Τέλος καλό, όλα καλά. Το 26ο Ράλι Μαύρο Ρόδο έκλεισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα Ράλι, και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο. Πρόσφερε θέαμα, και είχε και μια ατραξιόν πρώτου μεγέθους, αφού είχαμε τη χαρά να ξαναδούμε τον Τζίγκερ μετά από πέντε χρόνια.
Κόντρα βέβαια μεταξύ Τζίγκερ - Βωβού δεν είδαμε... για τον Κύρκο βέβαια λόγος - δεν κατέβηκε στον αγώνα - αφού είχε εξασφαλίσει τον τίτλο. Ο Βωβός έτρεξε για τελευταία φορά το Σουμπαρού Ιμπρέζα, από του χρόνου οδηγεί την Corolla WRC, παίρνοντας μια αδιαμφισβήτητη νίκη. Από κοντά οι Παπαδημητρίου - Πετρόπουλος και τρίτοι οι Ζήβας - Φακαλής στην τελευταία τους εμφάνιση με την Corolla.
Τελευταία εμφάνιση με μια πέμπτη θέση και για το αγωνιστικό ζεύγος Στρατισίνο - Παυλής που έγραψε χρυσή ιστορία για πάνω από είκοσι χρόνια.
Στα "μικρά", ο Βαζάκας πήρε τον τίτλο στο Micra Challenge, και την Α5.
Τη νίκη βέβαια πήρε ο Παναγιωτόπουλος με Toyota Starlet, ενώ οι Χατζητσοπάνης - Κότσαλης ήρθαν δεύτεροι, κυριολεκτικά πετώντας.
ΠΕΤΩΝΤΑΣ πήγαινε και στο αεροδρόμιο των Μαριτσών ο Νίκος Νικολούζος. Ο νεαρός πήρε νίκη και τίτλο καταφέρνοντας να ανέβει για πέμπτη συνεχόμενη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ακολούθησαν, ο Γιάννης Μπούστας που δείχνει να μαθαίνει γρήγορα τα μονοθεσία της Φόρμουλα 3 και ο Μακόλη Μοσχούς που έμεινε όμως 24 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Δυσκολότερη στιγμή του αγώνα, όταν χύθηκαν λάδια από τη Φόρμουλα του Χαλκινόπουλου, με αποτέλεσμα γλιστρήματα και κόψιμο του ρυθμού.
ΣΗΜΕΡΑ πραγματοποιείται ο 8ος και τελευταίος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλετών, στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων. Στα 400 super sport, παρότι ο Κώστας Πολίτης έχει ήδη ανακηρυχτεί πρωταθλητής, κατεβαίνουν 17 οδηγοί. Οι συμμετοχές στα 125 racing είναι 9, με τους Τζωρτζόπουλο και Ληξουριωτάτο να διεκδικούν τον τίτλο. Στα 250 racing συμμετέχουν 10 αλλά 4 διεκδικούν τον τίτλο. Στα Super Sport θα τρέξουν 12, αλλά ο Γιάννης Μπούστας έχει καπαρώσει τον τίτλο, ενώ διεκδικεί και ένα δεύτερο στα super bives έχοντας ως κύριο αντίπαλο του Τόνι Γκρούσκα.
Συνήθως η 2η γενιά ενός πετυχημένου μοντέλου έχει να αντιμετωπίσει ως κυριότερο εχθρό τον προκάτοχό του. Στην περίπτωση του Clio II, η Renault κατάφερε να παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο που μοιάζει με αυτό που αντικαθιστά, όντας όμως καλύτερο στους περισσότερους τομείς, και αποτελώντας ταυτόχρονα μια απ' τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στην κατηγορία.
Το σουλούπι του Clio II, ενώ αποτελεί εξέλιξη του πρώτου Clio, είναι πολύ πιο καθαρής προσωπικότητας και μαγνητίζει πολύ περισσότερο το μάτι από τον προκάτοχό του. Το σπορτίβ λουκ, πάντως, επιβεβαιώνεται μόλις πατήσει κανείς το γκάζι αρκετά. Ο κινητήρας έχει ηλεκτρική συμπεριφορά, και αν του δώσεις στροφές - στην έκδοση των 1,4 λίτρων - θα σε ικανοποιήσει, αν βέβαια δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις. Τα 75 του άλογα δεν είναι κορυφαία επίδοση, αλλά η ροπή και ο ψεκασμός πολλών σημείων τα κάνουν αξιοποιήσιμα. Το στήσιμο του αυτοκινήτου βέβαια, είναι ικανό για πολύ περισσότερα πράγματα, από τα 170 χλμ/ώρα της τελικής και τα 12,1 δευτερόλεπτα στα 0 - 100. Θα λέγαμε ότι το Clio II είναι ένα μικρό αυτοκίνητο, όχι της πόλης αλλά της Εθνικής. Είμαστε βέβαιοι ότι η Renault έχει καταλάβει καλύτερα από τον καθένα, ότι το νέο Clio αξίζει έναν αποδοτικότερο κινητήρα, και από ό,τι μαθαίνουμε είναι κοντά η μέρα που θα 'ρθει και μάλιστα με ισχύ πάνω από τα 90 άλογα στα 1.400 κυβικά εκατοστά.
Το κράτημα είναι σίγουρα, σε συνδυασμό με τα φρένα, στα συν του αυτοκινήτου. Εκεί που ίσως να περίμενε κανείς κάτι περισσότερο, είναι οι χώροι για τα γόνατα των πίσω επιβατών, και του πορτ παγκάζ, που είναι λίγο μικρότερο του προηγούμενου μοντέλου.
Στο εσωτερικό βέβαια, τόσο ο σχεδιασμός όσο και η ποιότητα θα ικανοποιήσουν τον οδηγό, που θα βλέπει μια "σύγχρονη" εικόνα και δε θα ακούει τριξίματα, ακόμα και αν κυνηγήσει οριακά το Clio II.
Στα 1,2 λίτρα, οι επιδόσεις είναι φυσικά λίγο κάτω, με 160 χλμ/ώρα τελικής ταχύτητας και 15 στα 0 - 100 χλμ/ώρα. Ο μικρός της παρέας είναι γνωστός από το Twingo και το Clio του 1996 και το μεγάλο του προτέρημα είναι η κατανάλωση των 6 λίτρων ανά 100 χλμ σε μεικτό κύκλο.
Ο εξοπλισμός ασφαλείας, πέραν των συνηθισμένων, περιλαμβάνει στάνταρ αερόσακο οδηγού και αφρώδες υλικός "padding" στο εσωτερικό των εμπρός θυρών. Προαιρετικά βέβαια και ανάλογα την έκδοση, μπορούν να τοποθετηθούν τα πάντα. Σε αυτά που διευκολύνουν τη ζωή του οδηγού ξεχωρίζει το χειριστήριο του ραδιοκασετόφωνου στο τιμόνι και το αθερμικό παρμπρίζ που αποτελεί και πατέντα των Γάλλων. Οι νέες τιμές των Clio, ξεκινούν από τα 3.450.000 δρχ. για το 1.2 και τα 3.850.000 δρχ. για το 1.4.
Το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο παραγωγής, παρουσίασε η Toyota στην Αθήνα. Το Prius κινείται από κινητήρες, ένα βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτρικό, τους οποίους θέτει σε λειτουργία κάθε φορά ένα εξελιγμένο ηλεκτρονικό σύστημα, αφού λάβει υπόψη του όλες εκείνες τις παραμέτρους που εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
Το Prins που ήδη παράγεται μαζικά και κυκλοφορεί στην Ιαπωνία, καταναλώνει τη μισή ποσότητα καυσίμου, εκπέμποντας κατά 90% λιγότερους ρύπους από ένα συμβατικό αυτοκίνητο, ενώ οδηγείται το ίδιο εύκολα με ένα κλασικό αυτόματο οικογενειακό αυτοκίνητο.