Το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής
Το Σάββατο 27 Σεπτέμβρη στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.
Επιπλέον, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα «ανοίξει» με χαιρετισμό του τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή, την Πέμπτη 25 Σεπτέμβρη.
Ο «Ριζοσπάστης» παρουσιάζει σήμερα ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ με τους πάνω από 400 καλλιτέχνες που θα περάσουν όλο το τετραήμερο από τις σκηνές του, τις συζητήσεις του, τις εκθέσεις του και όλες τις δραστηριότητες που θα ξεδιπλωθούν το τετραήμερο.
Το δικό τους πρόγραμμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων θα έχουν όλα τα στέκια και οι χώροι του Φεστιβάλ, που το περιεχόμενό τους απλώνεται σε όλα τα ενδιαφέροντα της νέας γενιάς και του λαού.
Σε έναν κόσμο τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης, αλλά και διαρκών «εγκλημάτων» εις βάρος των εργαζομένων και της νεολαίας, η Κεντρική Εκθεση έρχεται να δείξει το «νήμα» που κρύβεται πίσω από αυτήν την αντίφαση. Να φωτίσει την καπιταλιστική εκμετάλλευση, το σύστημα του κέρδους που πηγαίνει κόντρα στις ζωές μας και αγκαλιάζει οποιαδήποτε πτυχή τους. Πάνω σε αυτό θεμελιώνονται οι μηχανισμοί για τη θωράκισή του, το αστικό κράτος με τις λειτουργίες του, οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί που διευθετούν τη «διεθνή» ληστεία εις βάρος των λαών. Αυτό είναι που θυσιάζει τις σύγχρονες δυνατότητες για μια ζωή όπως την ονειρευόμαστε, αλλά ακόμα και την ίδια μας τη ζωή στο «θέατρο της φρίκης», τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Μέσα από τις εικόνες της φετινής έκθεσης ξεπηδάει η ανάγκη για ουσιαστική ρήξη και σύγκρουση με το σύστημα της εκμετάλλευσης, της αδικίας και των πολέμων, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.
Στο Εργατικό Στέκι θα λειτουργεί έκθεση με τίτλο «Δουλεύουμε για να ζούμε! Δεν ζούμε για να δουλεύουμε! Με το ΚΚΕ οι ανάγκες μας μπροστά!» και βιβλιοπωλείο με εκδόσεις που αφορούν τον εργάσιμο χρόνο.
Το Μαθητικό Στέκι θα λειτουργούν Εργαστήρια Μαθητικής Δημιουργίας και Γνώσης, όπου ομάδες μαθητών από όλη την Αττική θα παρουσιάζουν τα πρότζεκτ τους, καθώς και ψηφιακή διαδραστική έκθεση ειδικά διαμορφωμένη για μαθητές με θέμα τις πολεμικές συγκρούσεις. Επίσης στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Πάμε Γυμνάσιο» θα παίζεται πολύμορφο παιχνίδι ερωτήσεων και γρίφων, για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.
Το Φοιτητικό Στέκι θα περιλαμβάνει έκθεση αφιερωμένη στην πρόταση του ΚΚΕ για το πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας, χώρος με τίτλο «Το ΚΚΕ έχει πρόταση για το επιστημονικό σου αντικείμενο» και φωτογραφικό αφιέρωμα στις πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης των φοιτητών στον λαό της Παλαιστίνης.
Στον Χώρο κατά των Ναρκωτικών θα λειτουργήσει escape room, με τίτλο «Ζωή σε stories ή ζωή που γράφει ιστορία;» για την εξάρτηση και την προβληματική χρήση του διαδικτύου και των social media. Ακόμα, θα παίζεται παιχνίδι ερωτήσεων με θέμα ενάντια στον τζόγο.
Ξεχωριστή θέση θα έχει όπως κάθε χρόνο το βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» με πολλές προσφορές ειδικά για το Φεστιβάλ.
Στο Στέκι του «κόκκινου Αερόστατου» καθημερινά θα λειτουργούν, από τις 19.00 έως τις 22.00, οι εξής γωνιές με κυλιόμενες δραστηριότητες:
21.30 Ενα διαφορετικό αφιέρωμα! - «Είναι το γέλιο σου που γράφει μουσική»... Επιμέλεια: Γιάννης Δίσκος. Συμμετέχουν: Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, Χριστιάνα Γαλιάτσου, Πολυξένη Καράκογλου, Βίκυ Καρατζόγλου, Ιντρα Κέιν, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Νίνα Μαζάνη, Βασιλική Μιχαλοπούλου
23.00 Ελεονόρα Ζουγανέλη
20.00 Φοιτητικά συγκροτήματα
20.30 Black Body Radiation
21.00 Δημήτρης Μητσοτάκης
22.00 Δημήτρης Μυστακίδης
23.00 Otra Rota Band
20.00 Μαθητικά συγκροτήματα
20.30 Μουσική Ακαδημία Ιλίου. Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιάννης Γαβράς (Ορχήστρα των Ονείρων)
21.00 Papazό
22.30 Κωστής Μαραβέγιας
21.00 Rosadenia
22.00 Αφιέρωμα - «Κάτσε να ακούσεις μια πενιά». Επιμέλεια: Βασίλης Κορακάκης. Τραγουδούν: Ανατολή Μαργιόλα, Βασίλης Κορακάκης, Βασίλης Προδρόμου. Παίζουν: Τάσος Αθανασιάς (πιάνο), Μιχάλης Δάρμας (μπάσο), Γιάννης Καλαφατέλης (ακορντεόν), Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι), Αγης Παπαπαναγιώτου (κιθάρα), Βασίλης Προδρόμου (μπαγλαμάς), Στράτος Σαμιώτης (κρουστά), Θοδωρής Στούγιος (μπουζούκι)
23.30«Οι παρέες ξανασμίγουν». Συμμετέχουν: Χρήστος Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Δεληκούρας (από «Τα παιδιά από την Πάτρα»), Γιώργος Σαρρής (από τους «Ζιγκ Ζαγκ»), Θοδωρής Παπαδόπουλος (από τους «Οπισθοδρομικούς»)
20.00 Συναυλία από την Ορχήστρα της ΚΝΕ με τα τραγούδια της «Μαγικής Πόλης», σε μουσική επιμέλεια του Τεό Λαζάρου
19.30 Συζήτηση με θέμα: «Πίσω από τον μύθο του "κράτους δικαίου": Η Ευρωπαϊκή Ενωση του πολέμου, της εκμετάλλευσης, του αντικομμουνισμού». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, και θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από Κομμουνιστικές Νεολαίες.
20.00 Παρουσίαση της έκδοσης «Σεξουαλικότητα και Επανάσταση» και συζήτηση. Θα μιλήσει η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
20.00 Συζήτηση με θέμα «Φαντάροι και αξιωματικοί ενάντια στον πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας μας». Θα μιλήσουν οι: Αμαλία Παπασωτηρίου, σμήναρχος ε.α., Τάνια Παληκαρώνα, γιατρός, ακτινοφυσικός του 401 ΓΣΝΑ, Σάββας Θεοδωρής, αντιστράτηγος ε.α. του πυροσβεστικού σώματος - υπαρχηγός.
20.00 Συζήτηση με θέμα «Κλειστά ή ανοιχτά σύνορα; Εισβολή ή ευκαιρία;... αυτά και άλλα ψευτοδιλήμματα για τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσουν: Βάλσαμος Συρίγος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο έργο του Ελληνικού, Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κατερίνα Γεράκη, υπεύθυνη της Διατμηματικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τα Δικαιώματα των Μεταναστών και Προσφύγων.
20.00 Συζήτηση με θέμα «Υποδομές - υποχρηματοδότηση - εμπορευματοποίηση. Αθλητισμός για τους πολλούς ή μπίζνα για λίγους;». Θα μιλήσουν: Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων, Σοφία Σακοράφα, πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, και Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης. Συντονίζει ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης, δημοσιογράφος στο gazzetta.gr.
19.30 Μια περιήγηση στη «Χώρα του αύριο» από τις εκδόσεις «Φουρφούρι»
18.00 Χειροτεχνίες - Ομαδική δραστηριότητα - Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Κούκλας με την Ιρίνα Μπόικο
19.00 Παράσταση Μαγείας για μικρούς και μεγάλους με τον μάγο Τριστάν
20.00«Ο Θρίαμβος του Καραγκιόζη». Παράσταση Θεάτρου Σκιών Καραγκιόζη από τον Δήμο Ρεπούλη
21.00«Πού 'ναι τα χρόνια...» - αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή με τον Γιώργο Νταλάρα.
Τη συναυλία θα «ανοίξει» με χαιρετισμό του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Συμμετέχουν: Δημήτρης Μπάσης, Βιολέτα Ικαρη, Ασπασία Στρατηγού
23.00 Συναυλία έκπληξη!
19.30 Συζήτηση με θέμα «Είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές - Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα». Θα μιλήσουν: Γιάννης Γαλανόπουλος, πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, Γιώργος Στεφανάκης, μέλος των ΕΕ ΕΚΑ και ΔΣ ΠΟΕΕΤ, Νίκος Τσακλίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, εργαζόμενος στη «Hellenic Train».
21.00 Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης - Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ
22.00 Καλογεράκια
23.00 Νεφέλη Φασούλη
00.00 Βanda Entopica
20.00 Μαθητικά συγκροτήματα
21.00 Stand-up comedy: Σταμάτης Αθανασάκης, Χρύσα Κατσαρίνη, Παναγιώτης Κούδας, Κωσταντής Μπίτσης, Πάρις Ρούπος
22.30 Φοίβος Δεληβοριάς
21.00 Αφιέρωμα στον Κώστα Λειβαδά - «30 χρόνια τραγούδια». Συμμετέχουν: Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ερωφίλη, Βίκυ Καρατζόγλου
22.30«Σε μια γιορτή δικιά μας...» - Ο Βορράς συναντά τον Νότο σε ένα μουσικό ταξίδι από τη Σμύρνη, το Αιγαίο και τη Θράκη. Μουσική Επιμέλεια: Θεολόγος Μιχελλής. Συμμετέχουν: Μαρία Αναματερού (τραγούδι), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Κωνσταντίνος Καλατζής (κρουστά), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (κιθάρα, λαούτο), Θεολόγος Μιχελλής (βιολί), Γιάννης Πλαγιαννάκος (κοντραμπάσο)
00.00 Γιώργος Μαργαρίτης
19.30 θεατρική παράσταση «Μίστερο Μπούφο» του Ντάριο Φο από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ, σε σκηνοθεσία Ηρώς Ραζή - Αλεξανδράτου (βοηθός σκηνοθέτη Χριστιάνα Κιόσια)
19.30 Συζήτηση με θέμα «Η Ιστορία έχει μια σωστή πλευρά: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά». Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από Κομμουνιστικές Νεολαίες από την Παλαιστίνη και το Ισραήλ και από την Νατάσσα Μποφίλιου, ερμηνεύτρια.
20.30 Επίδειξη του προγράμματος «Γυμναστική για όλους» από ομάδες της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας
18.00 Χειροτεχνίες - Ομαδική δραστηριότητα - Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Κούκλας με την Ιρίνα Μπόικο
19.30«Ντενεκεδούπολη ξανά! Το μεγάλο ταξίδι του Μελένιου» της Ευγενίας Φακίνου σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος και σε σκηνοθεσία της Χρύσας Διαμαντοπούλου (για παιδιά από 4 ετών)
20.30 Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Θανάση Λιούνη
21.00 Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη. Επιμέλεια: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βασίλης Λέκκας, Μανώλης Μητσιάς, Γιώτα Νέγκα
23.00 Βασίλης Παπακωνσταντίνου
20.30 Χριστόφορος Ζαραλίκος
21.30 Babo Koro
22.30 Αφιέρωμα «Ρίζες και Ρεύμα» - Συνάντηση της παραδοσιακής μουσικής με το σύγχρονο ροκ και μέταλ! Επιμέλεια: Στέλιος Μαγαλιός (ex Sober on Tuxedos). Ενορχήστρωση: Χρήστος Κιτσαντάς (ex Sober on Tuxedos). Μουσικοί: Αλέξανδρος Γαβράς (Social Waste) τύμπανα, Χρήστος Κιτσαντάς κιθάρα, Στέλιος Μαγαλιός ακουστική κιθάρα, Παντελής Πέτρου μπάσο, Μιχάλης Σγουρός κιθάρα. Τραγουδιστές: Στέλιος Μαγαλιός, Μάρθα Φριντζήλα, Θανάσης Χουλιαράς (KollektivA). Συμμετέχουν: Χλόη - Δήμητρα Καραπασιά, Ελευθερία Μπλαζάκη και Δημήτρης Σπαθάρας (Kanarya), Αλέξανδρος Ορφανός, Κίμωνας Σταυράκης και Στέλιος Χρυσανθόπουλος (Νήμα)
00.00 PAGAN
19.30 Συζήτηση με θέμα «Θεός για μια βδομάδα. Τι κάνεις;». Θα μιλήσει η Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
21.00 Κώστας Μαλιάτσης Σάλας
22.00 Hip hop live: Dason, Drugitiz, Frank the Zapper, Retro (of Rebellion Connexion), Raibo, Tiny Jackal - On Decks: Lef Kay, Ζωγράφος
23.30 Το Σφάλμα
20.00 Κεντρική συζήτηση του Φεστιβάλ με θέμα «Το πρώτο τέταρτο του 21ου αιώνα επιβεβαιώνει: Σοσιαλισμός, η απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα!». Θα μιλήσουν ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Βαγγέλης Μαγνήσαλης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.
21.00 Αφιέρωμα στον Γιάννη Σπανό - «Πες πως μ' αντάμωσες». Επιμέλεια: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Γιάννης Διονυσίου, Πέγκυ Ζήνα, Κώστας Τριανταφυλλίδης
22.30«Βαλκανίων Ηχοι» - Βαλκανικά ακούσματα «παντρεμένα» με χάλκινα, ζουρνάδες και νταούλια! Η Bronza Banda σε μία σύμπραξη με τη ζυγιά του Ηλία Δημάνου και των αδερφών Μάλαμα από την Ηράκλεια Σερρών
00.00«Το γλέντι του Σεπτέμβρη!» - Μουσικοί αντίλαλοι με σκοπούς από όλη την Ελλάδα. Συμμετέχουν: Παναγιώτης Αγγελακόπουλος (φωνή), Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Λευκοθέα Φιλιππίδη (φωνή), Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο)
19.30 Εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει στρατευμένη τέχνη; Η πείρα από τη λογοτεχνία στα χρόνια της θύελλας (1940-1950)». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ. Οι ηθοποιοί Ανδρέας Κωνσταντίνου και Νεφέλη Μαϊστράλη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα ποίησης και πεζογραφίας, ενώ η κρουστή Ζωή Αργυρίου θα ερμηνευτεί ζωντανά την Ψάπφα (1975) - την πρώτη σύνθεση για σόλο κρουστά - του Ιάννη Ξενάκη.
19.30 Συζήτηση με θέμα «Σταματήστε τον αποκλεισμό! Αφήστε την Κούβα να αναπνεύσει!». Θα μιλήσουν ο Aramis Fuente Hernandez, πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα, και ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
19.30 Σύσκεψη - συζήτηση με θέμα «Αδειες διαμονής, άσυλο, ιθαγένεια: Ενας απέραντος Γολγοθάς για πρόσφυγες και μετανάστες». Εργαζόμενοι στις υπηρεσίες μετανάστευσης και ασύλου συζητούν με πρόσφυγες και μετανάστες και τις κοινότητές τους.
19.00 Επιδείξεις αυτοάμυνας και γνωριμίας με μαχητικά αθλήματα για μικρούς και μεγάλους
20.15 Εργαστήρι μουσικής με το σώμα (body music) με τον Simone Mongelli
18.00 Χειροτεχνίες - Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Κούκλας με την Ιρίνα Μπόικο
19.00«Ο μαγικός κόσμος της σαπουνόφουσκας» - Παράσταση με μικρές, μεγάλες και τεράστιες σαπουνόφουσκες από τη Fundastick Performing Arts και το Circus Hub
20.00«Α μπε μπα μπλε» - Μια πολύχρωμη και χαρούμενη παράσταση από το Baby Θέατρο της Ιρίνα Μπόικο (για παιδιά 10 μηνών - 2,5 ετών)
21.00 Παράσταση θεάτρου μαριονέτας από τον Χρήστο Τζίκα
20.30 Χαιρετισμός του Θοδωρή Κωτσαντή, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ
20.45 Ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
21.30 Αφιέρωμα - «Στρατηγέ ο άνθρωπος έχει ένα ελάττωμα... ξέρει να σκέφτεται!». Μουσική επιμέλεια: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν: Κώστας Θωμαΐδης, «Κοινοί Θνητοί», Δημήτρης Μπάκουλης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Αγγελική Τουμπανάκη, Διονύσης Τσακνής, Μαρία Φαραντούρη
23.00 Μίλτος Πασχαλίδης
21.30 Αλέξανδρος Κτιστάκης
22.30 Αγία Φανφάρα
23.30 Ματούλα Ζαμάνη
18.15 Συζήτηση για μαθητές για το Γυμνάσιο
19.00 Μαθητικά Συγκροτήματα
21.30 Υπεραστικοί
22.30 Αλέξανδρος Τσουβέλας
23.30 «Κοινοί Θνητοί»
21.30 Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία»
22.30«Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι» με τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου. Επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου. Συμμετέχουν: Εβελίνα Αγγέλου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ασπασία Στρατηγού
23.30 Κρητικό γλέντι. Συμμετέχουν: Βασίλης Σταυρακάκης, Γιώργης Μανωλάκης. Μαζί τους στη λύρα ο Γιώργος Σκορδαλός
00.30 Γλέντι με τον Νίκο Φάκαρο.
19.00 Επίδειξη σιμουλτανέ και τουρνουά blitz στο σκάκι
18.30 Απονομή βραβείων μαραθωνίου ανάγνωσης που έχει προκηρύξει το περιοδικό και παρουσίαση των τραγουδιών της Παιδικής Κατασκήνωσης από τις ομάδες της Αττικής
21.30 Στιγμές γέλιου με τον Γρηγόρη Ελευθερίου μουσικό και δημιουργό του babaka.gr
18.00 Χειροτεχνίες
19.00 Μουσικοκινητικό Παιχνίδι και Face Painting
21.30«Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου με μουσικές και τραγούδια του Φοίβου Δεληβοριά από την ομάδα θεάτρου κούκλας της Παραμυθοχώρας με τις Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου (για παιδιά από 3 ετών)
Η Επίδειξη Μαχητικών Αθλημάτων, που έχει γίνει πλέον θεσμός στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp, προσφέρει ένα όμορφο θέαμα, με τη συμμετοχή δεκάδων συλλόγων, αθλητών και προπονητών κάθε χρόνο, στέλνοντας παράλληλα και ένα μεγάλο μήνυμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης.
Αντίστοιχα, την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη θα γίνει στο Πάρκο Τρίτση ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στο πλαίσιο του Αθλητικού Camp, με ώρα εκκίνησης 9.00 στην είσοδο των Εργατικών Κατοικιών (Δυοβουνιώτη και Σπύρου Μουστακλή).
«Οχι σε όλες τις εξαρτήσεις - Σκεφτόμαστε καθαρά, ζούμε πραγματικά» είναι το σύνθημα του φετινού Αγώνα, που περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 10 χλμ. ανδρών, 10 χλμ. γυναικών, 5 χλμ. ανδρών, 5 χλμ. γυναικών και 1.000 μ. για παιδιά.
Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο από τις 8.00 για την προετοιμασία, την παραλαβή αριθμών κ.λπ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σαββάτου έχει ως εξής:
19.30 Προβολές Ταινιών - Α' Μέρος
Στην έναρξη θα προβληθεί βιντεοσκοπημένη δήλωση από τον σκηνοθέτη Γιώργο Ζώη
Huntush - a Fairytale, Αλεξία Τσούνη, 2022
Touche pipi, Philippe Chatard, 2025
The outlaws, Ιων Ευθυμίου, 2025
Ανεπάρκεια, Βασίλης Τσεμπερλίδης, 2024
Πρελούδιο για μια σουπερνόβα, Χρήστος Αρτεμίου, 2025
Open wings, Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας, 2024
20.45 Q&A με τους σκηνοθέτες
21.15 Διάλειμμα
21.45 Προβολές Ταινιών - Β' Μέρος
Γκέκας, Δημήτρης Μουτσιάκας, 2024
Φοίβη, Βαγγελιώ Σουμελή, 2024
New Mexico, Αντώνης Γκούμας, 2025
Lemons, Νίκος Παυλινέρης, 2023
Amelia, Ιωάννης Ντόνεβ, 2025
23.15 Q&A με τους σκηνοθέτες
23.45 Διάλειμμα
00.00 200 μέτρα, Αμίν Ναϊφέ, 2020, 96'