ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 5 Μάη 2026
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
Πλησιάζει τον τίτλο η ΑΕΚ

Προβάδισμα του ΠΑΟΚ για τη 2η θέση | Λεπτές ισορροπίες στα πλέι άουτ

Eurokinissi

Με την ΑΕΚ να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον ΠΑΟΚ να παίρνει «κεφάλι» στη διεκδίκηση της 2ης θέσης ολοκληρώθηκε ο α' γύρος των πλέι οφ της Super League με την 3η αγωνιστική. Ο Παναθηναϊκός έχασε οριστικά τις ελπίδες για κάτι παραπάνω από την 4η θέση, ενώ στα πλέι άουτ ανοιχτά παραμένουν τα σενάρια στην κόντρα για την παραμονή.

Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0, και έτσι όμως η πρωτοπόρος «Ενωση» κατάφερε να αυξήσει - έστω και για λίγο - τη διαφορά της από τους διώκτες της. Και οι δύο ομάδες είχαν καλές στιγμές, με τους «κιτρινόμαυρους» να ξεκινούν πιο δυνατά και τους γηπεδούχους - παρότι έμειναν από νωρίς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Ερνάντεθ - να βελτιώνουν την εικόνα τους και να απειλούν στην επανάληψη.

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε 3-1 του Ολυμπιακού (Γερεμέγεφ 15', 65', Ζίβκοβιτς 55' - Ελ Κααμπί 29'), ξεσπώντας για την απώλεια του Κυπέλλου, και έπιασε τους «ερυθρόλευκους» στη 2η θέση, υπερτερώντας στην ισοβαθμία. Σε ένα ανοιχτό ματς ο Ολυμπιακός - που φωνάζει για τη διαιτησία του Ιταλού Σότσα - είχε τις περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αποδείχθηκε πιο αποτελεσματικός έχοντας πρωταγωνιστή τον Γερεμέγεφ.

Στα πλέι άουτ ξεχώρισε η επιβλητική εντός έδρας νίκη του Αστέρα Τρίπολης με 4-2 επί του Ατρόμητου (Κετού 10', Μπαρτόλο 34' πέναλτι, Αλχο 39', Αλμυράς 47' - Τζαβάρας 83', Τσούμπερ 86'), που κρατάει ζωντανούς τους Αρκάδες.

  • Αλλα αποτελέσματα: Παναιτωλικός - Κηφισιά 0-1 (Πόμπο 64' πέναλτι), Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-1 (Καρέλης 90'+9 πέναλτι - Τούμτα 76'), Λεβαδειακός - Βόλος 5-2 (Οσμπολτ 21', Παλάσιος 32', Οζντέγκοβιτς 56' πέναλτι, Βήχος 74' πέναλτι, Λιάγκας 90'+5 - Κύρκος 82', 90'), ΟΦΗ - Αρης 0-2 (Ντούντου 11', Γιαννώτας 86').
Οι βαθμολογίες

Πλέι οφ (1-4): ΑΕΚ 67, ΠΑΟΚ 61, Ολυμπιακός 61, Παναθηναϊκός 51.

Πλέι οφ (5-8): Λεβαδειακός 25, Αρης 22, ΟΦΗ 20, Βόλος 17.

Πλέι άουτ: Ατρόμητος 40, Κηφισιά 34, Παναιτωλικός 31, Πανσερραϊκός 28, Αστέρας Τρίπολης 28, ΑΕΛ 25.

ΠΟΛΟ - WORLD CUP
Kράτησε τις ελπίδες της η Εθνική γυναικών

Σημαντικό βήμα πρόκρισης στην τελική φάση του World Cup έκανε η Εθνική πόλο γυναικών, μετά τη σπουδαία νίκη της με 14-9 επί της Ουγγαρίας για τη β' φάση του προκριματικού τουρνουά στο Ρότερνταμ.

Η κάτοχος του τίτλου ελληνική ομάδα, που δεν κατάφερε να προκριθεί απευθείας στην πρώτη τετράδα του τουρνουά, έχει πλέον ως στόχο μια θέση στην πεντάδα, που δίνει εισιτήριο για την τελική φάση (προκρίνονται οι 5 πρώτες ή οι 6 υπό προϋποθέσεις). Η πολύτιμη επιτυχία κόντρα στις «Μαγυάρες» θεωρείται αποφασιστικό βήμα γι' αυτό.

Κορυφαία σκόρερ για την Εθνική, που έδειξε χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο, ήταν η Χριστίνα Σιούτη με 5 γκολ.

Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι η Ιαπωνία, σήμερα 15.00 ώρα Ελλάδας.


EUROLEAGUE
Στο Μονακό για να «καθαρίσει» ο Ολυμπιακός

Με στόχο να κλείσει θέση στο Φάιναλ 4 της φετινής Euroleague, στο ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει απόψε τη Μονακό στο Πριγκιπάτο, στον τρίτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ (20.45 - Novasports Prime). Με «προίκα» το 2-0 στις νίκες, και απέναντι στην Μονακό των μόλις 8 παικτών και των πολλών προβλημάτων, οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί για την τρίτη νίκη και την πρόκριση χωρίς περαιτέρω μπελάδες. Για τον Ολυμπιακό θα απουσιάσει ο Γουόρντ, ενώ για τη Μονακό νοκ άουτ τέθηκε και ο Τάις.

Στο άλλο ματς της βραδιάς για τα πλέι οφ η Χάποελ Τελ Αβίβ ως τυπικά γηπεδούχος υποδέχεται στη Σόφια τη Ρεάλ Μαδρίτης, που προηγείται 2-0 στις νίκες (19.00 - Novasports 5).



Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 80 χρόνια από την έναρξη της εποποιΐας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ