Καταπληκτική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, που προσπαθεί να αντιστρέψει ακόμα και τα έγγραφα του Ιδρύματος. Ούτε μείωση της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής δαπάνης βλέπει ο υπουργός Εργασίας
Με μια απίθανη ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έκανε χτες το... θαύμα του: "Απάλλαξε" το ΙΚΑ απ' το μεγαλύτερο οργανικό έλλειμμα της τελευταίας πενταετίας, δίνει διαβεβαιώσεις ότι δε γίνεται καμιά περικοπή στις παροχές σε είδος και ότι η απορρόφηση των κονδυλίων απ' τον κρατικό προϋπολογισμό γίνεται κανονικά.
Μάλιστα, αυτά τα πράγματα δεν τα λέει απλώς, αλλά τα γράφει ο εποπτεύων το ΙΚΑ υπουργός Μ. Παπαϊωάννου, για να απαντήσει "σε δημοσιεύματα του Τύπου για υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και για το οργανικό έλλειμμα" του Ιδρύματος. Ο "Ρ" ήταν μεταξύ των εφημερίδων που είχε αναλυτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις απ' την αύξηση των νοσηλίων στα ταμεία, καθώς και για το έλλειμμα του ΙΚΑ.
Η κυβέρνηση στα μουλωχτά προχώρησε στην έκδοση και δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της Υ4α/οικ.1320/3-2-98 (ΦΕΚ 99Β) κοινής απόφασης του υπουργού Υγείας Κ. Γείτονα και των υφυπουργών Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκη και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ν. Φαρμάκη,με την οποία καθορίστηκαν τα νέα νοσήλια για τα νοσοκομεία.
Με την απόφαση αυτή καθιερώνεται το διαφοροποιημένο νοσήλιο που πέρα απ' τις αυξήσεις εξαιρεί πολλά και ακριβά φάρμακα, καθώς και ακριβές ιατρικές πράξεις. (Αναλυτικά στοιχεία έχει δημοσιεύσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό ο "Ρ").
Η κοινή υπουργική απόφαση έχει την παράλογη "εκτίμηση ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται επιπρόσθετη δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού και των ασφαλιστικών ταμείων, καθόσον η οριζόμενη νέα δομή νοσήλιου θα επιτρέψει τον ορθολογικό προγραμματισμό και έλεγχο της προσφοράς και ζήτησης των υπηρεσιών νοσηλείας και θα συμβάλει στην αποτροπή επιπλέον δαπανών".
Σύμφωνα με τους μετριότερους υπολογισμούς, η εφαρμογή του διαφοροποιημένου νοσήλιου θα επιφέρει στο ΙΚΑ μια επιπλέον δαπάνη 40 δισεκατομμυρίων το χρόνο.
Εκτός απ' την απόφαση για τα νοσήλια, το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας επέβαλε με έγγραφό του προς το ΙΚΑ (9.2.1998) την τροποποίηση του προϋπολογισμού του για το 1998, κάνοντας τρομακτικές περικοπές στις υποχρεώσεις του κράτους προς το Ιδρυμα.
Η κυβέρνηση μείωσε την κρατική επιχορήγηση κατά 26,3 δισ. δραχμές,την εισφορά του κράτους για τους νεοεισερχόμενους κατά 48 δισ. και την απόδοση των οφειλών για τις προβληματικές κατά 44,32 δισ.δρχ. Ακόμα και την επιχορήγηση της μητρότητας μείωσε κατά 100 εκατ. δραχμές.
Αυτές οι επιλογές της κυβέρνησης έφεραν το μεγαλύτερο οργανικό έλλειμμα του ΙΚΑ στην τελευταία πενταετία. Ο αρχικός προϋπολογισμός παρουσίασε οργανικό έλλειμμα 187,14 δισ. και ο τροποποιημένος 232,15 δισ.
Η Διοίκηση του Ιδρύματος αναμορφώνοντας τον προϋπολογισμό - σύμφωνα με τις προσταγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας - περιέκοψε τις παροχές σε είδος κατά 73,7 δισ. δραχμές. Πιο συγκεκριμένα περιέκοψε τη φαρμακευτική δαπάνη κατά 33,7 δισ. δραχμές και τη νοσοκομειακή περίθαλψη κατά 40 δισ.
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας για αυτό και τη δημοσιεύουμε αυτούσια: "Με την Υ4α/οικ.1320/3-2-98 (ΦΕΚ 99β) κοινή Υπουργική Απόφαση των κ.κ. Γείτονα, Φαρμάκη και Χριστοδουλάκη, καθορίστηκε νέο νοσήλιο για τα κρατικά νοσοκομεία. Με την απόφαση αυτή δεν επηρεάστηκε η νοσηλεία των ασφαλισμένων των ασφαλιστικών φορέων και ειδικότερα οι θέσεις νοσηλείας. Εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι κανονισμοί της νοσοκομειακής περίθαλψης των ασφαλιστικών φορέων οι οποίοι προβλέπουν (σ.σ. στην ανακοίνωση γράφουν "παραβλέπουν"!), υπό προϋποθέσεις νοσηλεία σε βελτιωμένες θέσεις. Ειδικότερα το ΙΚΑ παρέχει βελτιωμένη θέση νοσηλείας με τις παρακάτω προϋποθέσεις:
* Α' θέση 400 ημέρες εργασίας με αποδοχές που εμπίπτουν στις δύο ανώτερες ασφαλιστικές κλάσεις (27-28) και 6.000 ημερομίσθια.
* ΒΑ' θέση 400 ημέρες εργασίας με αποδοχές που εμπίπτουν στις πέντε ανώτερες ασφαλιστικές κλάσεις (24-28) και 4.000 ημερομίσθια.
* ΒΒ' θέση 300 ημέρες εργασίας στα δύο προηγούμενα έτη με αποδοχές που εμπίπτουν στις εννέα ανώτερες ασφαλιστικές κλάσεις (20-28).
Οι ασφαλιστικές κλάσεις καθορίζονται από το ύψος των κρατήσεων".
Και η ανακοίνωση του υπουργείου καταλήγει με τις πομπώδεις διαβεβαιώσεις: "Δεν υπάρχει οργανικό έλλειμμα στο ΙΚΑ και δεν έχει προβεί σε κανένα δανεισμό. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ιδρύματος γίνεται κανονικά, όπως και η απορρόφηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Καμία μείωση παροχών σε είδος δεν έχει γίνει. Οι όποιες επιχορηγήσεις δεν επηρεάζουν τις συμβάσεις του ΙΚΑ για τα νοσήλια, αλλά αφορούν τις συντάξεις".
Σε σχέση με τα όσα αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωση υπάρχουν τα εξής στοιχεία που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του:
Το ΙΚΑ γενικότερα πλήρωνε - και θα πληρώνει βασικά - το νοσήλιο της Γ θέσης.
Και πιο συγκεκριμένα: Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, στη δεκαετία 1975-1996 το κράτος έκανε μέσω του Ιδρύματος κοινωνική πολιτική, το κόστος της οποίας ήταν 2.790.146. εκατ. δραχμές. Δηλαδή 2,79 τρισ. Το κράτος επιχορήγησε το ΙΚΑ με 1.824.957 εκατ. δραχμές ή 1,825 τρισ.Επίσης διέγραψε και 724.303 εκατ. δραχμές ή 0,724 τρισ. Συνολικά δηλαδή το κράτος έδωσε στο ΙΚΑ 2.559.260 εκατ. δραχμές ή 2,559 τρισ.
Μ' άλλα λόγια το κράτος χρωστά στο ΙΚΑ - έναντι της κοινωνικής πολιτικής που άσκησε για λογαριασμό του - 230,886 δισ. δραχμές. Τόσα όσα δηλαδή είναι και το οργανικό έλλειμμα για το 1998, που δε βλέπει το υπουργείο Εργασίας.
"Καμία λίστα οικονομίστικης λογικής δε λύνει τα προβλήματα στο φάρμακο", τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων Νομού Αττικής, Πειραιά και Νήσων.
Ο Σύλλογος εκφράζει την αντίθεσή του σε τέτοιου είδους πολιτικές και θεωρεί ότι όλα τα κυκλοφορούντα νόμιμα φάρμακα πρέπει να συνταγογραφούνται από τα Ταμεία. "Η λίστα, κατά τους συντάκτες της, θα μειώσει το κόστος των Ταμείων, αλλά θα επιβαρύνει τους καταναλωτές. Είναι, βέβαια, αμφισβητούμενο αν τα Ταμεία σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα θα έχουν οικονομικό όφελος", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Ο Σύλλογος επιρρίπτει ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για την πολιτική που ακολούθησαν στον τομέα του φαρμάκου και κατ' επέκταση και των Ταμείων. "Πολλές φορές πάρθηκαν μέτρα για την εξυγίανση του κυκλώματος, για τις τιμές, για τα Ταμεία, την ποιότητα, τη συνταγογράφηση - συνεχίζει η ανακοίνωση. Ποτέ, όμως, δεν έγινε απολογισμός αυτών των ενεργειών για να δει ο καταναλωτής αν τα μέτρα που εφαρμόστηκαν έφεραν αποτέλεσμα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η φαρμακευτική δαπάνη όλο και αυξάνεται. Η συνταγογραφία παραμένει ανεξέλεγκτη. Ο καταναλωτής πληρώνει όλο και περισσότερα για την υγεία του", διαπιστώνει ο Σύλλογος.
Ο Σύλλογος Βοηθών Φαρμακείων και Φαρμακοϋπαλλήλων προβλέπει ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δε θα έχουν θετικά αποτελέσματα για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους. Καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, "ένα διάστημα μετά την εφαρμογή της λίστας, να κάνει απολογισμό με πραγματικά στοιχεία για να μας πείσει ότι το μέτρο αυτό απέδωσε".
1ο ΜΕΡΟΣ
Οι πρόσφατες εξελίξεις μας υποχρεώνουν να επανεκτιμήσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε την τακτική και στρατηγική του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας.
Η κυβέρνηση έχει πλέον περάσει από τη φάση της προετοιμασίας της κοινής γνώμης (ιδεολογική παρέμβαση, προπαγάνδα, νομοθετικό έργο κλπ) για την ευρύτερη, όσο είναι δυνατόν, αποδοχή της πολιτικής της, στην περίοδο της εφαρμογής.
Η επίθεση αυτή δεν αφορά επιμέρους κλάδους ή πλευρές, αλλά το σύνολο των κοινωνικών κατακτήσεων των εργαζομένων και τις εργασιακές τους σχέσεις και δικαιώματα.
Υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα ταξικά συμφέροντα της άρχουσας τάξης της χώρας μας, τη μεγιστοποίηση των μονοπωλιακών υπερκερδών στον υπερθετικό βαθμό.
Αντίθετα, αυτή η πολιτική αυξάνει το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης. Χειροτερεύουν οι όροι επιβίωσής της.
Ο χώρος της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας είναι "προνομιακός" για την κυβέρνηση, για να πετύχει τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, και αυτό με την πλήρη εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών αυτών, την ιδιωτικοποίησή τους μέσα από ποικιλόμορφες δομές, ανατρέποντας παράλληλα τις εργασιακές σχέσεις των υγειονομικών.
Ο νέος δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, έρχεται να υπηρετήσει με το αυταρχικό πλαίσιό του ακριβώς αυτές τις ανατροπές, θωρακίζοντας το κράτος με τους πιο κατάλληλους θεσμούς, ενισχύοντας τη δικτατορική του εξουσία σε βάρος των εργαζομένων.
Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Χριστοδουλάκη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ στις 7.4.1998, ήταν κάτι παραπάνω από αποκαλυπτικές και για τον πιο αφελή για τις εξελίξεις που έρχονται στα δημόσια νοσοκομεία και τα ιδρύματα πρόνοιας, μετά την "Ολυμπιακή".
Συγκεκριμένα, για να γίνουμε πιο σαφείς:
Υπενθύμισε για να μην ξεχνιόμαστε πως γι' αυτό το λόγο η κυβέρνηση υιοθέτησε μέσα και από το νέο νόμο για την υγεία (2519/97) τις αλλαγές στη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (π.χ. κατάργηση του δημόσιου λογιστικού, εισαγωγή του σφαιρικού προϋπολογισμού, του διπλογραφικού συστήματος, τους μάνατζερ, το διαφοροποιημένο νοσήλιο κλπ). Προσθέτοντας πως και η πρόσφατη αύξηση του νοσήλιου πάνω από 20% και οι λίστες φαρμάκου εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.
Μετά από αυτά δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το αύριο για τους υγειονομικούς θα είναι σαν το χθες και όχι χειρότερο. Πως η θύελλα που έρχεται να συμπαρασύρει το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και τις εργασιακές σχέσεις, δε βάζει επιτακτικά το καθήκον της συστράτευσης των υγειονομικών να αποκρούσουν την επίθεση, αλλά και μαζί με τους άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενιαία να χαράξουν την αντεπίθεσή τους. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στις πολυεθνικές και τις κυβερνήσεις τους και τα κάθε λογής στηρίγματά τους. Και αυτό το καθήκον δε χωράει αναβολές για αύριο. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα.
Ποιο είναι το χθες και το σήμερα των υγειονομικών που ξεδιάντροπα η κυβέρνηση, διά στόματος κ. Χριστοδουλάκη, θεωρεί προνομιούχους; Τα ίδια εξάλλου διατύπωσε και ο κ. Γείτονας απαντώντας σε πρόσφατη Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή.
Ετσι, αν αρρωστήσει ένας εργαζόμενος και πάρει άδεια ασθενείας από ιδιώτη γιατρό, που έχει συμβληθεί με το δημόσιο ή είναι γιατρός του ΙΚΑ, τότε ο εργαζόμενος αυτός τιμωρείται με ανάλογη μείωση μισθού!
Από συνάδελφοι, να γινόμαστε εχθροί. Και όπως λέει ο λαός μας: "στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται".
Οσοι, δε, νοσηλευτές αρνούνται να διαλύσουν κυτταροστατικά και να κάνουν χημειοθεραπείες, χωρίς μέτρα προφύλαξης, μιας και κινδυνεύουν άμεσα από καρκίνο, απειλούνται με πειθαρχικές διώξεις για να υποκύψουν και πολλές φορές υποκύπτουν.
Το αύριο που επιφυλάσσει η κυβέρνηση θα είναι ακόμα χειρότερο. Και τα προβλήματα θα οξυνθούν ακόμα περισσότερο, αλλά και καινούρια θα προστίθενται.
Λέττα ΜΕΘΩΝΙΟΥ
Στέλεχος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας",
αντιπρόεδρος στην ΠΟΕΔΗΝ
ΑΥΡΙΟ ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ
Το ΔΣ του ΙΚΑ ενέκρινε κατά πλειοψηφία τη σύμβαση για τα νέα νοσήλια
Τελικά χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ ενέκρινε και δε δέχτηκε ούτε αναβολή της συζήτησης για την "έγκριση του κειμένου συμβάσεως με τα κρατικά νοσοκομεία, μετά τον ορισμό του νέου νοσηλίου", όπως ζήτησαν οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ.
Η χτεσινή συζήτηση έγινε ύστερα από αναβολή του προηγούμενου ΔΣ για να προσκομιστούν περισσότερα στοιχεία για τις επιπτώσεις στο Ιδρυμα με την εφαρμογή των νέων νοσηλίων. Εν τούτοις όμως δεν παρουσιάστηκαν ούτε νέα στοιχεία και η έγκριση έγινε με συνοπτικές διαδικασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν το θέμα για την οικονομική επιβάρυνση, ο διοικητής του Ιδρύματος Γρ. Σολωμός είπε ότι το κόστος των νοσηλίων δεν είναι τίποτε μπροστά στις επιπτώσεις που θα έχουν στο Ιδρυμα άλλες διατάξεις του Νόμου 2519/97. Δηλαδή απ' την εφαρμογή του αντι-ΕΣΥ νόμου.
Στην αρχή της συζήτησης οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ μετέφεραν το αίτημα του προεδρείου της Συνομοσπονδίας για αναβολή, αλλά απορρίφτηκε με ψήφους 9 κατά, 6 υπέρ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γρ. Σολωμός σημείωσε ως όψιμο το ενδιαφέρον της ΓΣΕΕ. Η επισήμανση αυτή δεν απέχει απ' την πραγματικότητα, αλλά οφείλεται πρωτίστως στη στάση και τη συναίνεση της πλειοψηφούσας κυβερνητικής παράταξης στη Διοίκηση της Συνομοσπονδίας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μια ασυνήθιστη επίθεση (για τη μέχρι τώρα στάση του) από το διοικητή Γρ. Σολωμό προς τον εκπρόσωπο των συνταξιούχων και εκπρόσωπο των εργαζομένων για την κριτική που άσκησαν.
Τελικά, εγκρίθηκε η σύμβαση με 9 ψήφους υπέρ και 5 κατά, ενώ υπήρξε και άλλος εκπρόσωπος των εργαζομένων που δεν ψήφισε ούτε υπέρ ούτε κατά, αλλά έκανε απλώς μια δήλωση!
Απλήρωτοι για τρεις μήνες είναι οι αγροτικοί γιατροί στο νομό Λάρισας. Το πρόβλημα φαίνεται ότι δημιουργεί ο επίτροπος του ελεγκτικού συνεδρίου Θ. Αντωνίου,ο οποίος αμφισβητεί την υπουργική απόφαση με την οποία παρατάθηκε στις αρχές του χρόνου η θητεία αγροτικών γιατρών και αρνείται να υπογράψει τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής, χωρίς επιπλέον βεβαίωση του υπουργείου Υγείας.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας αντιδρώντας στην άρνηση του επιτρόπου, γνωστοποίησε ότι προτίθεται να καταφύγει στη Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας παράβαση καθήκοντος ή αμέλεια. Να σημειωθεί ότι εκτός των αγροτικών γιατρών σε εκκρεμότητα είναι και η πληρωμή δεδουλευμένων εργαστηριακών γιατρών του ΤΕΒΕ για εξετάσεις σε ασφαλισμένους του Ταμείου από τον Ιούνη του 1997.
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Γ. Μπίστας,με επιστολή του στο "Ρ" αναφέρεται εκτενέστερα στο μέρος της θέσης του για τα φιλανθρωπικά σωματεία, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας στις 14.4.1998. Τη θέση του αυτή ο Γ. Μπίστας την εξέφρασε στην εκδήλωση της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (13.4.1998) και ένα μέρος της παρουσιάστηκε στο "Ρ" της επομένης.
Επειδή όμως μπορεί να δημιουργηθεί διαφορετική εντύπωση από αυτή που εννοούσε ο ομιλητής με το απόσπασμα που δημοσιεύσαμε, ζητά να δημοσιευτεί ολόκληρο το απόσπασμα της ομιλίας για τα φιλανθρωπικά σωματεία. Η αναφορά του Γ. Μπίστα στα φιλανθρωπικά σωματεία ήταν η εξής: "Η πλειοψηφία των εργαζομένων στο χώρο έχουν την "ατυχία" να εργάζονται σε Κέντρα - Ιδρύματα, πίσω από τα οποία βρίσκονται φιλανθρωπικά σωματεία... Δουλεύω και εγώ σε εργαστήριο φιλανθρωπικού σωματείου. Αυτά τα σωματεία ασκούν όπως θέλουν τη διοίκηση, προσλαμβάνουν όποιους και όσους θέλουν, τους απασχολούν όσο θέλουν και τους πληρώνουν όπως θέλουν. Η συνδικαλιστική δράση σε πολλά από αυτά είναι απαγορευμένη με άμεσο ή έμμεσο τρόπο".
Το τι θα σημάνει η εφαρμογή των νέων νοσηλίων για τους ασφαλισμένους στην πράξη, έγινε ήδη αντιληπτό απ' τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι πληρώνουν συμμετοχή 10% για τη νοσοκομειακή περίθαλψη των εμμέσως ασφαλισμένων μελών της οικογενείας τους. Δηλαδή για τη νοσηλεία, κυρίως των παιδιών τους.
Ηδη τα δημόσια νοσοκομεία άρχισαν να εφαρμόζουν το διαφοροποιημένο νοσήλιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Ετσι, μια νοσηλεία δύο ημερών σε παιδιατρικό νοσοκομείο κοστολογήθηκε κοντά στις 70.000 δραχμές και ο γονιός κλήθηκε να καταβάλει 7.000 δραχμές.
Βέβαια, όταν το νοσήλιο ήταν 15.500, τότε το κόστος της συμμετοχής ήταν 1.550 δραχμές τη μέρα και δεν ήταν αισθητή. Τώρα όμως η συμμετοχή μεταφράζεται σε χαράτσι...
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν 325.000 άμεσα ασφαλισμένοι υπάλληλοι του δημοσίου και 280.000 συνταξιούχοι. Στοιχεία για τα εμμέσως ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους δεν υπάρχουν.
Ο συνοπτικός προϋπολογισμός του ΙΚΑ. Μέσα σε κύκλο το "Ελλειμμα χρήσης (οργανικό)", που δε "βλέπει" ο υπουργός Εργασίας
Ο αρχικός (αριστερά) και τροποποιημένος προϋπολογισμός του ΙΚΑ για τις παροχές ασθένειας σε είδος. Ούτε και δω βλέπει καμιά διαφορά ο υπουργός Εργασίας!