ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 20 Ιούλη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «κρυφά» ελατήρια της προβοκάτσιας...

Το ΚΚΕ έχει κερδίσει με το σπαθί του την εκτίμηση του λαού με τους αγώνες του, τη μαχητικότητα και τη συνέπειά του, και ποτέ δεν πρόδωσε τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτή είναι η εγγύηση της καθαρότητας και της διαφάνειάς του

Αποστόλης Πλατανιάς

Το ΚΚΕ έχει κερδίσει με το σπαθί του την εκτίμηση του λαού με τους αγώνες του, τη μαχητικότητα και τη συνέπειά του, και ποτέ δεν πρόδωσε τα λαϊκά συμφέροντα. Αυτή είναι η εγγύηση της καθαρότητας και της διαφάνειάς του
«(...) Οι ηλίθιοι ηλίθιο τον αποκαλούνε, και οι βρωμεροί τον λένε βρωμερό. Αυτός είναι ενάντια στη βρωμιά και την ηλιθιότητα (...)»!

Οταν το 1931 ο Μπρεχτ έγραφε το «Εγκώμιο στον κομμουνισμό» δεν είχε βέβαια υπόψη του ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε τον ΛΑ.Ο.Σ., ούτε τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Καρατζαφέρη. Πηγή έμπνευσής του στάθηκαν οι πολιτικοί και ιδεολογικοί πρόγονοί τους, που όπως και οι επίγονοί, έκαναν και κάνουν αυτό που προστάζει το σύστημα το οποίο υπηρετούν. Χτυπούν με κάθε μέσο, το Κόμμα που το αντιπαλεύει, το Κόμμα που έχει στρατηγική στόχευση την ανατροπή του.

Πάνε μέρες τώρα, που εξελίσσεται η προβοκάτσια σε βάρος του ΚΚΕ σχετικά με την υπόθεση εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από την ΚΟΣΜΟΤΕ. Απτόητοι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί συνεχίζουν να περιφέρουν από κανάλι σε κανάλι τις κατασκευασμένες τους αθλιότητες σε βάρος του ΚΚΕ. Βρίσκουν πάντα φιλόξενο βήμα για να τις διατυπώσουν και ευήκοα ώτα επιμελών στην παπαγαλία και αναπαραγωγή των ψευδών τους.

Οπως πάντα στο παρελθόν θέλουν να χτυπήσουν με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια. Οπως πάντα, σε κάθε μία απ' τις τόσες και τόσες προβοκάτσιες που εκδηλώθηκαν εναντίον του ΚΚΕ στην 90χρονη διαδρομή του, θα αποτύχουν. Η αθλιότητά τους θα γίνει μπούμερανγκ και θα επιστρέψει σε όσους την εμπνεύστηκαν και όσους την εκτελούν με ιδιαίτερο ζήλο, ευελπιστώντας σε ανταποδοτικά οφέλη των υπηρεσιών που προσφέρουν στην πλουτοκρατία.

Ποιον άραγε εξυπηρετεί ο αντιπερισπασμός που επιχειρούν, για να στραφεί αλλού η συζήτηση γύρω απ' το μείζον σκάνδαλο των ιδιωτικοποιήσεων και του ΟΤΕ, ώστε να αδυνατίσει η όποια πληροφόρηση υπάρχει και να υποκατασταθούν οι ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την ανύπαρκτη ευθύνη του ΚΚΕ, σαν να είναι αυτό που σέρβιρε τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας στο πιάτο της ολιγαρχίας; Και πόσο θράσος χρειάζεται, όταν το ΚΚΕ υπογράμμισε ότι δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρήσεις «Γερμανός», να επιμένουν για το αντίθετο, με μοναδικό τους «επιχείρημα» μια απουσία από μια επιτροπή της Βουλής; Πόσο θράσος διαθέτουν αυτοί που πιάστηκαν να βουτάνε τα δάχτυλά τους στο βάζο με το μέλι, ώστε να εμφανίζονται σήμερα σαν αρχιερείς της κάθαρσης και τιμητές του ΚΚΕ;

Παίζουν άσχημο παιχνίδι όχι μόνο σε βάρος του ΚΚΕ, αλλά σε βάρος συνολικά του λαού. Ωθούμενοι από την ανάγκη διάσωσης ενός πολιτικού συστήματος που νιώθει τους κραδασμούς να το απειλούν. Πασχίζουν με νύχια και με δόντια να αποτρέψουν το βάθεμα της προϋπάρχουσας του σκανδάλου αυτού απαξίωσης του δικομματισμού και των φερεφώνων του στη λαϊκή συνείδηση, το βάθεμα της ριζοσπαστικοποίησης, την ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση των θέσεων και προτάσεων του ΚΚΕ. Πασχίζουν να τον διασώσουν, διαχέοντας τη δηλητηριώδη αντίληψη του «όλοι ίδιοι είναι». Και αποσιωπώντας ότι το σύστημα που υπηρετούν γεννάει σαν την κουνέλα σκάνδαλα, πως δεν μπορεί να υπάρξει, αφού από μόνη της η ύπαρξή του συνιστά το μεγαλύτερο όλων των σκανδάλων, παρά μόνο με την εξαγορά και το χρηματισμό, τον εκμαυλισμό συνειδήσεων.

Συν τοις άλλοις αποπροσανατολίζουν το λαό και από την προωθούμενη με γοργούς ρυθμούς αντιλαϊκή πολιτική. Την οποία βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. στηρίζουν, υποστηρίζουν, άρα έχουν κάθε συμφέρον να προχωρά αυτή στα μουλωχτά, χωρίς πολλές κουβέντες, συναντώντας τις μικρότερες δυνατές αντιστάσεις.

Λάθος πόρτα, όμως, χτύπησαν. Το ΚΚΕ έχει κερδίσει με το σπαθί του την εκτίμηση του λαού που το γνωρίζει απ' τους αγώνες του για τα προβλήματά του, επικροτεί τη μαχητικότητα και τη συνέπειά του. Γνωρίζει πως η πολιτική του ποτέ, σε καμία περίπτωση, δεν πρόδωσε τα λαϊκά συμφέροντα. Κι αυτή είναι η εγγύηση της καθαρότητας και της διαφάνειάς του. Γνωρίζει ακόμα πως η περιουσία του ΚΚΕ είναι η 90χρονη διαδρομή του, οι ανυπολόγιστες θυσίες του για το καλό του λαού και του τόπου, η ανιδιοτελής προσφορά του, μέσα σε όλα αυτά σφυρηλατήθηκε η ηθική του υπόσταση και ανωτερότητα την οποία προφανώς και αδυνατούν να αντιληφθούν απ' τα χαμηλά όπου σέρνονται οι θαυμαστές του Γκαίμπελς.

Το ΚΚΕ δεν απολογείται σ' αυτούς. Δίνει λόγο στους εργαζόμενους, στα φτωχά λαϊκά στρώματα τα οποία άλλωστε είναι και οι χρηματοδότες του. Αυτοί, οι άνθρωποι του μόχθου, μπορούν να καταλάβουν αυτό που τόσο πολύ δυσκολεύονται οι περισπούδαστοι θαμώνες των τηλεπαραθύρων, την άρνησή του να τους καταδώσει για την οικονομική τους υποστήριξη και πολύ περισσότερο την άρνησή του να παραδώσει βιβλία εσόδων - εξόδων σε ένα κράτος που υπάρχει μόνο για να εκφράζει τους ορκισμένους εχθρούς του ΚΚΕ, τους πλουτοκράτες.

Αυτό που επιπλέον χρειάζεται να καταλάβουν, είτε συμπαθούν είτε όχι το ΚΚΕ, είτε συμφωνούν πολιτικά είτε όχι μαζί του, είναι ότι η επίθεση εναντίον του αφορά και τους ίδιους. Κάθε άνθρωπος του μόχθου που γνώρισε το ΚΚΕ μέσα από τη δράση του, που το βλέπει καθημερινά εκεί όπου ζει, εργάζεται, σπουδάζει να δίνει μάχες για τα δίκια του, πρέπει να πάρει θέση, να συμβάλει στην απόκρουση της επίθεσης. Γνωρίζοντας πως κάθε επίθεση εναντίον του ΚΚΕ, και στην 90χρονη πορεία του τέτοιες υπήρξαν πολλές και σφοδρές, δε σταμάτησε σ' αυτό, αποτέλεσε τον προάγγελο επίθεσης συνολικά εναντίον του λαού, του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Αλλωστε, επιχειρώντας να πλήξουν το ΚΚΕ, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της επίθεσης θέλουν να πλήξουν το κόμμα που είναι καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, που είναι το εμπόδιο στους αντιλαϊκούς τους σχεδιασμούς, το κόμμα που δεν μπόρεσαν ποτέ να το βάλουν στο χέρι. Το Κόμμα που επιμένει να καλεί το λαό να αντιπαλέψει στο σύνολό της την αντιλαϊκή πολιτική για μνα την ανατρέψει, μαζί με τα κόμματα που την εφαρμόζουν, αφού είναι η ίδια μήτρα που γεννά και τα σκάνδαλα και την ακρίβεια, και την ανεργία, και τη φτώχεια.

Ματαιοπονούν. Η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό και αυτή τη φορά και θα εκτεθούν στα μάτια του λαού. Μπορεί να μη συγχωρούν στο ΚΚΕ ότι έμεινε όρθιο και προχωρά, αλλά γι' αυτή του την περπατησιά, ακόμα κι όταν το χτυπούσαν θύελλες, ο λαός το καμαρώνει. Και θα κρίνει όσους ανήγαγαν την ανηθικότητα και την αθλιότητα σε πολιτική αντιπαράθεση.

Το ΚΚΕ δεν τους φοβάται. Τα μέλη του και οι φίλοι του δεν πτοούνται. Ατσαλώνονται για τις μεγάλες μάχες που βρίσκονται μπροστά. Μέσα στο λαό, εκεί θα καταθέτουν τις εγγυήσεις τους, εκεί θα κρίνονται απ' το αν συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πάλης για τα λαϊκά συμφέροντα. Κάνοντας μόνο μία δήλωση: Συνεχίζουμε μέχρι το τσάκισμα της πλουτοκρατίας και των πολιτικών της υποστυλωμάτων. Μέχρι την οικοδόμηση της λαϊκής εξουσίας. Μέχρι να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ή μάλλον στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας όπου ανήκει.


Βάσω ΝΙΕΡΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ