Κι όλ' αυτά, σε μια χώρα μόλις 23 εκατομμυρίων κατοίκων. Μια χώρα, δηλαδή, που θρηνεί ήδη τον ένα στους 12 κατοίκους της εξαιτίας της «ανθρωπιστικής» πολιτικής των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας, σε πρώτη γραμμή, αλλά και των υπόλοιπων «μεγάλων» και «μικρών δυνάμεων», οι οποίες νίβουν τα χέρια τους, ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι. Ποιος στοιχειωδώς λογικός, απλά και μόνον, άνθρωπος μπορεί να πιστέψει ότι όλ' αυτά, όπως και ο επικείμενος πόλεμος που θα σωρεύσει κι άλλες εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, γίνονται για την καταστροφή των όποιων όπλων μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν; `Η, πολύ περισσότερο, για την απαλλαγή του ιρακινού λαού από το δικτατορικό καθεστώς του Χουσεΐν, που μέχρι προχτές ενίσχυαν πολύμορφα οι σημερινοί διώκτες του;
Βέβαια, δεν εφαρμόζονται πρώτη φορά οι απάνθρωπες και εγκληματικές αυτές πολιτικές και πολεμικές τακτικές από τον ιμπεριαλισμό. Η ναζιστική Γερμανία, στα πρώτα χρόνια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, εφάρμοσε τακτική μαζικών βομβαρδισμών αμάχων στη Βαρσοβία, στο Ρότερνταμ, στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις. Ακολούθησαν οι Βρετανοί και οι Αμερικανοί, που εφάρμοσαν τις ίδιες τακτικές, την περίοδο 1944 - '45, σε βάρος του γερμανικού λαού τούτη τη φορά, προκαλώντας 630.000 θύματα μεταξύ των αμάχων και ισοπεδώνοντας ολόκληρες πόλεις, όπως τη Δρέσδη. Λίγο μετά, είχαμε το έγκλημα της ρίψης των δύο ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, με θύματα εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους. Είκοσι και κάτι χρόνια μετά, είχαμε τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς ενάντια στο Βόρειο Βιετνάμ και τη μαζική χρήση των βομβών ναπάλμ, όπως και χημικών όπλων. Το 1991, στον πόλεμο του Κόλπου, είχαμε τους βομβαρδισμούς της Βαγδάτης και άλλων ιρακινών πόλεων, όπως και τη χρήση όπλων απεμπλουτισμένου ουρανίου, από τους Αμερικανούς και όλες τις υπόλοιπες χώρες της «πολιτισμένης» Δύσης. Και, τέλος, μερικά χρόνια μετά είχαμε τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, όπου συνειδητά και σχεδιασμένα χτυπούσαν -εκτός των αμάχων - γέφυρες, σιδηροδρομικούς και οδικούς άξονες, εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος και άλλες νευραλγικές επιχειρήσεις, νοσοκομεία και δημόσια κτίρια, την υποδομή, δηλαδή, μιας ολόκληρης κοινωνίας.
Οι διάλογοι είναι πέρα για πέρα αληθινοί. Και φανταζόμαστε ότι το προαναφερόμενο παράδειγμα δεν είναι το μοναδικό. Αλλωστε, η κυβερνητική πολιτική απελευθέρωσης της ασυδοσίας είναι ίδια για όλες τις τράπεζες, όπως και για όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Τότε ακριβώς ήταν που οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους, οι σημερινοί «ειρηνιστές» του γαλλο-γερμανικού άξονα - όλοι μαζί - έβαλαν την υπογραφή τους στο «Βατερλό» του ΟΗΕ, καθιστώντας το διεθνές δίκαιο άθυρμα στα χέρια των εμπνευστών του «νέου δόγματος» του ΝΑΤΟ.
Οι διαστάσεις εκείνου του διεθνούς εγκλήματος, που διαπράχτηκε κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας και κατά της διεθνούς νομιμότητας, έρχονται σήμερα να επιβεβαιωθούν με τον πιο κυνικό τρόπο...
Πρόκειται για μια εξέλιξη προδιαγεγραμμένη, την οποία επικύρωσαν όχι μόνο οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί, αλλά και οι Σρέντερ - Σιράκ προσωπικά! Το «νέο δόγμα» του ΝΑΤΟ, άλλωστε, φέρει την υπογραφή τόσο του Καγκελάριου όσο και του Γάλλου Προέδρου. Και πρόκειται για ένα δόγμα, το βαθύτερο νόημα του οποίου περιέγραψε με σαφήνεια ο Σάντι Μπέργκερ, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, ήδη από τις 28/7/1999: Οι προϋποθέσεις για να επεμβαίνει στρατιωτικά ο ευρω-ατλαντικός ιμπεριαλισμός, έλεγε ο Μπέργκερ ερμηνεύοντας το «νέο δόγμα» της «νέας τάξης», είναι «να έχει η Ουάσιγκτον ίδιον συμφέρον»! Ποιος ΟΗΕ και... κουραφέξαλα, λοιπόν;
Οχι! Η παραπάνω δήλωση δεν ανήκει ούτε στην Κοντολίζα Ράις, ούτε στον Ράμσφελντ, ούτε στον Μπους. Είναι μια τοποθέτηση που έγινε από τον ίδιο το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ανάν (!), τον Οκτώβρη του 1999, από το βήμα ειδικού φόρουμ υπό την αιγίδα του... ΟΗΕ!
Επ' αυτού, τα λόγια του κυρίου Ρίτσαρντ Μπάτλερ είναι χαρακτηριστικά. Σημειωτέον ότι πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών του ΟΗΕ στο Ιράκ που κατηγορήθηκε ως πράκτορας των ΗΠΑ, ο οποίος έγραψε τον Αύγουστο του 1999 στους «Νιου Γιορκ Τάιμς» και σε... άπταιστη αμερικανική διάλεκτο: «Είναι εμφανές ότι η λειτουργία του ΣΑ του ΟΗΕ δεν είναι αποτελεσματική (...). Η χρήση του βέτο δεν είναι πια απαραίτητη»!