ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 30 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει!

Στις 7 Οκτώβρη η κεντρική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Φίλιππος Πλιάτσικας
Φίλιππος Πλιάτσικας
Με μια μεγάλη εκδήλωση στην Αθήνα, την Κυριακή 7 Οκτώβρη, στις 20.00 μ.μ., στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο ολοκληρώνεται το ταξίδι του 33ου Φεστιβάλ, αφετηρία ταυτόχρονα μιας νέας εξόρμησης κοντά στους νέους και τις νέες.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα παραβρεθεί ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), Μιγκέλ Μαδέιρα.

Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία με τους καλλιτέχνες: Βασίλη Καζούλη, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μίλτο Πασχαλίδη, Φίλιππο Πλιάτσικα, Διονύση Τσακνή.

Ακόμα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα, στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση πολιτικής αφίσας αφιερωμένη στον κομμουνιστή επαναστάτη και θα προβληθεί ειδικό βίντεο.

«Μη στριμώχνεσαι στα μέτρα τους - Με το ΚΚΕ για τη ζωή που μας αξίζει».

Με αυτό το κάλεσμα, της ανυπότακτης στάσης ζωής, της διεκδίκησης και του αγώνα, η ΚΝΕ απευθύνθηκε πλατιά στη νεολαία. Στα σχολεία, στις γειτονιές, στα πανεπιστήμια, στα κέντρα κατάρτισης, στα γραφεία, στα γιαπιά, στους δρόμους, στις πλατείες. Απηύθυνε κάλεσμα στη νεολαία να απαιτήσει αυτά που ονειρεύεται, αυτά που της αξίζουν. Να μην κάνει εκπτώσεις από το μέλλον της. Κάλεσε σε αγώνα με διέξοδο, με προοπτική.

Γιατί: Οι νέοι έχουν όνειρα. Και τα όνειρά τους στριμώχνονται καθημερινά: Οταν πηγαίνουν στη δουλιά ήλιο με ήλιο. Οταν παίρνουν το μισθό τους και η τσέπη παραμένει άδεια. Οταν διαπιστώνουν ότι οι λέξεις «ένσημο» και «σύνταξη» είναι και πάλι προς κατάκτηση. Οταν συνωστίζονται στις ουρές του ταμείου ανεργίας και των προγραμμάτων κατάρτισης για μια θέση στο όνειρο. Οταν αναγκάζονται να παπαγαλίζουν ολημερίς, για να περάσουν σε κάποια σχολή με το μέλλον να παραμένει αβέβαιο. Οταν εγκαταλείπουν το σχολείο, γιατί η τσέπη του εργάτη πατέρα τους δε σηκώνει τη «δωρεάν» Παιδεία. Οταν ακόμα και για να γυμναστούν πρέπει να βάλουν στην άκρη το χαρτζιλίκι τους για να γραφτούν σε κάποιον αθλητικό σύλλογο ή γυμναστήριο, για να πληρώσουν το «5Χ5». Οταν διαπιστώνουν ότι όσα σεμινάρια και αν παρακολουθήσουν τίποτα δεν αλλάζει στην ουσία της επαγγελματικής τους προοπτικής. Οταν για να φτιάξουν δική τους οικογένεια πρέπει να κάνουν οικονομίες για χρόνια ή να φεσωθούν μέχρι το λαιμό. Οταν δεν περισσεύει ούτε μια δεκάρα για ψυχαγωγία, ο κινηματογράφος και το θέατρο έχουν γίνει πολυτέλεια. Οταν οι διακοπές έχουν γίνει ακριβοθώρητο αγαθό. Οταν η διασκέδασή τους έχει μετατραπεί σε βραδιές βίντεο στο σπίτι και μια φορά στο τόσο σε ένα ξέσπασμα εκτόνωσης σε κάποιο μπαρ...

Βασίλης Καζούλης
Βασίλης Καζούλης
Γι' αυτούς και άλλους τόσους και τόσους λόγους η πλατιά εξόρμηση της ΚΝΕ, που εντάθηκε στο πλαίσιο του 33ου Φεστιβάλ και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δε σταματά στις 7 του Οκτώβρη. Εκείνη τη μέρα ξαναξεκινά. Με τη νέα δύναμη και ευθύνη που δίνει η ψήφος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων και νέων που έκαναν το βήμα και στήριξαν το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «οργώνουν» όλους τους χώρους εκπαίδευσης, δουλιάς και ψυχαγωγίας της νεολαίας. Για να πατήσουν σε γερά ποδάρια οι δεσμοί της νεολαίας με την ΚΝΕ, με το ΚΚΕ. Για να αντισταθούν, να αντεπιτεθούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι και τα λαϊκά στρώματα στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης που βρίσκεται προ των πυλών.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Στιγμιότυπο από το 32ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Στιγμιότυπο από το 32ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Μίλτος Πασχαλίδης
Μίλτος Πασχαλίδης
Διονύσης Τσακνής
Διονύσης Τσακνής
Ξεκίνησε η διακίνηση των εισιτηρίων

Φέτος, η γιορτή παίρνει και τη διάσταση της έμπρακτης αλληλεγγύης, καθώς τα έσοδα του Φεστιβάλ θα διατεθούν για την ενίσχυση της νεολαίας των πυρόπληκτων περιοχών. Μια κίνηση αλληλεγγύης από εργάτες προς εργάτες, από νέους προς νέους. Τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ ήδη έχουν ριχτεί δυναμικά στη μάχη του εισιτηρίου, του οποίου η τιμή είναι 5 ευρώ. Με μαζικούς όρους, για να φτάσει πλατιά στη νεολαία και τους εργαζόμενους το κάλεσμα στην κόκκινη γιορτή της νιότης.

Να θυμίσουμε ότι τη διάθεση των εσόδων του Φεστιβάλ στους νέους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, είχε ανακοινώσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης, κατά την περιοδεία κλιμακίου του Κόμματος, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας στις 19 Σεπτέμβρη.

Με την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα 1/10 στις 12 το μεσημέρι με την Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Στη Θεσσαλονίκη στις 11 Οκτώβρη

Με τη μεγάλη συναυλία την Πέμπτη 11 του Οκτώβρη, ολοκληρώνεται το ταξίδι του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και στη Θεσσαλονίκη. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν οι: Παντελής Θαλασσινός, Χρήστος Θηβαίος, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής. Το εισιτήριο ορίστηκε στα 10 ευρώ.

Από αύριο, Δευτέρα, τα μέλη της ΚΝΕ μπαίνουν στη μάχη για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Μια μάχη που σηματοδοτεί ταυτόχρονα το πλατύ άνοιγμα των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ προς την εργαζόμενη και σπουδάζουσα νεολαία του νομού.

Με μαζικές εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς, στα σχολεία, στα στέκια νεολαίας, τα μέλη της ΚΝΕ επιδιώκουν να ξαναβρεθούν με τους νέους και τις νέες που συζήτησαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, με όσους συναντήθηκαν στα διάφορα μέτωπα πάλης που άνοιξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, με όσους αντάμωσαν με το ΚΚΕ και στην κάλπη, αλλά και με όλους όσοι κατανοούν την ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας και η αντίσταση στη λαίλαπα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων που έρχονται.

Στόχος της ΚΝΕ είναι οι χιλιάδες νέοι που συναντήθηκαν με την πολιτική του ΚΚΕ να μπουν μπροστά και στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο μόρφωσης και δουλιάς. Να εκφραστεί αγωνιστικά η αντίσταση και μέσα από τους αγώνες που θα ξεδιπλωθούν, να έρθουν στο προσκήνιο οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νέας γενιάς για το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα, την Παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ