ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 13 Αυγούστου 1998
Σελ. /28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ο λαός της Κοκκινιάς θα δώσει την απάντηση!

Παρουσία δεκάδων εκπροσώπων μαζικών φορέων της πόλης, αλλά και ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Βέρα Νικολα'ϊδου απάντησε χτες σε συνέντευξη Τύπου, στην άθλια μεθόδευση της πολιτικής δίωξής της

Η απάντηση σ' αυτή τη μεθοδευμένη πολιτική δίωξη αλλά και στην υπονόμευση που "καλλιεργείται" αυτό το διάστημα στη Νίκαια - μιας και οι πολιτικοί διώκτες της διαδίδουν σκόπιμα και θρασύτατα πως "στείλαμε τη Β. Νικολαϊδου σπίτι της" - ήταν, είναι και θα είναι μία. Τίποτα δεν πρόκειται να κρατήσει σε αργία και σε αδράνεια την υποψήφια δήμαρχο Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου, τίποτα δεν πρόκειται να την εμποδίσει να βρίσκεται καθημερινά - όπως κάνει άλλωστε εδώ και 20 χρόνια - κοντά στους δημότες και στα προβλήματά τους, όπως και τίποτα δεν πρόκειται να εμποδίσει το λαό της Κοκκινιάς να δώσει την απάντησή του τον ερχόμενο Οκτώβρη.

"Το δικαίωμα να θέσω και αυτή την τετραετία υποψηφιότητα για το δήμο, θα μπορούσα να το στερηθώ μόνο εάν υπήρχε αμετάκλητη δικαστική απόφαση. Διότι είναι ξεκάθαρο πως η στέρηση αυτού του δικαιώματος απαγγέλλεται μόνο με απόφαση δικαστηρίου κι όχι με διοικητικές πράξειςτύπου "απόφαση Περιφερειάρχη"". Αυτό ξεκαθάρισε χτες η υποψήφια δήμαρχος Νίκαιας Βέρα Νικολαϊδου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο δημαρχείο της πόλης, καθώς αυτοί οι ίδιοι που μεθόδευσαν την πολιτική δίωξή της, διαδίδουν τη φήμη ότι δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα.

Στη συνέντευξη - όπου απαντήθηκαν ένα προς ένα τα σαθρά "επιχειρήματα" των πολιτικών της αντιπάλων, οι οποίοι επιδιώκουν τη φίμωση μιας ακόμα αγωνιστικής φωνής - η Β. Νικολαϊδου επισήμανε πως η απόφαση του γ. γ. της Περιφέρειας είναι "προσωρινή διοικητική πράξη" και δεν έχει καμιά σχέση με το δικαίωμα να είναι υποψήφια. "Αυτό, οι αντίπαλοι το ξέρουν, το έχουν εμπεδώσει και γι' αυτό προσπαθούν να παραπληροφορήσουν τον κόσμο. Είναι σε γνώση μας πως αυτή την περίοδο το υπ' αριθμόν ένα θέμα που συζητιέται στην Κοκκινιά είναι αν έχω δικαίωμα να θέσω ή όχι υποψηφιότητα. Εμείς θα φτάσουμε και στο τελευταίο σπίτι για να κάνουμε γνωστό πως η Νικολαϊδου συνεχίζει τον αγώνα τόσων χρόνων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια η υποψήφια δήμαρχος αναφέρθηκε στις επιδιώξεις των πολιτικών της αντιπάλων, οι οποίοι με τη δίωξή της στοχεύουν να σπιλώσουν ηθικά την ίδια, τη "Δημοκρατική Ενότητα" αλλά και όλες τις φωνές στην ΤΑ που υψώνονται διεκδικητικά. Ο σημερινός δήμαρχος - υπογράμμισε η Β. Νικολαϊδου - προσπαθεί με αυτή την ιστορία να καλύψει τα λάθη του και να αποπροσανατολίσει το λαό με ψέματα, να παραπληροφορήσει. "Ο Β. Τράπαλης και η παρέα του, λασπολογούν, δουλεύουν υπόγεια διαδίδοντας το ένα και το άλλο, κάνουν τους δημότες να ξεχνούν τη δική τους φορομπηχτική πολιτική, ενώ ακόμα δε δίνουν απάντηση - ούτε στο δημοτικό συμβούλιο αλλά ούτε και στους εκπροσώπους - για τι γίνεται με το δάνειο του 1 δισ. που έχει πεταχτεί στην κυριολεξία για ρουσφετολογικές προσλήψεις και εκδηλώσεις "φρου - φρου κι αρώματα". Το κυριότερο είναι ότι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν να κρύψουν την απουσία τους όλα αυτά τα χρόνια από τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών μας", τόνισε η Β. Νικολαϊδου. Για να καταλήξει: "Με όλα αυτά, το μόνο που πετυχαίνουν, είναι να γίνονται επικίνδυνοι, να αποδεικνύουν πως βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Τους ενοχλεί το ευνοϊκό κλίμα που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα και που συνεχίζει να δημιουργείται υπέρ της "Δημοκρατικής Ενότητας"".

Τα λόγια αυτά της Β. Νικολαϊδου, ήρθε λίγες ώρες αργότερα να επιβεβαιώσει ο ίδιος ο Β. Τράπαλης, ο οποίος όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε η υποψήφια δήμαρχος, απέδειξε πως βρίσκεται σε κατάσταση πανικού. Οχι μόνο απέφυγε για άλλη μια φορά να απαντήσει επί της ουσίας στα ζητήματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνέντευξης, αλλά συνέχισε την ίδια επικίνδυνη και προβοκατόρικη τακτική του. "Από καιρό έχω δηλώσει ότι αδυνατώ να παρακολουθήσω όσους ακολουθούν μια πολιτική σύγχυσης, αποπροσανατολισμού και επικίνδυνης έντασης στην πόλη", ισχυρίστηκε ο εμπνευστής της λασπολογικής επίθεσης. Ομως δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, αλλά, ακριβώς για να αποδείξει ότι είναι επικίνδυνος για το λαό της Νίκαιας, συνέχισε: "Σήμερα ωστόσο υπήρξε, από σύμπτωση προφανώς, κι ένας πρόσθετος λόγος για τη μη παρακολούθηση των ισχυρισμών της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας". Ακριβώς τη στιγμή που εκείνη πυροδοτούσε για μια ακόμη φορά την ένταση, κάποιοι άλλοι επιχείρησαν να βάλουν φωτιά στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Αλσος "Ανδρέας Παπανδρέου"", για να καταλήξει ότι "ο συντονισμός του έργου της κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν το μόνο που μας ενδιέφερε σήμερα στο Δήμο Νίκαιας"...

Πάντως παρά τα λεγόμενα του δημάρχου, ο κόσμος της Κοκκινιάς - για μια ακόμα φορά - απέδειξε χτες πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η αποκατάσταση του ονόματος της Β. Νικολαϊδου και η ανάδειξή της σε αυριανή δήμαρχο. Με τη συγκινητική τους παρουσία οι αγωνιστές της Αντίστασης, οι νεολαίοι της πόλης αλλά και εκπρόσωποι μαζικών και κοινωνικών φορέων δήλωσαν- και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου - πως η πολιτική δίωξη δεν πρόκειται να περάσει. "Εμείς θα δώσουμε την απάντηση", ήταν τα χαρακτηριστικά τους λόγια.

Στο πλευρό της Β. Νικολαϊδου, στάθηκαν επίσης και δεκάδες εκπρόσωποι της ΤΑ, μεταξύ των οποίων οι: Σπύρος Χαλβατζής,επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ) πανελλαδικά και υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης "ΝΑΣ" στην Αθήνα και στον Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη,υποψήφια Νομάρχης Πειραιά, Νίκος Μπεάζογλου,υποψήφιος δήμαρχος Δραπετσώνας,Στάθης Σαραντέας,υποψήφιος δήμαρχος Κορυδαλλού, Χρήστος Κορτζίδης,υποψήφιος δήμαρχος Ελληνικού, Κυρ. Κανελλόπουλος,υποψήφιος δήμαρχος Ηλιούπολης, Μιχ. Σελέκος,υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου και η Ελένη Παπαδοπούλου,υποψήφια δήμαρχος Κερατσινίου.

Να ανακληθεί η ανήθικη δίωξη

Συνεχίζει να μεγαλώνει, κάθε μέρα που περνά, το κύμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς την Βέρα Νικολαϊδου.

Ο τέως υπουργός Θ. Κατριβάνος,με δήλωσή του επισημαίνει πως με κατάπληξη πληροφορήθηκε την απαράδεκτη και προκλητική τιμωρία που επιβλήθηκε σε προεκλογική περίοδο και τονίζει πως είναι φανερή η επιδίωξη τους, να στερήσουν την Β. Νικολαϊδου από την πολιτική και δημοτική δραστηριότητά της.

"Ο υπουργός Εσωτερικών έχει υποχρέωση να ακυρώσει την απόφαση του περιφερειάρχη. Εχουν υποχρέωση όλοι όσοι πιστεύουν στην αυτοτέλεια της Αυτοδιοίκησης και στο σεβασμό στους εκπροσώπους της να υψώσουν τη φωνή διαμαρτυρίας για να ματαιωθεί αυτή η απαράδεκτη, ανεπίτρεπτη και πολιτικά ανήθικη απόφαση. Η απόφαση αυτή αποβλέπει στο να δημιουργήσει στην υποψήφια δήμαρχο προβλήματα εκλογιμότητας. Είναι μάταια κάθε προσπάθεια. Δεν έχει καμία απολύτως επιρροή στις εκλογές του Οκτωβρίου. Ο λαός της Νίκαιας θα δώσει την πρέπουσα απάντηση στην απαράδεκτη αυτή συνωμοσία της κυβέρνησης", υπογραμμίζει ο Θ. Κατριβάνος.

Παναγιώτης Βακαλόπουλος

Ο Παναγιώτης Βακαλόπουλος, δήμαρχος Ταύρου, αλλά και η "Δημοκρατική Συνεργασία "Η αλλαγή"", με δική τους ανακοίνωση, αναφέρουν ότι η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής για την ΤΑ και για τις μεθοδεύσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα προς αυτή την κατεύθυνση.

"Ο χρόνος που εκδηλώθηκε, αποτελεί μια προσπάθεια της κυβέρνησης και γενικότερα να φέρει αποτελέσματα που στο στόχαστρό της έχουν το σύνολο των δημοτικών αρχών εκείνων, αλλά και την υποψηφιότητα δημάρχων που παλεύουν για μια ΤΑ διεκδικητική, για μια ΤΑ που δε δέχεται να γίνει το μακρύ χέρι της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, για μια ΤΑ που καθημερινά κατακτά νέες δυνάμεις στο σύνολο του λαού και ιδιαίτερα σε ανθρώπους που για τον ένα ή τον άλλο τρόπο αντιτίθεται σε αυτή την πολιτική", επισημαίνει ο δήμαρχος.

Καταλήγει λέγοντας πως ειδικότερα για την Βέρα Νικολαϊδου, η απόφαση της ΤΕΔΚΝΑ κρίνει το στίγμα του χαρακτήρα της, την αγωνιστικότητά της, αλλά και τη θέλησή της να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική. "Την οριστική απάντηση σε αυτή τη μεθόδευση θα τη δώσει ο λαός της Κοκκινιάς στις 11 Οκτώβρη", υπογραμμίζει.

"Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία"

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στην καταξιωμένη αγωνίστρια Βέρα Νικολαϊδου,αλλά και την καταδίκη των απαράδεκτων, αντιδημοκρατικών ενεργειών και μεθοδεύσεων εις βάρος της δηλώνουν η "Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία" και ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Τσουκαλάς.

"Τέτοιου είδους ενέργειες συκοφάντησης και αποπροσανατολισμού, δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης μπροστά στην ογκούμενη λαϊκή οργή και την αγανάκτηση για την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική που ακολουθεί.

Αυτή η πολιτική θα καταδικαστεί από τον ελληνικό λαό στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, υπερψηφίζοντας αγωνιστικούς συνδυασμούς και αναδεικνύοντας Δημάρχους και Νομάρχες συνεπείς αγωνιστές, όπως είναι η Βέρα Νικολαϊδου που χρόνια πρωτοστατεί στους αγώνες του μαζικού - λαϊκού κινήματος", επισημαίνει ο Π. Τσουκαλάς.

"Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα Ανω Λιοσίων"

Η "Λαϊκή Αγωνιστική Ενότητα" (ΛΑΕ) Ανω Λιοσίων και ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης Στέλιος Μπιρμπάκος,καταγγέλλουν την ανήθικη επίθεση του δημάρχου Νίκαιας Τράπαλη, ενάντια στην Βέρα Νικολαϊδου.

"Είναι σε όλους γνωστό ότι η Βέρα Νικολαϊδου έχει βάλει τη σφραγίδα της, ως δήμαρχος της Κοκκινιάς, υπερασπιζόμενη τους δημότες και τη μαχητική αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε αντίθεση με την αποτυχημένη πορεία του διαχειριστή των κυβερνητικών επιλογών, Τράπαλη.

Η ενέργεια του διορισμένου από την κυβέρνηση γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής, να παύσει από Σύμβουλο την Βέρα Νικολαϊδου, είναι παράνομη και αποτελεί πολιτική δίωξη και συνειδητή επιλογή να χτυπηθούν όσοι αντιστέκονται στη λογική των ιδιωτικοποιήσεων, της πολιτικής ομηρίας και της μετατροπής της ΤΑ σε χώρο εμπορευματοποίησης του κοινωνικού της χαρακτήρα, που θέλει να επιβάλει η ΕΕ και υλοποιεί η κυβέρνηση με τους εκάστοτε διαχειριστές της", επισημαίνει η ΛΑΕ και ο Στ. Μπιρμπάκος.

Ισίδωρος Σταμούλης

Η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση" Υμηττού και ο υποψήφιος δήμαρχος Ι. Σταμούλης, με οργή και αγανάκτηση καταδικάζουν την πρωτοφανή και απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης που θέτει σε αργία την Βέρα Νικολαϊδου.

"Η μεθοδευμένη αυτή δίωξη πολιτικής σκοπιμότητας, που στήθηκε από τα επιτελεία της κυβέρνησης, αποσκοπεί να σπιλώσει ηθικά την άξια αγωνίστρια Βέρα Νικολαϊδου που στάθηκε και στέκεται ανυποχώρητα στις λαϊκές επάλξεις και είναι καταξιωμένη στη συνείδηση όχι μόνο του λαού της Κοκκινιάς, αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού και του εργατικού κινήματος.

Με ανάξιες πολιτικές πράξεις, που θυμίζουν πρακτικές του μαύρου παρελθόντος, προσπαθούν να πριμοδοτήσουν τους εκφραστές της αντίληψης που θέλει την ΤΑ υποχείριο των κυβερνητικών επιλογών.

Η άθλια αυτή απόφαση, που πρέπει να ανακληθεί αμέσως, δείχνει και τον πανικό της κυβέρνησης, που μπροστά στο αγωνιστικό φρόνημα του λαού που ανεβαίνει και την αναπτυσσόμενη λαϊκή συσπείρωση χρησιμοποιεί για την επιβολή της αντιλαϊκής της πολιτικής, την ωμή βία, την τρομοκρατία, τη συκοφαντία.

Να είναι όμως βέβαιοι τον ερχόμενο Οκτώβρη, στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές θα πάρει την απάντηση που της αξίζει.

Η Βέρα Νικολαϊδου έδωσε την αγωνιστική απάντηση: Καμία απόφαση δεν μπορεί να θέσει σε "αργία" την πάλη και τη δράση μας!", επισημαίνει ο Ι. Σταμούλης.

ΔΕΚ Χαϊδαρίου

Για τη "Δημοτική Ενωτική Κίνηση" (ΔΕΚ)Χαϊδαρίου" ο Μιχάλης Σελέκος,υποψήφιος δήμαρχος και ο Κώστας Βορέας,δημοτικός σύμβουλος, καταγγέλλουν την πρωτοφανή και προκλητική απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής.

"Η απόφαση αυτή, που εναρμονίζεται πλήρως με τη συκοφαντική επίθεση που έχει εξαπολύσει ο δήμαρχος Νίκαιας Τράπαλης, είναι μέρος των σχεδίων που κάνουν τα κυβερνητικά επιτελεία για να ανακόψουν τη νικηφόρα πορεία της "Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας" και να περισώσουν τον εκλεκτό τους Τράπαλη, που υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την αντιλαϊκή τους πολιτική.

Οσοι ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι της Νίκαιας, γνωρίζουν καλά το ήθος και την ανιδιοτέλεια της Βέρας Νικολαϊδου, και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν η "μπόχα" της πολιτικής του Τράπαλη και της παρέας του να μολύνει αγωνιστές που στέκονται πάντα στο πλευρό του λαού και παλεύουν για να λυθούν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των λαϊκών συνοικιών", επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

Η "Δημοτική Ενωτική Κίνηση" Χαϊδαρίου δηλώνει πως θα βρίσκεται στο πλευρό της Βέρας Νικολαϊδου γιατί με τη δική της δίωξη θέλουν να χτυπήσουν όλους όσοι αντιστέκονται με τον ανυπόταχτο αγώνα τους στη μετατροπή της ΤΑ σε μηχανισμό επιβολής της κυβερνητικής πολιτικής. "Είμαστε βέβαιοι ότι ο λαός της Νίκαιας θα βγάλει τα συμπεράσματά του, θα δώσει την κατάλληλη απάντηση στους συκοφάντες εκλέγοντας δήμαρχο την Βέρα Νικολαϊδου", καταλήγει ο υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου.

ΝΑΣ Κυκλάδων

Η ΝΑΣ Κυκλάδων και ο υποψήφιος νομάρχης Βαγγέλης Σιγάλας, τονίζουν πως αυτή η απόφαση έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε όλους όσοι χρόνια τώρα ξέρουμε ποιοι ήταν και είναι οι μπροστάρηδες στην ΤΑ.

"Η Νίκαια και όλη η Ελλάδα ξέρει ότι οι κομμουνιστές παλεύουν χωρίς την παραμικρή προσωπική ιδιοτέλεια. Στόχος τους ένας και μοναδικός: Να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα του λαού μας. Ο λαός θα απαντήσει σε όλες αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες, στις 11 Οκτώβρη. Τότε θα καταδικάσει τις σημερινές εκσυγχρονιστικές πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, που καθημερινά γίνονται πιο επικίνδυνες", επισημαίνει ο υποψήφιος νομάρχης.

Πασχάλης Κυριακίδης

Στην ίδια λογική κινείται και η δήλωση του Πασχάλη Κυριακίδη,υποψήφιου δήμαρχου Αργυρούπολης. "Αίσχος για την ύπουλη, δόλια μεθόδευση πολιτικής δίωξης της Βέρας Νικολαϊδου", υπογραμμίζει ο Π. Κυριακίδης. Επισημαίνει πως η κυβερνητική πολιτική, όχι μόνο με νόμους απονευρώνει τον αγωνιστικό λαϊκό χαρακτήρα της ΤΑ, αλλά και με χίλιους δόλιους τρόπους τρομοκρατεί τους γνήσιους εκφραστές της διεκδικητικής ΤΑ, αυτής που συμπαραστέκεται στους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας.

"Ματαιοπονεί όμως. Τα διάφορα σαλιγκάρια της κυβερνητικής πολιτικής στην ΤΑ ή οι διάφοροι, πολιτικά, τυχοδιώκτες βαστάζοι της, θα βουλιάξουν στα λασπόνερα της δύσοσμης πολιτικής της. Θα απομονωθούν.

Οι δημότες της Νίκαιας τον Οκτώβρη αποφασίζουν: Η αγωνίστρια Βέρα Νικολαϊδου, θα είναι δήμαρχός τους", καταλήγει η ανακοίνωσή του.

Γιατί είναι μεθοδευμένη πολιτική δίωξη

"Η απόφαση αυτή πρέπει να το τονίσω απ' την αρχή ότι δεν είναι κανένα καινούριο γεγονός, είναι συνέχεια μιας μεθοδευμένης ποινικής δίωξης με πολιτικές επιδιώξεις. Η δίωξη αυτή εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του δημάρχου και της κυβέρνησης να σταματήσουν την κοινωνική και πολιτική αντιπαράθεση, να συκοφαντήσουν κάθε αγωνιστική φωνή που στέκεται απέναντι στη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική".

Με τα λόγια αυτά, η Βέρα Νικολαϊδου ξεκίνησε χτες να ξετυλίγει το "κουβάρι" της υπόθεσης, καταθέτοντας τα γεγονότα ένα προς ένα. Γεγονότα που και μόνο από τη χρονική τους περίοδο αν τα δει κανείς, καταλαβαίνει πως η δίωξή της είναι καθαρά μεθοδευμένη πολιτική απόφαση. Η υποψήφια δήμαρχος αποκάλυψε στη χτεσινή συνέντευξη το ρόλο του σημερινού δημάρχου Βασίλη Τράπαλη, των μελών της πλειοψηφίας αλλά και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου των άλλων παρατάξεων που τον υποστηρίζουν.

Η ιστορία, είπε η Β. Νικολαϊδου, ξεκίνησε όταν όλοι αυτοί δήλωναν δημοσίως ότι θέλουν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με τις σχολές "Ηράκλειτος", αρνούμενοι ταυτόχρονα να δεχτούν τις έγκυρες και κατατεθειμένες θέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου για το έργο, γιατί κάτι τέτοιο δε θα εξυπηρετούσε το στόχο τους. Στη συνέχεια ο δήμαρχος κινεί όλες τις διαδικασίες για δέσμευση της περιουσίας της (σ. σ: ένα προσφυγικό σπίτι 68 τ. μ. ), με ασφαλιστικά μέτρα. Η υπόθεση εκδικάστηκε στις 19 Γενάρη 1998, όπου η Β. Νικολαϊδου την κέρδισε πανηγυρικά.

Ομως, ο Β. Τράπαλης συνεχίζει την προσπάθεια πολιτικής εξόντωσης και με έγγραφο που στέλνει στον γ. γ. της Περιφέρειας, στις 12/12/97, ζητά να τη θέσει σε "αργία".Ταυτόχρονα προσλαμβάνει - πέρα από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου - και άλλους νομικούς για την εξυπηρέτηση των επιδιώξεών του. Κι ενώ ο δήμος παρουσιάζεται στα δικαστήρια ως πολιτική αγωγή, είναι αυτός που στις 23/6/98 ζητά και κατορθώνει την αναβολή της δίκης!

Μετά απ' αυτό, στις 3 Ιούλη, ο γ. γ. εκδίδει την απόφαση που τη θέτει σε"αργία" και τη στέλνει στον Β. Τράπαλη, στο υπουργείο Εσωτερικών και στη Νομαρχία Πειραιά. Ο δήμαρχος της Νίκαιας, αντί να της κοινοποιήσει την απόφαση, όπως όφειλε, την κρατά περισσότερο από 20 μέρες στο γραφείο του.Ταυτόχρονα διαδίδει από δω και από κει πως η Β. Νικολαϊδου έχει τεθεί σε αργία! Τελικώς η υποψήφια δήμαρχος τηλεφωνικά ενημερώθηκε στις 3 Αυγούστου και τυπικά της κοινοποιήθηκε η απόφαση στις 6 Αυγούστου...

"Ετσι έχει η ιστορία και δημόσια θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα, που δείχνουν ότι όλη αυτή η ιστορία είναι μεθοδευμένη πολιτική δίωξη", είπε στη συνέχεια η Β. Νικολαϊδου και διερωτήθηκε:

  • Γιατί, ενώ υπήρχε παραπομπή απ' τον Ιούνη του '97, δεν την παρέπεμψαν τότε ή δεν την έβαλαν τότε σε αργία και περίμεναν να γίνει αυτό δύο μήνες πριν απ' τις εκλογές;
  • Εχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο πανελλαδικά στα χρονικά της ΤΑ; Εχει τεθεί ποτέ σε "αργία" κάποιος εκλεγμένος, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί καν απόφαση δικαστηρίου; "Σας διαβεβαιώ πως όχι", ήταν η απάντηση που έδωσε η ίδια.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ