Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 25 Μάη 2008 - αριθ. φύλλου: 10082

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Σήμερα στο Παλιοζογλώπι η εκδήλωση τιμής και μνήμης

Φόρο τιμής αποτίουμε σήμερα στον κομμουνιστή ηγέτη Χ. Φλωράκη, σε εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των 90 χρόνων από την ίδρυση του Κόμματος, στις 12 το μεσημέρι, στον Αϊ - Λια, στο Παλιοζογλώπι Ραχούλας. Θα μιλήσουν η Αλέκα Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.


ΣΕΛ.  2  -  3

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ του κεφαλαίου στη ζωή των εργαζομένων
  • ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο το νέο αντιδραστικό κείμενο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
  • Μόνη διέξοδος, ο δρόμος της πάλης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, όπως προτείνει το ΚΚΕ
  • Ενα νέο γύρο επίθεσης του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων προδιαγράφουν για την επόμενη τριετία οι «Ολοκληρωμένες κατευθυντήριες γραμμές για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2008 - 2010», που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο της προώθησης της Στρατηγικής της Λισαβόνας.
  • Οι κυβερνήσεις των κρατών - μελών δεσμεύονται για την παραπέρα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, το σπάσιμο του ενιαίου κατώτερου μισθού, τη μεγαλύτερη προσαρμογή της εκπαίδευσης στις ανάγκες των επιχειρήσεων.
  • Οι ευρωβουλευτές των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. υπερψήφισαν το κείμενο, φανερώνοντας τη στρατηγική τους συμφωνία στο ξεθεμελίωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Μεγάλες οι ευθύνες και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που εξωραΐζει το ευρωενωσιακό καπιταλιστικό οικοδόμημα και καλλιεργεί την αυταπάτη για μια φιλεργατική ΕΕ.

ΣΕΛ.  10  -  11

ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ισχυρό κίνημα - εμπόδιο στα αντιλαϊκά σχέδια

Η ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης πρέπει να αποκρουστεί. Απαιτεί αγωνιστική απάντηση. Μια τέτοια επίθεση, με συμμάχους μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, είτε ξεκάθαρους είτε «μουλωχτούς», απαιτεί οργανωμένη, συγκροτημένη και ανατρεπτική αγωνιστική δράση, με αιτήματα που είναι σε ρήξη με τον πυρήνα αυτής της πολιτικής, χωρίς να αφήνουν περιθώρια για «μερική», αλλά επί της ουσίας εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων.

Πρωτοβουλίες της ΠΚΣ για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος. Πρόταση στις συνελεύσεις για νέα συλλαλητήρια στις 30 Μάη.


ΣΕΛ.  6   -  8


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ
Σε ιδιώτες μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Ο «Ρ» αποκαλύπτει τα βασικά σημεία του Μνημονίου συνεργασίας μεταξύ υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και WWF Ελλάς.


ΣΕΛ.  16  -  17
ΚΟΥΒΑ
Νέα στοιχεία για τα ανατρεπτικά σχέδια των ΗΠΑ

Η στενή σχέση ανάμεσα σε αμερικανική κυβέρνηση, τρομοκράτες και μισθοφόρους, ενάντια στην Κούβα, αποκαλύφθηκε την προηγούμενη βδομάδα από τις κουβανικές αρχές.


ΣΕΛ.  25
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ
Γέννημα της «ελεύθερης αγοράς»

Η ίδια η ΕΕ πίσω από τη μόλυνση των ηλιέλαιων με ορυκτέλαια. Υπερκέρδη και ποιοτικά τρόφιμα δεν μπορούν να συνυπάρξουν στην κοινωνία των μονοπωλίων.


ΣΕΛ.  14

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ