ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 7 Φλεβάρη 2008
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο λαός να βγει στο προσκήνιο

Περιοδεία του Γ. Πρωτούλη σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του δήμου Ν. Ηρακλείου περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Γ. Πρωτούλης, ο οποίος συζήτησε με εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα των σχολείων, τις εξελίξεις στην Παιδεία και ανέπτυξε την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.

Ο λαός «δεν μπορεί να ανέχεται αυτή τη σαπίλα που βγαίνει κάθε μέρα από τις τηλεοράσεις, τα ΜΜΕ, δεν μπορεί να κάθεται και να ανέχεται παθητικά αυτήν την προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, αλλά πρέπει αποφασιστικά να διεκδικήσει μια άλλη εξουσία», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ. «Ο ίδιος ο κόσμος να προωθήσει τη δική του συμμαχία, τη συμμαχία των εργατών, των μικρομεσαίων στρωμάτων, της πόλης, του χωριού, την κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα βρει έκφραση και σε πολιτικό επίπεδο. Να διεκδικήσει μια άλλη εξουσία που τα βασικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εργοστάσια θα ανήκουν στο λαό και μόνο στο λαό», σημείωσε τονίζοντας ότι Υγεία, Παιδεία, μεταφορές, εργοστάσια πρέπει να βρίσκονται στα χέρια του λαού.

Στις συζητήσεις με τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς, στα σχολεία που επισκέφτηκε, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, στις αξιώσεις του ΣΕΒ που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και στα σκάνδαλα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, λέγοντας ότι όσο υπάρχει τόσος πλούτος συγκεντρωμένος στα χέρια λίγων, τα σκάνδαλα, η διαφθορά και οι μίζες θα υπάρχουν. «Ο λαός πρέπει να αρχίσει να ψάχνει τον απεγκλωβισμό του, να βγει στο προσκήνιο, να αγωνιστεί» είπε, σημειώνοντας ότι ο λαός δεν έχει τίποτα καλό να περιμένει από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό ούτε από τα νέα πολιτικά μορφώματα που εμφανίζονται.

Δε λείπουν τα προβλήματα

Παρά το ότι η κατάσταση στα νηπιαγωγεία που επισκέφτηκε χτες το κλιμάκιο του ΚΚΕ ήταν καλύτερη από αυτήν που συναντά κανείς στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές, δε λείπουν τα προβλήματα που έχουν να κάνουν και με την υλικοτεχνική υποδομή και το προσωπικό, αλλά κυρίως με τις πολιτικές επιλογές για την Παιδεία. Στο 1ο Νηπιαγωγείο π.χ., το γραφείο των δασκάλων βρίσκεται στο διάδρομο καθώς όλοι οι χώροι έχουν αξιοποιηθεί για τις ανάγκες των νηπίων, τα οποία, όπως γίνεται στις περισσότερες περιπτώσεις των ολοήμερων νηπιαγωγείων, περνούν τις βροχερές μέρες, σαν τη χτεσινή, οκτώ ώρες μέσα σε μια αίθουσα στην οποία τρώνε, παίζουν, ξεκουράζονται. «Κάθε χρόνο και χειρότερα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια μιας νηπιαγωγού, ενώ όπως σημείωσαν συνάδελφοί της κατά την περιοδεία, οι ανάγκες του ολοήμερου απαιτούν περισσότερο προσωπικό, τραπεζοκόμους (σε κάποιες περιπτώσεις πληρώνουν από την τσέπη τους οι γονείς), με αποτέλεσμα η νηπιαγωγός στο ολοήμερο να αναγκάζεται να αφήνει μόνα τους τα παιδιά, για να τους ετοιμάσει το φαγητό. «Δεν πρέπει να περάσει η συνήθεια σε μια άθλια κατάσταση», είπε ο Γ. Πρωτούλης απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και τους κάλεσε να ενημερώσουν οι ίδιοι τους γονείς για την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά τους και όλοι μαζί να διεκδικήσουν λύσεις αγωνιστικά.


Εκδηλώσεις για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ

Τις πολιτικές εξελίξεις και την πολιτική πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, συζητούν αυτή την περίοδο Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, διοργανώνοντας συσκέψεις και εκδηλώσεις, ανοιχτές σε φίλους του Κόμματος, αλλά και σε κάθε άνθρωπο που προβληματίζεται και θέλει να ανιχνεύσει έναν διαφορετικό δρόμο, να ακούσει τι προτείνει το ΚΚΕ, να καταθέσει τις σκέψεις του. Συγκεκριμένα:

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ από την Αχτίδα Εκπαιδευτικών. Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Πέμπτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης, στις 7 μ.μ. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Πέμπτη στις 7.30 μ.μ., στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., σε συγκέντρωση στην Καλαμπάκα, στο κέντρο «Δούρειος» (δίπλα στο ΚΤΕΛ), για την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Αντώνης Σκυλλάκος, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ., στο Πολύδροσο Αρτας, με ομιλητή τον Βασίλη Ζιώβα, μέλος της ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Γούμερο Ηλείας με ομιλητή τον Χρήστο Γιάνναρο, γραμματέα της ΝΕ.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο Βούναργο Ηλείας με ομιλητή τον Κ. Αλεξίου, μέλος του Γραφείου της ΝΕ.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας (καφενείο Παπαϊωάννου), με ομιλητή τον Νίκο Γόντικα, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου.

-- Σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στα Δολιανά Αρκαδίας, με ομιλητή τον Θ. Ρούνη, μέλος του Γραφείου της Οργάνωσης Περιοχής Πελοποννήσου.

-- Σήμερα Πέμπτη στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ξανθίππειο» της Ξάνθης, με ομιλήτρια την Αιμιλία Αγκαβανάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Αύριο Παρασκευή στις 8 μ.μ. στο Δάρα Αρκαδίας, με ομιλητή τον Α. Γιαννόπουλο, γραμματέα της ΝΕ.

-- Αύριο Παρασκευή στις 3 μ.μ. από την Κομματική Οργάνωση της Φυσικομαθηματικής, στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθήνας.

-- Το Σάββατο 9/2, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Διαμερίσματος (πλ. Σωτήρη Πέτρουλα). Θα μιλήσει ο Μπάμπης Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Το Σάββατο 9/2, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΝΑ (Βαφειοχωρίου και Καρολίδου), από τις ΚΟΒ και ΟΒ Γκύζη, στις 7 μ.μ. Ομιλήτρια θα είναι η Σπυρέτα Παναγή, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 10/2 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων (πλ. Μητροπόλεως), από τις Κομματικές Οργανώσεις ιδιωτικών υπαλλήλων της Αχτίδας Υπηρεσιών. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή 10/2, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου. Θα μιλήσει ο Πέτρος Αλέπης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή 10/2, στις 7 μ.μ., από τις Κομματικές Οργανώσεις του 2ου Διαμερίσματος, στην αίθουσα Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων (Αρτέμωνος 7, Ν. Κόσμος). Θα μιλήσει ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Την Κυριακή 10/2, στις 11 π.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μελισσίων (πλατεία Αγ. Γεωργίου). Θα μιλήσει ο Γιώργος Κουλούρης, γραμματέας της Βορειοανατολικής Αχτίδας.

-- Την Κυριακή 10/2 στον Πόρο Κεφαλλονιάς, στο δημοτικό κατάστημα, στις 7.30 μ.μ., με ομιλητή τον Ν. Τζανάτο, μέλος του Γραφείου της ΝΕ.

-- Τη Δευτέρα 11/2 στις 6.30 μ.μ., από τις Κομματικές Οργανώσεις αστικών συγκοινωνιών και αερομεταφορών, στην αίθουσα του Σωματείου Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θα μιλήσει ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Τη Δευτέρα 11/2, από τις ΚΟΒ Αγ. Τριάδας και Ασπρων Χωμάτων Νίκαιας, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της σχολής «Ηράκλειτος». Θα μιλήσει ο Νίκος Σοφιανός, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΚΟΠ.

-- Τη Δευτέρα 11/2, από την Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΘ του ΚΚΕ, στις 7 μ.μ., στο κινηματοθέατρο του Δήμου Αμπελοκήπων. Θα μιλήσει ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Την Τρίτη 12/2, από τις ΚΟΒ Ρέντη, στο ΚΑΠΗ του Δήμου, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Την Παρασκευή 15/2, από τις ΚΟΒ Αϊ Γιώργη και Χαλκηδόνας Νίκαιας, στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης Νίκαιας, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ και του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ.

-- Το Σάββατο 16/2, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους 2 & Πανεπιστημίου) από την Κομματική Οργάνωση ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, γραμματέας της Αχτίδας Εκπαιδευτικών και μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Το Σάββατο 16/2 στις 7 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών. Θα μιλήσει ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 17/2, στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων (Αθηνοδώρου 61) από τις Κομματικές Οργανώσεις του 3ου Διαμερίσματος. Θα μιλήσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

-- Την Κυριακή 17/2, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του σωματείου των Λογιστών (Κάνιγγος 2) από τις Κομματικές Οργανώσεις Εμποροϋπαλλήλων. Θα μιλήσει ο Γιώργος Καλύβας, γραμματέας της Αχτίδας Υπηρεσιών και μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ.

-- Τη Δευτέρα 18/2, από τις κλαδικές ΚΟΒ της Αχτίδας Κοκκινιάς, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας, στις 6.30 μ.μ. Θα μιλήσει ο Θανάσης Βλόντζος, μέλος της ΚΕ και μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟΠ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ