ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
Σελ. /24
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Ενίσχυση των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ σημαίνει στήριγμα των λαϊκών αγώνων

Στις Σέρρες περιόδευσε χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Σέρρες
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Σέρρες
«Ο λαός των Σερρών έχει σήμερα περισσότερα όπλα στα χέρια του για να κρίνει και να επιλέξει να στηρίξει το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", να στείλει μήνυμα αγώνα και ελπίδας, για να σταματήσει να είναι με την πλάτη στον τοίχο, να εμποδίσει νέα αντιλαϊκά μέτρα, να ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε χτες ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Αντιπεριφέρεια Σερρών και στους δήμους της περιφερειακής ενότητας.

Στη διάρκεια της χτεσινής μέρας, από το πρωί, ο Γ. Ζιώγας περιόδευσε αρχικά στο ΧΥΤΑ Σερρών, στο Παλαιόκαστρο, στη συνέχεια στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ, όπου οι απολυμένοι εργαζόμενοι συνεχίζουν τον αγώνα τους, εξακολουθώντας να εκπέμπουν το πρόγραμμά τους. Ακολούθως περιόδευσε στο ΠΕΔΥ Σερρών και στο ΤΕΙ Κ. Μακεδονίας.

Μαζί του στην περιοδεία ήταν η Τιμοθέα Ρακιτζή, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ηράκλειας, Δέσποινα Χατζίδου, Νιγρίτας, Μπάμπης Τερζίδης, Αμφίπολης, Αννα Αντσιου - Σιρλαντζή.

Στη διάρκεια της περιοδείας ο Γ. Ζιώγας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εχοντας μπροστά μας τη μάχη των εκλογών καλούμε το λαό και τη νεολαία των Σερρών να εκλέξουν δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους στήριγμα στον αγώνα τους ενάντια στις ορέξεις του μεγάλου κεφαλαίου στην περιοχή. Που θα παλέψουν ενάντια στη νέα ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και ενισχύει τους μεγάλους καλλιεργητές. Που θα αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική που οδηγεί σε κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης στις Σέρρες. Που θα μπουν μπροστά ώστε να μην προχωρήσει η παράδοση του γεωθερμικού τόξου Κερκίνης - Νιγρίτας για εκμετάλλευση σε μεγάλους επιχειρηματίες.

Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και τη λειτουργία του ΧΥΤΑ στο Παλαιόκαστρο. Ενάντια στην κατασκευή του αγωγού ΤΑP και την παράδοση του ορυκτού πλούτου (χρυσός, κ.λπ.) του νομού σε ελληνικές και ξένες μεταλλευτικές εταιρείες. Που θα διεκδικούν έργα που θα ανακουφίζουν το λαό και θα καλύπτουν υπαρκτές ανάγκες, όπως είναι η αποπεράτωση του οδικού δικτύου Αμφίπολης - Μεσολακκιάς και η κατασκευή ανισόπεδου κόμβου στην είσοδο του χωριού Μεσολακκιά.

Ταυτόχρονα, τέτοιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι χρειάζονται ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικηθούν κονδύλια από το κράτος για τη λειτουργία του ΤΕΙ Σερρών, το οποίο βρίσκεται σε εκρηκτική κατάσταση. Πολλά παιδιά αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους λόγω οικονομικών δυσκολιών επειδή δεν υπάρχουν εστίες. Ταυτόχρονα, η υποχρηματοδότηση του ιδρύματος έχει οδηγήσει σε μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Οι κομμουνιστές και όσοι συνεργάζονται στη "Λαϊκή Συσπείρωση", όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν οι μόνοι που τάχτηκαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Οι άλλοι, με ή χωρίς αστερίσκους, συμφωνούσαν πολλές φορές και ομόφωνα σε κεντρικά όργανα».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΣ
Αμεση στήριξη των δομών πρόληψης και των θεραπευτικών κοινοτήτων

Την υποκρισία του νυν δημάρχου, Γ. Μπουτάρη, απέναντι στο πρόβλημα των ναρκωτικών καταγγέλλει ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

MotionTeam

Περισσεύει η υποκρισία στον δήθεν «αντισυστημικό» δήμαρχο Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιο, Γ. Μπουτάρη. Τελευταία... «πρωτοποριακή» παρέμβασή του οι προτάσεις του για την «καταπολέμηση» των ναρκωτικών στην πόλη, μέσα από εθελοντικά μέλη των ΚΑΠΗ, τα οποία, ως «ομάδες κρούσης», θα αναλάβουν τη φύλαξη της παιδικής χαράς στην Αριστοτέλους και θα διώχνουν τους ναρκομανείς...

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δήλωσε τα εξής: «Ο λαός της Θεσσαλονίκης να βγάλει συμπεράσματα. Το πιο ενεργό κομμάτι του μηχανισμού της Τοπικής Διοίκησης, ταγμένο στην υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών κατευθύνσεων της κυβέρνησης και της ΕΕ, έχει το θράσος να περιπαίζει τους συνταξιούχους των 200 και 300 ευρώ!

Η ανησυχία του για το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι υποκριτική. Είναι ο ίδιος που δύο μήνες νωρίτερα δήλωνε ότι θα βάλει όχημα του δήμου για να διανέμει στους χρήστες σύριγγες!

Αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες είναι:

-- Αμεση οικονομική στήριξη και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να στελεχωθούν μονάδες πρόληψης και αποκατάστασης και να μπορέσουν να επεκταθούν.

-- Εναντίωση στην πολιτική διαχείρισης του προβλήματος των ναρκωτικών, της "μείωσης της βλάβης", που είναι η κυρίαρχη πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

-- Δημιουργία πλαισίου του Δήμου Θεσσαλονίκης για στήριξη των δομών πρόληψης, για στήριξη και επέκταση των θεραπευτικών κοινοτήτων, για ενημέρωση σε μεγάλη έκταση όλων των ηλικιών της νεολαίας, απέναντι στην πολιτική χορήγησης υποκατάστατων, νομιμοποίησης της χρήσης και στο διαχωρισμό ουσιών».

ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΠΟΝΤΕΣ

Θα τους δώσει και όπλα!

Οπλα για τη Δημοτική Αστυνομία προανήγγειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής των ΑΝΕΛ, Παύλος Χαϊκάλης, κατά την παρουσίαση του προγράμματός του πριν από λίγες μέρες. Ενας ακόμα υποψήφιος που εμφανίζει ως αναγκαιότητα την ενίσχυση της καταστολής - μάλιστα τους θέλει και οπλισμένους - με πρόσχημα υπαρκτά προβλήματα κυρίως στο κέντρο της πόλης. Και για να επιβεβαιώσει ποια ακριβώς συμφέροντα εξυπηρετεί, έκανε κι άλλες προτάσεις όπως: Αναβάθμιση και δημιουργία νέων μαρίνων. Καταπολέμηση της ανεργίας με προγράμματα απασχόλησης για τους ανέργους, δηλαδή σαν αυτά με τα οποία δίνεται χρήμα στους επιχειρηματίες για να απασχολούν ανέργους. Ενεργητικές πολιτικές τις λένε. Και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ μ' αυτές είναι. Μιλά ακόμη για συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις της Περιφέρειας μέσω λαϊκών συνελεύσεων κάθε έξι μήνες και με τη συμμετοχή των βουλευτών της περιοχής και της οικείας αντιπεριφέρειας...

Για τις μαρίνες τον έχουν προλάβει ήδη η συγκυβέρνηση και η LAMDA DEVELOPMENT που ετοιμάζουν στο Ελληνικό αλλά και σε όλο το παραλιακό μέτωπο πολλές μαρίνες για να υποδεχτούν την αφρόκρεμα των επιχειρηματιών. Για την «καταπολέμηση της ανεργίας» τον έχουν προλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι αστικές κυβερνήσεις, που υλοποιούν τέτοια προγράμματα για λίγους μήνες με μεροκάματα - ψίχουλα (πολλά από αυτά χωρίς ασφαλιστική κάλυψη). Οσο για τις εξάμηνες ...λαϊκές συνελεύσεις, τον πρόλαβαν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Που ισχυρίζονται ότι μπορεί μέσα από τέτοιες διαδικασίες να αλλάξει ο αντιδραστικός ρόλος της Τοπικής Διοίκησης. Αλλά θέλουν το λαό στήριγμα στις αντιλαϊκές πολιτικές, στήριγμα στο κεφάλαιο.

* * *

«Συνελεύσεις πολιτών» ή πώς κοροϊδεύουν το λαό

Ο Γ. Δρίτσας, υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Πειραιά, θα δώσει προτεραιότητα στην αναβάθμιση των κοινοτικών συμβουλίων αλλά και στην πραγματοποίηση συνελεύσεων πολιτών, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμετοχή τους σε όλη τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας. Δεν ξέρουμε εάν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ εννοεί ότι θα καλεί τους εργαζόμενους του Πειραιά να συναποφασίσουν το πώς θα «γίνει ο Πειραιάς η ναυαρχίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης», με επίκεντρο το λιμάνι και τον τομέα του εμπορίου, όπως έχει πει ο ίδιος ότι οραματίζεται το δήμο εάν γίνει δήμαρχος. Ξέρουμε όμως τι σημαίνει αυτό που λέει. Ο στόχος για παραγωγική ανασυγκρότηση, καπιταλιστική ανάπτυξη με «υγιή επιχειρηματικότητα». Κατάσταση, δηλαδή, που δεν θα αλλάξει σε τίποτα τη βάρβαρη εκμετάλλευση των εργατών στο λιμάνι. Είναι καθαρό ότι με αυτήν την πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να είναι καλύτερος διαχειριστής σε όφελος του κεφαλαίου και θέλει και τη συμμετοχή του λαού σε αυτό...

Αντιπαράθεσης συνέχεια στον Πειραιά

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Γ. Μώραλη έδωσε, χτες, ο νυν δήμαρχος Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκος, με συνέντευξή του, όπου παρουσίασε τους πρώτους 75 υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του, απαντώντας έτσι σε ρεπορτάζ που περιέγραφαν ένα κύμα φυγής από την παράταξή του. Σύμφωνα με αυτά τα ρεπορτάζ, ήδη τη στήριξη στο ψηφοδέλτιο του Γ. Μώραλη έχουν δηλώσει ο αντιδήμαρχος Π. Ζερβουλάκος, η πρώην αντιδήμαρχος Κ. Λαουλάκου και ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του Β. Μιχαλολιάκου, Γ. Μελάς. Παράλληλα, στήριξη στον Γ. Μώραλη έχουν δηλώσει ο Α. Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ (νυν «Ελιά»), η Π. Αστεριάδη (από την ομάδα του επίσης στελέχους του ΠΑΣΟΚ Γ. Μίχα), ενώ ανάλογη στήριξη φέρεται να προσφέρει και ο πρώην δήμαρχος Πειραιά Π. Φασούλας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ