Sportidea |
ΠΑΟ και Ολυμπιακός συνεχίζουν στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκα |
Οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση είναι: Μπενετόν Τρεβίζο (Ιταλία), Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Εφές Πίλσεν (Τουρκία), Σκίπερ Μπολόνια (Ιταλία), Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ (Κροατία), ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία), Ταουγκρές (Ισπανία), Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία), Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ), Σιένα (Ιταλία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία), Ούλκερ (Τουρκία), ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία), Βιλερμπάν (Γαλλία).
Sportidea |
Ο αγώνας του ΠΑΣ με τον Αρη στα Γιάννενα κλέβει την παράσταση |
Στις 17.00 (ΑΛΦΑ) ο ΠΑΣ Γιάννενα θα υποδεχτεί τον Αρη. Και οι δυο μονομάχοι «καίγονται» για τους βαθμούς της νίκης, αφού οι μεν γηπεδούχοι δίνουν μάχη για τη σωτηρία τους οι δε Σαλονικιοί είναι σε τροχιά εξόδου στην Ευρώπη.
Αναφερόμενος στην κρισιμότητα του ματς ο τεχνικός του «Αγιαξ» της Ηπείρου, Νίκος Αναστόπουλος, είπε: «Γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλός μας είναι σε καλή φόρμα και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το σερί των καλών εμφανίσεων. Εμείς δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς και θα βρεθούμε σε ακόμη καλύτερη βαθμολογική κατάσταση. Οπλο μας για μια ακόμη φορά θα είναι ο κόσμος μας».
Στην αντίπερα όχθη ο Γιώργος Φοιρός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Και οι δυο ομάδες για διαφορετικούς λόγους θέλουν τους τρεις βαθμούς. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Στο άλλο ματς της αγωνιστικής στο δημοτικό στάδιο του Αιγάλεω (17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) η ομώνυμη ομάδα θα φιλοξενήσει την ουραγό Παναχαϊκή. Ο Γιώργος Χατζάρας δήλωσε: «Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε τον αντίπαλο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι παίκτες μας». Οσον αφορά τον κόουτς της πατρινής ομάδας, Θοδωρή Πατρώνη, «σε όλα τα ματς ψάχνουμε πλέον τη νίκη», τόνισε όμως τα πράγματα είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολα για τους Αχαιούς, όσον αφορά την παραμονή τους στην κατηγορία.
Δυο επίσης ματς θα έχουμε και για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής σήμερα, στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής. Στην Κασσάνδρα στις 15.00 η τοπική ομάδα θα αγωνιστεί κόντρα στον Ατρόμητο, ενώ την ίδια ώρα στον Ταύρο θα συγκρουστούν οι δυο Απόλλωνες, της Αθήνας και της Καλαμαριάς. Σε παράλληλη σύνδεση και τα δυο παιχνίδια θα καλυφθούν από το ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ.
Ούτε κρύο, ούτε ζέστη επιφύλασσε για την Εθνική μας ομάδα η κλήρωση των ομίλων του φετινού Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας που έγινε χτες στη Στοκχόλμη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα μετάσχει στον Β' όμιλο της διοργάνωσης όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία, την Κροατία και την Ουκρανία. Οι αγώνες του Β' ομίλου θα γίνουν στην πόλη Μπόρας (700 χλμ. από τη Στοκχόλμη) και η Εθνική μας θα ξεκινήσει με αντίπαλο την Κροατία στις 5 Σεπτέμβρη, την επομένη θα αντιμετωπίσει την Τουρκία και στις 7 του μήνα θα παίξει με την Ουκρανία. Οι άλλοι όμιλοι: Α': Γερμανία, Λιθουανία, Λετονία, Ισραήλ. Γ': Σερβία, Ισπανία, Ρωσία. Δ': Γαλλία, Ιταλία, Σλοβενία, Βοσνία.
Χωρίς το ιδιαίτερα μεγάλο παιχνίδι συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Α1 με τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής όπου ξεχωρίζει το παιχνίδι του Αρη με την Κυπελλούχο πλέον ΑΕ Νικαίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση της Ορεστιάδας με τον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το πρόγραμμα: (Ιβανώφειο 19.30 ΕΤ-3) Ηρακλής - Πανελλήνιος (Αλεξανδρούπολης 19.00) Εθνικός - Mayfair Club Ολυμπιάδα (Ορεστιάδας 19.00) Ορεστιάδα Εμπορική - ΠΑΟΚ (Μίκρας 17.30) Αρης - ΑΕ Νίκαιας (ΠΑΟ 19.00) Παναθηναϊκός - Ρέθυμνο (ΕΑΠ 19.00) ΕΑ Πατρών - Ολυμπιακός.
Μπορεί να λείπει το μεγάλο ντέρμπι όχι όμως και τα ενδιαφέρονται παιχνίδια από την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1. Από αυτά ξεχωρίζει η αυριανή κόντρα του Ολυμπιακού που φιλοξενεί τον ιδιαίτερα ισχυρό φέτος Αρη, όπου μετά από αρκετά χρόνια η συνάντηση έχει την ένδειξη κόντρας κορυφής. Η ΑΕΚ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε μια έδρα που παραδοσιακά περνάει δύσκολα βράδια, όπως είναι το Περιστέρι, αν και φέτος οι γηπεδούχοι απέχουν πολύ από το γνωστό τους εαυτό. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και το σημερινό παιχνίδι μεταξύ του Αμαρουσίου και του Μακεδονικού. Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ηράκλειο - Ιωνικός ΝΦ (Ηρακλείου 17.00), Περιστέρι - ΑΕΚ (Περιστερίου 19.00 ΕΤ 1), ΠΑΟΚ - Πανιώνιος (Πυλαία 17.00), Μαρούσι - Μακεδονικός (Αμαρουσίου 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Νήαρ Ηστ - Ηρακλής (Καισαριανή 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ολυμπιακός - Αρης (Κορυδαλλός 17.30 ΠΟΛΙΣ TV), Ολύμπια Λάρισας - Παναθηναϊκός (Νεάπολης 19.00 ΕΤ 1).
Στη μάχη της Ευρώπης ρίχνονται σήμερα οι δυο «Πειραιώτες» του ελληνικού πόλο και μάλιστα με κρίσιμες αναμετρήσεις όσον αφορά τους στόχους τους.
Σήμερα, στις 17:00, στο «Παπαστράτειο» ο Ολυμπιακός θα δώσει τον τρίτο του αγώνα για τον «κόκκινο» όμιλο του Τσάμπιονς Καπ απέναντι στην ουγγρική Χόνβεντ. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν μόνο τη νίκη απέναντι στους Μαγιάρους για να μείνουν στο κυνήγι της πρόκρισης, αφού μέχρι στιγμής έχουν μία ήττα και μία ισοπαλία.
Στις 20.00 και συγκεκριμένα στην Μπρέσια ο Εθνικός αντιμετωπίζει την τοπική ομάδα στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Λεν Τρόφι. Η ομάδα του Ντράγκαν Ματουτίνοβιτς, που τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε μίνι προετοιμασία στη Γαλλία με τη Νις, βρίσκεται σε καλή κατάσταση και ευελπιστεί να αποσπάσει από την αντίπαλό του ένα αποτέλεσμα ικανό να του δώσει την πρόκριση μετά και τον επαναληπτικό του Πειραιά.
Μία και σήμερα απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος της Α1 χάντμπολ ανδρών. Το πιο σημαντικό παιχνίδι που αναμένεται να κρίνει και μία θέση στην πρώτη τετράδα θα γίνει αύριο στο Κιλκίς όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Πανελλήνιο (16:00 ΕΤ 3). Οι πρωταθλητές θέλουν να κάμψουν την αντίσταση των γηπεδούχων που επιζητούν τη διατήρηση στην 3η θέση. Τα σημερινά παιχνίδια είναι: ΠΑΟΚ - Φίλιππος, Αθηναϊκός - Ιωνικός, Αρχέλαος - Αρης Ν. και ΒΑΟ - Δούκας.