ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Ιούνη 2009
Σελ. /40
ΚΚΕ
Να αλλάξουν πολιτική όχθη οι εργαζόμενοι

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζεται:

«Η αυτοκριτική που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός δεν αφορά στην ουσία της πολιτικής της ΝΔ. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη ένταση. Το μαρτυρούν οι καθημερινές τοποθετήσεις της ότι εμμένει στις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις. Το μαρτυρά, επίσης, η συναπόφαση της κυβέρνησης στο ΕΚΟΦΙΝ, για νέα ολομέτωπη επίθεση στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις και στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να καλυφθούν τα ελλείμματα και να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τα ελλείμματα.

Με τις αποφάσεις του ΕΚΟΦΙΝ είναι σύμφωνη και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Επομένως η κριτική της στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι επιφανειακή. Το μόνο που ενδιαφέρει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι να αξιοποιήσει την κυβερνητική φθορά για κομματικό όφελος, φορώντας το προσωπείο της προοδευτικής δύναμης.

Στόχος και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι να προσελκύσουν τους απογοητευμένους ψηφοφόρους τους, που απείχαν από τις κάλπες στις εκλογές της Κυριακής, την ίδια στιγμή που η πολιτική και των δύο φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν. Οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον να αλλάξουν πολιτική όχθη, να συμπαραταχθούν με τους κομμουνιστές στην πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ