ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 11 Μάη 1996
Σελ. /40
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ιδού το "νέο ήθος" της κυβέρνησης

Αποστομωτική απάντηση στον υπουργό Εργασίας και αυστηρή προειδοποίηση για τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας

"Οι εκρήξεις του υπουργού Εργασίας τις τελευταίες μέρες σε βάρος των συνδικαλιστών οικοδόμων μαρτυρούν το αδιέξοδο του ίδιου και της κυβέρνησης, μαρτυρούν το νέο ήθος και ύφος της κυβέρνησης",τονίζει σε υπόμνημά της προς τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Εργασίας και τα κόμματα η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Ταυτόχρονα, μια μέρα μετά τη δήλωση Γιαννόπουλου ότι πρόκειται να επαναφέρει στην προεδρία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας τον Θ. Χανακούλα,η Ομοσπονδία επαναδιατυπώνει την απαίτησή της να "πάρουν τέλος οι αμαρτίες στον ΟΕΚ".

"Καλούμε - τονίζει η Ομοσπονδία - την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό, τα κόμματα, τον Τύπο, τα συνδικάτα να παρέμβουν για να σταματήσει το σκάνδαλο που συντελείται χρόνια τώρα και συνεχίζεται σε βάρος των άστεγων εργαζομένων και των οικονομικών του ΟΕΚ, που προέρχονται από τις εισφορές τους. Προειδοποιούμε και να το θυμούνται όλοι: Το απόστημα στον ΟΕΚ θα σπάσει και να αναδυθεί μεγάλη δυσοσμία, για την οποία δε θα δικαιούνται να πουν "δεν ήξερα"... ". Σχετικά με το ίδιο θέμα η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον υπουργό Εργασίας ότι "τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχει επιδοθεί σ' έναν "υπέρ πάντων" αγώνα, ώστε σ' ένα καθαρά οικονομικό σκάνδαλο να προσδώσει στοιχεία και χαρακτηριστικά πολιτικού. Αυτό - προσθέτει - το κάνει ο υπουργός συνειδητά για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης".

Σε ό,τι αφορά τις ύβρεις και τις συκοφαντίες Γιαννόπουλου σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών του κλάδου, επισημαίνεται ότι η εξήγηση αυτής της συμπεριφοράς πρέπει να αναζητηθεί στην άρνηση των εργαζομένων του κλάδου και των συνδικαλιστών του να υποταχθούν στη μοίρα τους, να δεχτούν την εξαθλίωση που τους προορίζει η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης. Επίσης στην άρνησή τους να κλείσουν τα μάτια μπροστά στα σκάνδαλα που χρόνια τώρα γίνονται στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

Ψηφίζουν οι τεχνικοί υπάλληλοι

Τη Δευτέρα 13 Μάη αρχίζουν οι αρχαιρεσίες στο Σύλλογο Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 15 Μάη. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν στα γραφεία του Συλλόγου, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας Γ Σεπτεμβρίου και Μάρνης, τις εξής ώρες: Δευτέρα και Τρίτη από τις 2μ.μ. έως τις 8μ.μ. και την Τετάρτη από 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Η ΕΣΑΚ στηρίζει το Συνδυασμό "Προοδευτική Συνεργασία Εργαζομένων στις Τεχνικές Εταιρίες".

Στις κάλπες από αύριο οι λιθογράφοι

Σε μαζική συμμετοχή καλεί η ΕΣΑΚ, τονίζοντας την ανάγκη ισχυροποίησης της Ενωσης και συνδικαλιστικής ενοποίησης του κλάδου, μπροστά στην όξυνση των προβλημάτων και την απειλητική αύξηση της ανεργίας

Ψηφίζουν από αύριο, Κυριακή, οι λιθογράφοι για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων.Οι αρχαιρεσίες θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη, 15 Μάη, και θα διεξάγονται στα γραφεία της Ενωσης (Σολωμού 65) την Κυριακή από 8π.μ. ως τις 3μ.μ. και τις υπόλοιπες μέρες από 8π.μ. ως τις 8μ.μ. " Αντισταθείτε στην επίθεση των εργοδοτών στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας ", τονίζει η ΕΣΑΚ - Λιθογράφων,στη διακήρυξή της για τις εκλογές και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά τόσο στις αρχαιρεσίες, όσο και γενικότερα στις δραστηριότητες της Ενωσης.

Οπως επισημαίνει, σε πρώτη προτεραιότητα για τον κλάδο μπαίνει το πρόβλημα της αντιμετώπισης της ανεργίας,που με την είσοδο της νέας τεχνολογίας έχει κάνει δυναμικά την εμφάνισή της. Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα η παράταξη, που από τη θέση της πρώτης δύναμης στη διοίκηση της Ενωσης, βρέθηκε κοντά στα προβλήματα του κλάδου, σε κάθε χώρο δουλιάς, προχώρησε σε νέες εγγραφές μελών, ενώ πρωτοστάτησε στο συντονισμό δράσης με άλλα σωματεία. Υπογραμμίζοντας πως "τα σημερινά οξυμένα προβλήματα απαιτούν μια νέα ανώτερη πιο αποτελεσματική μορφή οργάνωσης", επισημαίνει την ανάγκη της ενοποίησης των εργαζομένων στον Τύπο σε ένα ταξικό Συνδικάτο Τύπου και Γραφικών Τεχνών.Τέλος, τονίζοντας πως "η παράταξή μας θα είναι πάντα μπροστά για να παλέψει για τα προβλήματα του κλάδου", καλεί τους λιθογράφους να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιο του Ενιαίου Αγωνιστικού Συνδυασμού Λιθογράφων.

Από την κινητοποίηση των οικοδόμων

Σύσκεψη της ΕΣΑΚ

Σύσκεψη πραγματοποιεί τη Δευτέρα, 13 Μάη και ώρα 6 μ.μ., η κλαδική ΕΣΑΚ Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων,στα γραφεία της ΕΣΑΚ, Μενάνδρου 44. Κύριο θέμα της σύσκεψης θα είναι η κοινή κινητοποίηση των δύο κλάδων στις 22 Μάη για τις συλλογικές συμβάσεις και το ωράριο.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ