Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Απρίλη 2007 - Κυριακή 8 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9748

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ
Ενάντια στην ιμπεριαλιστική τάξη πραγμάτων και τη συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτήν

Γενικό προσκλητήριο προς όλους τους μαχητές της ειρήνης απευθύνει η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ στη διακήρυξη που εξέδωσε με αφορμή το 15ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 21-22 του Απρίλη 2007 στο δημαρχείο της Νίκαιας.


ΣΕΛ.  7

Στην πορεία για τον ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ της ταξικής Πρωτομαγιάς

Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ μπαίνουν ήδη σε διάταξη μάχης για την οργάνωση του ταξικού γιορτασμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην εργαζόμενη νεολαία

Με προμετωπίδα το πλαίσιο του ΠΑΜΕ και με ιδιαίτερη έμφαση στην εργαζόμενη νεολαία, οι ταξικές δυνάμεις αναλαμβάνουν το καθήκον να αναδείξουν το πραγματικό περιεχόμενο της Πρωτομαγιάς, την ολομέτωπη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους εκφραστές του. Πολύτιμο εφόδιο, η πείρα από το πλατύ άνοιγμα για τα συλλαλητήρια στις 8 του Μάρτη και τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 29 του ίδιου μήνα, για τις κλαδικές συμβάσεις. Η απεργία την 1η Μάη και οι συγκεντρώσεις που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ μπορούν να δώσουν νέα ώθηση στους αγώνες των εργαζομένων, μπροστά στην εντεινόμενη επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του συνολικά στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και τον αποπροσανατολιστικό καυγά για τα αποθεματικά των Ταμείων, με τον οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν «να βγάλουν λάδι» τον τζόγο, τον οποίο νομοθέτησαν.


Καλή Ανάσταση Λαών

Τούτες τις μέρες οι άνθρωποι του μόχθου ανταλλάσσουν ευχές και ελπίδες μαζί. Τό 'χουν ανάγκη ως αναπόσπαστο μέρος της έκφρασης της επιθυμίας τους, να ζήσουν καλύτερες μέρες. Και τη Λαμπρή, που είναι λαϊκή γιορτή, συνέχεια αρχέγονων τελετουργιών για την άνοιξη, την «αναγέννηση» της γης που θα καρπίσει με το μόχθο των δουλευτάδων της, οι ευχές εκφράζουν την ανάγκη του ανθρώπου να αλλάξει τη ζωή του. Η ελπίδα, δεν πεθαίνει ποτέ, γιατί η ζωή δεν πεθαίνει ποτέ. Μπορεί σήμερα ο καπιταλισμός να φαίνεται ανίκητος μα ήδη σ' όλο τον κόσμο ελπιδοφόρα σκιρτήματα του αγώνα φέρνουν αποτελέσματα. Αργά ή γρήγορα και με τη λαϊκή πάλη θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις επαναστατικών αλλαγών, που θα φέρουν την εργατική τάξη με τους συμμάχους της στην εξουσία για να φτιάξουν τη δική τους κοινωνία και να διαφεντεύουν οι ίδιοι τη ζωή τους. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΛΑΩΝ!


Ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει ξανά την Τετάρτη 11 Απρίλη, λόγω των αργιών του Πάσχα.



«ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Εμπαιγμός από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού αξιοποίησαν το πρόγραμμα για να φιλοτεχνήσουν δήθεν φιλολαϊκό προφίλ, μετακυλίοντας το κόστος στις πλάτες του λαού.


ΣΕΛ.  6
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ
Τα πληρώνει πανάκριβα ο λαός

Ο λαός πληρώνει κάθε χρόνο τεράστια ποσά για έργα με κακοτεχνίες, ενώ 300.000 εργαζόμενοι σ' αυτά είναι υπερεκμεταλλευόμενοι.


ΣΕΛ.  12   -   13
ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΚ
Στο επίκεντρο αγώνων και μεγάλων προκλήσεων

Συνέντευξη του Κρις Ματλάκο, μέλους της ΚΕ του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος.


ΣΕΛ.  15

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ