ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 17 Φλεβάρη 1999
Σελ. /32
ΚΕΝΗ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Την Κυριακή, 21 Φλεβάρη, στις 9.30 π.μ., στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας Πειραιά, θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο της αγαπημένης μας ΦΑΝΗΣ ΨΑΡΡΑ,αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης. Γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά, ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή, συνέχισε τη δράση της στους μετέπειτα δημοκρατικούς αγώνες. Πρωτοπόρα αγωνίστρια για την ειρήνη, ήταν μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Πειραιά της ΠΕΑΕΑ, δραστήριο μέλος του γυναικείου κινήματος, ως μέλος της ΟΓΕ και μέλος του ΚΚΕ από τη μεταπολίτευση ως το θάνατό της.

Στις 18 Γενάρη 1999, μας χαιρέτησε για πάντα.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Ο σύντροφός της στη ζωή και στον αγώνα

Δήμος Ψαρράς

  • Επίσης στη μνήμη της Φανής Ψαρρά πρόσφεραν τα αδέρφια της Σοφία και Ανδρέας Παλούμπας 10.000 δρχ. για τη μάχη των ευρωεκλογών και η κουνιάδα της Ειρήνη Ψαρρά πρόσφερε 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Τιμώντας τη μνήμη του φίλου μου και αγαπητού συναδέλφου ΝΙΚΟΥ Ηλιάδη - ΗΛΙΟΥΔΗ,μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 20.000 δρχ.Θανάσης Γεωργίου

* * *

Πέρασαν 6 μήνες από το θάνατο του πολυβασανισμένου αδελφού μου ΠΑΝΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ και 10 χρόνια από το θάνατο του συζύγου μου ΑΝΤΡΕΑ.

Στη μνήμη τους προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων, 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές.

Φωτούλα Δημαρόγκωνα

* * *

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΕΡΟΥΤΣΑΚΟΣ γεννήθηκε στο Γύθειο Λακωνίας. Από μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη. Στην Κατοχή οργανώθηκε στο ΕΑΜ, όπως και όλη η οικογένειά του και αναδείχτηκε σε στέλεχός του. Το 1943 έγινε μέλος του ΚΚΕ και κατατάχτηκε στον ΕΛΑΣ. Κυνηγήθηκε από το μεταβαρκιζιανό κράτος, πιάστηκε και φυλακίστηκε μαζί με τον αδελφό του. Οταν αφέθηκε ελεύθερος, πέρασε στην παρανομία. Με τον Εμφύλιο βγήκε στο βουνό, στο ΔΣΕ. Ονομάστηκε λοχαγός του ΔΣΕ.

Δολοφονήθηκε το 1949 έξω από το χωριό Κουνινά Αχαϊας από παρακρατικούς τρομοκράτες.

Στη μνήμη του, προσφέρω στο ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές 50.000 δρχ.

Ο αδελφός του Γιάννης

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, πρώην προέδρου του Παραρτήματος Παγκρατίου της ΠΕΑΕΑ, ο αντιστασιακός Βασίλης Βρέταρος πρόσφερε στο Παράρτημα Παγκρατίου 10.000 δρχ.

* * *

Πέρασαν 15 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας το παλικάρι μας ΚΩΣΤΑΣ ΜΗΛΙΑΣ, ψυχίατρος.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στον καθημερινό μας σύντροφο, το "Ριζοσπάστη" και 25.000 δρχ. στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, μέσω ΚΟΒ Σκοπευτηρίου Καισαριανής.

Η ΕΠΟΝίτισσα μάνα του και ο αντιστασιακός πατέρας του, παλιά μέλη του ΚΚΕ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ