ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 1998
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εισαγγελική προστασία ζήτησε ο αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ.!

Τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Γ. Κολιοκώστα και τον εισαγγελέα Γ. Γεράκη, που ερευνά τις υποθέσεις διαφθοράς στους κόλπους της Αστυνομίας, επισκέφθηκε χτες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αθαν. Βασιλόπουλος. Ο λόγος της επίσκεψής του δεν αφορούσε την έρευνα, αλλά το προχτεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Αυριανή", σύμφωνα με το οποίο "ασκήθηκε δίωξη εναντίον του, γιατί υποθάλπει προστάτες νυχτερινών κέντρων". Μιλώντας ο ίδιος στα ΜΜΕ, καταφέρθηκε εναντίον του συντάκτη του δημοσιεύματος Στ. Βορίνα, χαρακτηρίζοντάς τον "ντροπή, να είναι δημοσιογράφος" (!) και δήλωσε ότι ζήτησε την προστασία της Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διαβεβαίωσε τον Αθαν. Βασιλόπουλο ότι "από την έρευνα που διενεργεί ο κ. Γεράκης για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., δεν έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα καμιά ποινική δίωξη".

Σε βάρος του Αθαν. Βασιλόπουλου έχουν ασκηθεί κατά καιρούς ποινικές διώξεις για διάφορα αδικήματα, χωρίς αυτό, φυσικά, να σημαίνει πως είναι και ένοχος. Συγκεκριμένα, για τις περίφημες "λίστες της ντροπής" κατηγορείται για "ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στο αδίκημα αυτό και παραπλάνηση σε ψευδορκία", ενώ σχετικά με τις "λίστες της Κυψέλης" (υπόθεση προστασίας από αστυνομικούς) κατηγορείται για "υπόθαλψη εγκληματία" και η δικογραφία έχει ανατεθεί στην 2η τακτική ανακρίτρια κ. Μαλτέζου. Επίσης, αντιμετωπίζει την κατηγορία της "συκοφαντικής δυσφήμισης" μετά από μήνυση του αρχιφύλακα Εμμ. Μαραγκάκη.

Στο μεταξύ, ποινική δίωξη για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση άσκησε χτες ο εισαγγελέας Δημ. Ασπρογέρακας κατά των Θεόδ. Σίμογλου, αστυνομικού διευθυντή, διοικητή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, Ι. Ραχοβίτσα, αστυνόμου Α', προϊσταμένου του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Γ. Αγγελάκου, αστυνομικού διευθυντή, υποδιευθυντή της ίδιας Υποδιεύθυνσης, μετά από μήνυση του αρχιφύλακα Εμμ. Μαραγκάκη, που ανέφερε ότι στην ΕΔΕ, η οποία είχε διενεργηθεί εις βάρος του, κατέθεσαν ότι πρόκειται για προβληματικό αστυνομικό.

Νέα απόφαση για το κυνήγι

Με νέα υπουργική απόφαση "προσπερνάει" ο υπουργός Γεωργίας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγόρευε το κυνήγι μέχρι τις 9 του Δεκέμβρη.

Μετά από σύσκεψη που έγινε χτες στο υπουργείο Γεωργίας, υπογράφηκε από τον Στ. Τζουμάκα νέα ρυθμιστική υπουργική απόφαση για το κυνήγι, η οποία, όπως και η προηγούμενη που ακύρωσε το ΣτΕ, ορίζει ότι η κυνηγετική περίοδος αρχίζει στις 20/8/1998 και λήγει στις 28/2/1999. Μετά τη φασαρία που έγινε σχετικά, ο υπουργός Γεωργίας προχώρησε σε κάποιες μικροαλλαγές, δηλαδή να μειώσει κατά ένα μήνα την κυνηγετική περίοδο (από 28/2 στις 31/1) για τέσσερα είδη πτηνών (τρυγόνι, σαρσέλα, κουφομπεκάτσινο και μπεκατσίνι) και όλα τα άλλα παραμένουν ως είχαν και στην απόφαση που είχε υπογραφεί το περασμένο Ιούλη.

Οσο για τους κυνηγούς, αυτοί μπορούν να ξαναπιάσουν τα ντουφέκια τους σε λίγες μέρες, δηλαδή μόλις δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η νέα υπουργική απόφαση για το κυνήγι.

ΚΗΔΕΙΑ

Εφυγε από κοντά μας ανεπάντεχα ο κομμουνιστής αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ

Γεννήθηκε το 1925 στη Νέα Ιωνία Αττικής από γονείς πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Εφηβος εντάχθηκε στο ΚΚΕ και ήταν από τα δραστήρια μέλη του. Γι' αυτό διώχτηκε και φυλακίστηκε. Σε ηλικία 17 χρόνων οργανώθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και πήρε μέρος στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας.

Ως την τελευταία στιγμή της ζωής του υπηρέτησε αταλάντευτα το ΚΚΕ και ήταν από τα πιο δραστήρια μέλη της ΚΟΒ Νέας Ιωνίας.

Η κηδεία του γίνεται σήμερα, 11 Σεπτέμβρη στις 5.30 μ.μ. από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας (Ελευθερούπολη).

Η οικογένειά του

* Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου Βαγγέλη Κοτζάμπαση προσφέρουμε 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Τα μέλη του Α/Γ της Βορειοδυτικής Αχτίδας.

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

Τελούμε την Κυριακή 13.9.98 και ώρα 9.15 π.μ. 40ήμερο μνημόσυνο στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Βύρωνα για την ανάπαυση της ψυχής της πολυαγαπημένης μας συζύγου, μητέρας, αδελφής, κόρης, θείας και ανιψιάς

ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΝΤΑΚΓΛΑΡΑ

Ο σύζυγος: Παναγιώτης.

Τα παιδιά: Βαγγέλης, Αννα, Μιχάλης.

Τα αδέλφια: Λουκία, Ευαγγελία, Πέτρος.

Η μητέρα: Μαρία.

Η θεία: Αννα.

Τα ανίψια. Οι λοιποί συγγενείς.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ