ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
Σελ. /32
Καλό το διάβασμα

αλλά καμιά φορά παραμορφώνει

Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Του Τάσου Αναστασίου από τα «Νέα»
Να καταργηθούν όλα τα βιβλία ιστορίας. Δε χρειάζονται. Εδώ, στον αδέσμευτο, ακηδεμόνευτο, αντιεξουσιαστικό Τύπο, γράφεται καθημερινά η ιστορία. Από αυθεντίες. Ποια επέμβαση του ΝΑΤΟ; Ποια ταξική εκμετάλλευση; Ποια δικαιώματα;

Εδώ έχουμε ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς. Εχουμε παράδεισο και στο τέλος - τέλος, για όποιον διαφωνεί υπάρχει και το κράτος του νόμου το οποίο επιτέλους πρέπει να λειτουργήσει.

Να προσληφθούν πάραυτα και οι τρεις στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. 'Η, μήπως, είναι ήδη συνεργάτες του;

Πάμε γι' άλλα: Ολα τα λεφτά η συνέντευξη του Αττικάρχη: Τι να πρωτοθαυμάσεις; Οτι ήθελε να προστατέψει τον κόσμο; Το στενό μαρκάρισμα των διαδηλωτών από τους αστυνομικούς σ' όλη τη διαδρομή ώστε να γνωρίζουν κάθε στιγμή τι συμβαίνει μέσα στα λεωφορεία; 'Η, τη δύο φορές δηλωμένη «άγνοια» ότι δε γνωρίζει το γιατί πλακώνονταν ή διαφωνούσαν;

Το σίγουρο είναι πως όποιος έρχεται από τη Θεσσαλονίκη είναι και με αστυνομική βούλα χουλιγκάνος. Και πλέον γλαφυρή η αναφορά στο σημείο που λέει «τρώνε και δεν πληρώνουν»!

Ωραίο, επίσης και το σημείο που διαβεβαιώνει πως κανείς αναρχικός των γνωστών ομάδων των Αθηνών δεν εμφανίστηκε στην πορεία. Κανείς! Το δηλώνει επώνυμα ο κατ' εξοχήν αρμόδιος να γνωρίζει...

Και μετά κάθεται ο άλλος και απορεί...

άσχετο:Σκουρής, Τσούτσιας! ΤΟ δίδυμο! Τύφλα να 'χουν τα γραφεία Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΠΟΙΟΝ

ΚΑΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ... «Και μια... απορία: η αστυνομία που ...δεν ξέρει την ταυτότητα των "γνωστών - αγνώστων" που δεν είναι ικανή να τους συλλάβει όταν αποδεδειγμένα παρανομούν και απλώς λέει ότι "ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό/ αναρχικό χώρο...", πώς χθες αποδείχθηκε τόσο ...ικανή, ώστε όχι μόνο να ξέρει πού ακριβώς βρίσκονται και με τι μέσα μετακινούνται, αλλά να προβλέπει κιόλας τη μελλοντική παραβατική συμπεριφορά τους;» (ο Θάνος Οικονομόπουλος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΜΑΤΙΑ: «Με τους περιβόητους κουκουλοφόρους έμοιαζαν οι δύο νεαροί, οι οποίοι παρέα με ένστολους αστυνομικούς και άλλους με πολιτικά παρακολουθούσαν χθες διακριτικά τη φοιτητική πορεία από τον προαύλιο χώρο της Βουλής. Φορούσαν τζιν παντελόνια, μπουφάν με σακίδια στους ώμους και μαύρους σκούφους επιδεικτικά να κρέμονται από την κωλοτσέπη. Οταν οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου, ακολούθησαν την πορεία και χάθηκαν μέσα στο πλήθος. Λίγη ώρα μετά οι πρώτες μολότοφ έπεφταν στα Εξάρχεια. Μια απορία μόνο: τι να είχαν μέσα στα σακίδιά τους;» (η απορία με υπογραφή Α. Ν. Γ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ: «Εβγαλα την ανακοίνωση για να προστατεύσω τον κόσμο από την απειλή εν όψει του συλλαλητηρίου που έβλεπα ήδη από τη νύχτα (...) στη διάρκεια της νύχτας είχαν ξεκινήσει 15 με 17 πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και έρχονταν στην Αθήνα (...) οι αστυνομικές δυνάμεις μας πληροφόρησαν ότι μέσα στη νύχτα συνεπλάκησαν μεταξύ τους σκληρά για άγνωστο λόγο, στα Μάλγαρα, στον Πλαταμώνα και αλλού, όπου γίνονταν στάσεις (...) Οταν πλησίαζαν οι επιτελείς μου επικοινώνησαν με υπεύθυνους της ΠΟΣΔΕΠ. Ρωτούσαν οι αστυνομικοί: "τι είναι αυτοί που έρχονται εδώ; Πού θα πάνε, σας ρωτάμε γιατί όποτε έρχονται από Θεσσαλονίκη οργανωμένοι για οποιονδήποτε λόγο στην Αθήνα σπάνε, καίνε, τρώνε σε εστιατόρια και δεν πληρώνουν, επιτίθενται με μολότοφ" (...) ήταν βέβαιο ότι έφεραν πάνω τους μολότοφ (...) πράγματι, με δεδομένο ότι κανείς αναρχικός των γνωστών ομάδων της Αθήνας δεν εμφανίστηκε στην πορεία γιατί διαφώνησαν - δεν ξέρω το γιατί - αυτοί επιτέθηκαν με λοστούς και μάσκες (...) εξωφρενικό» (ο αττικάρχης Ασημάκης Γκόλφης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΑΜΕΙΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για δημόσια δωρεάν Παιδεία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ του φακελώματος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εμειναν μόνο οι μολότοφ

Η ΑΥΓΗ: Οι πραίτορες του Πολύδωρα σε ρόλο προβοκάτορα

Ο ΛΟΓΟΣ: ΚΟΝΤΡΑ εκπαιδευτικών και Αστυνομίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πληθαίνουν στα ΑΕΙ οι φωνές της λογικής

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Ο ΣΕΒ

Η ΧΩΡΑ: Υποχωρεί ο πληθωρισμός αλλά επιμένει η ακρίβεια

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζικά κέρδη - ρεκόρ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΚΟΣΚΙΝΟ στη Ρηγίλλης για τους νέους υποψηφίους

ΕΘΝΟΣ: ΝΕΟ ΚΟΛΠΟ με στημένες προσλήψεις

ΤΑ ΝΕΑ: Εγκατέλειψαν 120 ανάπηρα παιδιά

ΤΟ ΒΗΜΑ: Κερδοσκόποι απειλούν τις αγορές της Ευρώπης

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ τι αλλάζει με το σχέδιο νόμου

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΕΣ

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: 70 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ουσίες στο τσιγάρο

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ο ανθρωπιστικός βομβαρδισμός

«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ο Μιλόσεβιτς με τη μεγαλοφυή εγκληματική πολιτική του, των σφαγών και της εθνοκάθαρσης κατ' ουσίαν υποχρέωσε το ΝΑΤΟ να προχωρήσει σε επέμβαση στο Κόσσοβο το 1999 (αεροπορικοί βομβαρδισμοί). Μετά από όσα είχε διαπράξει ο Μιλόσεβιτς στη Βοσνία, ήταν αδύνατον να τον αφήσουν να αλωνίζει και στο Κόσσοβο» (μάθημα ιστορίας από την Τέτα Παπαδοπούλου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ο παράδεισος που ζούμε...

«Συνέδεαν στο παρελθόν τη Δεξιά με τους ...βιομήχανους και τους τραπεζίτες. Και επί διακυβερνήσεως ΝΔ ο Αλογοσκούφης φορολόγησε τα αποθεματικά των τραπεζών, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έβαλε πρόστιμο σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία πετρελαιοειδών (...) η χώρα είπε όχι στην αποστολή ξένων στρατευμάτων στο Αφγανιστάν (...) αυτή η ίδια Δεξιά εξέλεξε πρόεδρο τον Κάρολο Παπούλια, έφτιαξε το Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, νομιμοποίησε τους μετανάστες, μονιμοποίησε τους συμβασιούχους του ΠΑΣΟΚ, διέγραψε τα πανωτόκια των αγροτών και έδωσε το ΛΑΦΚΑ στους συνταξιούχους» (για τα αυριανά βιβλία Ιστορίας ο Μανώλης Κοττάκης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Το κράτος του νόμου

«Η κρίση πρέπει να αποσοβηθεί άμεσα με την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει στο θεσμικό της ρόλο και χωρίς δισταγμούς να αναλάβει το όποιο κόστος αστοχίας στις νομοθετικές της επιλογές. Η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να θελήσει να απαλλαγεί από τους συντεχνιακούς πυρήνες και τους κομματικούς μηχανισμούς που τη χειραγωγούν εδώ και δεκαετίες έχοντας οδηγήσει τα ΑΕΙ σε ύφεση» (για το βιβλίο «Αγωγή του Πολίτη» η Μαρία Γ. Δουφεξόπουλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια ΕΜΠ / «ΤΟ ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ