ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
Σελ. /28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ
«Βουνό» τα προβλήματα

Με την Αλέκα Παπαρήγα συζήτησαν χτες οι παραολυμπιονίκες του 2004, όπου της εξέθεσαν τα παράπονά τους και, κυρίως, για την εγκατάλειψή τους από την πολιτεία

Την ...ηθελημένη «αναπηρία» της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα προβλήματά τους, αντιμετωπίζουν, εδώ και χρόνια, οι Παραολυμπιονίκες του 2004. Αντιμετωπίζονται όπως όλοι, άλλωστε, οι εργαζόμενοι. Γέμισαν υποσχέσεις από τους εκάστοτε υφυπουργούς σε ό,τι αφορά τα αιτήματά τους. Αιτήματα που έχουν να κάνουν με τη διαβίωσή τους. Κι όμως. Ακόμα και αυτοί, για την κυβέρνηση, δεν έχουν ανάγκη...

Οι ίδιοι, αντίθετα με τις νέες υποσχέσεις της κυβέρνησης, ζητούν τη λύση των θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων τους. Απέναντι στην ανεπάρκεια της πολιτικής της ΝΔ, που, προσφέροντας ...αποκωδικοποιητές, θεωρεί ότι «όλα είναι εντάξει», διεκδικούν εργασία.

Και γι' αυτό, βρέθηκαν χτες, για άλλη μία φορά, έξω από το γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Ορφανού, για να ζητήσουν την επίλυση των προβλημάτων τους. Εκεί, συνάντησαν την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, που μόλις είχε ολοκληρώσει την επίσκεψή της και την ομιλία της σε εργαζόμενους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. «Συνολικά, 10 Ολυμπιονίκες με αναπηρία είναι αδιόριστοι, παρά τις υποσχέσεις τόσο της ΓΓΑ, όσο και του υπουργείου Εσωτερικών. Αθλητές που τίμησαν την Ελλάδα, που έφτασαν με τόσες δυσκολίες να αγωνίζονται», δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Συμεών Παλτσανιτίδης. Και συνέχισε: «Επίσης, παραμένουμε εδώ και περίπου τρία χρόνια, χωρίς προετοιμασία για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς τα οδοιπορικά των Ολυμπιονικών με αναπηρία έχουν μειωθεί στο 1/10 σε σχέση με αυτά που παίρναμε το 2004. Μόλις ένα χρόνο πριν τους Αγώνες».

Σύμφωνα με τον χρυσό παραολυμπιονίκη του Σίδνεϊ και αντιπρόεδρο του Συλλόγου, Θανάση Μπαράκα, οι υποσχέσεις συνεχίστηκαν παρά τις διαβεβαιώσεις. Διαβεβαιώσεις «πως θα μας καλέσει σύντομα ο υφυπουργός για να λύσουμε τα θέματά μας και πως θα είχαν περαστεί στη Βουλή τα θεσμικά μας αιτήματα και θα τακτοποιούνταν τα οικονομικά μας. Ξαφνικά μάθαμε πως πάμε για εκλογές και όλα μένουν στάσιμα ξανά».

Τέλος, ο Δημήτρης Κωνσταντάγκας, χρυσός Ολυμπιονίκης στη σφαίρα, ξεδίπλωσε την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν. «Ζούμε με 130 ευρώ το μήνα. Καλύτερα να μην μιλήσουμε για το κράτος. Δεν έχει κάνει τίποτα. Ούτε για εμάς τους Ολυμπιονίκες με αναπηρία, ούτε για όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και συνολικότερα για όλο τον κόσμο».

Μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος Ελλήνων Παραολυμπιονικών ζητά τη μισθολογική εξίσωση Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών, την τοποθέτηση Ολυμπιονικών με αναπηρία σε προγράμματα του υπουργείου Παιδείας για να υπάρξει σωστή ενημέρωση των σχολείων (μαθητών - καθηγητών), καθώς και την αύξηση των οδοιπορικών που θα καλύψουν την προετοιμασία ενόψει των Αγώνων του Πεκίνου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι φόβοι στον Ολυμπιακό επιβεβαιώθηκαν. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς έχει υποστεί θλάση και δε θα παίξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο ερυθρόλευκος αρχηγός ένιωσε ενοχλήσεις στη χτεσινή προπόνηση και οι σημερινές εξετάσεις έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό. Αποκλείεται φυσικά να αγωνιστεί στη Λεωφόρο, ενώ κινδυνεύει να μείνει ένα μήνα έξω και να χάσει το πρώτο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ατυχία χτύπησε και το νεαρό Κυριάκο Παπαδόπουλο που έχει πρόβλημα στο μηνίσκο και οι γιατροί φοβούνται ρήξη.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ετοιμη για τελικό!

Η Εθνική ομάδα του μπάσκετ έδειξε στο τουρνουά Ακρόπολις ότι προοδεύει όσον αφορά στην προετοιμασία της για το Ευρωμπάσκετ. Με μεγάλη βελτίωση στην άμυνα, με την απόκτηση του απαραίτητου ρυθμού και κυρίως της ταχύτητας που θέλει ο Παναγιώτης Γιαννάκης και με στιγμές του ταλέντου της στην επίθεση, βαδίζει στο σωστό δρόμο με προορισμό τον τελικό της 16ης Σεπτέμβρη στη Μαδρίτη. Εκεί, που, όπως προβλέπει ο Μιχάλης Κακιούζης, «θα είμαστε η αφορμή να ενωθούν όλοι οι Ελληνες ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και θα βγουν στους δρόμους όχι για τις εκλογές, αλλά για την Εθνική»! Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απέκλεισε από τη συνέχεια τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και όπως είπε η τελική δωδεκάδα θα ανακοινωθεί λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία, όπου και θα δώσει το τελευταίο της φιλικό παιχνίδι πριν από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Αιχμές Λίνεν

Η νέα ποδοσφαιρική χρονιά ξεκινά για τον Πανιώνιο με μία δύσκολη εκτός έδρας αποστολή στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με αντίπαλο τον Αρη και ο Eβαλντ Λίνεν έστειλε μήνυμα ότι οι «κυανέρυθροι» θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να κάνουν το παιχνίδι τους και να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Γερμανός τεχνικός λίγες μέρες μετά την επέκταση του συμβολαίου του με τους Νεοσμυρνιώτες μίλησε και για άλλα θέματα της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου χθες και εμφανίστηκε εκνευρισμένος με τη στάση του Ουμάρ Κοντέ, ο οποίος εγκατέλειψε τον Πανιώνιο, με αποτέλεσμα να τον καταγγείλει στην ΟΥΕΦΑ, όπως, όμως, και για το γεγονός πως, με την απρόσμενη αποχώρησή του, ο σύλλογος είναι αναγκασμένος στις τελευταίες μέρες της μετεγγραφικής περιόδου να αναζητά έναν ακόμη κεντρικό αμυντικό για να συμπληρώσει το ρόστερ του. Ταυτόχρονα, όμως, ο Eβαλντ Λίνεν άφησε και αιχμές κατά του ομοσπονδιακού τεχνικού Oτο Ρεχάγκελ για τη μη χρησιμοποίηση του Νίκου Σπυρόπουλου και στο φιλικό της Εθνικής ομάδας με την Ισπανία.

ΠΑΟ
Χέρτα καλεί Βύντρα

Δεν το βάζει κάτω η Χέρτα Βερολίνου για τον Λουκά Βύντρα σύμφωνα με τα γερμανικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, το «Kicker» αναφέρει ότι ο σύλλογος του Βερολίνου κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση στον Παναθηναϊκό επιμένοντας ότι ο Ελληνας αμυντικός θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο.

Παρ' όλα αυτά, το θέμα του Βύντρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ενώ δεν αποκλείεται η περίπτωση ο 26χρονος άσος να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι».

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στον ισπανικό Tύπο ο τεχνικός του ΠΑΟ Ζοζέ Πεσέιρο υποστήριξε πως η ομάδα του έχει τον πρώτο λόγο στο κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ
Ψάχνει στον ... άσο

Η ιστορία με τη μεταγραφή τερματοφύλακα στην ΑΕΚ έχει αρχίσει να κουράζει. Από μέρα σε μέρα τα «δεδομένα» αλλάζουν, τα σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο, «παλιές ιστορίες» ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα το τοπίο να είναι παραπάνω από θολό και μπερδεμένο. Την ώρα, λοιπόν, που το θέμα Κούτσιακ είναι ακόμη ανοιχτό, επανήλθε το όνομα του Βραζιλιάνου Τζέφερσον, ο οποίος φέρεται να πιέζει την Τραμπζονσπόρ να τον αφήσει να πάρει μεταγραφή. Στο μεταξύ, ικανοποιημένος εμφανίζεται ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ από την εικόνα και τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του στις προπονήσεις της ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στους παίκτες του, δηλώνοντας ευχαριστημένος για το ζήλο που δείχνουν. «Δίνετε όλοι ό,τι μπορείτε και τα αποτελέσματα φαίνονται», τόνισε ο Φερέρ και πρόσθεσε: «Αυτό, όμως, που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην επαναπαυτούμε, να συνεχίσουμε την εντατική δουλιά και τότε μόνο θα βγούμε κερδισμένοι».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ