ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 20 Ιούνη 2008
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ
Επιστροφή σε βαρύ κλίμα

Εντός συνόρων βρίσκεται από χτες η αποστολή της Εθνικής ομάδας. Πολύ νωρίτερα απ' όσο τα μέλη της θα ήθελαν και υπό εκ διαμέτρου αντίθετες συνθήκες από αυτές που ονειρεύονταν. Τα αρνητικά έως τραγικά επιτεύγματα, με βάση τις εμφανίσεις και κορυφή τα αποτελέσματα (π.χ. κανέναν βαθμό), δημιούργησαν «βαρύ» κλίμα. Σκυμμένα κεφάλια, σκυθρωπά πρόσωπα και καμιά διάθεση για δηλώσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία ασπάστηκε την ατάκα του Κατσουράνη «ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε».

Μοναδική εξαίρεση ο Καραγκούνης, που επιχείρησε να δώσει το έναυσμα για ...γύρισμα της σελίδας: «Γυρίζουμε από μια γιορτή, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Σίγουρα προερχόμαστε από ένα όχι τόσο καλό τουρνουά, αλλά τώρα έχουμε μπροστά μας τα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου, στα οποία πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Αυτός είναι ο στόχος στον οποίο θα αφοσιωθούμε τώρα».

Ο διεθνής μέσος έχει απόλυτο δίκιο ως προς τη στόχευση. Αλλωστε, δεν υπάρχει πολύς καιρός, αφού Σεπτέμβρη ξεκινούν τα προκριματικά. Ομως, μέχρι τότε οι απαιτήσεις είναι πολλές. Απαντες οι εμπλεκόμενοι είναι υποχρεωμένοι να προχωρήσουν σε ανάλυση, αυτοκριτική και στη συνέχεια στις διορθωτικές κινήσεις. Μόνο που, έως σήμερα, η στάση των περισσοτέρων δείχνει διάθεση για πολλά, εκτός από ένα. Αυτοκριτική. Και αυτό δεν αποτελεί τον καλύτερο οιωνό.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, που υποδέχτηκε την ομάδα, απέδωσε στους διεθνείς «μεγάλη προσπάθεια». Ζήτησε «να μάθουμε στην Ελλάδα να είμαστε δίπλα στην Εθνική και στις καλές και στις κακές στιγμές. Στο ποδόσφαιρο όπως και στον αθλητισμό γενικότερα υπάρχει και η νίκη και η ήττα» και ευχήθηκε «καλή επιτυχία στα προκριματικά του Μουντιάλ».

ΚΡΟΑΤΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ
Και τώρα... οι δυο τους

Μπορεί μέχρι σήμερα να συγκαταλέγονται στις δυο πιο ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης και να έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματά τους, δυστυχώς όμως και για τις δυο, θέση στα ημιτελικά υπάρχει μόνο για τη μία. Κροατία και Τουρκία (21.45, ΝΕΤ) κοντράρονται στο δεύτερο σημερινό προημιτελικό με στόχο την πρόκριση στην τετράδα και έχοντας σαν πλεονέκτημα τον ενθουσιασμό και την καλή ψυχολογία. Αλλωστε, η παρουσία και των δυο στη φάση των «οκτώ» αποτελεί ήδη επιτυχία. Σύμφωνα με την εικόνα που έδειξαν μέχρι σήμερα, σημαντικές διαφορές δε φαίνεται να υπάρχουν, καθώς και οι δυο αντίπαλοι διακρίνονται για τη μαχητικότητα και το επιθετικό πνεύμα που διακατέχει το παιχνίδι τους. Πάντως οι Τούρκοι έδειξαν να είναι ανώτεροι των Κροατών σε φυσική κατάσταση. Αγωνιστικά, τόσο η Κροατία όσο και η Τουρκία δεν πάνε στον αγώνα χωρίς προβλήματα. Ο τεχνικός των πρώτων, Σλάβεν Μπίλιτς, πονοκεφαλιάζει για τις συμμετοχές των Ράκιτιτς και Σρνα, που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών. Από την άλλη ο ομόλογός του της Τουρκίας, Φετίχ Τερίμ, δε θα έχει στη διάθεσή του, λόγω τιμωρίας, το βασικό τερματοφύλακα Βολκάν και τη θέση του αναμένεται να πάρει ο Ροστού.

ΣΤΙΒΟΣ

Για τις 2 Φλεβάρη 2009 αναβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη των Ολυμπιονικών Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, του προπονητή Χρήστου Τσέκου και εννέα ακόμη ατόμων. Απαντες εμπλεκόμενοι και κατηγορούμενοι για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται - μεταξύ άλλων - αδικήματα που αφορούν παραβάσεις του νόμου περί ντόπινγκ, ψευδείς βεβαιώσεις και ηθικής αυτουργίας σε ψευδείς βεβαιώσεις. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος συνηγόρων υπεράσπισης και κάποιων εκ των κατηγορουμένων.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

Μετάλλιο στην κατηγορία των 91κ. εξασφάλισε ο Ηλίας Παυλίδης στο πρωτάθλημα πυγμαχίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διεξάγεται στην πόλη Κετνιέβο της Πολωνίας. Ο 5ος Ολυμπιονίκης της Αθήνας, πέρασε χωρίς αγώνα τον πρώτο γύρο και στα προημιτελικά επικράτησε του Ούγγρου Ντάρμος με 14-5. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Μπάιστερ. Στη διοργάνωση επρόκειτο να συμμετάσχει και ο Τάσος Μπερδέσης (81κ.), αλλά μετά την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, προτίμησε να κάνει προετοιμασία στον Αγιο Κοσμά.

ΒΟΛΕΪ
Στα «πράσινα» ο Λεώνης

Την έκπληξη έκανε χτες ο Παναθηναϊκός και συμφώνησε για δύο χρόνια με τον Αλέκο Λεώνη! Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που πριν από λίγο καιρό είχε απορρίψει πρόταση του Ολυμπιακού για να αφοσιωθεί στην Εθνική ομάδα, έδωσε σήμερα τα χέρια με τη νέα διοίκηση των «πρασίνων», που τον ήθελε μετά το «ναυάγιο» με τον Ρομπέρτο Σερνιότι. Ετσι, ο κύκλος του Λεώνη στην Εθνική κλείνει σύντομα, αφού θα παραδώσει τα σκήπτρα μετά το φινάλε του Ευρωπαϊκού Λιγκ, ενώ η συμφωνία με το «τριφύλλι» προβλέπει συνεργασία δύο χρόνων.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ενα από τα πιο σπουδαία ονόματα της φετινής μεταγραφικής περιόδου κατάφερε να ντύσει στα «ερυθρόλευκα» ο Ολυμπιακός που απέκτησε για δυο χρόνια τον 29χρονο Κροάτη σέντερ Νικόλα Βούισιτς, που για έξι χρόνια έκανε σπουδαία καριέρα με τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ.

  • Μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας μάνατζερ, η οποία έχει τα δικαιώματα του παίκτη, ανακοινώθηκε χτες η μεταγραφή του 22χρονου Μαυροβούνιου σέντερ Νικόλα Πέκοβιτς στον Παναθηναϊκό, ο οποίος κατά την περασμένη σεζόν στέφθηκε πρωταθλητής Σερβίας με την ομάδα της Παρτιζάν.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3-2
Πλώρη για τελικό

Πλώρη για να καταφέρει ό,τι δεν κατάφερε στην έδρα της, πριν δύο χρόνια με τη διοργάνωση του Μουντιάλ, βάζει στο φετινό Ευρωπαϊκό η Γερμανία, που πλέον φιγουράρει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στο χτεσινό πρώτο προημιτελικό η Γερμανία επικράτησε με 3-2 της Πορτογαλίας, μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα (Σβάινστάιγκερ 23', Κλόζε 26', Μπάλακ 61΄- Γκόμεζ 40', Ποστίγκα 75'). Στα ημιτελικά η Γερμανία θα αντιμετωπίσει το σημερινό νικητή του παιχνιδιού Κροατία - Τουρκία. Οι νικητές ήταν καλύτεροι στο Α' μέρος, αιφνιδιάζοντας τους αντιπάλους τους, οι οποίοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κυρίως στο β' μέρος χωρίς όμως να κάνουν προσπάθειες αξιώσεων και να δημιουργήσουν ιδιαίτερο πρόβλημα στη γερμανική άμυνα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ