Μέσα στην τελευταία δεκαετία, δύο εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν, δώδεκα εκατομμύρια έμειναν άστεγα, έξι εκατομμύρια έμειναν ανάπηρα, ένα εκατομμύριο έμειναν ορφανά, ενώ σήμερα οι ανήλικοι στρατιώτες και αντάρτες ξεπερνούν τις 300.000, σημειώνει ο ΟΗΕ. Και ναι μεν το Συμβούλιο Ασφαλείας πήρε απόφαση, για την προστασία των παιδιών - θυμάτων του πολέμου, αλλά οι φόβοι, ότι θα μείνει στα... χαρτιά, είναι περισσότερο από βάσιμοι.
Σε αγωνιστική συμπαράταξη καλεί τους εργαζόμενους της Αττικής η Ομοσπονδία Προσωπικού στην επιχείρηση, για την αποτροπή της παράδοσης της ύδρευσης, στην ασύδοτη κερδοσκοπία του ιδιωτικού κεφαλαίου
Αγωνιστική πρωτοβουλία για τη σωτηρία της ΕΥΔΑΠ απ' το ξεπούλημα και την παράδοσή της στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου, που σχεδιάζει η κυβέρνηση, ανακοίνωσε χτες η Ομοσπονδία Προσωπικού στην κρατική επιχείρηση.
Η Ομοσπονδία, η οποία θα συνεδριάσει σύντομα για να αποφασίσει πρόγραμμα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, καλεί με ανακοίνωσή της όλους τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου να αγωνιστούν, για τη σωτηρία "μιας από τις πλέον εύρωστες και σύγχρονες επιχειρήσεις στο Δημόσιο Τομέα για την οποία πληρώνουν 5 εκατομμύρια πολίτες 80 ολόκληρα χρόνια". "Είναι η ώρα, τονίζει η Ομοσπονδία, που ο καθένας μας θα πάρει στα χέρια του τη συλλογική αλλά και την ατομική του ευθύνη, για να σταματήσουμε τον κατήφορο που μας οδηγεί η κυβέρνηση με την πολιτική της και που θέλει να ξεπουλήσει τα πάντα, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των Βρυξελλών".
Θυμίζουμε, πως η κυβέρνηση εξάγγειλε πρόσφατα την απόφασή της, να ξεπουλήσει την ΕΥΔΑΠ, μέσα στο φθινόπωρο και για το σκοπό αυτό μεθοδεύει, ήδη, τη μετατροπή της σε μια ελκυστική, για το ιδιωτικό κεφάλαιο, κερδοφόρα επιχείρηση. Στα πλαίσια αυτά, σχεδιάζει την ίδρυση θυγατρικής επιχείρησης, στην οποία θα παραχωρηθεί αποκλειστικά και μόνο η άκρως κερδοφόρα εκμετάλλευση του νερού, χωρίς καμιά άλλη υποχρέωση και χωρίς τα βάρη της μητρικής επιχείρησης (συντήρηση και επέκταση δικτύου, ταμιευτήων και στραγγιστηρίων, παλιά χρέη, κλπ., κλπ.) αφήνοντας τα τελευταία στην πλάτη του δημοσίου, δηλαδή των φορολογουμένων πολιτών.
Δε θα ανοίξουν ομαλά τα σχολεία, προειδοποιούν οι εκπαιδευτικοί, καθώς οι ελλείψεις σε προσωπικό και αίθουσες είναι τεράστιες. Προβλήματα, τα οποία γίνονται ακόμη σοβαρότερα, λόγω της ακαταλληλότητας, ακόμη και επικινδυνότητας, σχετικά μεγάλου ποσοστού των υπαρχόντων αιθουσών και κτιρίων και της γενικότερης πολιτικής εγκατάλειψης των σχολικών κτιρίων, όπως φανερώνουν και οι παραπάνω φωτογραφίες.
Η κατάσταση δεν είναι καλύτερη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ετσι, στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο άρχισε να "βρέχει" σοβάδες, ενώ στα Γιάννενα οι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Δουρούτης παραμένουν άστεγοι, καθώς επιστρέφοντας απ' τις καλοκαιρινές τους διακοπές δεν μπόρεσαν να μπουν στα δωμάτιά τους γιατί αυτά ήταν νοικιασμένα σε "γκρουπ".
Εντολή της προϊσταμένης του αρχής, ισχυρίστηκε ότι εκτελεί ο ιερέας του χωριού Πράσινου, Ηλείας και απαγόρευσε να εκφωνηθεί επικήδειος, που να περιέχει τις λέξεις "σύντροφος" και "κομμουνιστής"!
Σε οκτώ "κοινούς στόχους" ομοφώνησαν ο πρωθυπουργός και ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, στη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης, ενώ οι τελευταίοι δεν παρέλειψαν να αξιώσουν ακόμη περισσότερα αντιλαϊκά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και περισσότερα "κίνητρα"
Ενώ, οι προετοιμασίες του κεντρικού τετραημέρου των εκδηλώσεων της Αθήνας - που αποτελεί την κορύφωση της φεστιβαλικής δραστηριότητας και θα πραγματοποιηθεί στις 16 - 17 - 18 και 19 Σεπτέμβρη, στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της Φοιτητικής Εστίας στα Ιλίσια - προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, σήμερα και το Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα.