Eurokinissi |
Δεν τα κατάφερε όπως στην Αθήνα το 2004 η Αθανασία Τσουμελέκα |
«Ηταν ένα όνειρο η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στόχος μου ήταν να τερματίσω και τα κατάφερα με νέο ατομικό ρεκόρ. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες, αλλά έκανα ό,τι μπορούσα. Ευχαριστώ όλους όσους ήταν δίπλα μου. Είχα λίγο άγχος για τη διαδρομή πριν τον αγώνα, αλλά όταν περπάτησα τα ξέχασα όλα», είπε από την πλευρά της η Ευαγγελία Ξυνού. «Ολα πήγαν καλά αν κι έμεινα μακριά από το ατομικό μου ρεκόρ. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν καλές και η Ολυμπιακή εμπειρία υπέροχη. Ο,τι καλύτερο έχω ζήσει μέχρι τώρα», δήλωσε η τρίτη Ελληνίδα που συμμετείχε στον αγώνα, Δέσποινα Ζαπουνίδου. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια της Οζάκα Ολγα Κανίσκινα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20 χλμ βάδην των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Η Ρωσίδα βαδίστρια τερμάτισε σε 1:26.31 που είναι νέο Ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήρε η Κιέρστι Πλάτσερ (Νορβηγία) με 1:27.07 που είναι νέο εθνικό ρεκόρ και το χάλκινο η Ελίζα Ριγκάουντο (Ιταλία) με 1:27.12 (ατομικό ρεκόρ).
03.30 ΣΠΟΡ+ Μοντέρνο Πένταθλο-Σκοποβολή-Ξιφασκία
04.00 ΕΤ1 Μπιτς Βόλεϊ-Βόλεϊ-Πυγμαχία-Πόλο
04.30 ΣΠΟΡ+ Πόλο
05.30 ΣΠΟΡ+ Πινγκ Πονγκ
07.00 ΝΕΤ Στίβος-Πινγκ Πονγκ-Κανόε Καγιάκ-Τάε Κβοντό
09.30 ΣΠΟΡ+ Μοντέρνο Πένταθλο-Κολύμβηση-Ιππασία
11.00 ΕΤ1 Συγχρονισμένη Κολύμβηση (Μ)
12.00 ΕΤ1 Πόλο-Μπάσκετ-Ρυθμική Γυμναστική
12.30 ΝΕΤ Στίβος-Πινγκ Πονγκ-Τάε Κβοντό (Μ)- Κανόε Καγιάκ
12.50 ΕΤ3 Χάντμπολ
13.50 ΝΕΤ Στίβος
13.50 ΕΤ3 Ποδόσφαιρο
14.00 ΣΠΟΡ+ Καταδύσεις-Στίβος (Μ)
15.00 ΣΠΟΡ+ Βόλεϊ
15.05 ΕΤ3 Χάντμπολ
17.25 ΝΕΤ Πόλο-Ρυθμική Γυμναστική (Μ)
19.00 ΣΠΟΡ+ Μπάσκετ
22.00 ΣΠΟΡ+ Μπάσκετ
Ιωαννίδης και Κυριακού προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες της πολιτείας και της ΕΟΕ, αντίστοιχα, δείχνοντας άλλους...
Ο επιχειρηματίας - παράγοντας επανέλαβε την άποψη ότι «μεγάλη ευθύνη φέρει η πολιτεία, που έπρεπε να έχει νομοθετήσει χρόνια πριν, για να αποφύγουμε αυτά τα φαινόμενα». Λες και δεν υπάρχουν νόμοι. Προσθέτοντας ότι «να εξαλειφθούν παντελώς είναι δύσκολο, γιατί αν κάποιος θέλει να αυτοκτονήσει δεν μπορεί να τον εμποδίσει κανείς». Δηλαδή, το ντοπάρισμα είναι προσωπική εσφαλμένη επιλογή και όχι αναγκαίο συστατικό για να γίνει ο αθλητής «πετυχημένο» μέρος του συστήματος...
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός χρησιμοποίησε εύηχα λόγια («να σταματήσουμε να λέμε επιτυχία μόνο την κατάκτηση μεταλλίου») χωρίς βέβαια να μας πει γιατί η κυβερνητική πολιτική δεν τα κάνει πράξη. Ούτε βέβαια αν το σύστημα που (ως πρόσωπο και κομματικό στέλεχος) υπερασπίζεται, αποδέχεται αυτή και παρόμοιες απόψεις. Επικέντρωσε τις ευθύνες για το ντοπάρισμα στο τρίπτυχο ομοσπονδία - προπονητής - αθλητής, λες και λειτουργούν μέσα σε γυάλα. Αφησε σαφέστατες αιχμές για τη Δικαιοσύνη («είναι ανεξάρτητη. Αν παίρνουν αναβολές οι υποθέσεις ντόπινγκ, για το ζήτημα αυτό να απευθυνθείτε στη Δικαιοσύνη») και απάντησε στην ΕΟΕ: «Εχουν το αυτοδιοίκητο όπου θέλουν και όπου δε θέλουν θυμούνται την πολιτεία».
Με μηνύσεις απειλούν, μέσω του συνηγόρου τους, Χαλκιά και Παναγιωτόπουλος. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, αμφότεροι «επιφυλάσσονται να ασκήσουν άμεσα όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους κατά οποιουδήποτε αβάσιμα και χωρίς στοιχεία για την υπαιτιότητά τους, τους δυσφημεί». Με μηνύσεις αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις - απαντήσεις θα τοποθετηθεί ο ΣΕΓΑΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του, για όλα τα θέματα της επικαιρότητας. Και παραπέμπει στη ΓΣ του ΣΕΓΑΣ, τους «διαφόρους Αρχάγγελους της Κάθαρσης ή τα φερέφωνά τους» που ζητούν παραίτηση του ΔΣ.
Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας που αγωνίζονται σήμερα Παρασκευή (22/8) στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου (σε ώρες Ελλάδας):
02.30: Κώστας Στεφανόπουλος 50χλμ. βάδην Στίβος, 04.00: Ελισάβετ Μυστακίδου-Ροντρίγκες (Πουέρτο Ρίκο)/-67κ. Τάεκβοντο, 12.00: Εθνική Ανδρών-Γερμανία / Θέσεις 7-10 Υδατοσφαίριση, 13.00: Ελίνα Ανδριόλα Προκρ. σύνθετο ατομικό Ρυθμ. Γυμναστική, 15.22: Σκυταλοδρομία ανδρών 4Χ400μ. Στίβος, 15.50: Εθνική Ανσάμπλ Προκρ. Ομαδικού Ρυθμ. Γυμναστική.
Ο άνθρωπος που νίκησε τον... καρκίνο(!) θα 'χε πρόβλημα με τα... 10χλμ ανοιχτής θάλασσας; Η ιστορία του 27χρονου Ολλανδού Μάαρτεν Φαν ντερ Βέιντεν, που από το πρωί της Πέμπτης είναι ο νέος χρυσός Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των δέκα χιλιομέτρων ανοιχτής θαλάσσης, είναι ήδη μεγάλη, παρά το σχετικά μικρό της ηλικίας του. Πριν από 7 χρόνια οι γιατροί είχαν διαγνώσει λευχαιμία στον οργανισμό του Ολλανδού πρωταθλητή... Τότε άρχιζε το δικό του, προσωπικό, πολύ μεγάλο αγώνα που δεν οδηγούσε σε βάθρο και μετάλλιο, αλλά που του εξασφάλισε... χρυσάφι! Την ίδια του τη ζωή. Εφτά χρόνια μετά, ο Μάαρτεν Φαν ντερ Βέιντεν πέρναγε πρώτος τη νοητή γραμμή του τερματισμού στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας και λίγο μετά δήλωνε: «Αυτό το χρυσό μετάλλιο σημαίνει πάρα πολλά για μένα. Αποδεικνύει περίτρανα ότι καμία αρρώστια δεν μπορεί να στερήσει από κάποιον με μεγάλη θέληση τη διάκριση στον αθλητισμό!».