Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 1 Απρίλη 2007 - αριθ. φύλλου: 9743

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
Πολιτιστική ανάπτυξη για το λαό και τη νεολαία

Γρηγοριάδης Κώστας

Ριζικές ανατροπές σε κάθε έκφανση της ζωής μας, επιβάλλει με γρήγορα και σταθερά βήματα η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το έργο του ΠΑΣΟΚ. Επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκχώρησης του πολιτισμού στη βιομηχανία του θεάματος, ακολουθεί τις επιταγές της ΕΕ, για μια ενιαία πολιτιστική ταυτότητα, ενταγμένη πάντα στη λογική της εμπορευματοποίησης, διαμορφώνοντας και χειραγωγώντας ταυτόχρονα τις λαϊκές συνειδήσεις. Σ' αυτές τις εκφρασμένες πολιτικές, σε όλους τους τομείς του πολιτισμού, τοποθετήθηκαν πριν από λίγες μέρες τα καλλιτεχνικά σωματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2007.


ΣΕΛ.  4  -  5


Η παραχάραξη της Επανάστασης του 1821

Στην παρακμή της, η αστική τάξη αλλάζει ακόμα και τα βιβλία Ιστορίας που θέσπισε αυτή η ίδια και μεταβάλλει σε ιδιωτικές εταιρείες τα πανεπιστήμια που μεγέθυνε η ίδια, την εποχή που αντιπάλευε ακόμα τη φεουδαρχική ιδιοκτησία. Η Ιστορία παραχαράσσεται, διαστρεβλώνεται και εκχυδαΐζεται σε όλα τα επίπεδα.


ΣΕΛ.  11  -  14
Σάπιες αξίες για τη νεολαία

Στο άρμα του «ευρωσυντάγματος», με την ακόμα πιο γενναία χρηματοδότηση των λεγόμενων Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, την «προσιτή» και όχι δωρεάν εκπαίδευση, το «ευρωπαϊκό κοινωνικό πρότυπο» και άλλα πολλά, δένουν τα όνειρα των νέων στις σάπιες ευρωενωσιακές αξίες.


ΣΕΛ.  24
Ο «κατά λάθος»

«Τον πέτυχε ένα Σάββατο που γύρισε νωρίς. Σάββατο ήταν, να έβγαζε το Φροσάκι του έξω να ξεσκάσει. "Τι καλό παιδί αυτός ο ανεψιός σου, της αδερφής ή του αδερφού σου είναι;" ρώτησε ο αθεόφοβος. "Ποιος ανεψιός, ρε Γιάννο, όνειρα βλέπεις, εγώ δεν έχω ανεψιό", γέλασε ο γείτονας». Από το διήγημα της Ιωάννας Φωτιάδου.


ΣΕΛ.  8
Από τα ψάρια στα αμφίβια

Οι ανασκαφές που γίνονταν στο νησί Ελεσμερ, της καναδικής περιοχής Νουβανούτ, έφεραν στην επιφάνεια το απολίθωμα ενός όντος ηλικίας 375 εκατομμυρίων ετών, που συνδέει την εξελικτική πορεία της μετάβασης των ειδών από ψάρια που κολυμπούν, σε ζώα που περπατούν στη στεριά.


ΣΕΛ.  7

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ