ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 8 Ιούλη 2008
Σελ. /32
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ
Χρόνια και μεγάλα τα προβλήματα

Από παλαιότερη περιοδεία του Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του ΚΚΕ, στο Νοσοκομείο Νάουσας
Από παλαιότερη περιοδεία του Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του ΚΚΕ, στο Νοσοκομείο Νάουσας
Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Νάουσας στο Νομό Ημαθίας, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Με πολλά, χρόνια και μεγάλα προβλήματα εξακολουθεί να λειτουργεί το Νοσοκομείο της Νάουσας, παρά τις διαβεβαιώσεις για αντιμετώπισή τους που έδωσε ο κ. υπουργός απαντώντας στην υπ' αριθμ. 2234/21-11-07 Ερώτησή μας.

Συγκεκριμένα:

1. Το Νοσοκομείο λειτουργεί χωρίς ειδικευόμενους γιατρούς μολονότι η διεύθυνση του νοσοκομείου, οι διευθυντές των κλινικών και το Σωματείο Εργαζομένων ζήτησαν την έγκριση του αριθμού θέσεων ειδικευόμενων γιατρών.

2. Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατρικό (ακτινολόγος, ωτορινολαρυγγολόγος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος, παθολόγος, καρδιολόγος), νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό με αποτέλεσμα να εκχωρούνται υπηρεσίες σίτισης, φύλαξης, καθαριότητας, κ.ά. σε ιδιώτες.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν ελλείψεις στην τεχνική υπηρεσία με αποτέλεσμα να μη συντηρούνται υποδομές, υλικοτεχνικός εξοπλισμός και μηχανήματα (π.χ. ο υπέρηχος δε λειτουργεί εδώ και καιρό).

Επίσης, σημαντικός αριθμός εργαζομένων υπηρετεί μέσω προγραμμάτων STAGE και άλλος με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (18μηνες συμβάσεις κλπ.).

Πολλά μηχανήματα είναι παλιάς τεχνολογίας και απαιτείται η αντικατάστασή τους.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργούνται μακροχρόνιες αναμονές και να υποβαθμίζονται οι προσφερόμενες υπηρεσίες Υγείας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, οι ρυθμοί εργασίας των οποίων είναι πολύ εντατικοί έως εξαντλητικοί (αδυνατούν να κάνουν ακόμα και τη χρήση των ρεπό τους, καταστρατηγείται το πενθήμερο).

Στην κατάσταση αυτή, επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασθενείς, οδηγήθηκαν τα δημόσια νοσοκομεία από την ίδια διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (στα πλαίσια της ΕΕ) στον τομέα της Υγείας.

Με την υποχρηματοδότηση, την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες, τις αλλαγές εργασιακών σχέσεων, την υποβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται, μετατρέπουν την Υγεία σε εμπορεύσιμο είδος προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Υγεία, όμως, δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό, και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και ισότιμα προς όλους, αποκλειστικά μέσα από δημόσιο τομέα που θα χρηματοδοτείται επαρκώς και χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση.

Επειδή υπεύθυνη για να δώσει λύση σ' αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Πότε θα γίνουν οι προσλήψεις όλου του απαιτούμενου για το Νοσοκομείο της Νάουσας μόνιμου προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού, διοικητικού και βοηθητικού), όλων των ειδικοτήτων, αποκλείοντας τις προσλήψεις είτε ορισμένου χρόνου είτε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ χωρίς ασφάλεια, αλλά και για να μην παραδοθεί κανένας τομέας του νοσοκομείου σε ιδιώτη εργολάβο;
  • Πότε θα γίνει η αντικατάσταση των παλιών με νέα μηχανήματα;».
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΗ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ: Κρούσμα αυταρχισμού και τρομοκρατίας εκδηλώθηκε σε βάρος φοιτητή, μέλους της ΚΝΕ, την Τρίτη 6 του Μάη στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας στην Τρίπολη.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιο περιστατικό είχε γίνει και πέρυσι. Πρωταγωνιστής και στα δυο περιστατικά ήταν ο γνωστός αστυνομικός Ματζαβίνος. Πέρυσι, με τον ίδιο πρωταγωνιστή, έσυραν βίαια νεολαίο στο υπόγειο - στις τουαλέτες - χτυπώντας τον και βρίζοντας με ακατονόμαστες εκφράσεις.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Αντώνης Σκυλλάκος και Λιάνα Κανέλλη ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό:

  • Καλύπτει η κυβέρνηση τις προφανώς παράνομες ενέργειες αυτές; Τι μέτρα θα παρθούν ώστε ο παραπάνω αστυνομικός να πάψει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα;
  • Τι μέτρα θα πάρει για να σταματήσει ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία από δυνάμεις της Αστυνομίας;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ο κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία της Σχολής Τυφλών είναι πλέον ορατός λόγω των ανυπέρβλητων οικονομικών προβλημάτων. Επίσης, η έλλειψη προσωπικού και κατάλληλου εξοπλισμού δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία της Σχολής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:

-- Θα καλυφτεί άμεσα το έλλειμμα της σχολής και θα δοθεί επαρκής χρηματοδότηση για τις τρέχουσες ανάγκες;

-- Θα προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό και θα αγοραστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός;

-- Θα μετατραπεί η Σχολή σε ένα δημόσιο κέντρο με δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και θα έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης, της στήριξης και της αποκατάστασης των τυφλών της Β. Ελλάδας και των οικογενειών τους;

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΒΥΤΙΝΑΣ: Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις του Κόμματος για τις τεράστιες ελλείψεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας και στο Δασαρχείο Σπάρτης προκαλώντας τεράστιους κινδύνους σε περίπτωση νέας πυρκαγιάς.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Νίκος Μωραΐτης και Γιώργος Μαυρίκος ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για:

  • Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λακωνίας, στα Δασαρχεία Σπάρτης και Βυτίνας.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την αντιπυρική και δασική προστασία στην περιοχή.
ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και Βέρα Νικολαΐδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα θα πάρει για να δοθεί άμεσα λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Δήμου Πειραιά, έτσι ώστε να λειτουργεί ο Δήμος με επάρκεια προσωπικού, με πλήρη σταθερή εργασία και δικαιώματα και ο λαός του Πειραιά να απολαμβάνει όσα δικαιούται.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και Διαμάντω Μανωλάκου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι άμεσα μέτρα θα πάρει για να συνεχιστεί χωρίς άλλα εμπόδια και καθυστερήσεις η κατασκευή του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Λίλα Καφαντάρη, Βέρα Νικολαΐδου, Νίκος Μωραΐτης και Σταύρος Σκοπελίτης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό αν και πότε θα καλυφθούν τα κενά του Πυροσβεστικού Σώματος στο Ν. Ηρακλείου Κρήτης με μόνιμο προσωπικό και αν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αχιλλέας Κανταρτζής και Αντώνης Σκυλλάκος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα θα πάρει, ώστε άμεσα να γίνει η μελέτη και η χρηματοδότηση του έργου υπογειοποίησης της οδού Δωδεκανήσου που συνδέει το Δημοτικό Διαμέρισμα Αγ. Παρασκευής Βόλου με το κέντρο του Βόλου στο σημείο που τέμνεται από τον περιφερειακό και να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιώργος Μαυρίκος, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ την αρμόδια υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να καλυφθούν τώρα οι ανάγκες σε κτιριακή υποδομή και εξοπλισμό στο ΙΚΑ Ηλιούπολης, καθώς και οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό με μόνιμο και σταθερό προσωπικό και γιατρούς των απαιτούμενων ειδικοτήτων.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό αν θα ενισχύσει η κυβέρνηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας Νομού Ημαθίας, με όλο τον απαιτούμενο αριθμό μονίμων πυροσβεστών, αλλά και ό,τι άλλο απαιτείται (εξοπλισμό κ.λπ.).

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους υπουργούς τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση και να απομακρύνει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την περιοχή του Δήμου Ηλιούπολης Αττικής.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους και Κώστας Αλυσανδράκης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για τη θετική αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος στο έργο παράκαμψης Περάματος - Μπενιτσών στην Κέρκυρα, που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων και θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

-- Οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους, Κώστας Αλυσανδράκης και Νίκος Καραθανασόπουλος ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας για καταβολή του αχθοφορικού δικαιώματος, κάτι που θα αναβάθμιζε σε μεγάλο βαθμό την παροχή υπηρεσιών (μεταφοράς αποσκευών των επιβατών από τα εκδοτήρια προς τα πλοία και αντιστρόφως) με συνέπεια όλων αυτών να αλλάξει προς το καλύτερο η κακή εικόνα του λιμανιού και γενικότερα η συνολική εικόνα του Νησιού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ