ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2002
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ
Να μη λείψει κανείς!

Από την Αθήνα και άλλες πόλεις την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη, ως τη Θεσσαλονίκη στις 7 Σεπτέμβρη, στο στόχαστρο των διαδηλωτών η πολιτική που υποτάσσει τα πάντα στην ΟΝΕ και φορτώνει νέα δεινά στον εργαζόμενο λαό

Με κάθε τρόπο και με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία στιγμή συνδικαλιστές και σωματεία που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, συνεχίζουν τις εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλιάς, για την επιτυχία του συλλαλητηρίου την Τρίτη στις 3 του Σεπτέμβρη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 7 το απόγευμα. Είναι χαρακτηριστική, άλλωστε, η οργή των εργαζομένων που συναντάνε και έχει φουντώσει από τις προχτεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνάντηση με τη ΓΣΕΕ, όπου εντελώς προκλητικά ανακοίνωσε ότι οι αυξήσεις θα συνεχιστούν, η ακρίβεια θα παραμείνει και οι μισθοί θα μείνουν καθηλωμένοι προκειμένου να μη χτυπηθεί το πρόγραμμα σταθερότητας!

Απέναντι σ' αυτή την κυβερνητική στάση το Συλλαλητήριο της Τρίτης, που διοργανώνει το Συντονιστικό Σωματείων Αθήνας, στο οποίο συσπειρώνονται δεκάδες σωματεία, είναι βήμα για να εκφραστεί η λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Δεκάδες σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα και έχουν αποφασίσει συμμετοχή, όπως Ομοσπονδία Οικοδόμων, Ομοσπονδία Φαρμάκου, Συνδικάτο Οικοδόμων, Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας, Ομοσπονδία Λογιστών, Συνταξιουχικές οργανώσεις κ.ά. Εχουν καλέσει τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αγωνιστικά ουσιαστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων, «πάγωμα» τιμών στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, μείωση του εργάσιμου χρόνου με 35ωρο - 5ήμερο - 7ωρο και συνέχιση του αγώνα για δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Στη Θεσσαλονίκη

Παλλαϊκό μήνυμα αντίστασης και συνάμα απόφασης να έρθει σε ρήξη με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης θα στείλει ο λαός της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, ο λαός ολάκερης της χώρας που ετοιμάζεται να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο αντίστασης το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 7μμ στην πλατεία της ΧΑΝΘ. Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι θα δώσουν το «παρών» στο κάλεσμα ανυποταγής που απευθύνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ και η κίνηση «Δράση: Θεσσαλονίκη 2003». Θα υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, από την πλατεία της ΧΑΝΘ, λίγα μέτρα μακριά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ και του «Μακεδονία Παλλάς» όπου εκπρόσωποι (;) φορέων της Θεσσαλονίκης θα παρακάθονται στα επίσημα δείπνα εργασίας με τον πρωθυπουργό.

Η εργατιά, η αγροτιά, οι συνταξιούχοι, οι υπάλληλοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες, η νεολαία θα διαδηλώνουν με μια φωνή την απαίτησή τους να μπει τέρμα στην πολιτική που τους οδηγεί στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την εξάρτηση.

Απέναντι σε όσους θέλουν να τους σύρουν στο λάκκο της συναίνεσης και προβάλλουν τη δήθεν προάσπιση του θεσμού της ΔΕΘ ως επιχείρημα για να τους στείλουν σπίτια τους.

Κόντρα σε όλους αυτούς που χρόνια τώρα στηρίζουν τις επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να ανοίξουν ένα νέο κύκλο δυναμικών κινητοποιήσεων που θα κορυφωθούν σε πρώτη φάση με το συλλαλητήριο στη ΧΑΝΘ.

Μεθαύριο Τρίτη 3 Σεπτέμβρη στις 7μμ από το Αγαλμα του Βενιζέλου θα διαδηλώσουν ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας. Θα συμμετέχουν στην πικετοφορία διαμαρτυρίας που οργανώνει το ΠΑΜΕ.

Την Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη, την ώρα που ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάζει την 67η ΔΕΘ, ο λαός θα διαδηλώνει μαζικά την καταδίκη του. Θα πάρει μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ, στις 7μμ στο χώρο της Καμάρας. Και μαζί με το αντιπολεμικό κίνημα θα απαιτήσει απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Και το Σάββατο, από την πλατεία της ΧΑΝΘ, μαζί με τους χιλιάδες συναδέλφους τους που θα συγκεντρωθούν από όλη τη χώρα, θα στείλουν ξεκάθαρο το μήνυμα καταδίκης στην πολιτική που σακατεύει το παρόν και το μέλλον τους, προκειμένου να διασφαλίσει την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το πρώτο μεγάλο ραντεβού ορίστηκε στις 6 το απόγευμα στους χώρους των προσυγκεντρώσεων στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στο Λιμάνι, όπου θα καταφθάσουν οι διαδηλωτές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Από εκεί συγκροτημένα με μαχητική πορεία θα κατευθυνθούν στο χώρο της συγκέντρωσης, στην πλατεία ΧΑΝΘ.

Οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού, απ' άκρη σε άκρη στη Μακεδονία και τη Θράκη αλωνίζουν τους χώρους δουλιάς, τις συνοικίες, τις πόλεις, τα χωριά. Καλούν σε μαζική συμμετοχή. Σε ρήξη με την πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει η κυβέρνηση και στέλνει στην εξαθλίωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Το κάλεσμα αντίστασης πρέπει να φτάσει παντού. Κλιμάκια συνδικαλιστών, εργαζόμενοι, αγρότες, εκπρόσωποι φορέων του αντιπολεμικού κινήματος δουλεύουν ασταμάτητα. Πλάι τους και η νεολαία. Οι νέοι του ΠΑΜΕ, οι επιτροπές της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη. Οι οργανώσεις της ΚΝΕ, που αποφάσισαν να μη γίνουν φεστιβαλικές εκδηλώσεις το Σάββατο 7 του μήνα προκειμένου να διευκολυνθεί η μαζική συμμετοχή της νεολαίας. Και όπου έχουν προγραμματιστεί όπως π.χ. στην Κατερίνη, θα μετατραπούν σε σημεία εκκίνησης για το μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ