Από την εκδήλωση του ΚΚΕ στη Ν. Ιωνία |
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στην πολύμορφη δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι Οργανώσεις του Κόμματος για τα προβλήματα που ταλανίζουν τα αθλητικά σωματεία της πόλης. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ξεδιπλώσει ένα πλούσιο πρόγραμμα παρεμβάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν συναντήσεις με τα Διοικητικά Συμβούλια των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων και παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη Βουλή και σε κάθε αρμόδιο φορέα, διεκδικώντας λύσεις για τη συντήρηση και τη δημιουργία αθλητικών υποδομών, καθώς και για τη βοήθεια που πρέπει να παρέχει η πολιτεία στα σωματεία, ώστε αυτά να μπορούν να λειτουργούν απρόσκοπτα και ο λαός της περιοχής να απολαμβάνει μαζικά τον λαϊκό αθλητισμό.
Μαζικό «παρών» έδωσαν οι πρόεδροι, μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, στελέχη αλλά και αθλητές και προπονητές του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «Ανατολή», του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου «Ικαρος», του ΑΟ Ν. Ιωνίας, της ΑΕ Ελευθερούπολης, του Ομίλου Φιλάθλων Ν. Ιωνίας (ΟΦΝΙ) και του ΠΑΟ Αλσούπολης. Παρευρέθηκε επίσης ο προπονητής των επιτυχιών του στίβου, τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας του ΚΚΕ, Γιώργος Πομάσκι.
Συνεχίζοντας επεσήμανε ότι «η οργανωμένη αθλητική δραστηριότητα βελτιώνει τη σκέψη, τη διάθεση και όρεξη για τη ζωή, που αυτό ειδικά ο νέος άνθρωπος μπορεί να το μεταφέρει ενεργητικά και στην υπόλοιπη ζωή του, να γίνει αγωνιστής, να συνειδητοποιήσει πως μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και να παλέψει για τις ανάγκες του σε όλα τα επίπεδα (...) Το κεφάλαιο, οι αστοί δεν θέλουν κάτι τέτοιο, αντίθετα προβάλλουν και ενισχύουν ότι ο αθλητισμός είναι πανάκριβο εμπόρευμα, μια μπίζνα δισεκατομμυρίων που ένα απλό νέο παιδί τα κοιτάει αποσβολωμένο και μαθαίνει πως όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται, καθώς στο όνομα της πρόσκαιρης επιτυχίας πρέπει να ντοπαριστείς, να χάσεις ακόμα και τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά σου για να πετύχεις».
Μίλησε επίσης για τη διαρκή υποβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία, την έλλειψη οργάνων και υποδομών, αναδεικνύοντας ότι μόνο με την οργανωμένη διεκδίκηση και κινητοποίηση των φορέων, των σωματείων, των συλλόγων, των γονέων, των αθλητών και των προπονητών μπορεί να αλλάξει προς όφελος του λαού η κατάσταση. «Σε μια τέτοια προσπάθεια το ΚΚΕ καταθέτει όλες του τις δυνάμεις, γιατί η ζωή η δική μας και των παιδιών μας έχει αξία, δεν είναι κόστος (...) Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία όπου ο αθλητισμός δεν θα είναι εμπόρευμα και πεδίο επιχειρηματικής δράσης, που γι' αυτό χρειάζεται σύγκρουση και ρήξη με το καπιταλιστικό σύστημα, που γεννά τέρατα».
Από την πλευρά του ο Γ. Πομάσκι αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ερασιτεχνικοί αθλητικοί σύλλογοι καθημερινά, λόγω της έλλειψης υποδομών αλλά και πόρων, από την εγκατάλειψη που βιώνουν οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού τόσο από τη σημερινή κυβέρνηση όσο και από όλες τις προηγούμενες. «Οι προπονητές, οι αθλητές, οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού αθλητισμού δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, φέρνουμε επιτυχίες, κι όμως το μόνο που εισπράττουμε είναι ψεύτικες υποσχέσεις από τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς», τόνισε, για να συμπληρώσει ότι η αποφασιστική άνοδος του ΚΚΕ στις εκλογές θα ανοίξει τον δρόμο ώστε να δυναμώσει ο αγώνας προκειμένου να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Ακολούθως ο Νίκος Αγγελίδης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ και υποψήφιος βουλευτής Βόρειου Τομέα με το ΚΚΕ, ανάμεσα σε άλλα μίλησε για την επιχειρηματική δράση στον αθλητισμό, η οποία υπονομεύει την προσπάθεια των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, μέσω και της παράδοσης των αθλητικών υποδομών στα επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αξιοποιηθούν για λόγους κέρδους. Και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να στηρίξουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, καθώς είναι το μόνο κόμμα που έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για τον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.
Στην τοποθέτησή του ο Παντελής Χατζηϊωάννου, γενικός γραμματέας του ΟΦΝΙ, αναφέρθηκε στην εκατοντάχρονη πορεία του Ομίλου και στις μεγάλες επιτυχίες του, αλλά και στο ότι τα τελευταία χρόνια δεν λαμβάνει καμία βοήθεια από τον δήμο και την πολιτεία. Περιέγραψε ακόμα τις συνέπειες που έχει η κακή κατάσταση των υποδομών, τόσο για τους αθλητές όσο και για τους συλλόγους.
Τέλος ο Βαγγέλης Βασιλείου, πρόεδρος του ΑΓΣ «Ανατολή», ευχαρίστησε το ΚΚΕ, «το μόνο κόμμα που ενδιαφέρθηκε να συναντήσει τα Διοικητικά Συμβούλια των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, που ενδιαφέρεται πραγματικά για τα μεγάλα μας προβλήματα», μέσω και των συνεχών του παρεμβάσεων σε όλα τα επίπεδα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΡΑΤΣΑΣ |
Στη μνήμη της ανιδιοτελούς, αταλάντευτης ως το τέλος της ζωής της κομμουνίστριας ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΥΚΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ.
Μαρία - Στέφανος
***
ΦΩΤΟ 2
Στη μνήμη του πατέρα μου, ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΡΑΤΣΑ, αγωνιστή της Αντίστασης μέσα από το ΕΑΜ, και του αδερφού του ΓΙΩΡΓΟΥ (1905 - 1943), από τη Σούρπη Αλμυρού, προσφέρω 50 ευρώ στο Κόμμα για τον εκλογικό αγώνα. Ο Γιώργος Γκράτσας ήταν καπνεργάτης από τα δεκαπέντε του χρόνια, από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΕΚΕ και του Συνδικάτου Καπνεργατών, του οποίου ήταν και μέλος του ΔΣ. Φυλακίστηκε από το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και εξορίστηκε στην Ακροναυπλία. Κατόπιν τον μετέφεραν στη Λάρισα, από όπου τον πήραν μαζί με άλλους 105 στο Κούρνοβο και τον εκτέλεσαν οι Ιταλοί.
Γιώργος Γκράτσας
***
ΦΩΤΟ
Στη μνήμη της συντρόφισσας ΤΕΡΨΙΧΟΡΗΣ (ΧΟΡΗΣ) ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ, κομματικού μέλους, κατοίκου Καλαμάτας, αγωνίστριας μέχρι και την τελευταία μέρα της ζωής της, προσφέρουμε 50 ευρώ για οικονομική ενίσχυση του Κόμματος μέσω ΚΟΒ Κέντρου Ιλίου.
Ο σύντροφος και αδερφικός φίλος Σινόπουλος Γεώργιος και η φίλη της Σινοπούλου Ελένη
***
Στη μνήμη του πατέρα μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΕΝΙΕΡΗ προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ.
Βασίλης Ρενιέρης
***
ΦΩΤΟ
Στις 13 Απρίλη 2023 συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τον θάνατο του συντρόφου ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΝΤΑΡΓΥΡΗ. Μέλος της ΚΝΕ και του Κόμματος από το 1976, πιστός στους σκοπούς και τα ιδανικά του μέχρι την τελευταία στιγμή. Στη μνήμη του η γυναίκα του και τα παιδιά του προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Ανω Πετρούπολης, 120 ευρώ για την ενίσχυση του Κόμματος.
***
ΦΩΤΟ
Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατο του συντρόφου ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, του 90χρονου «Λυκόπουλου», ο Κώστας και η Αργυρώ προσφέρουν 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», που τον φιλοξένησε με αξιοπρέπεια τα τελευταία 10 χρόνια της ζωής του.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΡΙΛΑΚΗΣ |
ΑΡΓΥΡΗΣ ΚΟΝΤΑΡΓΥΡΗΣ |
ΕΛΕΝΗ ΛΟΥΚΑ |
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΡΑΤΣΑΣ |
ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ (ΧΟΡΗ) ΕΜΜΑΝΟΥΙΛΙΔΟΥ |
Με στόχο να προσθέσει στη συλλογή του ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο, ο Λευτέρης Πετρούνιας αγωνίζεται το Σάββατο 15/4 στον τελικό των κρίκων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης Γυμναστικής (15.10 ώρα Ελλάδας), που διεξάγεται στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ο Ελληνας πρωταθλητής θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στη διοργάνωση για 7η συνεχόμενη χρονιά, να κατακτήσει το 8ο συνολικά χρυσό μετάλλιο και να γίνει ο πρώτος αθλητής που θα καταφέρει κάτι τέτοιο. Στον προκριματικό αγώνα ο Πετρούνιας, παρά το λαθάκι στην έξοδό του, έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, συγκεντρώνοντας 14,733 βαθμούς για το πρόγραμμά του, με βαθμό δυσκολίας 6,3.
Θέλοντας να κλείσει νικηφόρα τη φετινή παρουσία του στη Euroleague, ομολογουμένως τη χειρότερη στην Ιστορία του, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε την Παρτιζάν στο Βελιγράδι (21.30 - Novasports Prime) για την 34η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Μοναδικό κίνητρο για τους «πράσινους» είναι το γόητρο και η ψυχολογία, ενώ η σερβική ομάδα «καίγεται» για τη νίκη ώστε να καταλάβει όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στην οκτάδα, μπροστά στις διασταυρώσεις των πλέι οφ. Εκτός αποστολής του Παναθηναϊκού είναι οι τραυματίες Πάρις Λι και Ματ Τόμας, ενώ επέστρεψε σ' αυτήν ο Λευτέρης Μαντζούκας, που αποθεραπεύτηκε.