ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δραστηριότητες και εκδηλώσεις για το Περιβάλλον

Από εξόρμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πάρνηθα στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προστασία του βουνού
Από εξόρμηση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Πάρνηθα στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προστασία του βουνού

Οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος την Πέμπτη 5/6, κορυφώνουν την πολύμορφη δραστηριότητά τους για τα οξυμένα προβλήματα που αφορούν στο περιβάλλον και τις επιπτώσεις στη ζωή των λαϊκών στρωμάτων. Στο επίκεντρο της δράσης του ΚΚΕ βρίσκονται τα προβλήματα του νερού, της δασοπροστασίας, των ακτών, των λιμνών, της προστασίας και διεκδίκησης ελεύθερων χώρων, τα οξυμένα προβλήματα των πόλεων.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην έδρα της ΕΥΔΑΠ, την Πέμπτη 5/6, προκειμένου να ενημερωθεί για τα σχέδια της ΕΥΔΑΠ και να θέσει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης του νερού, για τη ζωή του λαού.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 10 π.μ. και στο πλαίσιό της η Αλ. Παπαρήγα θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας και με τους εργαζόμενους.

Από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι οι στιγμής οι παρακάτω δραστηριότητες:

Στην Αθήνα

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/6:

-- Συζήτηση από τη Νότια Αχτίδα για τα προβλήματα στην περιοχή της βιομηχανικής ζώνης του Ταύρου.

-- Πικετοφορία της Δυτικής Αχτίδας στις 19.30 στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης», για να λειτουργήσει αυτό υπέρ του λαού.

-- Αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους νομαρχιακούς συμβούλους Κώστα Μαρκέτη και Αλεξάνδρα Μπαλού, θα πραγματοποιήσει διάβημα διαμαρτυρίας στη Γενική Γραμματεία Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις του ΚΚΕ για το ζήτημα της δασοπροστασίας και την έλλειψη μέτρων για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων της Αττικής.

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» των ΚΟ Δυτικών Συνοικιών στις 19.30.

-- Συγκέντρωση της Ανατολικής Αχτίδας στην Ανω Καισαριανή (Ξύλινα) στις 19.30 με σύνθημα: «Οχι στην εμπορευματοποίηση της γης, διεκδικούμε να γίνουν οι ελεύθεροι χώροι λαϊκή περιουσία. Δάση και ορεινοί όγκοι στο λαό. Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό».

-- Περιοδείες στελεχών και βουλευτών του ΚΚΕ σε βιοτεχνίες που δουλεύουν σε συνθήκες γκέτο οι μετανάστες στην Α΄ Αθήνας.

-- Εξόρμηση στο Ν. Κόσμο, στο Δρουγούτι, στις προσφυγικές και εργατικές κατοικίες.

-- Εξόρμηση στην υποβαθμισμένη περιοχή Μαρκόνι, στο Βοτανικό, όπου ζουν οικογένειες μεταναστών.

-- Παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΚΟ Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Γλυφάδας στους δήμους για την έλλειψη μέτρων δασοπροστασίας.

-- Αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους Κώστα Μαρκέτη, Αλεξάνδρα Μπαλού και Βασίλη Δημόπουλο, θα επισκεφτεί χώρους όπου εργάζονται και ζουν σε άθλιες συνθήκες μετανάστες, στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.

-- Αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί τον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και θα συζητήσει για τις θέσεις του ΚΚΕ και τα προβλήματα αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6:

-- Καμπάνια της Νοτιοανατολικής Αχτίδας του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των ακτών για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση του λαού.

Στον Πειραιά

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Συγκέντρωση στο Τρίγωνο Ευφραιμίδη και πορεία προς τα Λιπάσματα Δραπετσώνας με σύνθημα: «Ούτε μια σπιθαμή γης στους ιδιώτες - Τα Λιπάσματα χώρος πρασίνου και αναψυχής για το λαό και τη νεολαία».

-- Μαζική εξόρμηση στην Αγία Σοφία για να παραμείνει ελεύθερος χώρος το Πάρκο Διλαβέρη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6:

-- Μαζική εξόρμηση στις παραλίες του Πειραιά (Πασαλιμάνι, Βοτσαλάκια) ενάντια στην ιδιωτικοποίησή τους.

-- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Πάρκου Αγίας Αννης στο Ρέντη.

-- Πικετοφορία για την απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ στην περιοχή Δεξαμενή του Κορυδαλλού.

Στην Αττική

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνουν η Επιτροπή Αγώνα Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Εξωραϊστικών Συλλόγων, Συλλόγων Γυναικών κ.ά. Θριασίου στην είσοδο της «ΠΕΤΡΟΛΑ» στην Ελευσίνα, ενάντια στην επέκταση των διυλιστηρίων του Λάτση σε απόσταση αναπνοής από τις αποθήκες πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ.

-- Συμμετοχή στις μαζικές πικετοφορίες στο κέντρο και τις γειτονιές του Μενιδίου για τη σωτηρία της Πάρνηθας, που οργανώνουν η Δημοτική Κίνηση ΠΑΣΥΜ, εργατικά σωματεία και εξωραϊστικοί σύλλογοι της πόλης ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα του Γ. Σουφλιά και τη μετατροπή του βουνού σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης, για να ανοίξει ο φάκελος «Ιπποκράτειος Πολιτεία».

-- Συμμετοχή στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο στο Μαρκόπουλο που οργανώνουν η Γραμματεία Μεσογείων του ΠΑΜΕ, δημοτικές κινήσεις και εργατικά σωματεία. Διεκδικώντας το άμεσο κλείσιμο των λατομείων που συνεχίζουν να καταστρέφουν το τοπίο και αρχαιολογικούς χώρους ενάντια στην παράνομη χωματερή που λειτουργεί στο χώρο.

-- Στα Ανω Λιόσια μαζική πικετοφορία των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για το κλείσιμο της χωματερής, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως (μικρή πλατεία).

-- Εξόρμηση Κομματικών Οργανώσεων της Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ σε Μαραθώνα - Σχοινιά ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παραλίας και την καταστροφή του δάσους, για την προστασία της υγείας των κατοίκων.

Στη Θεσσαλονίκη

ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΉ:

-- Στις 11 π.μ., στην πλατεία «Χαρίλαου Φλωράκη»: Συμβολικές δράσεις για προστασία του Σέιχ - Σου, μαζί με τις δημοτικές παρατάξεις «ΘεσσαλοΝΙΚΗ Τώρα» Δήμου Θεσσαλονίκης, «Δημοτική Συνεργασία για την Πολίχνη», «Συνεργασία για τα Πεύκα», «Δημοτική Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Αγ. Παύλου - Ευαγγελίστριας», «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Συκεών», «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Πανοράματος», «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία Τριανδρίας», «Δημοτική Αγωνιστική Πρωτοβουλία Χορτιάτη», «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Πυλαίας».

ΤΡΙΤΗ 3/6:

-- Στη 1 το μεσημέρι συμβολικός αποκλεισμός της ΑΓΝΟ από την Αχτιδική Επιτροπή Λαγκαδά.

-- Στις 8 μ.μ. εκδήλωση στην Καλαμαριά με θέμα: «Παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης: Αξιοποίηση σε όφελος των εργαζομένων, χωρίς επιχειρηματίες και εργολάβους», με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία και την Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/6:

-- Στις 12 μ. προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ για το περιβάλλον με ομιλητές τους: Νίκο Ζώκα, μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, Γιώργο Τσιλιγκιρίδη, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΘ και καθηγητή ΑΠΘ, Βασάρα Ελένη, δρ. Βιολογίας.

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Μεγάλη λαϊκή συναυλία και ανθρώπινη αλυσίδα στο Σέιχ - Σου, στην πλατεία «Χαρίλαου Φλωράκη», στις 8 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/6:

-- Στις 8 μ.μ. εκδήλωση της Περιαστικής Αχτίδας στο Ρετζίκι με θέμα: «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον» και ομιλητή τον Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του Κόμματος.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6:

-- Στις 11 π.μ. συμβολική αλυσίδα σωτηρίας της λίμνης Κορώνεια.

-- Στις 7 μ.μ. ημερίδα για την αντιπλημμυρική προστασία από τη Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Θερμαϊκού.

Στη Στερεά

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Οι ΚΟ Οινοφύτων και Χαλκίδας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στις πύλες εργοστασίων που προκαλούν προβλήματα με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δράση τους.

-- Η ΚΟ Αλιβερίου διοργανώνει διαμαρτυρία κατά των σχεδίων της ΑΓΕΤ για καύση των απορριμμάτων στο εργοστάσιό της.

-- Η ΚΟ Λαμίας πραγματοποιεί συγκέντρωση στον πεζόδρομο στη Λαμία για τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

-- Η ΚΟ Λάρυμνας υποστηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

Στην Πελοπόννησο

ΤΕΤΑΡΤΗ 4/6:

-- Η Κομματική Οργάνωση Ηλείας συμμετέχει στη συγκέντρωση - συζήτηση, στη Ζαχάρω στις 8.30 μ.μ. στο HAVANA CLUB (επί της εθνικής οδού). Θέμα: «Το περιβάλλον στις συμπληγάδες των πολυεθνικών. Πυρκαγιές και κλιματικές αλλαγές». Την εκδήλωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυρόπληκτων Ν. Ηλείας και η Οικολογική Κίνηση «Ο ΛΑΠΙΘΑΣ». Ομιλητής ο Δ. Σαρρής, περιβαλλοντολόγος - ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

- Η ΝΕ Μεσσηνίας μπροστά στην έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου θα ανακοινώσει θέσεις και ενέργειες ώστε να αναπτυχθεί και να οργανωθεί η λαϊκή πάλη για άμεσα μέτρα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Η ΝΕ Κορινθίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα διαμορφώσει ανθρώπινη αλυσίδα στην παραλία Λουτρακίου στις 6 μ.μ. με θέμα: «Καθαρές - ανοιχτές παραλίες για το λαό».

-- Η ΝΕ Αχαΐας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30 μ.μ. στην περιοχή «Κρύα Ιτεών» Πατρών με αίτημα την απομάκρυνση της βιομηχανίας «Σπηλιόπουλος» από την περιοχή.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/6:

-- Στις 12 μ. η ΝΕ Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα περιοδειών και συναντήσεων με φορείς του Νομού.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9/6:

-- Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας εκδήλωση στην οποία θα προβληθεί βίντεο με θέμα: «Πυρκαγιές: Ενας χρόνος μετά...». Θα ακολουθήσει πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Στη Δυτική Μακεδονία

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Η ΚΟ Κοζάνης θα συμμετάσχει και θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Συνδικάτου Ενέργειας και άλλων φορέων της περιοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πτολεμαΐδα στις 8 μ.μ. για οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από τη ΔΕΗ και την απουσία πολιτικής προστασίας της ζωής των κατοίκων.

Κλιμάκια των Κομματικών Οργανώσεων από τους 4 νομούς της περιοχής θα κάνουν παρεμβάσεις για επίκαιρα ζητήματα και ειδικά της δασοπροστασίας.

Στη Θεσσαλία

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Η ΚΟ Λάρισας οργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στη γέφυρα του Πηνειού (Αλκαζάρ) για τη ρύπανση του ποταμού.

Θα στηρίξει και θα συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες που οργανώνουν δημοτικές παρατάξεις των Δήμων Ελασσόνας, Σαρανταπόρου, Τσαριτσάνης, Ολύμπου και Λιβαδίου για την αδιαφορία της κυβέρνησης και των δήμων για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, τη ρύπανση του Ελασσονίτη ποταμού και την προστασία του Ολύμπου από πυρκαγιές και τα επιχειρηματικά σχέδια.

Στη Δυτική Ελλάδα

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Οι ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τον Αμβρακικό στη Βόνιτσα και την Αμφιλοχία.

-- Στην Κέρκυρα θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη και καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης στη δίκαιη διαμαρτυρία των κατοίκων.

Στην Κρήτη

ΠΕΜΠΤΗ 5/6:

-- Οι ΚΟ Ηρακλείου οργανώνουν πικετοφορία διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. ενάντια στην κατασκευή της Μαρίνας στο Δερματά και στην ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου του Ηρακλείου.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ