ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 31 Μάρτη 1999
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ολα για τον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα

Με διογκούμενη τη λαϊκή κατακραυγή για τους Αμερικάνους και τους Ευρωπαίους συνενόχους τους, που δολοφονούν το σερβικό λαό, αλλά και με την καταγγελία της υποκρισίας της κυβέρνησης Σημίτη, που και συμμετέχει στο έγκλημα και δήθεν διαφοροποιείται από αυτό, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος συνεχίζουν το μεγάλο άνοιγμα στο λαό με τη μεγάλη Πολιτική και Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, ενόψει των ευρωεκλογών.

Μέσα από την Εξόρμηση αυτή και υπό τη βαριά σκιά των βομβαρδισμών, οι κομμουνιστές έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν πιο ολοκληρωμένα την πολιτική πρόταση του Κόμματος για την οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας, που θα έρθει σε ρήξη με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια. Στις συζητήσεις που αναπτύσσονται δένεται η ανάγκη της πάλης για το μεροκάματο και τις κοινωνικές παροχές με τις βαθύτερες αιτίες και του συγκεκριμένου βρώμικου πολέμου των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια, αλλά και γενικότερα της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο.

Τις επόμενες μέρες, πραγματοποιούνται οι εξής δραστηριότητες ανά περιοχή:

ΑΘΗΝΑ
  • Σήμερα Τετάρτη 31/3:

- Σε συγκέντρωση στου Ζωγράφου (στάση Ανοιξη) στις 7.00 μμ θα μιλήσει ο Γ. Σταυρόπουλος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Σε συγκέντρωση στο Βύρωνα (Πλατεία Ταπητουργείου) στις 7.00 μμ θα μιλήσει ο Στ. Λουκάς,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Σε συγκέντρωση στην Πλατεία ΙΚΑ Ν. Κόσμου στις 7.00 μμ θα μιλήσει οΗλ. Λέγγερης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο Καματερό στις 7.00 μμ θα μιλήσει ο Π. Σοφός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο Μπραχάμι στις 7.30 μμ θα γίνει συγκέντρωση του Κόμματος.

- Στη Δάφνη (ΚΑΠΗ) στις 7.30 μμ πραγματοποιείται συγκέντρωση.

- Περιοδεία στο ΙΚΑ Περιστερίου στη 1.30 μμ θα κάνει κλιμάκιο του Κόμματος.

- Περιοδεία στους εργάτες Δήμου Περιστερίου στις 6.00 πμ θα κάνει κλιμάκιο του Κόμματος.

  • Αύριο Πέμπτη 1/4:

- Σε συγκέντρωση στην Καλλιθέα (Πλατεία Δαβάκη) στις 8.00 μμ θα μιλήσει ο Σπ. Χαλβατζής,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Σε συγκέντρωση στην Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα (Αχαρνών) στις 6.30 μμ θα μιλήσει ο Ορ. Κολοζώφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

- Σε συγκέντρωση στα Πετράλωνα (Πλατεία Αγ. Αικατερίνης) στις 7.00 μμ θα μιλήσει ο Γ. Σκιαδιώτης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • Σήμερα Τετάρτη 31/3:

- Περιοδεία στον ΟΤΑ Μενεμένης στις 6.30 πμ.

  • Αύριο Πέμπτη 1/4:

- Περιοδεία στον ΟΤΑ Κορδελιού στις 6.30 πμ και συγκέντρωση στον Εύοσμο στις 8.30 μμ με ομιλητή τον Κ. Αβραμόπουλο,μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ.

  • Παρασκευή 2/4:
  • - Περιοδεία στον ΟΤΑ Πυλαίας στις 6.30 πμ και στις 8.00 μμ συγκέντρωση στα Βασιλικά με ομιλητή τον Χ. Κόφφα,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Σάββατο 3/4:

- Περιοδεία το απόγευμα στα χωριά Στίβος - Περιστερώνα και Νικομηδινό.Το βράδυ στις 8.00 μμ συγκέντρωση στη Θέρμη με ομιλητή τον Σ. Βαρδαλή,μέλος του ΝΓ της ΚΟΘ.

ΗΛΕΙΑ
  • Παρασκευή 2/4

- Περιοδεία στο Βαρθολομιό με ομιλητή τον Δημήτρη Κάγκουρα, μέλος της ΝΕ Ηλείας.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  • Σήμερα Τετάρτη 31/3:

- Στον Αγιο Ανδριανό θα μιλήσει στις 7.00 μμ ο Α. Βασιλείου,γραμματέας της ΝΕ.

  • Αύριο Πέμπτη 1/4:

- Στο Μάνεση θα μιλήσει στις 7.00 μμ ο Α. Βασιλείου,γραμματέας της ΝΕ.

  • Παρασκευή 2/4:

- Στο Ανυφί θα μιλήσει ο Ν. Γόντικας,μέλος του ΓΠ Ανατολικής Πελοποννήσου.

ΦΘΙΩΤΙΔΑ
  • Σήμερα Τετάρτη 31/9:

- Συγκέντρωση στη Λαμία στις 7.00 μμ διοργανώνουν οι ΚΟ, όπου θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος.

Συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις των ΚΟ του ΚΚΕ

Η Αχτιδική Επιτροπή Μενιδίου - Λιοσίων - Ζεφυρίου πραγματοποιεί πολιτική συγκέντρωση με θέμα "Πολιτικές Εξελίξεις - Ευρωεκλογές" σήμερα Τετάρτη 31/3 στις 7.30 μμ στην αίθουσα της ΔΕΑΔΑ (Λιοσίων και Σαλαμίνος) στο Μενίδι.

Ομιλητής θα είναι ο Γ. Ποσοτίδης,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

  • Η ΝΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση για τις οικονομικές εξελίξεις στην πορεία προς την ΟΝΕ και τις θέσεις του ΚΚΕ,σήμερα Τετάρτη 31/3 στις 7.00 μμ στην αίθουσα των ΕΒΕ. Ομιλητής θα είναι οΝ. Μπατιστάτος,μέλος της ΚΕ του Κόμματος.
  • Η ΚΟ και η ΟΒ Κάτω Πατησίων του Κόμματος και της ΚΝΕ διοργανώνουν συνάντηση - συζήτηση για τις θέσεις του Κόμματος αύριο Πέμπτη 1/4,στις 6.00 μμ στα γραφεία τους (Σημαντήρα 18 και Κριτοβουλίδου, στα Κάτω Πατήσια).

Στη συνέχεια, θα προβληθεί η ταινία "Ο Αληθινός φασισμός".

  • Η Επιτροπή Στήριξης του ΚΚΕ της Πανελλήνιας Ενωσης Συνταξιούχων - Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης 1941 - '45,της ΠΕΑΤΑΘ και του αντιδικτατορικού αγώνα καλεί τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, τους ανάπηρους και τα θύματα - μέλη τους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει την Παρασκευή 2/4 στις 9.30 πμ στη μεγάλη αίθουσα, Λυκούργου 20, 4ος όροφος.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ "902" TV
Για την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος

Παρακολουθήστε από την τηλεόραση του "902", σήμερα στις 10.00 μμ, στην εκπομπή"Από το Σήμερα στο Αύριο", τη συζήτηση με θέμα: "Την πανελλαδική σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών για την ταξική ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος, που πραγματοποιείται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 3 Απρίλη".

Ο δημοσιογράφος Α. Θερμός συζητάει με τους καλεσμένους του:

- Πολύβιο Τσίρκααπό τη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

- Αποστόλου Χριστίνα, μέλος συλλόγου προσωπικού ΕΥΔΑΠ και

- Γιώργο Σκιαδιώτη,μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΚΑ.

Πασχαλιάτικη εκδρομή του ΚΜΕ

Το ΚΜΕ διοργανώνει 4ήμερη πασχαλιάτικη εκδρομή στη γραφική Λευκάδα. Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 88.10.074 και 88.10.046 από τις 9 π.μ. έως τις 2 μ.μ., καθημερινά.

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τους ετεροδημότες

Λήγει σήμερα Τετάρτη, 31 Μάρτη, η προθεσμία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης όσων ετεροδημοτών επιθυμούν να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, στις ευρωεκλογές. Οι υπηρεσίες των Νομαρχιών, των Δήμων και Κοινοτήτων θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 9 το βράδυ.

Η δήλωση υποβάλλεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο στον οικείο δήμο ή κοινότητα, μαζί με φωτοαντίγραφο του εκλογικού βιβλιαρίου. Οσοι διαμένουν σε πρωτεύουσες νομών υποβάλλουν τη δήλωση στην οικεία Νομαρχία. Στη δήλωση ο ετεροδημότης πρέπει να δηλώσει: Το νομό, δήμο ή κοινότητα και ενορία, στους εκλογικούς καταλόγους των οποίων είναι γραμμένος. Το νομό, το δήμο ή κοινότητα, το δημοτικό διαμέρισμα, την ενορία και διεύθυνση διαμονής. Επίσης πρέπει να προσδιορίσει αν διαμένει μόνιμα ή προσωρινά στον τόπο όπου επιθυμεί να ψηφίσει.

Οσοι διαμένουν στο Δήμο Αθηναίων μπορούν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους στα παρακάτω κέντρα της Νομαρχίας: Παγκράτι,1ο και 7ο Δημοτικά Σχολεία(Σπύρου Μερκούρη 20). Λόφος Σκουζέ,144ο και 163ο Δημοτικά Σχολεία(Μετοχίτη και Χατζηαποστόλου.Κυψέλη,27ο και 30ο Δημοτικά Σχολεία(Χιλιανδρίου και Κασταλλίας). Κέντρο Αθήνας,στην Υπηρεσία Διαβατηρίων της Νομαρχίας Αθηνών (Σολωμού 43 και Πατησίων). Κεντρικό Κατάστημα Νομαρχίας Αθηνών,(Κηφισίας 125 - 127).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ