Συνάντηση είχαν χτες στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με τον υπουργό Φ. Πετσάλνικο και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Ι. Γεωργακόπουλο, οι εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων σωματείων και το προεδρείο της ΠΟΑΣΥ. Μετά από πολύωρη συζήτηση οι συνδικαλιστές κατέληξαν σε ένα διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο τέθηκε υπόψη της ηγεσίας, με την επισήμανση ότι αν δε γίνει αποδεκτό, οι αστυνομικοί θα κατέβουν και πάλι στο δρόμο.
Ο υπουργός παρευρέθηκε για λίγο στην αρχή της σύσκεψης, ζήτησε τη στήριξη των συνδικαλιστών για την αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, εμφανίστηκε αποφασισμένος να πατάξει την αδιαφορία και τη διαφθορά και αναφέρθηκε στις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν τους προσεχείς μήνες (συνοροφύλακες, ανακατανομή δύναμης, υπηρεσία αδιάφθορων, κλπ.). Είπε ότι ο φετινός προϋπολογισμός του υπουργείου είναι ενισχυμένος σε σύγκριση με πέρσι και υπάρχουν κονδύλια και για τη στήριξη των αστυνομικών που πλήττονται εν ώρα υπηρεσίας.
Οι συνδικαλιστές εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στο νέο αρχηγό για την απόφασή του να ξηλώσει όλο το προσωπικό από τα Τμήματα Λεσχών, Ηθών και Οπλων της Ασφάλειας. Ορισμένοι μάλιστα, χαρακτήρισαν στο περιθώριο της σύσκεψης, παρωδία την προσπάθεια αλλαγής του κλίματος με τέτοιες αποφάσεις, και κάλεσαν τον αρχηγό να προχωρήσει πολύ προσεχτικά στις αλλαγές που σκέφτεται να κάνει. Από την πλευρά του ο αντιστράτηγος Ι. Γεωργακόπουλος απάντησε ότι σε καμιά περίπτωση δεν υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί που απομακρύνθηκαν ήταν διεφθαρμένοι. Είπε μάλιστα ότι μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου θα προχωρήσουν με γοργό ρυθμό οι αλλαγές (αρχηγείο, αδιάφθοροι, αναδιοργάνωση υπηρεσιών κλπ.).
Μετά από πολύωρη συζήτηση, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να διεκδικήσουν από τη ΓΓΑ το ποσό των 2 δισ. δραχμών ετησίως για αμοιβές των αστυνομικών (περίπου 7.000 δραχμές το άτομο) που ασχολούνται σε μέτρα τάξης στα γήπεδα και να παρακρατείται ένα ποσό (15%) για τα επικουρικά ταμεία. Οι συνδικαλιστές συμφώνησαν να καθιερωθεί η πέραν του κανονικού ωραρίου εργασία με αμοιβή, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία. Με την πρόταση αυτή φαίνεται να συμφωνεί και ο αρχηγός της Αστυνομίας, ο οποίος είναι της άποψης ότι όποιος εργάζεται σε μάχιμες υπηρεσίες, πρέπει να αμείβεται ξεχωριστά.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των συνδικαλιστών, εφόσον προχωρήσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών (κατάργηση 800 αστυνομικών σταθμών κλπ.) από το σύνολο των 42.000 "μάχιμων" αστυνομικών, οι 32.000 μπορεί να διατεθούν στην αστυνόμευση σε 24ωρη βάση. Προϋπόθεση όμως είναι η εξοικονόμηση δαπάνης ύψους 16 δισ. δραχμών για την υπερωριακή απασχόληση. Τέλος, συζήτηση έγινε και για το λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο του αστυνομικού και του στρατιωτικού προσωπικού, το οποίο δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες τους, αφού με τις χορηγούμενες αποδοχές δε λύθηκαν τα οικονομικά τους προβλήματα. Οι συνδικαλιστές προτείνουν να τροποποιηθεί το σχετικό άρθρο του Ν. 2448/96, ώστε ο μηνιαίος βασικός μισθός του ανθυπολοχαγού να διαμορφώνεται από 1.7.98 στις 186.000 δρχ. αντί των 182.000.
Ενας άνδρας αγνώστων στοιχείων έχασε τη ζωή του χτες το βράδυ, όταν εγκλωβίστηκε μέσα στο κέντρο διασκέδασης "Ιέρεια" (πρώην "Στοά") στη λεωφόρο Συγγρού 251, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες από άγνωστη αιτία.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το θύμα ήταν φύλακας του νυχτερινού κέντρου. Η πυρκαγιά ξέσπασε στις εφτά το βράδυ και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από μία ώρα.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κινητοποίησε 10 οχήματα με 30 πυροσβέστες και κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά στο χώρο του κέντρου διασκέδασης, αποτρέποντας την επέκτασή της σε γειτονικό κέντρο διασκέδασης και σε γραφεία δημοσίων και μη υπηρεσιών.
Το τελικό σχέδιο δράσης των εργαζομένων στον ΟΣΕ της Βόρειας Ελλάδας ενάντια στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των θεμάτων του Οργανισμού, διαμορφώθηκε σε σύσκεψη συνδικαλιστικών στελεχών που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.
Μετά τη συνάντηση οι συμμετέχοντας σ' αυτή πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Γ. Μαγκριώτη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν από τον Γ. Μαγκριώτη να διαβιβάσει στην κυβέρνηση την αγανάκτηση όλων των σιδηροδρομικών για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο που καταργεί 1.500 χιλιόμετρα Περιφεριακού Σιδηροδρομικού Δικτύου και κατατεμαχίζει το σιδηρόδρομο σε απροσδιόριστο αριθμό εταιριών, ενώ παραχωρεί σε τρίτους αποκλειστικά δικαιώματα εκμετάλλευσης αστικών, υπεραστικών και προαστικών γραμμών. Επίσης, καταστρέφει 3.000 θέσεις εργασίας και βάζει χαράτσι 4% σε όλους τους σιδηροδρομικούς για Οργανισμούς του υπουργείου Εργασίας.
Τέλος, συμφωνήθηκε την επόμενη βδομάδα να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου θα εξεταστούν αναλυτικότερα οι θέσεις των σιδηροδρομικών για την αναπτυξιακή πορεία του ΟΣΕ.
Απερρίφθη από την Ολομέλεια του ΣτΕ η προσφυγή έξι οικολογικών οργανώσεων της περιοχής που ζητούσαν την ακύρωση της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή υδροηλεκτρικών έργων (τρία φράγματα της ΔΕΗ) στον ποταμό Νέστο, στα διοικητικά όρια των νομών Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης. Η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ' αριθμό 4498/1998 απόφασή της απέρριψε τους ισχυρισμούς των οικολόγων και επομένως θα συνεχιστεί κανονικά η κατασκευή των έργων.