ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 23 Γενάρη 1999
Σελ. /32
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σκηνές Φαρ - Ουέστ στην ΕΠΟ

Ο Δ. Μελισσανίδης επιτέθηκε σε υπάλληλο της ΕΠΟ, φίλο του Θωμά Μητρόπουλου, που προσέτρεξε σε βοήθειά του με δύο μπράβους!

Σκηνές... άγριας Δύσης ή αν προτιμάτε.. μεταμεσονύκτιες συμπεριφορές εκτυλίχτηκαν χθες στα γραφεία της ΕΠΟ, με πρωταγωνιστή τον Δ. Μελισσανίδη. Η απόφαση μετάθεσης των αγώνων κυπέλλου εξόργισε την πλευρά της ΑΕΚ, που υποστηρίζει ότι όλα έγιναν για να ευνοηθεί ο Ολυμπιακός πριν από το μεταξύ τους ντέρμπι. Χτες λοιπόν ο "τίγρης" πήγε στη Λεωφ. Συγγρού με σκοπό να διαμαρτυρηθεί στο προεδρείο της Ομοσπονδίας.

Δε βρήκε κανέναν εκεί και κάποια στιγμή συνάντησε τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή και προσωπικό φίλο του Θωμά Μητρόπουλου, Γ. Μπεθάνη. Μόλις τον αντίκρισε εξεμάνη και αφού του είπε κάποια λογάκια τον χαστούκισε (!). Μάλιστα κατά λάθος "τα σκάγια" πήραν και το δικηγόρο Β. Κοντοβαζαινίτη. Τα "γαλλικά" και οι απειλές Μελισσανίδη προς Μπεθάνη συνεχίστηκαν και σύμφωνα με παρόντες κάποια στιγμή ο "τίγρης" έβαλε στη μέση το χέρι μέσα από το σακάκι (!!)...

Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων οι δύο άνδρες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν, προς εκτόνωση, σε διαφορετικούς χώρους. Λίγη ώρα αργότερα στα γραφεία της ΕΠΟ έφτασε ο Θ. Μητρόπουλος συνοδευόμενος από δύο... "καλογυμνασμένους" ...φίλους του, μίλησε με τον Μπεθάνη και αποχώρησε. Το μόνο που είπε ο Θ. Μητρόπουλος ήταν: "Δεν ήρθα ως φίλος του Ολυμπιακού, αλλά ως φίλος 20 χρόνια του Μπεθάνη. Και οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται".

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπάλληλος της ομοσπονδίας είχε ετοιμάσει μήνυση, αλλά ως αργά το βράδυ δεν την είχε καταθέσει. Τα στελέχη της ομοσπονδίας τήρησαν "σιγήν ιχθύος", αλλά ο Μελισσανίδης αναμένεται να κληθεί σε απολογία από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Την Τρίτη θα γίνει έκτακτο ΔΣ που θ' ασχοληθεί με το συμβάν.

Στο μεταξύ λίγο αργότερα η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε μια ανακοίνωση που πυροδοτεί ακόμα περισσότερο το κλίμα. Ετσι, ανεξάρτητα αν οι "κιτρινόμαυροι" έχουν δίκιο ή άδικο, η συμπεριφορά και τα λόγια στελεχών τους καθιστούν υπόλογα, για τις συνέπειες, πρόσωπα και εταιρία. Στο κείμενο καταγγέλλεται το ΔΣ στην ΕΠΟ γιατί "χωρίς αποχρώντα λόγο ή ειδική αιτιολογία αγωνιστικού χαρακτήρα", μεταθέτει τους αγώνες κυπέλλου, αφού απλά και μόνο "η σκανδαλώδης αυτή απόφαση θίγει ευθέως τ' αγωνιστικά συμφέροντα της ΠΑΕ ΑΕΚ".

Κατά την "Ενωση" η απόφαση αυτή "συμβάλλει στην αναξιοπιστία του ποδοσφαίρου, επιβεβαιώνοντας έτσι γι' άλλη μια φορά την έλλειψη των αρχών της ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των ομάδων από τους διοικούντες". Ακόμα όμως και έτσι να είναι η πραγματικότητα, δε δικαιολογείται η παρακάτω παράγραφος: "Αδυνατούμε πλέον να χαλιναγωγήσουμε τους εξαγριωμένους φιλάθλους μας και καταγγέλλουμε ως ηθικούς αυτουργούς για πιθανές συμπεριφορές αγανακτήσεως από την πλευρά των φιλάθλων μας τους εμπνευστές της σκανδαλώδους αυτής απόφασης"!!!

Η ΕΠΑΕ

Από την πλευρά της η ΕΠΑΕ, διά στόματος του αντιπροέδρου της Βίκτορα Μητρόπουλου, προσπαθεί ν' αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες φέρει για τη μετάθεση. Σ' ανακοίνωση υποστηρίζεται πως η διαφωνία της ήταν να γίνει το κύπελλο Τρίτη ή Πέμπτη. "Αν οι αγώνες διεξάγονταν σύμφωνα με το πρόγραμμα την τετάρτη 27/1 η ΕΠΑΕ δε θα 'χε αντίρρηση. Η μετάθεση έγινε από την ΕΠΟ για να μην διακυβευτεί η σύμβαση των 300 εκατ. δρχ. με την ΕΤ-1".

Ουσιαστικά αναγνωρίζει δίκιο στις διαμαρτυρίες ΑΕΚ "με την προϋπόθεση ότι τα προγράμματα των αγώνων πρέπει να υλοποιούνται, σαφώς προκύπτει ένα εύλογο παράπονο από πλευράς ΑΕΚ", αλλά καταδικάζει τον τρόπο: "Το μόνο που θα πετύχουν ορισμένοι μ' αυτές τις μεθόδους είναι ν' αδικήσουν τον εαυτό τους και την ομάδα τους".

ΠΑΟ
Αλλάζει 11άδα στη Βέροια

Ενας ακόμη παίκτης, Βραζιλιάνος αυτή τη φορά, θα δοκιμαστεί τις επόμενες μέρες στην Παιανία, ώστε να ενταχθεί στο δυναμικό του Παναθηναϊκού. Πρόκειται για τον 28χρονο μέσο Αλεσάντρο Βιέιρα Ντος Σάντος, που έχει τεθεί πλέον στο "μικροσκόπιο" του Βασίλη Δανιήλ.

Στο μεταξύ για το αυριανό εκτός έδρας ματς στη Βέροια ο Καβαλιώτης τεχνικός αναμένεται να αλλάξει και πάλι την 11άδα. Σκέφτεται ο κόουτς να επαναφέρει το σχήμα με τους δυο στόπερ και έναν καθαρόαιμο κυνηγό. Οι Μιλόγεβιτς, Κόλα, Γκούμας εξέτισαν την ποινή τους και η συμμετοχή των δυο πρώτων θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη.

Ο Σέρβος θα παίξει λίμπερο, ενώ ο Αλβανός θα πάρει τη θέση του τιμωρημένου Ερικ Μίκλαντ. Αμφίβολη είναι η παρουσία του Γκούμα αφού ο τεχνικός του "τριφυλλιού" δείχνει, προς το παρόν, να προτιμάει τους Αλεξόπουλο, Μπασινά για το κέντρο της άμυνας.

Στην επίθεση το γνώριμο ρόλο του "κρυφού" επιθετικού, πίσω από τον Κριστόφ Βαζέχα, θα αναλάβει ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ενώ ο Ιγκορ Σιμπνιέφσκι θα μείνει στον πάγκο.

"Ο αγώνας στη Βέροια είναι κρίσιμος. Η αντίπαλός μας κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και θα τα δώσει όλα για να πάρει τους βαθμούς. Ομως κι εμείς θέλουμε τους πόντους της νίκης για να διατηρηθούμε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας. Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά για μας".

* Από την πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ κοινοποιήθηκε στην "πράσινη" ΠΑΕ η επιβολή προστίμου στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με Λανς και Αρσεναλ. Για τον μεν πρώτο αγώνα επιβλήθηκε το υψηλότερο χρηματικό πρόστιμο (50.000 ελβετικά φράγκα) για ρίψη βεγγαλικών, ενώ για το παιχνίδι με τους Αγγλους 20.000 ελβετικά φράγκα για τις ίδιες παραβάσεις.

Διεθνές ρεζιλίκι

Η ΦΙΦΑ τιμώρησε πέντε ομάδες για χρέη τους σε παίκτες και σε ξένες ομάδες

Το διεθνές ρεζιλίκι της χώρας μας συνεχίζεται. Οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου, μαθημένοι από τα δεδομένα στην ημεδαπή, συμπεριφέρονται ως δουλέμποροι και όχι ως επαγγελματίες. Και μπορεί μεν εντός συνόρων να μην αντιμετωπίζουν συνέπειες, αλλά εκτός δεν είναι υπεράνω νόμων και κανονισμών. Ετσι η πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΦΑ για πολλοστή φορά ασχολήθηκε με τα ελληνικά βερεσέδια.

Εντός 30 ημερών λοιπόν καλείται να καταβάλει η Προοδευτική στον Νέλου Μίτρικα 13.000 δολάρια και ο Πανιώνιος στον Μάρκο Γκαμπιατίνι 40.000 ελβ. φράγκα. Ο ΠΑΟΚ στην Ουίπεστ 20.700 δολάρια και στον Ζόλταν Κόβακς 28.000 δολάρια, ενώ για τον Αντρέι Τσερνίσοφ στη Στουρμ Γκρατς 3.500.000 αυστριακά σελίνια και 448.070 ως τόκους. Η Ξάνθη στη Χέμλον για τον Μπούσεκ 40.000 δολάρια και η Καστοριά στον Τέρζιτς 7.075.000 δρχ. Απασες οι εταιρίες τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 5.000 ελβ. φράγκων και αν δε συμμορφωθούν από τη νέα περίοδο θ' απαγορευτεί η συμμετοχή τους στο οικείο πρωτάθλημα.

Με απόντες ο ΠΑΟΚ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.-

Μπορεί να εκδόθηκε το δελτίο του καινούριου του επιθετικού ποδοσφαιριστή Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς και ο παίκτης να είναι στη διάθεση του προπονητή του, ωστόσο τα προβλήματα για τον Αγγελο Αναστασιάδη είναι αρκετά ενόψει του αγώνα της Κυριακής στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα. Συγκεκριμένα εκτός του Νάγκμπε που βρίσκεται στην πατρίδα του, απόντες θα είναι ακόμα οι Τουρσουνίδης (τιμωρημένος), Αργυρίου και Κυριακίδης (τραυματίες), ενώ ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής δεν είναι βέβαιο αν θα αγωνιστεί αφού ακόμα δε μετείχε παρά σε δύο μόνο προπονήσεις της ομάδας τους.

Η ομάδα θα φύγει αύριο το απόγευμα για την Αθήνα μετά και την τελευταία προπόνηση. Το πιθανότερο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας είναι: Μιχόπουλος, Βελλής, Καπετανόπουλος, Τάκολα, Κατσιαμπής, Ζαφειρίου, Ολιβάρες, Κωνσταντινίδης, Μπάντοβιτς, Φραντζέσκος, Κομίνγχες.

Εκτός εαυτού χθες ο Δ. Μελισσανίδης στα γραφεία της ΕΠΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ετοιμάζει εκπλήξεις ο Μπάγεβιτς

Ενδεκάδα - έκπληξη ετοιμάζει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς για τον αυριανό αγώνα πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Ντούσκο αναμένεται να "κρατήσει" παίκτες εκτός 11άδας που έχουν πρόβλημα καρτών, αφού το ντέρμπι της άλλης βδομάδας με την ΑΕΚ ίσως αποδειχθεί καθοριστικό για την υπόθεση τίτλος.

Ο τεχνικός των "ερυθρολεύκων" χρησιμοποίησε με τους αναπληρωματικούς τους Γεωργάτο, Λουτσιάνο, Πουρσανίδη, Μαυρογενίδη, που είναι στο όριο κίτρινων καρτών, δείχνοντας να μη ρισκάρει τη συμμετοχή τους στο ματς με τους "κυανέρυθρους". Ετσι, όπως όλα δείχνουν, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τους: Ελευθερόπουλο, Γιαννακόπουλο, Τζόρτζεβιτς, Καραταϊδη, Ανατολάκη, Αντζα, Καραπιάλη, Νινιάδη, Αλεξανδρή, Ιβιτς, Γκόγκιτς.

Αναφερόμενος στο ματς ο τεχνικός των Πειραιωτών δήλωσε: "Είναι ένα δύσκολο ματς, αφού ο Πανιώνιος δεν έχει να χάσει τίποτα και θα παίξει χωρίς άγχος. Εμείς πρέπει να είμαστε σοβαροί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ώστε να μείνουμε στην κορυφή της βαθμολογίας".

  • Στο τέλος Μάρτη αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο ομογενής παίκτης της "Ελλάδας Μελβούρνης" Κώστας Μπλάτσης ώστε να δοκιμαστεί από τους "ερυθρόλευκους".
  • Οσον αφορά στα μεταγραφικά, ο Αλέξης Αλεξανδρής και ο Ιλια Ιβιτς περιμένουν στο... ακουστικό τους από Τσάρλτον και ΣέλτικΚάλιαρι, αντίστοιχα, τις επίσημες προτάσεις. Πάντως ο χρόνος που περνά είναι σε βάρος τους.
Ντεμπούτο Φοιρού

Σήμερα με τον Εθνικό κόντρα στην Ελευσίνα

Η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α Εθνικής ανοίγει σήμερα στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Εκεί στις 15.00 (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ) ο Εθνικός θα αντιμετωπίσει την Ελευσίνα. Οι Πειραιώτες ίσως παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για να μείνουν στην κατηγορία, όμως και οι "σταχυοφόροι", με τον Γιώργο Φοιρό να ντεμπουτάρει στον πάγκο, θέλουν βαθμούς για να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη.

ΒΟΛΕΪ
Ετσι κι αλλιώς ντέρμπι

Ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός υποδέχεται τον παραπαίοντα ΠΑΟ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη, όμως μια συνάντηση των "αιωνίων" αποτελεί πάντα ένα ντέρμπι. Ετσι και σήμερα, στη Γλυφάδα (5.15μμ - απευθείας μετάδοση ΕΤ-1), οι δύο μονομάχοι μπορεί να μην έχουν να χωρίσουν έναν τίτλο όπως παλιότερα, αλλά το γόητρο είναι πάντα γόητρο. "Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, πολύ περισσότερο ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟ, που αποτελεί ένα παραδοσιακό ντέρμπι" έλεγε ο διαγώνιος του Ολυμπιακού Γ. Ντράγκοβιτς. Στην αντίπαλη πλευρά ο νέος προπονητής των "πράσινων" Στ. Προσαλίκας δήλωνε σε χαμηλούς τόνους: "Δε λέμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, αλλά ένα ντέρμπι είναι πάντα ένα ανοιχτό παιχνίδι". Οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα και θα παραταχθούν πάνοπλες.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής όμως περιλαμβάνει ακόμα ένα παραδοσιακό ντέρμπι, αυτό των αιωνίων αντιπάλων της Θεσ/νίκης, Αρη και ΠΑΟΚ, που συναντώνται στις 5.15 στο κλειστό της Μίκρας. Τα άλλα παιχνίδια: Ηφαιστος - Ορεστιάδα (7μμ), Φιλία - Ιωνικός Ν. (5.30μμ), Κομοτηνή - Ηρακλής (6μμ), ΑΕΚ - Κτησιφών (6μμ στο Λαύριο, λόγω τιμωρίας της ΑΕΚ).

Για την Α1 των γυναικών παίζουν σήμερα: Βριλήσσια - Αγ. Σώστης (2.45 μμ, Κανάλι 5), Πανελλήνιος - Βύρωνας (5μμ), Ιωνικός ΝΦ - ΠΑΟ (7.30μμ), Ολυμπιακός - Ηλιούπολη (1μμ). Αύριο: Λάρισα - Φιλαθλητικός (12.00), Αρης - Νίκη Αλεξ. (1μμ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ