Πρώτη εμφάνιση του 15χρονου πιανίστα Απ. Παληού στον "Παρνασσό"
Λέει ότι "τέλεια ερμηνεία δεν υπάρχει". Γιατί η "ερμηνεία έχει πάρα πολλές διαδρομές και ανεξερεύνητα σημεία". Ο λόγος για τον Αποστόλη Παληό,το 15χρονο πιανίστα από την Καρδίτσα, που σε λίγες μέρες δίνει το πρώτο του ρεσιτάλ στην Αθήνα. Η παρθενική εμφάνιση του νεαρού πιανίστα στο αθηναϊκό κοινό θα γίνει τη Δευτέρα, 20 Μάρτη, στις 8.30μμ, στον "Παρνασσό" (πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη "Σονάτα Νο 21" (Βαλστέιν) του Μπετόβεν,το "Δεύτερο Σκέρτσο" του Σοπέν και τις "Εικόνες από μια έκθεση" του Μουσόργκσκι.Για το ίδιο το ρεσιτάλ ο Απ. Παληός θα πει: "Πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό για έναν νέο καλλιτέχνη, λόγω της δυνατότητας που παρέχει το ρεσιτάλ στον καλλιτέχνη, να επικοινωνήσει με το κοινό. Παράλληλα, είναι κάτι, που βοηθά τόσο ψυχολογικά όσο και στο να συνειδητοποιήσεις τις αδυναμίες σου και να βελτιωθείς". Θεωρώντας "το συναίσθημα και την έκφραση, στοιχεία καθοριστικά για την ερμηνεία", ο νεαρός πιανίστας λέει ότι "ο καλλιτέχνης πρέπει να ψάξει πάρα πολύ μέσα από τη μελέτη και τον αυτοέλεγχο για ν' ανακαλύψει τους τρόπους προσέγγισης ενός μουσικού έργου".
Παίρνοντας τα πρώτα μαθήματα πιάνου σε ηλικία εννέα ετών στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας, ο Απ. Παληός από το 1993 είναι σπουδαστής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Το '93, εξάλλου, απέσπασε το πρώτο βραβείο και υποτροφία του Ελληνοαυστριακού Συνδέσμου του Γκραντζ της Αυστρίας σε διαγωνισμό πιάνου του ΣΑΩΘ. Εχει πάρει ενεργά μέρος σε διάφορα σεμινάρια πιάνου, ενώ έχει δώσει ρεσιτάλ στην Καρδίτσα, τη Λάρισα, την Κοζάνη και το Βόλο. "Η μουσική, λέει, είναι για μένα τρόπος ζωής. Πιστεύω ότι είναι μια σημαντική ενασχόληση για τον άνθρωπο και την ψυχική του ισορροπία". Οταν, μάλιστα, αυτός που ασχολείται μαζί της είναι ένας έφηβος, τότε η επίδρασή της είναι ακόμη πιο ευεργετική. "Πιστεύω, λέει ο Αποστόλης, ότι η επαφή με τη μουσική είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους νέους, μιας και βρίσκονται σ' ένα στάδιο, που προσπαθούν ν' ανακαλύψουν τον εαυτό τους".
Μεγαλώνοντας σε μια επαρχιακή πόλη, ο Αποστόλης θα πει: "Η επαρχία δεν έχει προσεχτεί όσο θα έπρεπε από το κράτος. Τα προβλήματα είναι πολλά για κάποιον νέο καλλιτέχνη. Συνήθως μένει στην αφάνεια, ενώ σπάνια έχει κάποιες καλές ευκαιρίες να διακριθεί".
"Στην Ελλάδα κάνει κρύο",είναι ο τίτλος ενός δίσκου, που φέρει την υπογραφή του Στάμου Σέμση στη σύνθεση και ερμηνεία, του Μιχάλη Μπουρμπούλη στο στίχο και του Γιώργου Νταλάρα στην ερμηνεία. Ο Γ. Νταλάρας ερμηνεύει τέσσερα από τα τραγούδια του δίσκου, ενώ σ' ένα τραγουδάει ντουέτο με το συνθέτη, ο οποίος έχει αναλάβει και την ερμηνεία των υπόλοιπων τραγουδιών. Ο νέος δίσκος, που παρουσιάστηκε χτες, αποτελεί την έκτη κατά σειρά δισκογραφική δουλιά του Στ. Σέμση.
Ο Παντελής Θαλασσινός,πάντως, στην πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλιά, ταξιδεύει στης "Νύχτας Κύματα".Ο άλλοτε εις εκ των "Λαθρεπιβατών" υπογράφει τη μουσική και την ερμηνεία τραγουδιών σημερινών, που όμως αναζητούν τις ρίζες τους σε ήχους ελληνικούς, παραδοσιακούς. Σε αυτό το δίσκο ο Π. Θαλασσινός, όπως αναφέρει, συνεργάστηκε για πρώτη φορά με ανθρώπους, που πάντα θαύμαζε, όπως ο Νίκος Γιαλούρης, ενώ σε ένα τραγούδι συμμετέχει και ο Βασίλης Σαλέας. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι των Μάνου Ελευθερίου και Ηλία Κατσούλη.
Αποθεώθηκε ο Γιάννης Μαρκόπουλος στις δύο συναυλίες, που έδωσε πριν λίγες μέρες στο Μέγαρο των Καλών Τεχνών των Βρυξελλών με τη "Λειτουργία του Ορφέα". Μεγάλη υποδοχή, εξάλλου, συνάντησε από το κοινό η νέα του σύνθεση με τίτλο "Ευρωπαϊκός χορός". Ο συνθέτης, πάντως, εκτός των μουσικών του δραστηριοτήτων έδωσε και διάλεξη στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γάνδης με θέμα: "Επαναπροσδιορισμός και Φιλοσοφία της σημερινής μουσικής έκφρασης", ενώ εγκαινίασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Τιλ εικαστική έκθεση αφιερωμένη στη "Λειτουργία του Ορφέα" με τίτλο: "Από το σκοτάδι στο φως", που θα διαρκέσει ένα μήνα.