Motion Team |
Χτες το απόγευμα, οι ταξικές δυνάμεις κατέλαβαν συμβολικά για μισή ώρα τη σιδηροδρομική γραμμή στο σταθμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη. Κρέμασαν ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του σταθμού με το σύνθημα «ΟΣΕ φθηνός, ασφαλής στα χέρια του λαού - Οχι στην ιδιωτικοποίηση». Οπως σημείωσε σε δήλωσή του ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και γγ του ΕΚΘ, «με ταξικό αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους». Με την κινητοποίηση, οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν σύγχρονες και επαρκείς, φτηνές, αποκλειστικά δημόσιες μεταφορές. Στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, στάθηκε η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του ΚΚΕ.
Με προκηρύξεις και τα συνθήματα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το ερχόμενο Σάββατο, στο οποίο καλούν επίσης οι αγωνιστικές συσπειρώσεις των φτωχών αγροτών και των μικρών ΕΒΕ. Με απόφασή της, καλεί ακόμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.
Motion Team |
Από τη χτεσινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη |
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα πραγματοποιήσει περιοδεία στη Ρόδο σήμερα, Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα της περιοδείας είναι το ακόλουθο:
-- 11:00: Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Εθιμοτυπίας (Συνεντεύξεων) του Δήμου Ροδίων.
-- 12:30: Επίσκεψη στο ξενοδοχείο «Παλλάντιουμ». Συζήτηση με τους εργαζόμενους.
-- 13:20: Επίσκεψη στη Δασική Υπηρεσία.
-- 18:30: Επίσκεψη στο χωριό Λάερμα. Συζήτηση με τους πυρόπληκτους κατοίκους.
-- 21:00: Ομιλία σε πολιτική συγκέντρωση στην πόλη της Ρόδου (θερινός κινηματογράφος «Ρόδον»).
Το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ διοργανώνει συνέντευξη Τύπου, σήμερα Τετάρτη, 3 Σεπτέμβρη και ώρα 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, στην Ομόνοια, (Θεμιστοκλέους 2 και Πανεπιστημίου, 1ος όροφος) για τη συναυλία - αφιέρωμα του ΚΚΕ στον Μάνο Χατζιδάκι.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί, στις 8 Σεπτέμβρη, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην Πλάκα, στις 8.30 μ.μ. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ελευθερίου Καλκάνη, η Μεικτή Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή και οι σολίστ Γιάννης Σπάθας και Εύα Φάμπα. Τραγουδούν Βασίλης Λέκκας, Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα, Αναστασία Μουτσάτσου.
Ενορχήστρωση: Μανώλης Ανδρουλιδάκης.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Καζάκος.
Στο πλαίσιο των αγωνιστικών δραστηριοτήτων με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ οργανώνει συνέντευξη Τύπου σήμερα Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με θέματα:
Οχι μόνο φτιάχνουν κλίμα εκφοβισμού των εργαζομένων προκειμένου να μη συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, όχι μόνο αφήνουν να εννοηθεί ότι θα γίνουν «επεισόδια», αλλά «προβλέπουν» και «υποδεικνύουν» ακόμα και το «θέατρο των επεισοδίων»: Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.
Ανάμεσα στα διάφορα «ρεπορτάζ» του τελευταίου διαστήματος, που μιλούν για το πλήθος της αστυνομικής δύναμης που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη εκείνες τις μέρες, εμφανίστηκε χτες και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Β. Φλωρίδης, που με έγγραφό του ζητά από την Αστυνομία να εισέλθει στο πανεπιστήμιο και να καταλύσει το άσυλο, «σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εντός του Ιδρύματος βρίσκονται άτομα που διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής», γιατί «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψετε σε μία μικρή ομάδα από προβληματικά και διαταραγμένα άτομα, να διαταράξουν την ηρεμία αυτής της πόλης και να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα, τη ζωή και τις περιουσίες των πολιτών της»!