ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 29 Απρίλη 1999
Σελ. /40
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 27 Απρίλη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας η ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΠΝΙΑ.Η Δημητρούλα μας, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΠΟΝ του χωριού της Θαυμακό (Σκάλμικο) Δομοκού.

Στη μνήμη της και αντί για χρονιάτικο μνημόσυνο καταθέσαμε στον ειδικό λογαριασμό του "Ρ" και του "902" για τον ηρωικό σερβικό λαό 110.000 δρχ. και προσφέρουμε στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 50.000 δρχ.

Ο σύζυγός της και τα παιδιά της

  • Επίσης στη μνήμη της Δήμητρας Καπνιά η οικογένεια Δημήτρη και Σοφίας Συκά προσφέρουν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΨΙΔΑΚΗ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία στις δύσκολες στιγμές μού συμπαραστάθηκε αγωνιστικά, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Λαυρίου.

Ο σύζυγός της Κώστας Τοψιδάκης

* * *

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από το θάνατο του αγωνιστή ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΕΤΑ, μέλους του ΚΚΕ. Γεννήθηκε το 1925 στην Αγία Παρασκευή Βόλου. Το 1943 βγήκε στο βουνό, στον ΕΛΑΣ. Στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ. Τραυματίστηκε τρεις φορές.

Από το φθινόπωρο του 1949 έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Τασκένδη. Εργάστηκε σε εργοστάσιο της αεροπορίας. Φοίτησε σε Σχολή Αξιωματικών και διακρίθηκε.

Επέστρεψε στην πατρίδα έπειτα από 27 χρόνια αναγκαστικής προσφυγιάς.

Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε.

Στη μνήμη του η σύζυγός του Θωμαή Μπέτα, η κόρη του Χρυσάνθη Παπαδοπούλου, ο γαμπρός του Βασίλης Παπαδόπουλος και τα εγγόνια του Χρήστος και Γεωργία προσφέρουν 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, 10.000 δρχ. στο Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ Νεάπολης και 10.000 δρχ. στην ΠΕΕΠΠ.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΦΙΛΙΠΠΑ ΓΕΝΟΥΖΟΥ από το Χρυσόστομο Ικαρίας, που πέθανε πρόσφατα και αντί για στεφάνι στον τάφο του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, ο Δημήτριος Κατσάς και ο Λευτέρης Ατσιδαύτης από 5.000 δρχ. ο καθένας και ο Νίκος Γενούζος 10.000 δρχ.

Ο Φίλιππος Γενούζος, οικοδόμος, με συνδικαλιστική δράση, στην Κατοχή εντάχθηκε στο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της Μέσης Ανατολής και ως το τέλος της ζωής του αγωνιζόταν, μαζί με τους συναδέλφους τους οικοδόμους στην Ικαρία.

* * *

Στη μνήμη του ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΟΚΑΤΛΙΔΗ, απόστρατου ταγματάρχη, συζύγου της εξαδέλφης μας Ειρήνης, που πέθανε στις 18 Απρίλη 1999 στη Χαλκίδα και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Ιωνίας Θεσσαλονίκης, 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οικογένεια Βασίλη Κανατίδη

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΑΡΑΜΙΑΝΟΥ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους του ΚΚΕ από το 1942, η γυναίκα του Θεοδώρα προσφέρει 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό του σύντροφο, 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ Εύοσμου και 10.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από το θάνατο του θείου μου ΚΩΣΤΑ ΓΚΟΥΜΑ.

Στη μνήμη του προσφέρω στη ΝΕ Αχαϊας, μέσω ΚΟΒ Κοινής Ωφέλειας, 15.000 δρχ.

Πανωραία Πολυζωγοπούλου



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ