ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 15 Σεπτέμβρη 2007
Σελ. /28
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ για πιο ισχυρό αντίπαλο δέος

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε χτεσινή της δήλωση η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου από τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα, τόνισε:

«Πριν αποφασίσετε οριστικά τι τελικά θα ψηφίσετε, κρατήστε αυτό που θα σας πούμε. Προεκλογικά ποτέ δεν έχει συμβεί να ομολογούνται τα αντιλαϊκά μέτρα, τα αντιλαϊκά σενάρια που θα έρθουν μετεκλογικά. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι μπροστά μας έχουμε σκληρά μέτρα και προαποφασισμένα, και στις Βρυξέλλες και εδώ στην Ελλάδα, που ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα νικήσει, ανεξάρτητα από το αν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση, θα σχηματιστεί κάποια κυβέρνηση. Ετσι κι αλλιώς αυτή η κυβέρνηση δε θα μπορέσει μόνη της να τα πάρει αυτά τα μέτρα. Ακόμα και η αυτοδύναμη μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί να τα εφαρμόσει μόνη της, γιατί είναι τόσο σκληρά, είτε είναι η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ.

Πάρτε λοιπόν υπόψη σας το εξής: Οτι ετοιμάζονται αντιλαϊκά σενάρια, ούτως ώστε να υπάρξει συναίνεση και από τα πάνω για να περάσουν αυτά τα μέτρα. Πρέπει να παρθεί επίσης υπόψη η κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία, μετά το σχηματισμό της κοινής κυβέρνησης Μέρκελ με τη σοσιαλδημοκρατία, όπως επίσης πρέπει να παρθούν υπόψη τα συμπεράσματα και οι εμπειρίες από την κυβέρνηση Πρόντι στην Ιταλία. Τι μπορεί να γίνει.

Οσο πιο πολύ αποδυναμωμένοι είναι, τόσο μεγαλύτερη δυσκολία θα έχουν να προωθήσουν αυτά τα μέτρα παρά τα σενάρια συναίνεσης τα οποία προωθούνται, ενδεχομένως και μιας ορισμένης μετεκλογικής συνεργασίας.

Δώστε λοιπόν δύναμη στο ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί μας, γιατί αποτελούμε αποδεδειγμένα το αντίπαλο δέος. Εμάς δεν πρόκειται να μας βάλει στο χέρι κανένας από τους δυο. Δεν πρόκειται να μπούμε σε κανένα σενάριο. Για μας ένα πράγμα είναι καθαρό. Μόνο η παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα, του λαϊκού κινήματος, μπορεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Εμείς θα είμαστε εκεί. Στο λαϊκό κίνημα με την εργατική τάξη, με τη νέα βάρδιά της, τη νεολαία, για να χτίσουμε ένα πιο ισχυρό αντίπαλο δέος. Αυτό το αντίπαλο δέος μπορεί να ξεκαθαρίζει το θολό τοπίο, να εμποδίζει τα διάφορα μαγειρεία, να αποκαλύπτει τα μαγειρεία και οπωσδήποτε ένα λαϊκό κίνημα που όχι απλώς διεκδικεί, αλλά είναι ένα πραγματικό αντίπαλο δέος έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει τα χειρότερα, και γιατί όχι, ανάλογα με τη δύναμη του κινήματος και του ΚΚΕ, να διεκδικήσει και ορισμένες κατακτήσεις, σαν πρώτη δόση, σε ένα δρόμο που πρέπει να διανύσει το λαϊκό κίνημα, ώσπου να ανατρέψει πλήρως και ριζικά αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό».


ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Να τιμωρηθούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τις αποθήκες ανθρώπων

Περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους του υποψήφιου βουλευτή στη Β΄ Αθήνας και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας (ΚΑΑΠΒ - πρώην ΠΙΚΠΑ)

Στιγμιότυπο από την περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών Σπ. Χαλβατζή και Χ. Χουρδάκη στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας
Στιγμιότυπο από την περιοδεία των υποψήφιων βουλευτών Σπ. Χαλβατζή και Χ. Χουρδάκη στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας
Ο δημόσιος τομέας της Υγείας και της Πρόνοιας διαρκώς υποβαθμίζεται και, την ίδια στιγμή, ο ιδιωτικός και επιχειρηματικός τομέας συνεχώς ενισχύεται. Η εξέλιξη αυτή δεν έρχεται από μόνη της. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ασκούν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής της ΕΕ. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, και ιδιαίτερα αυτούς που δουλεύουν σε αυτούς τους κοινωνικά ευαίσθητους τομείς, της Υγείας και της Πρόνοιας, να αντιδράσουν, να αγωνιστούν, όχι μόνο για να μην ξεπουληθεί και ό,τι απέμεινε από την Πρόνοια, αλλά για να ανοίξει ο δρόμος νέων αγωνιστικών διεκδικήσεων.

Τα παραπάνω τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή περιοδεία του στο Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων Βούλας (ΚΑΑΠΒ - πρώην ΠΙΚΠΑ). Μαζί του ήταν και ο συνυποψήφιος, στην ίδια εκλογική περιφέρεια, Χάρης Χουρδάκης.

Η κατάσταση που επικρατεί στο ΚΑΑΠΒ, την οποία διαπίστωσε το κλιμάκιο του ΚΚΕ, είναι τουλάχιστον τραγική. Κτίρια εγκαταλειμμένα. Προσωπικό ελάχιστο. Ελλείψεις σε υποδομές. Στο ΚΑΑΠΒ, σήμερα, περιθάλπονται 117 παιδιά με βαριές αναπηρίες, ενώ εργάζονται 143 εργαζόμενοι, χωρίς κανένα μόνιμο γιατρό βασικών ειδικοτήτων, εκτός ενός δερματολόγου και ενός οδοντιάτρου, με 36 νοσηλεύτριες να καλύπτουν σε βάρδιες τα παιδιά όλο το 24ωρο. Από το 1996 δεν έχει γίνει ουσιαστικά καμία πρόσληψη, εκτός από 2 νοσηλεύτριες και τρία άτομα βοηθητικό προσωπικό, όταν την ίδια χρονική περίοδο έχουν αποχωρήσει, με σύνταξη ή παραιτήσεις, πάνω από 30 εργαζόμενοι. «Η αυτοθυσία πολλών από τους εργαζόμενους δεν αρκεί για την κάλυψη των τεράστιων κενών, κυρίως σε νοσηλευτικό, αλλά και ιατρικό προσωπικό», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής.

«Οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν για το σύνολο των προβλημάτων και όχι μόνο για τα όσα λέγονται τις τελευταίες μέρες», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας στους εργαζόμενους. Και συνέχισε: «Το ΚΚΕ, ιδιαίτερα για τον ευαίσθητο τομέα της Πρόνοιας, ζητά την άμεση και αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου τομέα. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη λειτουργία του ιδιωτικού - επιχειρηματικού τομέα και στην Υγεία και στην Πρόνοια. Για το Κέντρο Αποκατάστασης έχουμε κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις, και στη Βουλή, όπου ζητάμε την ουσιαστική αναβάθμισή του, την κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας. Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για να γίνει επιστημονική αναδιοργάνωση του Κέντρου, καθώς και να προχωρήσει άμεσα η σύσταση νέου σύγχρονου οργανισμού, με βάση την ανάγκη ανάπτυξής του».

Από την πλευρά του ο Χ. Χουρδάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να «ψηφίσουμε για όλα αυτά που ζούμε κάθε μέρα», για να «σπάσει η μιζέρια του δικομματισμού». Κάλεσε και τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται «να αντιδράσουν και να στηρίξουν το ΚΚΕ για νέους αγώνες, για να ζήσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο ΚΑΑΠΒ μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ