ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 8 Μάη 1998
Σελ. /36
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Εκσυγχρονιστική" κυβερνητική βία
  • ΜΑΤ και δακρυγόνα επιστράτευσε η κυβέρνηση χτες σε μια επιχείρηση τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική
  • Συλλαλητήριο ενάντια στον αυταρχισμό σήμερα στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος
  • Παλλαϊκή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική το παλλαϊκό - πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 14 του Μάη

Τις δυνάμεις καταστολής επιστράτευσε χτες η κυβέρνηση των "εκσυγχρονιστών" για να χτυπήσει τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαδήλωναν ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη δουλιά με μαζικούς διορισμούς από την επετηρίδα. Την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο Μέγαρο επιστράτευε ψεύδη για να εξωραϊσει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησής του και επαναλάμβανε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την εφαρμογή της, λίγα μέτρα πιο πέρα έδειχνε πώς πραγματικά εννοούσε το "διάλογο" με τους εργαζόμενους. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις σιδερόφραχτες δυνάμεις των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει τη λεωφόρο Αμαλίας. Η απόφαση της κυβέρνησης ήταν ότι δεν έπρεπε ούτε ένας διαδηλωτής να προσεγγίσει το Ζάππειο και την εφαρμογή της ανέλαβαν τα κλομπ και τα δακρυγόνα.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, έξω από το "Αρσάκειο", όπου εδρεύει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εκεί εκδικαζόταν η προσφυγή των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών και των αδιόριστων εκπαιδευτικών ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Ακολούθησε πορεία με κατεύθυνση το Ζάππειο Μέγαρο. Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Αυτό το υπουργείο δεν είναι της παιδείας, είναι του Λαμπράκη και της ολιγαρχίας", "Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών", "Οχι παιδεία για λίγους κι εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς" οι εκπαιδευτικοί, μαζί με φοιτητές καθηγητικών σχολών, πορεύτηκαν διά των οδών Πανεπιστημίου και Σταδίου. Στην πλατεία Συντάγματος, οι εκπαιδευτικοί βρήκαν κλειστή από κλούβες των ΜΑΤ την οδό Φιλελλήνων και αλλάζοντας πορεία κατευθύνθηκαν προς τη Λεωφόρο Αμαλίας. Και αυτή όμως ήταν αποκλεισμένη από παρατεταγμένους αστυνομικούς και κλούβες. "Εκλεισε η μισή Αθήνα για να δώσει συνέντευξη ο Σημίτης", έλεγαν αγανακτισμένοι οι εκπαιδευτικοί. Αφού έμειναν αρκετή ώρα συγκεντρωμένοι, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να συνεχιστεί η πορεία. Εκείνη την ώρα, ανάμεσα στους διαδηλωτές είχε φτάσει η είδηση ότι τα ΜΑΤ χτύπησαν τους εργαζόμενους της Ιονικής και ακούστηκε το σύνθημα "Νάτοι, νάτοι οι εκσυγχρονιστές, πήρανε τα ρόπαλα και φόρεσαν στολές". Ετσι ακριβώς έγινε και στην Αμαλίας. Οι ΜΑΤατζήδες επιτέθηκαν χτυπώντας με τα ρόπαλα αδιακρίτως και πετώντας δακρυγόνα, για να διαλύσουν τη διαδήλωση. Οι εκπαιδευτικοί απάντησαν με το σύνθημα που επαναλάμβαναν χιλιάδες στόματα "Ψωμί, παιδεία, ελευθερία", τα δικαιώματα δηλαδή που τους έχει στερήσει η εντολοδόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης κυβέρνηση.

"Κάναμε ειρηνική πορεία για να διαμαρτυρηθούμε κατά του νόμου 2525 και συναντήσαμε την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ που πρόσταξε η πολιτική ηγεσία", τόνισε στο "Ρ" ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας Σερ. Τσώνος, ο οποίος βρέθηκε χτες στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο. "Χωρίς καμιά άλλη προειδοποίηση, και ενώ είχαμε συμφωνήσει με την Αστυνομία ότι θα πηγαίναμε ειρηνικά μέχρι το Ζάππειο, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν και χτύπησαν πολλούς συναδέλφους, κάποιοι από τους οποίους πήγαν και στο νοσοκομείο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να ανατραπεί και μέσα από γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ να προχωρήσουμε σε απεργιακές κινητοποιήσεις πριν την ημέρα των εξετάσεων για ανατρέψουμε το νόμο 2525", τόνισε.

Παλλαϊκή απάντηση σήμερα

"Η κυβέρνηση για να περάσει την αντιεκπαιδευτική της πολιτική, την πολιτική της κοινωνικής αναλγησίας και του αυταρχισμού, επιστρατεύει τώρα τις βάρβαρες αστυνομικές τρομοκρατικές επιθέσεις" τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ. Καταγγέλλουν "το βάναυσο τρομοκρατικό χτύπημα της μεγαλειώδους πορείας 10.000 δασκάλων - καθηγητών - φοιτητών" και επισημαίνουν: "Η αναίτια και απρόκλητη τρομοκρατική αστυνομική επίθεση με δακρυγόνα και ασφυξιογόνα, που έστειλε αρκετούς εκπαιδευτικούς και μικρά παιδιά στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, αποδεικνύει περίτρανα ότι το ΥΠΕΠΘ όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για την επίλυση των οξυμένων και ογκούμενων προβλημάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης, όχι μόνο επιμένει, κόντρα στην εκφρασμένη θέληση του εκπαιδευτικού κινήματος, στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και του Ν. 2525/97, αλλά ασκεί και ωμή βία και τρομοκρατία, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των εκπαιδευτικών".

Την επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους εκπαιδευτικούς, καταδίκασε και η ΑΔΕΔΥ.

Χτες, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΟΛΜΕ με εκπαιδευτικούς φορείς και εκπροσώπους σωματείων αποφασίστηκε να δοθεί σήμερα απάντηση στον αυταρχισμό με παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.Η απάντηση στην αντιεκπαιδευτική και γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική θα δοθεί με τον παλλαϊκό συλλαλητήριο ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα στις 14 του Μάη.

Οι ΠΚΣ

Οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την επίθεση των ΜΑΤ, τονίζοντας ότι "για άλλη μια φορά με αποκαλυπτικό τρόπο δείχνει η κυβέρνηση ότι όποιος επιλέγει το δρόμο της αντίστασης, τολμήσει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία".

Η κυβέρνηση, τονίζουν οι ΠΚΣ, επιλέγοντας το δρόμο των ΜΑΤ και της τρομοκρατίας δείχνει την αμηχανία και τον πανικό της μπροστά στην κινητοποίηση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού και της νεολαίας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης - Ε. Ε. και μονοπωλίων. Οι προσπάθειες αυτές όμως δε θα περάσουν. Ο συντονισμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας ενάντια σ' αυτή την πολιτική, η συστράτευση της νεολαίας και των εργαζομένων σ' ένα ενιαίο μέτωπο πάλης αντίστασης σ' αυτή την πολιτική και διεκδίκησης ριζικών αλλαγών στην παιδεία και την κοινωνία είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε όλες αυτές οι προσπάθειες να πέσουν στο κενό.

Στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική συγκέντρωση και πορεία εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε χτες και στη Θεσσαλονίκη, παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε από το πρωί. Στις 12 μ. έδωσαν μαχητικό "παρών" στην Καμάρα και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης. Κυρίαρχα συνθήματα "Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, όχι στην παιδεία των περικοπών" και "Ο διαγωνισμός θα καταργηθεί, ο νόμος του Αρσένη θα ανατραπεί". Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης όπου οι αδιόριστοι και οι εκπαιδευτικοί ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους για τις 14 του μήνα, οπότε έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη ένα μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Ν. Αβραμίδης,μέλος του ΔΣ των Αδιορίστων, δήλωσε: "Η αγωνιστική διάθεση των εκπαιδευτικών δεν κάμπτεται και αυτό είναι το αισιόδοξο. Από εδώ και πέρα οι αδιόριστοι και οι αναπληρωτές στη Θεσσαλονίκη συνεχίζουμε συντονισμένα με τους καθηγητές και τους δασκάλους". Ηδη αύριο Σάββατο έχει προγραμματιστεί να γίνει κοινή σύσκεψη των ΕΛΜΕ, των Διδασκαλικών Συλλόγων, των Αδιόριστων και των Αναπληρωτών, προκειμένου να καθοριστεί η παραπέρα αγωνιστική πορεία του κλάδου.

Εκκρεμής η προσφυγή στο ΣτΕ

Στο μεταξύ, το ΣτΕ αρνήθηκε να ικανοποιήσει χτες το αίτημα των νομικών εκπροσώπων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ να αναβληθεί η υπόθεση για τις 4 Ιούνη, επικαλούμενο την κατάθεση πρόσθετων λόγων που αφορούν το γνωστικό αντικείμενο των εξετάσεων. Ετσι, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο θα απορρίψει ως ανομιμοποίητη την αίτηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, χωρίς καν να προχωρήσει σε κρίση για την ουσία της υπόθεσης. Η δίκη θα οδηγηθεί σ' αυτή την εξέλιξη, καθώς οι νομικοί εκπρόσωποι των αιτούντων δεν παρέστησαν στη συζήτηση του θέματος. Αποχώρησαν, όταν το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους για αναβολή της υπόθεσης. Σε δηλώσεις τους οι νομικοί εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ είπαν ότι πλέον η υπόθεση παραμένει εντελώς εκκρεμής από νομικής πλευράς "με ενδεχομένως απρόβλεπτες συνέπειες". Παράλληλα το ΣτΕ ανέβαλε για την 1 Οκτώβρη 1998 τη συζήτηση της προσφυγής των εκπαιδευτικών κατά των πράξεων της Διοίκησης, με τις οποίες καθορίζεται το γνωστικό αντικείμενο των εξετάσεων.

Βάναυση επίθεση κατά τραπεζοϋπαλλήλων

Τους εργαζόμενους σε Ιονική και Εμπορική ξυλοκόπησαν τα ΜΑΤ, στη διάρκεια πορείας τους προς το Ζάππειο. Δυο ελαφρά τραυματισμένοι. Σφοδρή καταγγελία από την ΕΣΑΚ Τραπεζών. Απεργία αποφάσισε η ΟΤΟΕ για την ερχόμενη Δευτέρα

Με έναν "εκσυγχρονιστικό" ξυλοδαρμό αντιμετώπισε η κυβέρνηση εκατοντάδες εργαζόμενους στις Τράπεζες Ιονική και Εμπορική,οι οποίοι διαδηλώνοντας ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να ξεπουλήσει την Ιονική, επιχείρησαν χτες να πλησιάσουν στο Ζάππειο την ώρα που ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δήλωνε σε συνέντευξή του την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα την αντιλαϊκή πολιτική της.

Οι εργαζόμενοι στην Τράπεζα πραγματοποίησαν τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί και συγκεντρώθηκαν αρχικά στο κεντρικό κατάστημα της Ιονικής στην Πανεπιστημίου, μαζί με συναδέλφους τους της Εμπορικής που πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι στο μηχανογραφικό κέντρο της Ιονικής πραγματοποιούν από χτες 48ωρη απεργία,με απόφαση του Συλλόγου Υπαλλήλων, ενώ σήμερα απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι της Τράπεζας.

Οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στη συνέχεια με πορεία στο Ζάππειο. Η πορεία τους ανακόπηκε από δυο, παραταγμένες στο δρόμο, αστυνομικές κλούβες και ισάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ,καθώς έφτανε στη Βουλή και στην προσπάθεια των διαδηλωτών να προσπεράσουν τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ξέσπασε η επίθεση, που είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο εργαζόμενοι, οι Σ. Νοάκος και Ν. Μουσελής,οι οποίοι διακομίστηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της Ιονικής, Γ. Μαρκάκη,ζήτησαν συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου και τον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη.

Τελικά συναντήθηκαν με τον Απ. Κακλαμάνη,ο οποίος εξέφρασε τη... λύπη του για την αστυνομική επίθεση, εξέφρασε τη συμφωνία του με το αίτημα της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ για συγχώνευση των δυο τραπεζών και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Γ. Παπαντωνίου τις θέσεις των εργαζομένων.

Η ΕΣΑΚ Εργαζομένων στις Τράπεζες "καταγγέλλει τη βάναυση επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της Ιονικής και στους καθηγητές στο Σύνταγμα, λίγη ώρα μετά την επίθεση στους εργαζόμενους του ΜΙΝΙΟΝ. Η αντεργατική πολιτική πάει χέρι - χέρι με τον αυταρχισμό".

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε ομόφωνα χτες το πρωί 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 11 του Μάη.Θα ακολουθήσει νέα συνεδρίασή του για την πορεία των κινητοποιήσεων.

"Το ξεπούλημα των κρατικών τραπεζών υπηρετεί τον πολιτικό στόχο που είναι η ενίσχυση, η συγκέντρωση και η ασύδοτη δράση του κεφαλαίου", τονίζεται σε δελτίο Τύπου της ΕΣΑΚ Εργαζομένων στις Τράπεζες,η οποία καλεί τους τραπεζοϋπάλληλους "συσπειρωμένοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους".

"Αυτή η πολιτική δεν ανατρέπεται με "διαλόγους", ανατρέπεται με σύγκρουση και ρήξη, με συντονισμένους και διαρκείς αγώνες", επισημαίνει η παράταξη, αναφέροντας ότι μετά τη Μακεδονίας - Θράκης που πουλήθηκε, σειρά έχουν οι Ιονική, Κρήτης, Κεντρικής Ελλάδος, Γενική και άλλες.

Τονίζεται ακόμα ότι η πολιτική της κυβέρνησης θα σαρώσει εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα και την ίδια την εργασία, αλλά η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ "μπροστά σ' αυτή την ολομέτωπη επίθεση κρατά μια "συναινετική" στάση".

Η ΕΣΑΚ,στο Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ, πρότεινε:

Πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας του κλάδου στις 11 του Μάη,με ταυτόχρονη συγκέντρωση και ανοιχτό Γενικό Συμβούλιο για τον καθορισμό της συνέχειας του αγώνα. Αγωνιστικό συντονισμό με τις άλλες ΔΕΚΟ. Να αναλάβει η ΓΣΕΕ την ευθύνη για ανάπτυξη αγώνων ενάντια σε ιδιωτικοποιήσεις, αλλαγές εργασιακών σχέσεων, μείωση εισοδήματος. Οι προτάσεις δεν έγιναν συνολικά αποδεκτές από την πλειοψηφία.

Ξυλοκοπήθηκαν οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ

Τη βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά στην πύλη του υπουργείου Εργασίας δέχτηκαν οι εργαζόμενοι του πολυκαταστήματος, οι οποίοι αγωνίζονται να κρατήσουν ανοιχτό το κατάστημα και να διασφαλίσουν την εργασία τους, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα

Την απρόκλητη βίαιη επίθεση των αντρών της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης δέχτηκαν χτες οι εργαζόμενοι του ΜΙΝΙΟΝ,οι οποίοι - στα πλαίσια της στάσης εργασίας και της πορείας τους προς το υπουργείο Εργασίας - προσπάθησαν φτάνοντας εκεί να παρακάμψουν την "αλυσίδα" των αστυνομικών και να παραταχθούν στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο του υπουργείου.

Οι άντρες των ειδικών δυνάμεων άρχισαν να απωθούν βίαια και να χτυπάνε ανεξαιρέτως άντρες και γυναίκες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ένας απ' αυτούςχτύπησε εργαζόμενο με ειδικές ανάγκες,όταν αυτός παραπάτησε και έπεσε στο πεζοδρόμιο! Σαν να μην έφτανε αυτό, προσπάθησαν να συλλάβουν και τον γραμματέα του σωματείου Γ. Πέρο,επειδή αντέδρασε στον ξυλοδαρμό του συναδέλφου του. Η σύλληψη, ωστόσο, αποτράπηκε κάτω από τις έντονες αντιδράσεις των συγκεντρωμένων. Ενας από τους εργαζόμενους μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο!

Τα επεισόδια έληξαν με την παρέμβαση των συνδικαλιστών και ακολούθησε συνάντησή τους με τον υφυπουργό Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππα,ο οποίος - όπως και ο υπουργός - έφτασε στο υπουργείο με τη λήξη των επεισοδίων. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν από τον υφυπουργό να μεσολαβήσει για την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα που προέκυψε μετά την αναβολή που έδωσε το Πολιτικό Εφετείο της Αθήνας στην έκδοση απόφασης σχετικά με την αίτηση της επιχείρησης για ένταξή της στο άρθρο 44 του νόμου 1892 για το διακανονισμό των χρεών της, έως ότου βρεθεί εγγυητής για τα χρέη της επιχείρησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι τη Δευτέρα θα καλέσει σε σύσκεψη όλους όσοι εμπλέκονται με την υπόθεση, προκειμένου από κοινού να αναζητήσουν λύση. Τη δέσμευση του προεδρείου της ΓΣΕΕ ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της διασφάλισης της λειτουργίας της επιχείρησης, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είχε αποσπάσει νωρίτερα αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΜΙΝΙΟΝ, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Μετά τη συνάντηση με τον υφυπουργό και με το σύνθημα "Δεν υποχωρούμε - δεν αποχωρούμε",οι εργαζόμενοι γύρισαν στο κατάστημα, όπου πραγματοποίησαν γενική συνέλευση. Στη συνέλευση έγινε ξεκάθαρο ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, κόντρα στα συμφέροντα που θέλουν το ΜΙΝΙΟΝ ανοιχτό, χωρίς όμως τους ίδιους και τα δικαιώματά τους. Εξάλλου, είναι κοινή πεποίθηση των εργαζομένων ότι αυτά τα συμφέροντα είναι που μπλοκάρουν κάθε λύση που βρίσκεται, ποντάροντας στο ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν τόσο για το κατάστημα - το οποίο να σημειωθεί ότι λειτουργεί υπό πτώχευση - όσο και για τους εργαζόμενους, για τους οποίους τίθεται πλέον θέμα επιβίωσης, αφού παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβρη!

Για σήμερα, το σωματείο έχει κηρύξει και πάλι στάση εργασίας, στα πλαίσια της οποίας θα πραγματοποιηθεί πορεία στη Βουλή, όπου οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να πάρουν θέση στο πρόβλημα. Κοντά στους εργαζόμενους βρέθηκαν χτες ο Χ. Κατσώτης, μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο Π. Ηλιόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Αθήνας της ΕΣΑΚ και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ