ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Ιούνη 2019
Σελ. /28
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Μια ζεστή βραδιά μοιράστηκαν χτες το βράδυ στο αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό άνθρωποι που έδωσαν στο πλευρό του Κόμματος τη μάχη των ευρωεκλογών και των τοπικών - περιφερειακών εκλογών του Μάη, και συνεχίζουν με τη μάχη των βουλευτικών εκλογών, προσκεκλημένοι στη φροντισμένη από κάθε άποψη εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του Κόμματος. «Κοινωνοί» όμορφων στιγμών με συζήτηση, ανταλλαγή σκέψεων, απόψεων και προβληματισμών, με καλή μουσική, καλό φαγητό και ποτό, έγιναν άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, των ΜΜΕ, των Ενόπλων Δυνάμεων, πολλών χώρων και κλάδων. Με τη συνάντησή τους αυτή ανανέωσαν με ορμή και διάθεση τη δέσμευση για ένταση των προσπαθειών τις επόμενες βδομάδες ώστε να κάνουν το βήμα ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι, να εκφραστεί και στην κάλπη η αδιαμφισβήτητη εκτίμηση που ο λαός τρέφει για τη στάση και τη δράση του ΚΚΕ.

Τη ζεστή βραδιά πλαισίωσε με όμορφες μελωδίες και τραγούδια μουσικό σχήμα αποτελούμενο από τους Αποστόλη Μωραΐτη (ούτι, φωνή), Λευτέρη Κουάντα (κιθάρα, φωνή), Παύλο Παπαναστασάτο (βιολί), Πάνο Γαλάνη (μπουζούκι, φωνή), Περικλή Μαλακατέ (μπάσο) και Ερση Φτούλη (φωνή). Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν πήρε το μικρόφωνο η Γιώτα Βέη, τραγουδώντας παραδοσιακούς δημοτικούς σκοπούς. Αργότερα στη σκηνή ανέβηκαν ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης με τον Βασίλη Γισδάκη, που ερμήνευσαν την «Μπαλάντα του κυρ Μέντιου» σε ποίηση Κ. Βαρναλη, τιμώντας, όπως είπαν, την παρουσία στην εκδήλωση του συνθέτη του κομματιού Λουκά Θάνου.

Στην εκδήλωση απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Δίνουμε με αισιοδοξία τη μάχη για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ

Σε δήλωσή του από την εκδήλωση, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σημείωσε:

«Σήμερα είναι και ουσιαστικά η πρώτη μέρα της προεκλογικής περιόδου. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι απόψε. Είναι πολύ σημαντικό ότι εκατοντάδες άνθρωποι που συμπαραταχθήκαμε μαζί, που συμπορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, βρίσκονται απόψε εδώ. Μας γεμίζει ελπίδα, αισιοδοξία, ότι η μάχη της 7ης Ιουλίου θα δοθεί με τις καλύτερες προϋποθέσεις, για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό.

Ολοι μας ξέρουμε ότι τα δύσκολα δεν τελείωσαν, είναι μπροστά μας. Ολοι ξέρουμε ότι ευθύνονται όσοι κυβέρνησαν μέχρι σήμερα από τα κόμματα του κατεστημένου. Ολοι ξέρουμε επίσης και διαισθανόμαστε ότι τα αναχώματα που στήνονται κάθε φορά πριν από τις εκλογές, όπως εμφανίζονται έτσι και εξαφανίζονται το επόμενο διάστημα. Αυτό που είναι παρόν, αυτό που είναι εδώ, θα είναι πάντα εδώ δίπλα στο λαό, στήριγμα της λαϊκής πάλης, είναι μόνο το ΚΚΕ.

Στις 7 του Ιούλη, λοιπόν, να δώσουμε αυτή τη μάχη έτσι ώστε να υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή, που θα υπερασπιστεί τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, θα δυναμώσει τους λαϊκούς αγώνες, για να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει στο λαό μας».

Σημαντικές παρουσίες στην εκδήλωση

Η Ν.Βλαβιανού με την Γ. Βέη
Η Ν.Βλαβιανού με την Γ. Βέη
Το «παρών» στην όμορφη εκδήλωση έδωσαν ηθοποιοί, τραγουδοποιοί, μουσικοσυνθέτες, σκηνοθέτες, εικαστικοί, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιστασιακοί, άνθρωποι από τον αθλητισμό, την Τοπική Διοίκηση κ.ά.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν:

Οι πανεπιστημιακοί Μιχάλης Μερακλής και Νίκος Γελαδάς, οι ηθοποιοί Αγγελος Αντωνόπουλος, Παύλος Ορκόπουλος, Μπέτυ Βαλάση, Κώστας Καζάκος, Φίλιππος Σοφιανός, Νικολέτα Βλαβιανού, Δημήτρης Αρώνης, Αντώνης Ξένος, Αγγελική Ξένου, Τάσος Σωτηράκης, Τιτίκα Σαριγκούλη, Δημήτρης Τζουμάκης, Γιώργος Ηλιόπουλος. Επίσης από το χώρο της μουσικής ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Λουκάς Θάνος, ο Χρήστος Κολοβός, ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης, η Γιώτα Βέη, ο Στάθης Δρογώσης, η Ερωφίλη, ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ο Νίκος Μποφίλιος, ο Σταύρος Ξένος, η Εύα Φάμπα, ο Κώστας Λειβαδάς, ο Γρηγόρης Βασίλας, ο Βασίλης Γισδάκης, ο Σταμάτης Μπερής, η Λυδία Αγγελοπούλου, η Κατερίνα Στικούδη, οι εικαστικοί Τάκης Βαρελάς και Δημήτρης Ταλαγάνης, οι σκηνοθέτες Κώστας Βάκκας, ο Σταύρος Τσακίρης και ο Κώστας Τσιάνος.

Από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ο Γ. Ντουνιαδάκης, ο Γ. Ροΐδης, ο Τ. Φωτιάδης, ο Μ. Τσαρδάκης, ο Χρ. Σαλταπίδας, ο Πρ. Αδαμόπουλος, ο Γ. Μαραγκουδάκης, ο Γ. Αγγέλου, ο Σ. Βαπορίδης, ο Αλ. Κορωνάκος, ο Μ. Παπαναστάσης, ο Μ. Μιχαήλ κ.ά.

Η Σ.Διγενή με τον Κ.Πελετίδη
Η Σ.Διγενή με τον Κ.Πελετίδη
Οι δημοσιογράφοι Σεμίνα Διγενή, Αγλαΐα Κυρίτση, Γιάννης Καραλής, Μιχάλης Λεάνης και πολλοί ακόμα.

Η πρώην αντιπρόεδρος της ΟΓΕ Ασπα Μανδηλαρά.

Ο προπονητής Γκεόργκι Πομάσκι.

Ο οικονομολόγος και πρώην υπουργός Χάρης Παπαμάργαρης.

Επίσης παραβρέθηκαν ο Κώστας Παπασωτηρίου, η Αριάδνη Αλαβάνου, ο οικονομολόγος Γιάννης Μηλιός και η Βίκυ Αράπη, πρώην βουλευτής του ΔΗΚΚΙ.

Επίσης οι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος και Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος.

Ο Δ.Κουτσούμπας με τους Κ. Καζάκο και Θ. Μικρούτσικο
Ο Δ.Κουτσούμπας με τους Κ. Καζάκο και Θ. Μικρούτσικο
Κάντε τώρα δική σας υπόθεση την ενίσχυση του ΚΚΕ

Εκτενή αποσπάσματα από τον χαιρετισμό του Νίκου Σοφιανού, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη χτεσινή εκδήλωση

Ο Ν. Σοφιανός
Ο Ν. Σοφιανός
Σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας εκδήλωση, που διοργανώνει η ΚΕ για να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για τη συμβολή σας στην πρόσφατη εκλογική μάχη που έδωσε το Κόμμα.

Η συμμετοχή σας στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών - περιφερειακών - δημοτικών εκλογών, οι δηλώσεις στήριξης, η παρουσία στον εκλογικό αγώνα που δώσαμε, ήταν πολύτιμη! Συνέβαλε στη σταθεροποίηση των δυνάμεών μας, στη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει σ' αυτές τις συνθήκες η τάση χειραφέτησης από τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές που βάζει ο διπολισμός, από τις απατηλές προσδοκίες για δήθεν μεταμνημονιακή εποχή. Η ψήφος στο ΚΚΕ έχει μέσα της το σπέρμα της θέσης ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβερνητική διαχείριση εντός των τειχών του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος και της EE. Αυτό το στοιχείο είναι που δημιουργεί την αντοχή αλλά και τη δυνατότητα ενίσχυσης του ΚΚΕ, μπροστά στην πόλωση που άλλη μια φορά δυναμώνει από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά τις εκλογές της 7 Ιουλίου (...).

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών

Τα διλήμματα «πολιτική αλλαγή και σταθερότητα», που προβάλλει η ΝΔ, και «πρόοδος ή παλινόρθωση της συντήρησης», που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι κάλπικα, γιατί και οι δύο υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή στρατηγική. Είναι κόμματα που εκφράζουν την υπεράσπιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου ενάντια στις λαϊκές ανάγκες. Οπως και τα άλλα κόμματα που διεκδικούν μετεκλογικά αναβαθμισμένο ρόλο στο πολιτικό σύστημα.

Για τον λαό, το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Αν την επόμενη μέρα θα δυναμώσει εκείνη η δύναμη που θα μάχεται για τα δικαιώματά του, μέσα και έξω από τη Βουλή, που θα ανοίγει το δρόμο της ριζικής ανατροπής.

Τη συντηρητική πολιτική, με όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση, αυτοδυναμίας ή συνεργασίας, ούτε θέλουν ούτε μπορούν να την αντιπαλέψουν κόμματα που δοκιμάστηκαν και από κυβερνητικές θέσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα βρίσκονται ή αύριο θα βρεθούν στο ρόλο της αντιπολίτευσης, ακολουθώντας «δεξιές» πολιτικές, ακόμα και με τη μάσκα της «αριστεράς» και της «προόδου». Δεν μπορούν να οργανώσουν και να προωθήσουν στο ελάχιστο τον αγώνα και τις διεκδικήσεις του λαού και μέσα στη Βουλή και κυρίως έξω από αυτήν στους δρόμους της πάλης, εκεί όπου όλα τελικά κρίνονται. Τη συντηρητική πολιτική στηρίζουν και αναπαράγουν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανεξαρτήτως της όποιας κριτικής ασκούν στη διακυβέρνηση.

Μια σειρά τέτοια κόμματα αποσύρονται αφού κυβέρνησαν - συγκυβέρνησαν - ψήφισαν μνημόνια - στήριξαν την EE και το NATO.

Ο ρόλος αναχώματος - εγκλωβισμού των λαϊκών διαθέσεων και της ψήφου δίνεται σε νέους «παίχτες», πρόθυμους «με το καλημέρα» να στηρίξουν μέτρα της αυριανής κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο Βαρουφάκης.

Υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος για την εργατική τάξη, το λαό μας

Το ΚΚΕ:

  • Αντιπάλεψε τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με πυρήνα είτε τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ, οργάνωσε και στήριξε τους αγώνες, τις διεκδικήσεις των μισθωτών, των επαγγελματιών, των αγροτών, των μαθητών και φοιτητών, των ατόμων με αναπηρία.
  • Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του σημερινού δρόμου των μονοπωλίων, της EE, του NATO, που υπηρετούν τα άλλα κόμματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιμέρους διαφορές τους. Γι' αυτό και είναι εκείνο που ενημερώνει τον λαό και αντιμάχεται τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του NATO, των ΗΠΑ, της EE, στους οποίους εμπλέκεται η χώρα μας, με τη σύμφωνη γνώμη των άλλων κομμάτων.
  • Είναι το Κόμμα που στέκεται και θα σταθεί δίπλα στον άνεργο, στον απολυμένο, στον βιοπαλαιστή, στον επαγγελματία, στον επιστήμονα, στον αγρότη, στη νεολαία, στον συνταξιούχο, σε εκείνους που βρίσκονται υπό την απειλή των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών.
  • Είναι εκείνο που αποτέλεσε πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού. Καταθέτει προτάσεις για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολουμένων, των αγροτών, των νέων, των γυναικών, των συνταξιούχων.

Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με τη δύναμη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία, θα διεκδικούμε απέναντι στην αυριανή κυβέρνηση όλους τους στόχους και τα αιτήματα που ανακόπτουν την ορμητική επίθεση του κεφαλαίου, που στηρίζουν το λεηλατημένο εισόδημα, που δίνουν ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας. Αποδείξαμε αυτά τα χρόνια και παρά τον αρνητικό συσχετισμό ότι το ΚΚΕ ξέρει και μπορεί να μάχεται, να παλεύει όχι μόνο για να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αλλά και για να έχουν όλοι και όλες εργασία ικανή να εξασφαλίσει ζωή με ικανοποίηση των αναγκών, με σύγχρονα δικαιώματα, με ελεύθερο χρόνο. Παλεύει για την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, όπου ο εργαζόμενος δεν θα είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης, αλλά θα έχει καθοριστικό, κυρίαρχο ρόλο στην οργάνωση της παραγωγής, στην κατανομή του πλούτου, ώστε να ανεβαίνει συνολικά η ποιότητα ζωής για όλους και όλες.

Υπάρχει άλλος σίγουρος δρόμος για την εργατική τάξη, τον λαό μας!

(...) Οι αλλαγές που έχουν ανάγκη η εργατική τάξη, η αγροτιά, οι επαγγελματίες και επιστήμονες, θα προέλθουν από τα κάτω. Με γερή οργάνωση και αγώνα παντού. Με την οικοδόμηση της Κοινωνικής Συμμαχίας τους. Με τη συμπόρευση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από επιμέρους διαφωνίες σε προγραμματικά ζητήματα. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει και μπορεί τόσο στην Ελλάδα όσο και σ' όλη την Ευρώπη να οργανώσει την αντεπίθεσή του: Για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου σε κάθε χώρα, για την κοινωνική ιδιοκτησία και τον κεντρικό σχεδιασμό με την εργατική - λαϊκή συμμετοχή στα όργανα διεύθυνσης και εξουσίας, για την αποδέσμευση από ιμπεριαλιστικές συμμαχίες τύπου EE και NATO.

Δεν είναι μονόδρομος η καπιταλιστική ανάπτυξη με την ένταση της εκμετάλλευσης, με εναλλακτικές στη διαχείριση της φτώχειας και της ανεργίας. Υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης, της αντεπίθεσης, του αγώνα για να έρθει ο λαός στην εξουσία, για να γίνει οργανωτής και κυρίαρχος του πλούτου που παράγει, να ικανοποιηθούν σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Τι κρίνεται στις βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιούλη

Μπροστά στις βουλευτικές εκλογές, θα καλέσουμε όλοι εμείς τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους νέους και συνταξιούχους, τους αγρότες, τους νέους που ξενιτεύτηκαν, να δημιουργήσουν τη δική τους δυναμική για την επόμενη μέρα! Να ψηλώσουν το μπόι των διεκδικήσεών τους! Απέναντι στην αυριανή κυβέρνηση της εποπτείας, των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, τη σφιχταγκαλιασμένη κυβέρνηση με το NATO και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Αυτό υπηρετεί η ψήφος στο ΚΚΕ. Τα ποσοστά του, οι βουλευτές του.

Στις 7 του Ιούλη δεν κρίνεται η διαφορά της ψαλίδας του διπολισμού. Κρίνεται τι αντιπολίτευση θα υπάρχει μέσα στη Βουλή και μέσα στον λαό απέναντι στη συντηρητική πολιτική όλων των αστικών κομμάτων.

Κρίνεται αν το ΚΚΕ έχει μεγαλύτερη δύναμη να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων, να βγάζει στην επιφάνεια τη δύναμη του λαού, να πιέζει αποτελεσματικά, να διεκδικεί, να αποσπά κατακτήσεις (...).

Η ψήφος που σκορπάει «δεξιά κι αριστερά», χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στο κίνημα και τη Βουλή, τελικά καταντά ανώδυνη ψήφος για τις δυνάμεις που θέλουν πραγματικά να αντισταθούν, να οργανώσουν τη λαϊκή αντεπίθεση. (...)

Σήμερα, ευρύτερα λαϊκά στρώματα στέκονται πολύ πιο θετικά απέναντι στο ΚΚΕ, παρακολουθούν τις θέσεις του, προβληματίζονται, έστω κι αν ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν ένα πιο σημαντικό βήμα. Δεν έχουν ακόμη πιστέψει στη δύναμή τους, με την ενεργητική συμμετοχή τους στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Υπάρχει η συμπόρευση με το ΚΚΕ ανθρώπων που παλέψαμε μαζί τα προηγούμενα χρόνια στο εργατικό και αγροτικό κίνημα, ανθρώπων της Τέχνης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, από το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αρκετοί εκ των οποίων παλιότερα έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές. Αυτή η συμπόρευση εκφράζει θετικές διεργασίες μέσα στο κίνημα και όχι στα κοινοβουλευτικά παρασκήνια (...).

Εχουμε επίγνωση των ευθυνών μας, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, στη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της καθημερινής πάλης του λαού, στη δημιουργία μιας μεγάλης Κοινωνικής Συμμαχίας.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας

Απευθυνόμαστε σε όσους και όσες μας ψήφισαν στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, ιδιαίτερα σε όσους μας ψήφισαν για πρώτη φορά, και τους καλούμε να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και πείσμα το βήμα που έκαναν, επιβεβαιώνοντας την επιλογή τους στις εθνικές εκλογές, αλλά και να συναντηθούμε στο κίνημα, να βαδίσουμε χέρι - χέρι στους αγώνες.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι - με «βαριά καρδιά» - στις ευρωεκλογές ψήφισαν τα κόμματα που τους απογοήτευσαν ή αυτά που είχαν απορρίψει τα προηγούμενα χρόνια, τα ψήφισαν χωρίς ενθουσιασμό και χωρίς μεγάλες προσδοκίες για κάτι καλύτερο (...).

Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι νιώθουν αριστεροί, προοδευτικοί, δημοκράτες και δεν ξέχασαν, δεν αλλοίωσαν, μαζί με την τετράχρονη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τις αξίες και τα ιδανικά τους, τους στόχους και τις ελπίδες τους, δεν τα κατέθεσαν όλα αυτά στο σύστημα της κάθε είδους βαρβαρότητας, της εκμετάλλευσης, στα επιτελεία της EE και του NATO. Ξέρουν πως οι έννοιες «αριστερά», «πρόοδος», «δημοκρατία» είναι έννοιες ταυτισμένες με τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, με υψηλά ιδανικά και αξίες για την πρόοδο της κοινωνίας, με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και όχι για να γυρίσουμε πίσω στον μεσαίωνα. Είναι ταυτόχρονα και έννοιες ασυμβίβαστες με την εξαπάτηση, την κοροϊδία, το ψέμα, την αλαζονεία, το νεποτισμό.

Απευθυνόμαστε σε όσους προβληματίζονται να ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο της επανόδου της ΝΔ. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήρθε να επιβεβαιώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη διακυβέρνηση και τις συμμαχίες του, όχι μόνο δεν «ξεμπέρδεψε με το παλιό», αλλά το «ξέπλυνε» και το ανέστησε, του έδωσε τη δυνατότητα να εμφανίζεται δικαιωμένο, αφού και αυτός κινήθηκε στα αντιλαϊκά χνάρια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αλλωστε, είναι αποτέλεσμα της ενιαίας στρατηγικής τους. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι μπορεί να υπάρξει συγκυβέρνηση με τη Δεξιά, «εάν το απαιτήσουν οι συνθήκες»...

Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι σας!

Κάντε τώρα δική σας υπόθεση την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Θάνος Μικρούτσικος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Ο Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ανακοίνωσε ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κόμματος για τις εκλογές της 7ης Ιούλη τίθεται η Αλέκα Παπαρήγα και στη 12η τιμητική θέση ο Θάνος Μικρούτσικος.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ