ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 13 Γενάρη 2007
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΕΙ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Θα μας βρουν απέναντί τους!

Κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ και φοιτητικών συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Νέα συλλαλητήρια την Τετάρτη 17 Γενάρη

«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! Ακόμα πιο δυναμικά, ακόμα πιο μαζικά»! Αυτό είναι το μήνυμα φοιτητών και σπουδαστών, όπως διατυπώθηκε στις χτεσινές συναντήσεις πανελλαδικού συντονισμού φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων και αποτυπώνει το κλίμα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σε όλη την Ελλάδα, το κλίμα στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είναι εκρηκτικό. Διάχυτη είναι η αποφασιστικότητα ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, ότι ο μόνος δρόμος για την Παιδεία που έχει ανάγκη ο λαός και η νεολαία είναι ο διαρκής παλλαϊκός αγώνας. Αυτή τη στιγμή, σε κινητοποιήσεις βρίσκονται 114 φοιτητικοί και 32 σπουδαστικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα, ενώ για τη Δευτέρα και την Τρίτη προγραμματίζονται γενικές συνελεύσεις στην πλειοψηφία των συλλόγων.

Χτες πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ, όπου συμμετείχαν 20 σπουδαστικοί σύλλογοι από 11 πόλεις. Ακολούθησε κοινή συνάντηση συντονισμού 41 φοιτητικών συλλόγων από όλη τη χώρα και του Πανελλαδικού Συντονιστικού των ΤΕΙ.

Σε κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων και του Πανελλαδικού Συντονιστικού ΤΕΙ, φοιτητές και σπουδαστές τονίζουν: «Θα μας βρουν απέναντί τους μπροστά στην προετοιμασία της Ολομέλειας της Βουλής όπου θα ξανασυζητήσουν το άρθρο 16 και την αναθεώρηση του Συντάγματος, το Φλεβάρη και μπροστά στην προσπάθειά τους να περάσουν το νέο νόμο - πλαίσιο το αμέσως επόμενο διάστημα».

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό των ΤΕΙ και οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να συμμετέχουν σε μαζικά παλλαϊκά συλλαλητήρια με κλειστές σχολές σε κάθε πόλη, την Τετάρτη, 17 Γενάρη. Για την ίδια μέρα, προγραμματίζεται νέα συνάντηση πανελλαδικού συντονισμού. Ακόμα, καλούν τους συλλόγους να προχωρήσουν σε κλιμάκωση της πολύμορφης αγωνιστικής δραστηριότητας σε καθημερινή βάση μέσα στην εξεταστική. Να συμμετέχουν σε συσκέψεις συντονισμού με σωματεία εργαζομένων, συλλόγους γονέων, δεκαπενταμελή μαθητών, να συνεχίσουν τις εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και κατοικίας κ.ά.

  • Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης συμμετέχουν η ΠΟΣΔΕΠ με 24ωρη απεργία κι η ΟΛΜΕ με τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας.
  • Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας, προκειμένου να αποφασίσει την παραπέρα δράση του.
  • Σε διαδικασία γενικών συνελεύσεων και καταλήψεων βρίσκονται οι περισσότεροι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη. Στη Θεσσαλονίκη πάνω από δεκαπέντε φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι είναι σε κατάληψη, ενώ καλούν την Τετάρτη 17 Γενάρη, στις 11 το πρωί, στο Πολυτεχνείο και στην πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα. Στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης οι σπουδαστικοί σύλλογοι ΣΔΟ, ΣΤΕΓ, ΣΤΕΤΡΟΔ πραγματοποίησαν διήμερη κατάληψη στο κτίριο της Διοίκησης του ιδρύματος.

Απευθείας στο υπουργείο Παιδείας μετέφεραν το πνεύμα των αποφάσεων των γενικών τους συνελεύσεων, εκπρόσωποι φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων απ' όλη την Ελλάδα, λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση συντονισμού της δράσης τους. Με πανό που ξεκαθάριζαν την κάθετη αντίθεση στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο πλαίσιο, με πλακάτ που τόνιζαν ότι οι φοιτητές και οι σπουδαστές λένε ένα μεγάλο «Οχι στην ιδιωτικοποίηση», οι εκπρόσωποι των συλλόγων έφεραν στην Αθήνα το μήνυμα που κυριάρχησε την περασμένη Τετάρτη σε κάθε πόλη: «Το άρθρο 16 δε θα καταργηθεί, δωρεάν σπουδές για κάθε φοιτητή». Και δήλωσαν: «Συνεχίζουμε ακάθεκτοι μέχρι τη νίκη», «μέχρι να πάρουν πίσω τους νόμους τους», «μέχρι να σταματήσουμε αυτή την πολιτική», «μέχρι να αποκτήσουμε την Παιδεία που έχουμε ανάγκη».


Πληθαίνουν οι υπογραφές ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Περίπου 90 επιπλέον υπογραφές πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών ΤΕΙ από ιδρύματα όλης της χώρας συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και προστέθηκαν στις εκατοντάδες που είχαν ήδη συγκεντρωθεί ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και συνολικά σ' όλα τα μέτρα που ιδιωτικοποιούν την εκπαίδευση. Παράλληλα, υπογράφουν το σχετικό κείμενο δεκάδες εργαζόμενοι στα ιδρύματα, ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΡΟΥΣΗΣ Γιώργος, καθηγητής

Πανεπιστήμιο Πατρών

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας, Επίκουρος καθηγητής

ΚΑΡΟΥΤΣΟΣ Βαγγέλης, Συμβασιούχος του Π.Δ. 407

ΣΙΜΣΕΡΙΔΗΣ Κων/νος, Συμβασιούχος του Π.Δ. 407

ΜΙΣΙΡΛΗΣ Γιάννης, Καθηγητής

ΑΣΠΡΑΓΚΑΘΟΣ Νίκος, Καθηγητής

ΚΑΠΠΑΤΟΥ Τζόγια, Λέκτορας

ΜΙΝΤΖΑΣ Αναστάσιος, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΤΣΟΥΜΠΕΛΗΣ Δημήτρης, Καθηγητής

ΑΓΓΕΛΗΣ Γιώργος, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΠΑΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος, Καθηγητής

ΠΕΡΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, Λέκτορας

ΠΑΝΙΔΗΣ Θράσος, Επίκουρος Καθηγητής

ΔΕΝΤΣΟΡΑΣ Αργύρης, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΚΑΟΥΡΗΣ Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής

ΜΗΛΙΑΣ Γιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΣΠΥΡΟΥ Νικόλαος, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής

ΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Φεβρωνία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

ΒΑΛΒΗ Φλωρεντία, Επίκουρος Καθηγήτρια

ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ Γεράσιμος, Καθηγητής

ΡΑΓΓΟΣ Ομηρος, Επίκουρος Καθηγητής

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Χρήστος, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΤΡΥΠΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής

ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ Παντελής, Επίκουρος Καθηγητής

ΛΥΓΕΡΟΥ Ζωή, Επίκουρος Καθηγήτρια

ΤΑΡΑΒΗΡΑΣ Σταύρος, Επίκουρος Καθηγητής

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

ΠΑΠΑΧΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ Αδαμαντία, Λέκτορας

ΔΡΑΪΝΑΣ Διονύσης, Καθηγητής

ΚΑΛΠΑΞΗΣ Δημήτρης, Καθηγητής

ΝΤΙΝΟΣ Γεώργιος, Επίκουρος Καθηγητής

ΙΩΑΝΝΟΥ Μαργαρίτα, Λέκτορας

ΜΑΤΣΩΚΗΣ Νίκος, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος, Λέκτορας

ΚΟΥΤΙΝΑΣ Θανάσης,

ΒΑΝΑΚΑΡΑΣ Αλέξανδρος,

ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης,

ΓΙΑΝΝΟΠΑΠΑΣ Βασίλειος,

ΓΑΛΑΝΑΚΗΣ Ιωσήφ,

ΚΟΥΡΗΣ Στέλιος,

ΒΑΪΝΟΣ Νίκος,

ΜΠΑΣΚΟΥΤΑΣ Σωτήριος,

ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΑΚΗΣ Ευτύχης,

ΤΣΙΜΠΕΡΗΣ Νίκος,

ΜΗΛΙΑΡΕΣΗΣ Γιώργος,

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Νίκος,

ΚΑΡΑΖΕΡΗΣ Παναγής,

ΒΙΚΑΤΟΥ Ευγενία, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ Χρήστος, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό

Επίσης, υπογράφουν οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Πατρών: ΡΗΓΑ Δ., ΔΗΜΗΤΡΑ Βερροιώτη, ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Δημήτριος, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Σοφία, ΤΣΟΥΝΑ Θεοδώρα, ΑΡΓΥΡΑΤΟΥ Σοφία, ΣΟΥΡΑ Ελευθερία, ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ Λουίζα, ΣΟΛΩΜΟΥ Αννα, ΤΣΙΛΙΡΗ Ευσταθία, ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ Αλέκα, ΤΣΑΝΗΣ Νίκος, ΡΑΦΤΕΛΗ Δάφνη.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

ΔΙΚΑΙΟΥ Μαρία, Καθηγήτρια

ΓΕΩΡΓΑΚΑ Ευγενία, Λέκτορας

ΚΑΤΗΣ Νίκος, Καθηγητής

ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Νίκος, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΠΑΚΛΑΤΑ Αθηνά, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

ΜΑΤΣΗ Θεοδώρα, Λέκτορας

ΛΟΓΟΘΕΤΙΔΗΣ Στέργιος, Καθηγητής, Πρόεδρος Φυσικού Τμήματος

ΙΧΤΙΑΡΟΓΛΟΥ Συμεών, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΔΕΔΟΥΣΗΣ Σπυρίδων, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΒΑΝΙΔΗΣ Ευάγγελος, Επίκουρος Καθηγητής

ΣΑΜΨΩΝΙΔΗΣ Δήμος, Λέκτορας

ΚΑΝΤΙΔΑΚΗΣ Μανώλης, Επιστημονικός Συνεργάτης

ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Ιωάννης, Καθηγητής

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης, Καθηγητής

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ Αγγελική, Επίκουρος Καθηγήτρια

ΑΚΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ Αλέξανδρος, Επίκουρος Καθηγητής

ΚΑΜΑΡΟΥΔΗΣ Σταύρος, Επίκουρος Καθηγητής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ Ευταλία, Λέκτορας

ΖΟΥΡΑΒΛΙΟΛΑ - ΠΑΠΠΟΥ Κατερίνα, Επίκουρος Καθηγήτρια

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΜΠΕΚΑΚΟΣ Μιχαήλ, Καθηγητής

ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Δημήτριος, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΜΠΟΥΤΑΛΗΣ Γιάννης, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΚΟΛΛΑΡΟΣ Γιώργος, Επίκουρος Καθηγητής

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ Λάζαρος, Επίκουρος Καθηγητής

ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Αντωνία, Επίκουρος Καθηγήτρια

Επίσης, υπογράφουν τα μέλη του εργαστηριακού προσωπικού: ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, ΠΑΝΤΣΟΓΛΟΥ Χρήστος, ΣΑΧΠΑΤΖΙΔΟΥ Ελένη, ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Αβραάμ, ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ Αναστάσιος, ΘΑΣΙΤΟΥ Μαρία, ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ Γιάννης, καθώς και ο υποψήφιος διδάκτορας ΑΛΛΗΛΟΜΗΣ Πέτρος και ο ΤΖΕΒΕΛΕΚΗΣ Θεόφιλος, διοικητικός υπάλληλος.

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΣΤΑΜΑΤΗΣ Δημοσθένης, Καθηγητής, Προϊστάμενος Τμ. Πληροφορικής

ΤΗΛΙΚΙΔΟΥ Ρένα, Αναπληρωτής Καθηγητής

ΔΕΛΗΣΤΑΥΡΟΥ Αντωνία, Καθηγήτρια Εφαρμογών

ΡΟΣΜΟΓΛΟΥ Στυλιανός, Καθηγητής Εφαρμογών

ΣΙΜΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ Μαρία, Επιστ. Συνεργάτης

ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ Νίκος, Επιστ. Συνεργάτης

ΒΑΔΡΑΚΑ Ελισάβετ, Καθηγήτρια Εφαρμογών

ΤΕΙ Κοζάνης

ΣΤΟΛΤΙΔΗΣ Νώντας, Ωρομίσθιος Εκπαιδευτικός

TEI Πάτρας

ΛΟΗΣ Ηλίας, Επίκουρος Καθηγητής

ΚΑΠΠΟΣ Κων/νος, Καθηγητής Εφαρμογών

ΣΑΛΑΤΑ Αποστολία, Καθηγήτρια Εφαρμογών

ΣΤΑΦΥΛΙΔΟΥ Γεωργία, Καθηγήτρια

ΓΑΪΤΑΝΗ Ρεγγίνα, Καθηγήτρια Εφαρμογών

Επίσης, υπογράφουν οι εργαζόμενοι του ΤΕΙ Πάτρας: ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ Ευαγγελία, ΓΑΛΑΝΗ Ολγα, ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Λίνα, ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Αθανάσιος, ΜΠΟΥΛΗ Αλεξάνδρα, ΝΙΑΡΟΣ Νικόλαος, ΖΗΚΟΣ Δημήτριος.


ΤΕΦΑΑ
Τραμπουκισμοί από τη ΔΑΠ

Σε τραμπούκικη επίθεση ενάντια σε εκλεγμένο αντιπρόσωπο του συλλόγου φοιτητών και στέλεχος της ΚΝΕ, επιδόθηκε χτες ομάδα στελεχών της ΔΑΠ. Το γεγονός κατήγγειλαν με συνέντευξη Τύπου μέλη της επιτροπής αγώνα φοιτητών ΤΕΦΑΑ. Οπως τόνισε στη συνέντευξη ο Θέμος Βασιλείου, που δέχτηκε την επίθεση, ομάδα μελών της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ του επιτέθηκαν και τον γρονθοκόπησαν, ενώ ενημέρωνε συμφοιτητές του για την αγωνιστική απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου της σχολής.

«Την ευθύνη, τονίστηκε στη διάρκεια της συνέντευξης, τη φέρνει ο αντιπρόεδρος της ΔΑΠ ΑΕΙ Αθήνας, που είναι φοιτητής ΤΕΦΑΑ, ο Γιάννης Βουγιουκλάκης, ο οποίος ήταν και επικεφαλής της ομάδας που έκανε την επίθεση». «Δε θεωρούμε, τόνισαν οι φοιτητές, ότι πρόκειται για μια ομάδα αλητών. Πρόκειται για μια μεθοδευμένη επίθεση». Και πρόσθεσαν ότι «είναι πάγια πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - και το έχουμε ζήσει και στο παρελθόν - όποτε η φωνή αντίδρασης του λαού ενάντια στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις γιγαντώνεται, να φοβούνται το πολιτικό κόστος και να χρησιμοποιούν τέτοιους μηχανισμούς».

Ανακοίνωση - καταγγελία της επίθεσης εξέδωσε η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ. Οπως σημειώνεται στην καταγγελία, «η νεολαία της ΝΔ, η ΟΝΝΕΔ και η παράταξή της, η ΔΑΠ, παρακινούνται και παίρνουν πολιτική κάλυψη για αυτές τις ενέργειες από τις εμπρηστικές δηλώσεις της κυβέρνησης περί υποκινούμενων καταλήψεων, μειοψηφιών που κινητοποιούνται κλπ.». Ακόμα, καλεί «τους φοιτητές σε όλη την Ελλάδα, όπως και γενικότερα τη νεολαία, να καταδικάσουν τις πρακτικές αυτές. Να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα από την τακτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να τους γυρίσουν την πλάτη. Να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην πολιτική που γεννά τέτοια φαινόμενα, να δυναμώσουν και να πυκνώσουν τις γραμμές του παλλαϊκού αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση της ανώτατης εκπαίδευσης, στην κατάργηση του άρθρου 16 και συνολικά στην αντιεκπαιδευτική πολιτική».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ