ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 12 Μάρτη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ολοι σήμερα στις συγκεντρώσεις και αύριο στα συλλαλητήρια

Πανεργατική στάση εργασίας σήμερα. Στις 12.30 μ.μ., στην Ομόνοια, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, την ίδια ώρα στο Αγ. Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Συλλαλητήρια σε 56 πόλεις αύριο, με κεντρικό αυτό της Αθήνας, στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια

Η απεργία στις 19 του Μάρτη αποτελεί κορύφωση των σημερινών και αυριανών κινητοποιήσεων
Η απεργία στις 19 του Μάρτη αποτελεί κορύφωση των σημερινών και αυριανών κινητοποιήσεων
Ούτε ώρα χαμένη! Ούτε βήμα πίσω απ' όσα δικαιούμαστε! Η έναρξη χτες στη Βουλή της συζήτησης για το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, η πρόθεση της κυβέρνησης να τελειώνει μια κι έξω με τα δικαιώματα εκατομμυρίων εργαζομένων, τα άσφαιρα πυρά των συνδικαλιστικών ηγεσιών που θέλουν μια κινητοποίηση για την τιμή του νόμου Ρέππα, καθιστούν αναγκαίο όσο ποτέ τον ξεσηκωμό με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, την οργάνωση της πάλης σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που τα ταξικά συνδικάτα διοργανώνουν σήμερα, αύριο και στις 19 του Μάρτη, στα πλαίσια της στάσης εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.), των συλλαλητηρίων σε 56 πόλεις σε όλη τη χώρα και της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας αντίστοιχα.

Για σήμερα Τετάρτη, στην Αθήνα, η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει οριστεί για τις 12.30 μ.μ., στην Ομόνοια. Αύριο Πέμπτη 13 Μάρτη, το συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα θα γίνει στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια. Ενώ η απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 Μάρτη, ορίστηκε για τις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.

Απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου οργανώνει σήμερα και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Το συλλαλητήριο της επόμενης μέρας θα γίνει στις 7 μ.μ. στον ίδιο χώρο και η απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Μάρτη στις 10.30 π.μ., επίσης στο Αγαλμα του Βενιζέλου. Στο πλαίσιο της παγκινητοποίησης, χτες το βράδυ, πραγματοποιήθηκε πικετοφορία στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά, το συλλαλητήριο θα γίνει αύριο, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις, στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας, στους εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και σε αυτούς που δουλεύουν σε εργολάβους στα ναυπηγεία. Σε ό,τι αφορά τους εργατοτεχνίτες, με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά θα γίνουν στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις 7 με 8 το πρωί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, 11 με 12 το μεσημέρι στο Νέο Μόλο Δραπετσώνας και 12 με 1 σε όλα τα καρνάγια.

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στα πλαίσια της σημερινής τρίωρης στάσης εργασίας προγραμματίζονται και σε δεκάδες ακόμα πόλεις όλης της χώρας.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΑΜΕ
Κατέλαβαν συμβολικά το Ταμείο τους

Την αναγκαιότητα να κλιμακωθεί η ενιαία πάλη ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης αναδεικνύουν με πολύμορφες δράσεις οι ταξικές δυνάμεις

Από τη χtεσινή συμβολική κατάληψη
Από τη χtεσινή συμβολική κατάληψη
Σε συμβολική κατάληψη του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) προχώρησαν χτες το πρωί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και δυνάμεις του ΠΑΜΕ, καλώντας σε ξεσηκωμό ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό τερατούργημα που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί, ένα γιγαντοπανό απλώθηκε στην πρόσοψη των κεντρικών γραφείων του ΤΕΑΥΕΚ, στην Καλλιθέα, υπογραμμίζοντας «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ» και διαμηνύοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι ταξικές δυνάμεις θα δυναμώσουν και θα συνεχίσουν ενιαία τη μάχη για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Την είσοδο του κτιρίου είχαν ήδη κλείσει μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με ένα ακόμα πανό: «Οι εργαζόμενοι απαιτούν, οι νόμοι Σιούφα - Ρέππα να καταργηθούν»!

Την ανησυχία τους για το ασφαλιστικό και tiw εργασιακές σχέσεις μετέφεραν οι ίδιοι οι υπάλληλοι του ΤΕΑΥΕΚ στους συνδικαλιστές που μίλησαν μαζί τους, μοιράζοντας το υλικό του σωματείου και καλώντας τους στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ. Οι αλλαγές που προωθούνται επιφυλάσσουν αρνητικές συνέπειες και για τους ίδιους, οι οποίοι μάλιστα, προέρχονται σε ένα σημαντικό ποσοστό από προγράμματα STAGE.

Σύμφωνα με το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το ΤΕΑΥΕΚ εντάσσεται στο νέο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα. Στη βάση της ενοποίησης, τα μεγάλα αποθεματικά του θα αποτελέσουν ένα καλό κομπόδεμα για το κεφάλαιο, αλλά και για να βουλώσουν «τρύπες» άλλων Tαμείων. Στο στόχαστρο θα βρεθούν παροχές όπως κατασκηνώσεις που φιλοξενούν κάθε χρόνο 2.000 - 2.500 παιδιά κτλ. Η αναλογία εργαζομένων - συνταξιούχων στον κλάδο υπολογίζεται σήμερα σε 7 προς 1, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι το ΤΕΑΥΕΚ θα μπορούσε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν οι εμποροϋπάλληλοι δεν ήταν όμηροι των ελαστικών σχέσεων εργασίας σε πολύ μεγάλο τους ποσοστό, όπως και αν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν εφάρμοζαν πολιτικές που ευνοούν την εισφοροδιαφυγή (π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα να μεταφέρονται έξω από το κέντρο των μεγάλων πόλεων γιατί απαλλάσσονται έτσι από τις εισφορές).

Οι συγκεντρώσεις στην Αθήνα
  • Τετάρτη 12 Μάρτη, στάση εργασίας 12 μ. με 3 μ.μ. και συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ., στην Ομόνοια.
  • Πέμπτη 13 Μάρτη, συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια.
  • Τετάρτη 19 Μάρτη, πανελλαδική πανεργατική απεργία και απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια.
Οι αυριανές προσυγκεντρώσεις στην Αθήνα

Στις 5.30 μ.μ. έχουν προγραμματιστεί οι εξής προσυγκεντρώσεις, για το αυριανό συλλαλητήριο της Αθήνας:

  • Πλατεία Κλαυθμώνος: Συνδικάτα κι εργαζόμενοι από Δημόσιο, ΟΤΑ, Εκπαίδευση. Συντονιστικές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Ανατολικών και Νοτιοανατολικών Συνοικιών.
  • Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτο Οικοδόμων.
  • Πλατεία Καραϊσκάκη: Συντονιστικές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Δυτικών Συνοικιών.
  • Πλατεία Βικτωρίας: Συντονιστικές Επιτροπές και μαζικοί φορείς από Βόρειες και Βορειοδυτικές Συνοικίες, από 5ο και 6ο Διαμέρισμα.
  • Μοναστηράκι: Συντονιστικές Επιτροπές και μαζικοί φορείς Νότιων Συνοικιών.
  • Πλατεία Βάθης: Συνδικάτα και εργαζόμενοι από Ιδιωτικό Τομέα, πρώην ΔΕΚΟ, Δημόσια Υγεία και Υπόλοιπο Αττικής.
  • Προπύλαια: Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι.
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να συναντηθούν όλοι σε ενιαίο αγώνα

Σε δήλωσή της σχετικά με τις κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε το Σάββατο: «Αυτό το νομοσχέδιο - "τέρας" πρέπει να συναντήσει αντίστοιχη αντίσταση με όλες τις μορφές πάλης από όλους τους εργαζόμενους. Με όλες τις μορφές πάλης και όσο πιο ανεβασμένες χρειάζεται. Θεωρούμε όμως ότι όλοι οι κλάδοι και όλοι οι τομείς απασχόλησης πρέπει να συναντηθούν σε ενιαία, κοινά αιτήματα, ούτως ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση, να φανεί το κοινό συμφέρον όλων των εργαζομένων από αυτή την κοινή πάλη. Το θέμα δεν είναι κάθε κλάδος να δει μόνο τον εαυτό του. Βεβαίως, κάθε κλάδος θα έχει τα αιτήματά του, μα ταυτόχρονα πρέπει να συναντηθούν όλοι σε ενιαίο αγώνα. Αυτή είναι η βασική μας θέση για τα χαρακτηριστικά του αγώνα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ