ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 12 Ιούνη 2003
Σελ. /48
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Αρ. πρωτ.: 2784

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

για την εκπόνηση της μελέτης

«Μελέτη διαχείρισης - διακίνησης επισκεπτών»

Προκειμένου η Νομαρχιακή Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης να αναθέσει την εκπόνηση της μελέτης «Μελέτη διαχείρισης - διακίνησης επισκεπτών», που αφορά στον Εθνικό Δρυμό Αίνου, καλεί ενδιαφερόμενους μελετητές ή γραφεία μελετών να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους με σχετική αίτηση που θα απευθύνουν στη Γραμματεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης μέχρι και 20 ημερολογιακές ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσας στο ενημερωτικό δελτίο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Η ως άνω μελέτη, με το συγκεκριμένο τίτλο, αποτελεί το 2ο υποέργο της Πράξης «Εργα Διαχείρισης και Ανάδειξης Εθνικού Δρυμού Αίνου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» 2000-2006 του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., η οποία εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στη ΣΑΕ075/3, με κωδικό 2002ΣΕ7530025. Ο προϋπολογισμός του 2ου υποέργου είναι 161.409,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) και ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης 2.978.723,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Αντικείμενο της μελέτης είναι η οργάνωση της διακίνησης των επισκεπτών στον Εθνικό Δρυμό του Αίνου, ο σχεδιασμός της υποδομής που κρίνεται απαραίτητη για το σκοπό αυτό και ο προσδιορισμός πιθανών διαδρομών που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο δίκτυο μονοπατιών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν Τεύχος Αναλυτικών Τεχνικών Προδιαγραφών εκπόνησης της μελέτης από τη Γραμματεία της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης και νοείται ότι έχουν λάβει γνώση αυτών με την κατάθεση αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Η μελέτη θα ανατεθεί σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζεται στην παράγραφο 7 του άρθρου 11 του Ν. 716/1977 και τους όρους της παρούσας. Η εκπόνηση της μελέτης θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 716/77, του Π.Δ. 194/1979 και του Π.Δ. 696/1974, όπως αυτό τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το Π.Δ. 515/1989 και το τεύχος αναλυτικών τεχνικών προδιαγραφών εκπόνησης της μελέτης.

Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος έχουν γραφεία μελετών που διαθέτουν τις κάτωθι κατηγορίες και τάξεις πτυχίων:

  • πτυχίο Γ΄ ή Δ΄ τάξης για την κατηγορία μελετών 27 (περιβαλλοντικές μελέτες) του Π.Δ. 541/1978, όπως αυτό συμπληρώθηκε και ισχύει
  • πτυχίο Γ΄ ή Δ΄ τάξης για την κατηγορία μελετών 24 (δασικές μελέτες) του Π.Δ. 541/1978, όπως αυτό συμπληρώθηκε και ισχύει
  • πτυχίο Β΄ τάξης για την κατηγορία μελετών 7 (ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες) του Π.Δ. 541/1978, όπως αυτό συμπληρώθηκε και ισχύει

Επιτρέπεται η σύμπραξη μελετητών ή γραφείων μελετών κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 923/78.

Οι αιτούντες πρέπει να έχουν εξασφαλίσει τη συνεργασία με τους παρακάτω ειδικούς επιστήμονες:

  • Βιολόγο με εμπειρία και εξειδίκευση σε θέματα προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος
  • Γεωπόνο με εμπειρία και εξειδίκευση σε θέματα προστασίας και διαχείρισης περιβάλλοντος.

Η αμοιβή της μελέτης είναι κατ' αποκοπή και αναλύεται ανά κατηγορία μελέτης στα κάτωθι ποσά:

  • για την κατηγορία μελετών 27 (περιβαλλοντικές μελέτες) αμοιβή 86.787,29 ευρώ (ή 102.409 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)
  • για την κατηγορία μελετών 24 (δασικές μελέτες) αμοιβή 40.000,00 ευρώ (ή 47.200 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.)
  • για την κατηγορία μελετών 7 (ειδικές αρχιτεκτονικές μελέτες) αμοιβή 10.000,00 ευρώ (ή 11.800 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).

Η αμοιβή των ειδικών επιστημονικών συνεργατών συμπεριλαμβάνεται στα ανωτέρω ποσά και αποτελεί εσωτερικό θέμα του αναδόχου μελετητικού σχήματος.

Η αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να συνοδεύεται από φάκελο, στον οποίο να εμπεριέχονται τα κάτωθι επιμέρους στοιχεία ανά επιμέρους μελετητή ή γραφείο μελετών που συμμετέχει στην αίτηση:

1. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 για τη συνεργασία με τους υπόλοιπους μελετητές ή τα γραφεία μελετών και με τους ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες.

2. Φωτοαντίγραφο του πτυχίου με υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 για την ισχύ του πτυχίου και για την έδρα του μελετητή ή γραφείου μελετών.

3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία θα αναφέρονται με σύντομη περιγραφή η διάρθρωση και η οργάνωση του προσωπικού του μελετητή ή του γραφείου μελετών και ο διαθέσιμος τεχνικός εξοπλισμός που θα χρησιμοποιηθεί για την εκπόνηση της μελέτης.

4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία θα αναφέρονται οι εν ενεργεία μελέτες κάθε κατηγορίας που εκπονούνται σήμερα υπό την ιδιότητα του αναδόχου με εργοδότη Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς Δημοσίου Ενδιαφέροντος. Για κάθε μία μελέτη πρέπει να αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία: ο τίτλος, συνοπτική περιγραφή (αντικείμενο, στάδια κ.λ.π.), ο εργοδότης, η διαδικασία ανάθεσης, η κατηγορία συμμετοχής στη μελέτη και το ποσοστό συμμετοχής στην κατηγορία αυτή, η προεκτιμώμενη ή κατ' αποκοπή αμοιβή της κατηγορίας συμμετοχής (εφόσον υπάρχει), η συμβατική αμοιβή της κατηγορίας συμμετοχής (εφόσον υπάρχει), ο χρόνος ανάθεσης, ο συμβατικός χρόνος περαίωσης, τα στάδια που έχουν εκπονηθεί (έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισής τους), το στάδιο που εκπονείται και η υπολειπόμενη προς είσπραξη αμοιβή.

Εν ενεργεία μελέτες νοούνται αυτές για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισης του τελικού συμβατικού σταδίου.

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία θα αναφέρονται οι σχετικές με την παρούσα μελέτες που εκπονήθηκαν υπό την ιδιότητα του αναδόχου και εργοδότη Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς Δημοσίου Ενδιαφέροντος. Για κάθε μία μελέτη πρέπει να αναγράφονται τα ακόλουθα στοιχεία: ο τίτλος, συνοπτική περιγραφή (αντικείμενο, στάδια κ.λ.π.), ο εργοδότης, η διαδικασία ανάθεσης, ο ακριβής προϋπολογισμός του έργου που μελετήθηκε και που αντιστοιχεί στην κατηγορία και στο ποσοστό συμμετοχής του μελετητή ή του γραφείου μελετών και ο χρόνος περαίωσης της μελέτης (απόφασης έγκρισης).

Θα αναφερθούν οι μελέτες που εκπονήθηκαν από το χρόνο λήψεως της ιδιότητας του μελετητή μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης, με πρώτες και διακεκριμένες τις μελέτες που περαιώθηκαν από το έτος 1997 και εντεύθεν. Περαιωμένες μελέτες νοούνται αυτές για τις οποίες έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισής τους.

6. Βιογραφικό σημείωμα του μελετητή ή των επιμέρους μελετητών μελών του Γραφείου μελετών, όπου θα δηλώνεται η επιστημονική κατάρτιση και δραστηριότητα, η γενική επαγγελματική δραστηριότητα και γενικά κάθε στοιχείο που οι ενδιαφερόμενοι θεωρήσουν ότι θα συμβάλει στη διαμόρφωση πλήρους εικόνας για την εμπειρία και τις δυνατότητές τους.

7. Υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση γραφείων μελετών τα ανωτέρω στοιχεία πρέπει να αφορούν μόνο στα μέλη των κατηγοριών 27, 24 και 7, που θα εκπονήσουν τη μελέτη.

Για τους ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες πρέπει να εμπεριέχονται στο φάκελο της αίτησης υπεύθυνες δηλώσεις τους του Ν. 1599/1986 για τη συνεργασία με τους μελετητές ή τα γραφεία μελετών καθώς και βιογραφικά σημειώματά τους ως ανωτέρω.

Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων η Επιτροπή Επιλογής Μελετητών έχει το δικαίωμα να ζητήσει διευκρινιστικές ή συμπληρωματικές πληροφορίες από τους αιτούντες, εντός τιθέμενης από αυτή προθεσμίας.

Τα κάθε είδους έξοδα δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα πληρωθούν από τον ανάδοχο της μελέτης. Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον» του Υπουργείου ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να ζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας & Ιθάκης (τηλ.: 26710.22315 & fax.: 26710.24633) όλες τις εργάσιμες ημέρες ή ώρες (αρμόδιοι υπάλληλοι: Δημήτριος Γιαννούλης, Νικόλαος Ανδρεάτος, Σοφία Σέρρα).

Αργοστόλι 5 Ιουνίου 2003

Ο Πρόεδρος της

Νομαρχιακής Επιτροπής

Σωτήριος Κουρής



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ