ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Ιούλη 1999
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΛΙΑ
Ο κρατικός μηχανισμός στην υπηρεσία της νύχτας

Περισσότερα από 10 έγγραφα υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών επικαλείται ο εφοπλιστής Ρέστης, ο οποίος κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία κατά της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, επειδή δεν του παραχώρησε άδεια λειτουργίας σκυλάδικου!

Το νυχτερινό κέντρο "Πρίβιλετζ" στην παραλία του Αγίου Κοσμά λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη άδεια από το δήμο. Στον "Κυριακάτικο Ρ" (25.7.99) δημοσιεύσαμε αποσπάσματα του ιδιωτικού συμφωνητικού, μεταξύ του εφοπλιστή Ρέστη, ιδιοκτήτη της εταιρίας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ" και της Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Αγίου Κοσμά (ΕΑΚΝ), που υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Με βάση το συμφωνητικό, του παραχωρήθηκε η παραλία για 12 + 3 χρόνια (μέχρι το 2009), αντί του εξευτελιστικού μισθώματος του...1.500.000 δρχ. το μήνα!

Χτες, δημοσιεύσαμε έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο, η παραχώρηση εκτάσεων που ανήκουν στο Αθλητικό Κέντρο - άρα και της παραλίας - σε ιδιώτη είναι παράνομη. Παρ' όλα αυτά, η παραλία του Αγίου Κοσμά έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι του εφοπλιστή.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το νυχτερινό κέντρο "Πρίβιλετζ" δεν το "άγγιξε" ο νέος δήμαρχος Ελληνικού και μέλος της Διοίκησης του ΕΑΚΝ Ι. Εφραιμίδης κατά την εξόρμησή του στην παραλία, στην οποία "τόλμησε" να σφραγίσει το "Κινγκ Σάιζ" για μερικές μέρες... Η δικαιολογία ήταν ότι "εκκρεμεί η προσφυγή του επιχειρηματία στο ΣτΕ".

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Η περίπτωση Ρέστη είναι χαρακτηριστική της διαπλοκής κυβέρνησης και ανθρώπων της νύχτας. Η απόδειξη; Παρά το γεγονός ότι όλες οι δραστηριότητες μέσα στο χώρο είναι παράνομες, η εταιρία του προχώρησε τον Ιούνη του 1997 σε εξώδικη διαμαρτυρία στο Μονομελές Πρωτοδικείο, κατά του δήμου (η προηγούμενη δημοτική αρχή αρνιόταν να του δώσει άδεια) και των δημοτικών συμβούλων! Στο κείμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας, ο επιχειρηματίας επικαλείται περισσότερα από 10 έγγραφα υπουργείων και δημοσίων υπηρεσιών, για να αποδείξει ότι είναι νόμιμος και πρέπει ο δήμος να του δώσει την άδεια!

Ο κατάλογος της διαπλοκής

Σήμερα δημοσιεύουμε τον κατάλογο των υπουργείων και υπηρεσιών που ο εφοπλιστής επικαλείται στην εξώδικη διαμαρτυρία του. Ας δούμε, λοιπόν, ποιοι "έβαλαν το χεράκι" τους για να βοηθήσουν την κατάσταση...

  • Β Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού: Οπως αναφέρει στο εξώδικο, ο επιχειρηματίας τού επέτρεψε με την υπ' αριθμ. 6112/19.12.1995 απόφαση, την εσωτερική ανακαίνιση των παλαιών εγκαταστάσεων και κτιρίων που βρίσκονταν στο μίσθιο.
  • Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ: Πιστοποίησε με το από 6.12.1995 έγγραφό της, ότι σύμφωνα με την αντίστοιχη απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ(υπ' αριθμ. 37016/21.7.1995) εξαιρέθηκαν από την κατεδάφιση υφιστάμενες, πριν τη σύναψη της μισθώσεως, αυθαίρετες κατασκευές, στο μίσθιο, ιδιοκτησίας του Δημοσίου εκτεινόμενες μέσα στην παραλία του ΕΑΚΝ/ΑΚ. Στο εξώδικο ο επιχειρηματίας αναφέρει: "Η ανωτέρω απόφαση (σ. σ. του ΥΠΕΧΩΔΕ) έκρινε ότι συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις (;) για την εξαίρεση από την κατεδάφιση των κτιρίων που βρίσκονταν στον Αγιο Κοσμά, δεχόμενη ότι η κατά προορισμό χρήση των κτιρίων υπάγεται στις χρήσεις που όρισε το από 28.9.1993 ΠΔ, εφόσον τα ανακαινισθέντα κτίσματα του μισθίου θα χρησιμεύσουν ως κέντρα αναψυχής και ναυταθλήσεως".

Με απλά λόγια, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ επιτρέπει στον επιχειρηματία να κατασκευάσει νυχτερινά κέντρα, τα οποία σπεύδει εκ των προτέρων να νομιμοποιήσει πολεοδομικά...!

  • Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος): Την 29.4.1996 πιστοποιήθηκε ότι στα κτίρια, που θα χρησιμοποιηθούν από τον επιχειρηματία ως μπαρ, εστιατόριο και αναψυκτήριο αντίστοιχα, έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πυρασφάλειας που προβλέπονται από το νόμο και τις διατάξεις. Φαίνεται πως στην περίπτωση αυτή εγκαινιάζεται μια νέα μέθοδος για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Αντί να πάρει κάποια μέτρα, για να σταματήσει η παρανομία, επισκέπτεται το χώρο και προχωρά σε έλεγχο των εγκαταστάσεων που λειτουργούν παράνομα, για να δει αν υπάρχουν μέτρα πυρασφάλειας!
  • Νομαρχία Αττικής, Διεύθυνση Υγείας: Με έγγραφό της στις 24.1.1997 κρίνει κατάλληλα από υγειονομικής απόψεως, για να χρησιμοποιηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις ως μπαρ, αναψυκτήριο και εστιατόριο και να λειτουργήσουν άμεσα. Ο επιχειρηματίας εξακολουθεί εν τω μεταξύ να μην έχει ΑΔΕΙΑ!
  • Διεύθυνση Πολεοδομίας Αργυρούπολης: Βεβαιώνει με έγγραφο στις 2.4.1997 ότι οι εγκαταστάσεις απέχουν από κατοικημένη περιοχή πάνω από 400 μέτρα. Η ίδια πολεοδομία δεν κάνει αναφορά για την απόσταση των εγκαταστάσεων από την παραλία και τον αιγιαλό...
  • Κεντρικό Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος: Με έγγραφό του στις 20.7.1995 βεβαιώνει ότι τα κτίρια έχουν τις προβλεπόμενες κατά ζώνη χρήσεις, δεν εμπίπτουν στη ζώνη αιγιαλού και παραλίας και δεν εμπίπτουν σε δασικές ζώνες.
  • Νομαρχία Πειραιώς, Διεύθυνση Δασών: Με έγγραφό της στις 6.6.1995 βεβαιώνει ότι η επίμαχη έκταση είναι δημόσια και έχει παραχωρηθεί στο ΕΑΚΝ/ΑΚ, αποτελεί δε εν μέρει χορτολιβαδική έκταση και συνεπώς δεν είναι δάσος. Ο,τι ακριβώς είχε κάνει η ίδια διεύθυνση της νομαρχίας και στην περίπτωση των Αστεριών της Γλυφάδας, για να παραχωρήσει την έκταση στην ΕΣΤΡΕΛΙΑ.
  • Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών: Βεβαιώνει στις 12.5.1995 ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις δεν εμποδίζουν τη λειτουργία του Αερολιμένα Αθηνών.
  • Υπουργείο Πολιτισμού: Την ίδια μέρα (12.5.1995) βεβαιώνει με έγγραφό του την εταιρία ότι σχετικά με τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτιρίων του ΕΑΚΝ/ΑΚ δεν υπάρχει ουδέν κώλυμα από απόψεως αρχαιολογικού νόμου...
  • Πολεοδομία Αργυρούπολης: Με έγγραφό της (12.12.96) και ύστερα από αυτοψία βεβαιώνει ότι κατά την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο χώρο, εφαρμόστηκαν τα σχέδια της οικοδομικής άδειας. Δηλαδή, οι υπάλληλοι της πολεοδομίας πήγαν στο χώρο και είδαν ότι το σκυλάδικο που φτιάχτηκε χωρίς άδεια, είναι εντάξει...
  • ΥΠΕΧΩΔΕ: Με έγγραφό του στις 2.10.1995 διευκρινίζει στην εταιρία ότι... επιτρέπεται η κατασκευή πισίνας. Επαναλαμβάνουμε ότι η εταιρία εξακολουθεί να μην έχει την απαραίτητη άδεια.
  • Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (υπουργείο Πολιτισμού): Με έγγραφο στις 22.12.1995 βεβαιώνει την εταιρία ότι οι διαρρυθμίσεις και η προσθήκη που περιγράφει η εταιρία στα υποβληθέντα σχέδια μελέτης επιτρέπονται! Παράλληλα, βεβαιώνει ότι οι περιφράξεις του χώρου της πλαζ είναι αναγκαίο να διατηρηθούν για την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεων της πλαζ, που θα λειτουργήσει ο επιχειρηματίας, ο οποίος, ξαναλέμε, ότι δεν έχει άδεια λειτουργίας!!! Επιπροσθέτως, η ΓΓΑ σημειώνει ότι οι παραπάνω περιφράξεις δεν εμποδίζουν την ελεύθερη θέα!

Πώς να μην εξαιρεθεί λοιπόν, έστω και από την προσωρινή σφράγιση το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο; Και πώς να μην εξαιρεθεί, αφού ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός δούλεψε για λογαριασμό του εφοπλιστή;;;

Κώστας ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ
Η παραλία ανήκει στο λαό

Συνέντευξη στο "Ρ" του επικεφαλής της "Δημοτικής Συνεργασίας για το Ελληνικό"

- Ποια κατάσταση επικρατεί στα όρια του δήμου σας;

- Στα όρια του Δήμου Ελληνικού, στην παραλία, λειτουργούν 5 νυχτερινά κέντρα τα: "Πρίβιλετζ - Σπλας" και "Δειλινά - Μπιο Μπιο", "Ποσειδώνιο", "Ρομέο" και "Σόου Σέντερ". Από τη μεριά των ιδιοκτητών των κέντρων αυτών υπάρχει μια μικρότερη ή μεγαλύτερη έως προκλητική αυθαιρεσία ανάλογα με την περίπτωση. Από παραβιάσεις ωραρίου και ηχορύπανση μέχρι παράνομες επεκτάσεις ή και εντελώς παράνομη λειτουργία χωρίς άδεια.

Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι τα κέντρα που βρίσκονται στον Αγιο Κοσμά, μαζί με το "Go Kart", καταλαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος της παραλίας. Συντελούν έτσι σε μεγάλο βαθμό στον αποκλεισμό της από τη χρήση που πρέπει να έχει, δηλαδή ελεύθερη πρόσβαση του κόσμου για κολύμπι και αναψυχή. Τα νυχτερινά κέντρα αχρηστεύουν την παραλία.

Μία επίσης αρνητική συνέπεια της λειτουργίας τους, κυρίως αυτών που βρίσκονται πάνω από την παραλιακή, είναι η σοβαρή όχληση που προκαλούν (ηχορύπανση και κυκλοφοριακά προβλήματα) στους κατοίκους της συνοικίας του Κάτω Ελληνικού.

- Ποιος ευθύνεται γι' αυτά; Υπάρχει έλεγχος των παρανομιών;

- Για την κατάσταση αυτή έχουν τεράστια ευθύνη οι εκάστοτε διοικήσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά (ΕΑΚΝ/ΑΚ) και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που εκμισθώνουν χώρους για νυχτερινά κέντρα, σε μια έκταση που τους έχει παραχωρηθεί από το υπουργείο Οικονομικών μόνο για αθλητικές δραστηριότητες.

Γενικότερα, οι διοικήσεις του ΕΑΚΝ/ΑΚ έχουν μια λογική "συνεργασίας" με ιδιώτες, ακόμη και σε θέματα που αφορούν καθαρά τη λειτουργία του αθλητικού κέντρου και αυτό ασφαλώς θα έχει αρνητικές συνέπειες στην ίδια την υπόστασή του. Η κυβέρνηση, που με μεγάλη ευκολία μέσω κορυφαίων υπουργών της, μετέθεσε την ευθύνη για τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων στους δήμους, έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση που υπάρχει στον Αγιο Κοσμά.

Ο Δήμος Ελληνικού δεν έχει δώσει άδεια σε κανένα από αυτά τα κέντρα με εξαίρεση το "Ποσειδώνιο", που όμως και αυτό έχει παράνομα επεκταθεί. Η άδεια αυτή δόθηκε το 1991, παρά τη διαφορετική τότε θέση της παράταξής μας. Ορισμένα από αυτά έχουν άδεια από την Αστυνομία, τότε που είχε αυτή την αρμοδιότητα ("Δειλινά", "Ρομέο", "Σόου Σέντερ"). Αλλα δεν έχουν καθόλου άδεια ("Μπιο Μπιο", "Πρίβιλετζ", "Σπλας"). Ολα αυτά τα χρόνια ο δήμος προσπαθεί με τα μέσα που διαθέτει να περιορίσει την αυθαιρεσία των ιδιοκτητών των κέντρων αυτών.

Εδώ και χρόνια για παράδειγμα βρίσκεται σε διοικητικές και δικαστικές διαμάχες με τους ιδιοκτήτες των "Δειλινών" και "Πρίβιλετζ" για το οριστικό κλείσιμό τους. Η προσπάθεια αυτή πρέπει τώρα να ενταθεί με σκοπό την οριστική απομάκρυνση όλων των κέντρων από την παραλία.

- Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει; Ποιες είναι οι προτάσεις της παράταξής σας;

- Πρόσφατα ο δήμος σφράγισε προσωρινά λόγω παραβιάσεων το "Σόου Σέντερ - Κινγκ Σάιζ". Θεωρούμε, και αυτό έχουμε προτείνει ως παράταξη με υπόμνημα προς το δήμο, πριν ακόμη δημιουργηθούν τα γνωστά επεισόδια στο "Πρίβιλετζ", ότι πρέπει να προχωρήσει στο οριστικό σφράγισμα των "Μπιο Μπιο", "Πρίβιλετζ", "Σπλας", που λειτουργούν χωρίς άδεια. Θεωρούμε επίσης ότι πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες ενέργειες για την απομάκρυνση και του "Gο Καrt", που παράνομα, μετά τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, καταλαμβάνει ένα σημαντικά μεγάλο μέρος της παραλίας.

Καλούμε τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, με σκοπό να ακυρωθούν οι παράνομες μισθώσεις του ΕΑΚΝ/ΑΚ στα νυχτερινά κέντρα της παραλίας και στο "Gο Καrt" και να απομακρυνθούν οριστικά.

- Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην παραλία από την κατασκευή των Ολυμπιακών έργων;

- Το πρόβλημα της παραλίας στον Αγιο Κοσμά έχει γίνει τώρα ακόμη πιο περίπλοκο εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης, με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τη δημιουργία του Ολυμπιακού Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, να ξεπουλήσει το χώρο σε ιδιώτες μεγαλοεπενδυτές για να φτιάξουν μαρίνες, τουριστικές εγκαταστάσεις, εμπορικές δραστηριότητες κλπ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ενταφιάσει οριστικά το αίτημα του Δήμου Ελληνικού, της Πανδημοτικής Επιτροπής Αγώνα και γενικά του λαού του δήμου, για την οριστική απομάκρυνση όλων των άσχετων με το χώρο δραστηριοτήτων, την απελευθέρωσή του από τα κάγκελα που τον κλείνουν και τον αποξενώνουν από την υπόλοιπη περιοχή, την κατάλληλη ανάπλασή του και την παράδοσή του για ελεύθερη χρήση στο λαό για κολύμπι και αναψυχή.

- Ποια είναι η στάση της νέας Δημοτικής Αρχής στο πρόβλημα;

- Στο ζήτημα αυτό υπάρχει μια αδικαιολόγητη αδράνεια από τη μεριά της νέας δημοτικής αρχής, που παρά τις εξελίξεις που έχουν μεσολαβήσει το τελευταίο διάστημα δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική ενέργεια για την ενημέρωση και κινητοποίηση του κόσμου.

Πρέπει τέλος να επισημάνω ότι η ανάδειξη του προβλήματος των νυχτερινών κέντρων στην επικαιρότητα, έστω με τον τρόπο που αυτή έγινε, η συγκέντρωση των φώτων της δημοσιότητας στο πρόβλημα, δίνει τη δυνατότητα σε όσους θέλουμε να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της παραλίας, ενάντια στο ξεπούλημα και την κερδοσκοπική της εκμετάλλευση από μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, να το κάνουμε κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις τώρα, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Κ. Π.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
"Πόλεμος" διαπλεκομένων

Οι αλλαγές στη διοίκηση της εταιρίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 βγάζουν - όπως ήταν αναμενόμενο - πιο έντονα στην επιφάνεια πλευρές της κόντρας μεταξύ μεγάλων συμφερόντων που παλεύουν για όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια της υπό διανομή πίτας.

Μάλιστα, ανάλογα με τη διαπλοκή, τα διαφορετικά συμφέροντα καθρεφτίζονται ευθέως ανάλογα σε αντίστοιχα δημοσιεύματα. Χτες η "Ελευθεροτυπία" πρόβαλε στοιχεία από έγγραφο του γενικού διευθυντή των ολυμπιακών έργων Γ. Λεβέντη,ισχυριζόμενη πως με αυτό ζητείται από το ΥΠΕΧΩΔΕ να ξεκινήσει το μπάζωμα της παραλίας του Αγίου Κοσμά, προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για την κατασκευή του Κέντρου Ιστιοπλοϊας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η επιχωμάτωση συνολικού όγκου 300.000 κυβικών μέτρων πρέπει να αρχίσει άμεσα, αφού τα έργα για το Κέντρο Ιστιοπλοϊας προβλέπεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2001.

Από το ίδιο δημοσίευμα γίνονται ορατά και τα συμφέροντα που ανησυχούν για την πρόταση Λεβέντη. Η εφημερίδα υπενθυμίζει παλιότερη πρόταση του υφυπουργού Δημοσίων Εργων Χρ. Βερελή,σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν η δημιουργία ενός τεχνητού νησιού, στα ανοιχτά της παραλίας. Το δημοσίευμα συμπληρώνει πως με τον τρόπο αυτό ελαφρυνόταν η παραλία από τις περισσότερες εγκαταστάσεις. Τον περασμένο Απρίλη, όμως, η λύση αυτή υποτίθεται πως εγκαταλείφθηκε... Φαίνεται πως τώρα θα έρθει ξανά στο προσκήνιο.

Και πριν αλέκτορα λαλήσαι τρις, το Γραφείο Τύπου της εταιρίας "Αθήνα 2004" με Δελτίο Τύπου αποκαλύπτει ότι:

  • Η Οργανωτική Επιτροπή με το έγγραφο Λεβέντη απάντησε σε ερώτημα του ΥΠΕΧΩΔΕ, σχετικά με την πιθανή χρήση προϊόντων εκσκαφής από την Ψυττάλεια.
  • Η πρόταση Βερελή με την κατασκευή τεχνητής νησίδας απαιτούσε τη χρήση περίπου 1.500.000 κυβικών μέτρων αδρανών υλικών, επιπλέον αυτών που απαιτούνται για τη διαμόρφωση της υφιστάμενης χερσονήσου και πως
  • η φωτογραφία που συνοδεύει τα άρθρα δεν ανταποκρίνεται στην πρόταση της Οργανωτικής Επιτροπής, αλλά είναι το σκαρίφημα το οποίο συνόδευε το Φάκελο Υποψηφιότητας.

Αυτό που αποκρύπτεται και από τις δύο προτάσεις είναι το γεγονός ότι ζημιωμένος θα είναι ο λαός της Αττικής. Η καταστροφή της παραλίας, ο αποκλεισμός των κατοίκων από την πρόσβαση στη θάλασσα και η παράδοση της περιοχής σε εταιρίες που θα εκμεταλλευτούν το χώρο για πολλά χρόνια μετά τη διεξαγωγή των αγώνων.

Την ίδια στιγμή φουντώνουν τα σενάρια που αφορούν στην κατασκευή ολυμπιακών έργων με απ' ευθείας και κατεπείγουσες αναθέσεις, με πρόσχημα τις καθυστερήσεις. Κάτι που είχε αποκαλύψει ο "Ρ" από τον περασμένο Μάρτη (12.3.99) και που θα σημάνει την επέλαση κυβέρνησης και πολυεθνικών στο λαϊκό εισόδημα και το περιβάλλον.

Αλλωστε, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του "Αθήνα 2004" Κ. Μπακούρη τέσσερις τράπεζες περιμένουν για να δανείσουν την επιτροπή που έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Και βέβαια η αποπληρωμή του δανείου θα επιβαρύνει τον ελληνικό λαό... Και όλα αυτά ενώ έχουν αρχίσει να "μαγειρεύονται" και οι μεγάλες προμήθειες (τηλεοπτικά, ηλεκτρονικά, τηλεπικοινωνιακά, ξενοδοχειακή υποδομή κ. ά.)

"Θάβουν το μέλλον"

Με παρέμβασή του σε εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) Σπύρος Χαλβατζής,αναφερόμενος στην επιστολή του προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Α. Φούρα,με την οποία ζητά ενημέρωση για τα ολυμπιακά έργα αρμοδιότητας ΓΓΑ - κάτι που δεν προβλέπει ο νόμος για τα ολυμπιακά έργα - ανέφερε χαρακτηριστικά: "Οσο περνά ο καιρός αρχίζουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι να συνειδητοποιούν ότι δεν είναι μόνο οι περιβαλλοντικές καταστροφές. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια ορισμένοι άνθρωποι να κερδίσουν τεράστια ποσά και βεβαίως χιλιάδες άνθρωποι να πληρώσουν. Και βεβαίως τα μεγάλα συμφέροντα, τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, είναι αυτά που από τη μια μεριά θα καταστρέψουν ό,τι πράσινο υπάρχει ακόμα, θα τσιμεντοποιήσουν απέραντους χώρους, θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος του ελληνικού λαού".

Αναφερόμενος στο θέμα του Αγίου Κοσμά και της επιχωμάτωσης της παραλίας, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε, μεταξύ άλλων: "Εμείς, ως Κόμμα, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στη διαμόρφωση της παραλίας του Αγίου Κοσμά με τέτοιο τρόπο που θα απαγορεύει τη δυνατότητα που πρέπει να έχουν οι κάτοικοι για περίπατο, για κολύμβηση. Σε καμία περίπτωση δε θέλουμε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να δημιουργηθεί μια μεγάλη μαρίνα για σκάφη αναψυχής, τα οποία θα τα εκμεταλλεύονται οι ιδιώτες".

Χωρίς σχόλιο. Εικόνα από τις εργασίες στην παραλία του Αγ. Κοσμά από την ΠΕΤΡΟΚΛΑΜΠ ΕΠΕ

Ο Χρήστος Κορτζίδης

Η παραλία του Ελληνικού. Μια μεγάλη επενδυτική ευκαιρία για τις πολυεθνικές που θα κερδοσκοπήσουν σε βάρος του λαού



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ