ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 13 Οχτώβρη 2020
Σελ. /24
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Συνέχεια στην κοκορομαχία για τις «πλάτες» στη Χρυσή Αυγή

Συνέχεια στην κοκορομαχία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για το ποιος από τους δύο συνέβαλε περισσότερο ή λιγότερο στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και στην ανοχή στην εγκληματική της δράση, δόθηκε με αφορμή το πρωτοσέλιδο της κυριακάτικης «Αυγής». Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα, συνδέοντας την ηγεσία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, είχε στην πρώτη σελίδα της τις φωτογραφίες των Μητσοτάκη και Σαμαρά με τίτλο «Δεν είναι αθώοι» και την επισήμανση «Πώς η ΝΔ του Σαμαρά και του Μητσοτάκη συμπορεύτηκε με τη Χρυσή Αυγή και ξέπλυνε την εγκληματική συμμορία».

Το πρωτοσέλιδο καταδίκασε ως «λάσπη» η ΝΔ, η οποία επικαλείται ότι οι χρυσαυγίτες φυλακίστηκαν και καταδικάστηκαν επί δικής της διακυβέρνησης, «ξεχνώντας» προφανώς τις επαφές Μπαλτάκου με Κασιδιάρη. «Το δημοσιογραφικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετώντας πρακτικές Γκέμπελς επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο, όταν ακόμη και πρώην υπουργοί τους καταγγέλλουν μεθοδεύσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ, θυμίζοντας τα όσα είπε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κοντονής.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσφατη απόφαση του Πολιτικού του Συμβουλίου, κατηγορεί τη ΝΔ ότι συμπορεύτηκε με τη ΧΑ στις κινητοποιήσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, και τώρα αναγκάστηκε «να μιλήσει με σαφήνεια για τον εγκληματικό χαρακτήρα της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες Κοντονή, ότι με τον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ οι χρυσαυγίτες «θα πέσουν στα μαλακά», το Πολιτικό Συμβούλιο αντιστρέφοντας την πραγματικότητα διατείνεται ότι ο Ποινικός Κώδικας «αυστηροποιεί το νομικό πλαίσιο», ενώ επικαλείται το Σύνταγμα για τη μη στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των καταδικασμένων φασιστών.

Βέβαια, την ίδια στιγμή που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται λάβροι ενάντια στη Χρυσή Αυγή, όταν και οι δυο έχουν ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης, αλλά και για την ανοχή τους στους νεοναζί, μέσα κι έξω από τη Βουλή, υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη απορρίφθηκε η τροπολογία του ΚΚΕ, με την οποία δεν θα έπεφταν στα μαλακά οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες.

ΚΚΕ: «Ομοιος ομοίω αεί πελάζει...»

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε για την αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ: «Η υποκριτική αντιπαράθεση που διεξάγουν ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, για να κρύψουν την ανοχή που και οι δύο έδειξαν απέναντι στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, μας θυμίζει τη φράση: "Ομοιος ομοίω αεί πελάζει..."».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ