσματα και την προοπτική του ΚΚΕ.
  • Η ΚΟΒ Ιδιωτικών Υπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών διοργανώνει σύσκεψη με θέμα τα συμπεράσματα των εθνικών εκλογών και την Κοινωνική Ασφάλιση. Η σύσκεψη θα γίνει στις 8 μ.μ. στο καφέ του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων (Πλ. Μητροπόλεως 10).
  • Στις 11 π.μ. σε σύσκεψη που διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στο Ειρηνοδικείο Κατερίνης θα παραβρεθεί ο Γιάννης Ζιώγας.
  • Στο Δήμο Αστακού θα περιοδεύσει Νίκος Μωραΐτης.
Αύριο Κυριακή
  • Η ΚΟΒ ΤΑΞΙ της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ καλεί σε σύσκεψη με θέμα «Τα συμπεράσματα από τις εθνικές εκλογές και η οργάνωση της πάλης για το Ασφαλιστικό και για τα λαϊκά προβλήματα» στις 11 π.μ. στην αίθουσα φορτηγών. Θα μιλήσει ο Γιώργος Σιγάλας.
  • Σύσκεψη της ΚΟ Π. Κοκκινιάς στις 12.30 το μεσημέρι στην ταβέρνα «ΒΛΑΧΟΣ» (Καψάλη 9 - Νίκαια). Θα μιλήσει η Ελπίδα Παντελάκη.
  • Στο Δήμο Οινιαδών θα περιοδεύσει ο Νίκος Μωραΐτης.
  • Στην Καρδιτσομαγούλα, στις 8 μ.μ., θα μιλήσει ο Β. Μπούτας.
  • Στο Μελισσοχώρι Καρδίτσας, στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Κ. Θεοδωρίδης.
Τη Δευτέρα 15/10
  • Σύσκεψη και συζήτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα διοργανώνει η ΚΟΒ Φαρμάκου, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα της ΚΟΑ επί των οδών Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου.
  • Στις 10 π.μ. τους εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, στην Καλλιθέα, θα επισκεφθεί ο Γιώργος Μαυρίκος.
  • Οι ΚΟ της Καλλιθέας καλούν σε συγκέντρωση γυναικών στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Εθνικής Αντίστασης (Αραπάκη 69, Καλλιθέα, 2ος όροφος, είσοδος από Καραντηνού), θα μιλήσει η Αιμιλία Αγκαβανάκη.
  • Ο Γιάννης Πρωτούλης θα μιλήσει σε σύσκεψη στις 7.30 μ.μ. στην ταβέρνα «ΘΑΛΠΩΡΗ» (Γ. Παπανδρέου 47, Γουδί, Ζωγράφου).
  • Στις 9.30 π.μ. στα δημοτικά σχολεία του Νέου Κόσμου θα περιοδεύσει ο Δ. Αγκαβανάκης.
  • Η ΚΟΒ Μοσχάτου διοργανώνει σύσκεψη στις 7 μ.μ. σε αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης, με ομιλητή τον Σπύρο Χαλβατζή.
  • Περιοδεία της Ελπίδας Παντελάκη στις 8 π.μ. στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πειραιά.
  • Στον Κέδρο Καρδίτσας, στις 7 μ.μ., θα μιλήσει ο Σ. Μανόπουλος.
  • Στις 10 π.μ. με τους εργαζόμενους της «Ολυμπιακής» στη Θεσσαλονίκη θα συναντηθεί η Σοφία Καλαντίδου, ενώ στις 5 μ.μ. θα παραβρεθεί σε σύσκεψη του Συλλόγου Γονέων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αγρότες και έμποροι συνθλίβονται από τα σούπερ μάρκετ

Στην Κεντρική Λαχαναγορά περιόδευσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας

Ο έλεγχος της διακίνησης των αγροτικών προϊόντων στη λιανική αγορά περνάει σταδιακά στα χέρια των πολυεθνικών και των λίγων μεγάλων επιχειρηματιών - ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ. Ετσι, μέσω της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης διακινείται μόλις το 30% των αγροτικών προϊόντων.

Τις συνέπειες αυτής της πολιτικής και σε ό,τι αφορά στην ποιότητα των προϊόντων που διακινούνται, αλλά και στον οικονομικό στραγγαλισμό των αγροτών και των ίδιων, περιέγραψαν οι έμποροι στον βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Ζιώγα, ο οποίος χτες, νωρίς το πρωί, περιόδευσε στη Λαχαναγορά, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟΘ του ΚΚΕ. Το κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε και με τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου των εμπόρων.

Ο Γιάννης Ζιώγας κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να οργανώσουν την αντίσταση των εμπόρων στην πολιτική στήριξης του κεφαλαίου και της ασύδοτης δράσης του, που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Στις συζητήσεις οι έμποροι κατήγγειλαν την πρακτική των σούπερ μάρκετ που, όπως είπαν, εκτός από το γεγονός ότι γεμίζουν την αγορά εισαγόμενα προϊόντα, αγοράζουν τα ντόπια πάμφθηνα. Το πλεονέκτημα που προβάλλουν για να πείσουν τους αγρότες να δώσουν την παραγωγή τους κοψοχρονιάς, είναι ότι έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν μεγάλες ποσότητες, αν και πληρώνουν με επιταγές μακράς χρονικής διάρκειας.

Στη Μαδρίτη

Ο Βασίλης Οψιμος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, αναχώρησε για τη Μαδρίτη μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας. Στη Μαδρίτη στις 13 και 14 Οκτώβρη διεξάγεται συνάντηση εκπροσώπων σειράς κομμουνιστικών κομμάτων από την Ευρώπη προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες για τη μαρξιστική και την εσωκομματική μόρφωση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελεύθερος ο Αφρικανός μετανάστης

Ελεύθερος αφέθηκε ο αφρικανός μετανάστης Ντάνκο Μορτάλα, μετά τη δίκη του χτες το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση με αναστολή. Ο Αφρικανός μετανάστης από τη Σενεγάλη, θύμα κι αυτός της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια ελέγχου από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας χτύπησε στο κεφάλι. Τραυματισμένος οδηγήθηκε στο ΑΤ Λευκού Πύργου. Δικάστηκε μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας. Αθωώθηκε για την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, και καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της πρόκλησης ελαφράς σωματικής βλάβης και εξύβρισης.

ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκδήλωση τιμής για τον Νίκο Πλουμπίδη

Πενήντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από την εκτέλεση του Νίκου Πλουμπίδη. Στη μνήμη του αγωνιστή κομμουνιστή οι ΚΟ Χαϊδαρίου του ΚΚΕ και το ΔΣ του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής αύριο Κυριακή 14 Οκτώβρη, στις 10 το πρωί, στο χώρο όπου εκτελέστηκε, στην Αγία Μαρίνα στο Δαφνί (τουριστικό περίπτερο Χαϊδαρίου επί της Λεωφόρου Αθηνών).

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύσκεψη για τα προβλήματα των μεταναστών

Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη των προβλημάτων των μεταναστών, αλλά και την ενίσχυση του κοινού αγώνα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από φυλή και καταγωγή, αναλαμβάνουν οι κομμουνιστές, καλώντας σε σύσκεψη που διοργανώνει αύριο, Κυριακή, 14 Οκτώβρη, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ, για τις «Θέσεις του ΚΚΕ για τους μετανάστες».

«Σε καλούμε να έρθεις στη συζήτηση για να πεις κι εσύ τη γνώμη σου, για το πώς καλύτερα, Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, μπορούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας, για να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», τονίζεται στην πρόσκληση. «Ελα μαζί μας με άλλους συμπατριώτες σου στη συζήτηση, να πεις τι προβλήματα αντιμετωπίζεις, πώς το ΚΚΕ θα μπορούσε καλύτερα να τα αναδείξει στη Βουλή, στα συνδικάτα και παντού».

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 5μ.μ., στην αίθουσα της ΚΟΑ, Θεμιστοκλέους 2 & Πανεπιστημίου.

ΔΗΜΟΣ ΜΟΡΦΟΥ
Αντικατοχικές εκδηλώσεις

Αντικατοχική πορεία και μνημόσυνο πεσόντων διοργανώνει αύριο ο Δήμος της κατεχόμενης Μόρφου στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο δήμαρχος της πόλης και το Δημοτικό Συμβούλιο θα επιδώσουν ψήφισμα στα Ηνωμένα Εθνη, ενώ στην πορεία θα παραστεί ο πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημ. Χριστόφιας.

Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν και διεθνείς αντιπροσωπείες από τη Βρετανία, τη Μάλτα, καθώς και διακομματική αντιπροσωπεία του ελληνικού Κοινοβουλίου - στην οποία συμμετέχουν οι Βέρα Νικολαΐδου από το ΚΚΕ, Α. Φλωρίνης (ΝΔ), Π. Μπεγλίτης (ΠΑΣΟΚ), Α. Λεβέντης (ΣΥΡΙΖΑ), Α. Πλεύρης (ΛΑΟΣ). Παράλληλα στις κινητοποιήσεις θα παραβρεθούν και εκπρόσωποι πολλών ελληνικών δήμων που είναι αδελφοποιημένοι με το Δήμο Μόρφου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ