Στο συναυλιακό μέρος της εκδήλωσης θα συμμετέχουν: Η συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Λευτέρη Καλκάνη. Η μεικτή χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή. Οι σολίστ, Γιάννης Σπάθας και Εύα Φάμπα. Τραγουδά, ο Βασίλης Λέκκας. Ενορχήστρωση: Μανώλης Ανδρουλιδάκης. Σκηνοθετική Επιμέλεια: Κώστας Καζάκος.
Παρά την αρχική ανακοίνωση, η συμμετοχή στη συναυλία των Παντελή Θαλασσινού, Γιώτας Νέγκα και Αναστασίας Μουτσάτσου δεν κατέστη δυνατή, χωρίς να φέρουν ευθύνη οι καλλιτέχνες. Οι αντικειμενικές δυσκολίες που προέκυψαν δεν έγινε δυνατόν να αντιμετωπιστούν. Δεν έγινε κατορθωτό να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες εκείνες πρόβες που θα εξασφάλιζαν το καλύτερο δυνατό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, λόγω της πολυάριθμης ορχήστρας και των πολλών ανειλημμένων καλλιτεχνικών υποχρεώσεων που έχουν την περίοδο αυτή οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες.
Το πρόγραμμα της συναυλίας έχει ως εξής:1. «America-America», «Prologue» - «Τ' αστέρι του βοριά» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
2. «Μια πόλη μαγική» (στιχ. Μ. Χατζιδάκις)
3. «Ελα σε μένα» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
4. «Περιμπανού» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
5. «Η μπαλάντα του οδοιπόρου» (στιχ. Μ. Χατζιδάκις)
6. «Ο Γιάννης ο φονιάς» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
7. «Είμ' αϊτός χωρίς φτερά» (στιχ. Ευτ. Παπαγιανοπούλου)
8. «Η πέτρα» (στιχ. Μ. Χατζιδάκις)
9. «Dedication» (ορχήστρα - κιθάρα Γ. Σπάθας)
10. «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
11. «Cundu luna vini» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
12. «Κεμάλ» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
13. «Dance of the dogs» (ορχήστρα - κιθάρα Γ. Σπάθας)
Διάλειμμα
14. «Βαλς χαμένων ονείρων» (σόλο κιθάρα Εύα Φάμπα)
15. «Πες μου μια λέξη» (σόλο κιθάρα Εύα Φάμπα)
16. «Blue» (στιχ. Αρ. Δαβαράκης)
17. «Ο χορός του Βαρτάν» (στιχ. Αρ. Δαβαράκης)
18. «Το πέλαγο είναι βαθύ» (στιχ. Μ. Χατζιδάκις)
19. «Χορός σε 11/8» (ορχηστικό)
20. «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» (στιχ. Γιαν. Ιωαννίδης)
21. «Η μπαλάντα των αισθήσεων» (στιχ. Αρ. Δαβαράκης)
22. «Η μπαλάντα του Ούρι» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
23. «Αθανασία» (στιχ. Ν. Γκάτσος)
24. «Τσάμικος» (στιχ. Ν. Γκάτσος).
«Χαρά στον τόπο που βγάζει τέτοια παλικάρια, τιμή στο Κόμμα που τ' ανέθρεψε με τέτοια πίστη και παλικαριά». Σ' αυτήν τη φράση από την προκήρυξη της Κομματικής Οργάνωσης της Κοκκινιάς του ΚΚΕ, που κυκλοφόρησε σ' όλη την πόλη το ίδιο βράδυ μετά τον μπλόκο στις 17 Αυγούστου 1944 όπου οι ναζί κατακτητές εκτέλεσαν εκατοντάδες πατριώτες, συμπυκνώθηκε, την περασμένη Τρίτη το βράδυ, όλη η Ιστορία της πόλης, αλλά και η τεράστια συμβολή του Κόμματος στον αγώνα για την ελευθερία, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς του ΚΚΕ, για τα 90 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, με θέμα: «Το Μπλόκο της Κοκκινιάς και οι κομμουνιστές».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από κόσμο ιερό χώρο της Μάνδρας του Μπλόκου. Ανάμεσά τους ο Δημ. Γόντικας μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η Ελπίδα Παντελάκη γραμματέας της ΚΟΠ, ο Αντόνιο Πάβελ Καμπρέρα υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Κομμουνιστών του Μεξικού, ο δήμαρχος της Νίκαιας Στέλιος Μπενετάτος και η Βέρα Νικολαΐδου βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ.
Μέλη της ΚΝΕ παρουσίασαν δεκάδες στιγμές από τη δράση των κομμουνιστών στην Κοκκινιά. Ολη την κομματική και αντιστασιακή διάρθρωση της εποχής, το ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» για το μπλόκο την επόμενη μέρα, τη συνεδρίαση του Γραφείου Πόλης της ΚΟΠ την ώρα του μπλόκου και την προκήρυξη της Κομματικής Οργάνωσης Κοκκινιάς που κυκλοφόρησε το ίδιο βράδυ, εμψυχώνοντας το λαό και καλώντας τον να συνεχίσει την αντίσταση. Επίσης διαβάστηκε το ποίημα «Κοκκινιά» του Γιάννη Ρίτσου και ανακοινώθηκαν όλα τα μέλη της ΚΟ Κοκκινιάς που εκτελέστηκαν την ημέρα εκείνη.
Στην ομιλία του, ο Παναγιώτης Κατηφές, γραμματέας της ΚΟ Κοκκινιάς - Ρέντη, τόνισε: «Αν τα σημάδια του ΚΚΕ στην Κοκκινιά είναι ανεξίτηλα, αυτό οφείλεται στη δράση των κομμουνιστών. Ο,τι έχει κερδίσει αυτή η πόλη για ό,τι είναι ξακουστή, αδιαμφισβήτητα οφείλεται στη δράση των κομμουνιστών. Από την ίδρυσή της οι πρόσφυγες, νιώθοντας βαριά στο πετσί τους την ταξική εκμετάλλευση, μαζικά αγκάλιασαν και εντάχθηκαν στο ΚΚΕ».
Ξεχωριστό κομμάτι στην Ιστορία της πόλης, αλλά και του Κόμματος, είναι η αντίσταση στην Κοκκινιά. ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, Εθνική Αλληλεγγύη, ΟΠΛΑ και ΚΚΕ έδωσαν τα καλύτερα παιδιά τους για τη λευτεριά, την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία. Δεν είναι τυχαίο ότι το 80% σχεδόν των κατοίκων της πόλης είχε οργανωτική σχέση με τις αντιστασιακές οργανώσεις. «Αυτή ήταν η Κοκκινιά, η "Μικρή Μόσχα", τόνισε. Αυτή είναι η Κοκκινιά, που και σήμερα αντιστέκεται και πρωτοστατεί στην οργάνωση της εργατικής τάξης και της νέας γενιάς. Που κρατά ψηλά τη σημαία του ταξικού αγώνα και κάνει να "λάμπει ακόμα πιο φωτεινό, σαν άστρο, της Κοκκινιάς το κάστρο" και τα κάστρα μας, σύντροφοι, δεν τα χαρίζουμε σε κανέναν. Αγωνιζόμαστε να τα ισχυροποιήσουμε γιατί ανήκουν μονάχα στο λαό».
Αφού επισήμανε ότι ο βασικός αιμοδότης της ΕΑΜικής Αντίστασης ήταν το ΚΚΕ που έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, μέσα και από τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ο αγώνας του οποίου ήταν αντιιμπεριαλιστικός και διεθνιστικός, σήμερα, τόνισε, ανοίγουμε ακόμα πιο θαρρετά το μέτωπο με την ιμπεριαλιστική ΕΕ, αναδεικνύουμε το ρόλο και τη στρατηγική της, την ουσία της ταξικής της πολιτικής. Είναι καθήκον των κομμουνιστών σήμερα, να αναδείξουν στο λαό ότι κανένα όφελος δε θα έχει από την ΕΕ των μονοπωλίων. Μοναδική διέξοδος για το λαό είναι η Ευρώπη του σοσιαλισμού και με αιχμή τις ευρωεκλογές φέρνουμε στην επιφάνεια την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για λαϊκή εξουσία και οικονομία ως τη μοναδική λύση στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης, βραβεύτηκαν οι ΚΟΒ της Αγίας Τριάδας και η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ Κοκκινιάς για την πρώτη θέση που κατέλαβαν στην άμιλλα για την οικονομική εξόρμηση και παρουσιάστηκε έκθεση αρχειακού υλικού. Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία.
-- Η Αχτίδα Δημόσιας Διοίκησης της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση για το δημοσιοϋπαλληλικό εργατικό κίνημα στην Κατοχή κάτω από την καθοδήγηση του ΚΚΕ και του Εργατικού ΕΑΜ, την Τετάρτη 10/9, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ, Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους. Θα μιλήσει ο Ν. Παπαγεωργάκης, μέλος του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Εκδήλωση - αφιέρωμα στα 90 χρόνια του ΚΚΕ και στη συμβολή του στο κίνημα των υγειονομικών την περίοδο της Κατοχής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15/9, στις 7 μ.μ., στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ», στο χώρο του κυλικείου (στάση ΜΕΤΡΟ «Κατεχάκη»). Θα περιλαμβάνει ομιλία, έκθεση φωτογραφικών - αρχειακών ντοκουμέντων, προβολή των θέσεων του ΚΚΕ για την Υγεία - Πρόνοια, κατάθεση στεφανιού στο μνημείο των εκτελεσμένων. Την εκδήλωση διοργανώνουν η Αχτίδα Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο Τομέας Υγείας - Πρόνοιας της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ και οι τομείς Υγείας των ΤΕΙ - ΑΕΙ της ΚΝΕ.