«Στ' αλήθεια δε μας άξιζε μια τόσο άθλια τύχη...», σημειώνει ο Μίκης Θεοδωράκης
«Η ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" δεν έχει πλέον τίποτε άλλο να πει, τίποτε άλλο να περιμένει. Τι άλλο να πούμε, όταν οι επιστολές μας που αφορούν το βιοπορισμό των μελών και υπαλλήλων της ορχήστρας, καθώς και των οικογενειών τους, γίνηκαν σημειωματάρια για ρουσφέτια και πετάχτηκαν "σεμνά και ταπεινά" στον κάδο των αχρήστων, πέραν του "αρχή άνδρα δείκνυσι". Η ορχήστρα βαθύτατα θλιμμένη για την κατάσταση που επικρατεί, αποκλεισμένη από τις πρακτικές των τελευταίων ετών και κυρίως ντροπιασμένη, όταν ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης γράφει "πώς να αντέξω το γεγονός ότι η προσβλητική στάση των ιθυνόντων με κατεβάζει μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου στο επίπεδο της επαιτείας", διατυπώνει την τελευταία της σκέψη: "Μέγα σκότος κι έρμο" σε μια Ελλάδα που αλλιώς την ονειρευτήκαμε, αλλιώς την τραγουδήσαμε... Σε μια Ελλάδα που δε μας αξίζει!».
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θανάσης Παπαγεωργίου, τη μετάφραση και το σκηνικό η Λέα Κούση. Παίζουν: Θανάσης Παπαγεωργίου, Γιάννης Ροζάκης, Λήδα Πρωτοψάλτη.
Γνωριμία με το έργο του σκηνοθέτη Αρη Φατούρου διοργανώνει η ομάδα «Ελευσις», αύριο, 9 μμ, στο στέκι της στην Τρίπολη (Αισχύλου 1 και Τάπιας). Θα προβληθούν οι μικρού μήκους ταινίες του «Μακιγιάζ», «Ηφαίστειο», «Εδώ Λονδίνο 1939 - 2005 - η αρχή και το τέλος». Οι δύο πρώτες ταινίες «ανιχνεύουν τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από καθημερινές ιστορίες, με τη δραματουργική αφήγηση να χτίζεται άλλοτε μέσω της διαλεκτικής και άλλοτε μέσω της αφαίρεσης». Στην ταινία «Εδώ Λονδίνο 1939 - 2005 - Η αρχή και το τέλος», η αφήγηση «συγκροτείται από την επιλογή και πυκνή διαδοχή ηχητικών ντοκουμέντων που αφορούν στην ιστορία του ελληνικού τμήματος του BBC. Η φωνή του Γιώργου Σεφέρη, παλαιού συνεργάτη του BBC, συνδέει τους ιστορικούς κύκλους, αποτελώντας δομικό υλικό της αφήγησης». Οι προβολές θα γίνουν παρουσία του σκηνοθέτη.
Σε ηλικία 48 χρόνων «έφυγε» ο ηθοποιός Ακης Δαβής, από εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη πριν δύο εβδομάδες και κηδεύτηκε (26/1) στο νεκροταφείο Βύρωνα. Υπήρξε δάσκαλος υποκριτικής, σκηνοθέτης, ηθοποιός. Ο Α. Δαβής γεννήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου του 1960 στην Ξάνθη. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε θέατρο στη σχολή της Ρούλας Πατεράκη (1975-1982). Στο θέατρο συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων, με τους: Ρούλα Πατεράκη, Πλούταρχο Καϊτατζή, Μιχαήλ Μαρμαρινό κ.ά. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τους: Κώστα Κουτσομύτη, Μ. Γαβαλά, Αντουανέτα Αγγελίδη κ.ά. Επαιξε σε πολλές ταινίες, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές.
Υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής στο Εργαστήρι Υποκριτικής Τέχνης «Ακης Δαβής» από το 1990 και ιδρυτής του θεάτρου «Αλκμήνη». Μεταξύ άλλων, σκηνοθέτησε το 1994 με το θίασο «Αρόδο» το έργο «Δεν μπορώ να φανταστώ το αύριο» του Τένεσι Ουίλιαμς, το 1995-'96 «Το δέντρο των τροπικών» του Γιούκιο Μισίμα και το «Πάρτυ γενεθλίων» του Πίντερ και την περίοδο 2006-2007 σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην παράσταση «Ενας Μάκβεθ» του Σαίξπηρ, στο θέατρο «Αλκμήνη». Επαιξε στην τελευταία του παράσταση «Δύο για την Τραμπάλα» του Ουίλιαμ Γκίμπσον, που σκηνοθέτησε στο θέατρο «Αλκμήνη».
«The Aluminum Show» τιτλοφορείται η παράσταση, που θα φιλοξενεί από 31/1 το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Λ. Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, 210 9315600). Ο Ισραηλινός χορευτής και δημιουργός Ilan Azriel και η ομάδα συγχρόνου χορού «Dollbeat» θα ξεδιπλώσουν ένα σύνθετο, πρωτότυπο υπερθέαμα, που συνδυάζει κίνηση, χορό και εικαστικό θέατρο. Επτά χορευτές - ακροβάτες, με τη βοήθεια μιας - ειδικευμένης στο χειρισμό μαριονέτας και στα ειδικά εφέ - ομάδας τεχνικών, δίνουν ζωή, ενέργεια, συναίσθημα σε άψυχα αντικείμενα, δημιουργώντας ένα φωτεινό σύμπαν από λεπτό αλουμίνιο και βιομηχανικά υλικά. Τα ψυχρά υλικά παίρνουν διάφορες μορφές και σχήματα, σε μια παράσταση που αξιοποιεί με καλλιτεχνικό τρόπο βιομηχανικά «σκουπίδια».