Οι παραστάσεις του θιάσου, που δημιουργήθηκε το 1987, από 30 άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και με αγάπη για τις Τέχνες, αποδεικνύουν τη δημιουργική δύναμη της ανθρώπινης ψυχής και διάνοιας, που υπερνικώντας την έλλειψη όρασης, ομιλίας, ακοής, ή τις κινησιολογικές δυσκολίες, μπορεί να αποκαλύψει τον ψυχοδιανοητικό «πλούτο» και «κόσμο» που κρύβουν οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες. Οι νεαροί καλλιτέχνες του θιάσου δεν ακούν αλλά «μιλάνε», έχουν κινησιολογικές ή άλλες δυσκολίες. Με τη μουσική, τα τραγούδια, το χορό τους «υμνούν» τη ζωή, στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και σθένους, με την ακρίβεια και χάρη της τέχνης τους. Τέχνη - «καρπός» επίμονης μάχης με αντιξοότητες, αλλά και διεκδίκησης της ισότητας ως «πρεσβευτές» των 600 εκατομμυρίων ΑμΕΑ σε όλον τον κόσμο.
Από το 1987 μέχρι το 2000, ο θίασος ήταν ερασιτεχνικός. Το 2000, όμως, με την υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας παράστασή του «My Dream» («Το όνειρό μου») καταξιώθηκε τόσο, που από το 2002 άρχισε να δίνει κανονικές παραστάσεις, με μεγάλη επιτυχία. Το 2004 εξελίχθηκε σε επαγγελματικό σύνολο, με το σύνθημα «Αλήθεια, Τιμιότητα, Αρετή» και με οδηγό την «Αρμονία και την Αγάπη». Ο θίασος υποστηρίζεται από την Κινεζική Ομοσπονδία ΑμΕΑ και τα μέλη του προέρχονται από όλες τις κοινωνικές ομάδες: εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, φοιτητές. Αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και από 37 διοικητικούς υπαλλήλους. Ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών είναι τα 20 και των διοικητικών τα 29. Αξίζει να σημειωθεί ότι ΑμΕΑ είναι ο πρόεδρος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και οι υπεύθυνοι Χορού και Μουσικής.
Kάθε Τετάρτη για σχολεία - ώρα έναρξης: 10.30 π.μ. Από Πέμπτη έως Σάββατο - ώρα έναρξης: 20.00. Κυριακή 16.00. Διάρκεια: 4 ώρες. Τιμές εισιτηρίων: 25 ευρώ (διακεκριμένη), 18 ευρώ (κανονικό), 13 ευρώ (φοιτητικό), ΑΜΕΑ 8 ευρώ. Κάθε Πέμπτη άνεργοι 8 ευρώ.
Επίτιμο μέλος της θα ανακηρύξει η Ακαδημία Αθηνών τον Μίκη Θεοδωράκη. Η τιμητική αναγόρευσή του θα γίνει στη διάρκεια δημόσιας συνεδρίας του ιδρύματος. Τον διεθνούς φήμης δημιουργό θα προσφωνήσει ο πρόεδρος της Ακαδημίας, σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος. Στη συνέχεια θα μιλήσει ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας, αρχαιολόγος Βασίλης Πετράκος, για την προσωπικότητα και το έργο του τιμώμενου. Θα ακολουθήσει αντιφώνηση του συνθέτη με θέμα «Η μόνη λύση».
Το Διεθνές Βραβείο «Feltrinelli» απονεμήθηκε στον καθηγητή Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μανόλη Κορρέ, για τη συνολική του προσφορά στην Αρχαιολογία και στις αναστηλώσεις. Το βραβείο απονέμεται από την Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης, μία από τις παλαιότερες (ιδρύθηκε το 1603) και εγκυρότερες Επιστημονικές Ακαδημίες σε παγκόσμιο επίπεδο, σε προσωπικότητες που έχουν διακριθεί για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στην Τέχνη, στη Λογοτεχνία, στην Ιστορία, στη Φιλοσοφία, στην Ιατρική και στα Μαθηματικά.
Ο καθηγητής Μανόλης Κορρές είναι μέλος του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, της Επιτροπής Συντήρησεως Μνημείων Ακροπόλεως και άλλων επιστημονικών επιτροπών του ΥΠΠΟ, συμμετείχε στα έργα της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου και σε πολλά άλλα. Εχει μελετήσει μνημεία πολλών περιόδων σε όλη τη χώρα, έχει διδάξει σε ξένα πανεπιστήμια, έγραψε οκτώ βιβλία και 80 επιστημονικά άρθρα και έχει δώσει διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σχέδιά του έχουν εκτεθεί σε εννέα ατομικές και επτά ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος.
ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ, μέχρι τις 30/11, η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτού κοσμήματος της διακεκριμένης χαράκτριας Ρουμπίνας Σαρελάκου, που παρουσιάζει η γκαλερί «7».
Στο χτεσινό δημοσίευμά μας για την παράσταση του «Καρυοθραύστη» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, από παραδρομή αναφέραμε τη συμμετοχή σε αυτήν και της Χορωδίας της. Το σωστό είναι ότι στην παράσταση συμμετέχει η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη, και όχι η μεικτή (ανδρική και γυναικεία) Χορωδία του Λυρικού θεάτρου μας.