ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 4 Απρίλη 1998
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεγάλο το κόστος της υποτίμησης για τους αγρότες

Συζητήθηκαν χτες στη Βουλή δύο Ερωτήσεις, του βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα

Με δύο Ερωτήσεις για τις τιμές των προϊόντων μετά την υποτίμηση της δραχμής και τους κτηνιατρικούς ελέγχους, απευθύνθηκε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας στην ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας. Στην πρώτη Ερώτηση ο υφυπουργός Γεωργίας, από την πλευρά του, υποστήριξε ότι οι επιδοτήσεις με γενεσιουργό αιτία πριν την υποτίμηση της δραχμής, θα δοθούν με τις παλιές ισοτιμίες, ακριβώς λόγω του χρόνου που δημιουργήθηκαν οι αιτίες της αποζημίωσης. Παράλληλα όμως, αναφέρθηκε στα θετικά που θα υπάρξουν για τα εγχώρια αγροτικά προϊόντα από την υποτίμηση.Ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας τόνισε πως "η αλήθεια είναι ότι, ενώ αγοράζουμε με τιμές του 1997 (πληρώνονται με τιμές του 1997 οι σπόροι, τα λιπάσματα, τα φάρμακα, τα μηχανήματα, τα ανταλλακτικά και σε ό,τι άλλο χρειάζονται για να ζήσουν), έρχονται και φορτώνονται όλα τα έξοδα όχι με το 14% της υποτίμησης αλλά με 20% και 30% πάνω. Αρα, λοιπόν, πού είναι τα θετικά; Αρα, λοιπόν, γιατί να μην υπάρξει η ισχύς της καινούριας ισοτιμίας της "πράσινης" δραχμής, έτσι που να μπορέσει να αντισταθμίσει τις απώλειες που έχει από αυτή την υπόθεση της υποτίμησης ο αγρότης για να μπορέσει εν πάση περιπτώσει να σταθεί στα πόδια του;"...

Δεν προστατεύεται η δημόσια υγεία

Στη διάλυση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του υπουργείου Γεωργίας, προχωρεί η κυβέρνηση, σημείωσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικής Ερώτησής του προς τον υφυπουργό Γεωργίας Βασίλειο Γερανίδη.

Ο υφυπουργός υποστήριξε ότι η νέα δομή του υπουργείου Γεωργίας προβλέπει πολύ λιγότερες Διευθύνσεις στα πλαίσια της δημιουργίας πιο ευέλικτης μορφής διοίκησης και εναρμονισμού του υπουργείου με τις νέες ανάγκες.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η λογική του υπουργείου, που επιδιώκει τη διάλυση των μηχανισμών ελέγχων και την παράδοσή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία, σε καμία περίπτωση δεν προστατεύει την υγεία του πολίτη.

Εκδηλώσεις ΚΟ του ΚΚΕ

Με αφορμή την επέτειο των 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ και στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του Κόμματος για την ενημέρωση των εργαζομένων, όσον αφορά τα επίκαιρα και γενικότερα προβλήματα και τις θέσεις του ΚΚΕ, Κομματικές Οργανώσεις διοργανώνουν τις επόμενες μέρες τις παρακάτω εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις - συνεστιάσεις:

Σήμερα Σάββατο
  • Η ΚΟΒ Οικοδόμων του ΚΚΕ στο Αγρίνιο διοργανώνει δημόσια συζήτηση στις 6 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου, με θέμα: "Η δημιουργία του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης". Εισηγητής θα είναι ο Κώστας Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η ΚΟΒ Οικοδόμων, το βράδυ της ίδιας μέρας και ώρα 9, διοργανώνει γιορταστική εκδήλωση προς τιμήν των 80 χρόνων από την ίδρυση και δράση του ΚΚΕ στο κέντρο "ΚΟΚΚΙΟΣ" (στην Εθνική Οδό).
  • Η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ στις 6 μμ, πραγματοποιεί συγκεντρώσεις - συζητήσεις στη Στούπα της Μάνης και στα Αρφαρά Μεσσηνίας.
  • Περιοδεία στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον βουλευτή του Κόμματος Αποστόλη Τασούλα στις 2 το μεσημέρι.Το βράδυ θα κάνει περιοδεία και ομιλία στην Κοινότητα Περάματος, ώρα 8.30 μμ.
Αύριο Κυριακή
  • Οι ΚΟ Αργυρούπολης του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στον κιν/φο "ΣΟΦΙΑ" (πλ. Αγ. Τριάδας) στις 10.30 το πρωί.
  • Οι ΚΟ Γλυφάδας του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στην αίθουσα "Μελίνα Μερκούρη" στις 10 το πρωί, με ομιλητή τον Γιώργο Μαυρίκο,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Οι ΚΟ Ηλιούπολης του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση στο μικρό θεατράκι δίπλα στο δημαρχείο στις 10.30 πμ,με ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Περιοδεία και ομιλία στην Κοινότητα Ελεούσας Ιωαννίνων πραγματοποιεί ο βουλευτής του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας, ώρα 8.30 μμ.
Δευτέρα 6.4.98
  • Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, περιοδεύει το πρωί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
  • Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Ν. Μπατιστάτο, μέλος της ΚΕ του Κόμματος, πραγματοποιεί, το πρωί, περιοδεία στη ΔΕΗ Πειραιά στα Καμίνια.
  • Οι ΚΟ Βύρωνα του ΚΚΕ οργανώνουν στις 7 μμ στο πολιτιστικό κέντρο "Λουίζα" του Βύρωνα συγκέντρωση με θέμα: "Η υποτίμηση της δραχμής, τα μέτρα της κυβέρνησης και οι δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους".
  • Η ΚΟΒ Κλωστοϋφαντουργών - Ιματισμού - Δέρματος του ΚΚΕ καλεί τους φίλους και οπαδούς, τους εργαζόμενους στους παραπάνω κλάδους να πάρουν μέρος σε πλατιά σύσκεψη που θα γίνει στις 5.30 μμ στα Γραφεία της ΚΟΑ (Κοτοπούλη 11 και Βεραντζέρου) στον 5ο όροφο. Θέμα της σύσκεψης είναι η υποτίμηση της δραχμής και τα μέτρα της κυβέρνησης.
  • Η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση - συζήτηση στις 8.30 μμ στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων με θέμα: "Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις - Θέσεις του ΚΚΕ". Ομιλητής θα είναι ο Γεράσιμος Αραβανής,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας.
  • Περιοδεία στις ΔΕΚΟ του Νομού Κιλκίς πραγματοποιεί αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τη βουλευτή του Κόμματος Μαρία Μπόσκου στις 10 το πρωί.Η βουλευτής του ΚΚΕ θα συζητήσει με τους εργαζόμενους για τα μέτρα της κυβέρνησης και θα αναπτύξει τις θέσεις του ΚΚΕ.
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τους Ευρυτάνες κατοίκους της Αθήνας σε σύσκεψη στις 6 το απόγευμα στα γραφεία της ΚΟΑ (Βεραντζέρου και Κοτοπούλη 11).
  • Η Αχτίδα των ΕΒΕ του ΚΚΕ διοργανώνει περιοδεία αντιπροσωπείας του Κόμματος, με επικεφαλής τον Μπάμπη Αγγουράκη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ, στα καταστήματα του Κέντρου της Αθήναςστις 10 το πρωί.
  • Οι ΚΟ Ταύρου του ΚΚΕ οργανώνουν συγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 6 μμ, με ομιλητή τον Σπύρο Στριφτάρη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Οι ΚΟ Ν. Κόσμου του ΚΚΕ οργανώνουν συγκέντρωση στα γραφεία του Κόμματος (Φρατζή 68) στις 6.30 μμ με θέμα: "Οι αγώνες της εργατικής τάξης ενάντια στην πολιτική της λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων".
  • Αντιπροσωπεία του Κόμματος, με τον βουλευτή Αποστόλη Τασούλα,στις7.15 το πρωί θα κάνει περιοδεία στην Τεχνική Υπηρεσία του ΟΤΕ και στο κτίριο του Οργανισμού. Το μεσημέρι, ώρα 1 μμ θα πραγματοποιήσει περιοδεία στον Υδροηλεκτρικό Σταθμό του Αώου της ΔΕΗ.
Τις επόμενες μέρες
  • H Κομματική Οργάνωση Μαρουσίου του ΚΚΕ προσκαλεί σε εκδήλωση που διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη 8.4.98 στις 19.30 μμ στα γραφεία της Επιτροπής Ειρήνης (Μιλτιάδου 4), με θέμα: "Ρατσισμός - ξενοφοβία, φαινόμενα του καπιταλισμού".
  • Οι ΚΟ 4ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΚΚΕ διοργανώνουν συγκέντρωση - συζήτηση την Τετάρτη 8.4.98 και ώρα 6.30 μμ στο ξενοδοχείο Στάνλεϋ (Πλ. Καραϊσκάκη) με θέμα: "Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ". Θα μιλήσει στέλεχος του Κόμματος.
  • Οι ΚΟ Πετραλώνων του ΚΚΕ οργανώνουν συγκέντρωση στα γραφεία τους (Τρώων 45) την Τετάρτη 8.4.98 ώρα 6.30 με θέμα: "Για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμμαχο στις λαϊκές διεκδικήσεις".
  • Η Κομματική Επιτροπή Αρκάδων Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τους συντρόφους και φίλους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που γίνεται την Τετάρτη 8.4.98 και ώρα 7 μμ στα γραφεία της ΚΟΑ με θέμα: "Τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και δημοτικές εκλογές".
  • Η ΚΟΒ Αϊ - Γιώργη Κοκκινιάς του ΚΚΕ καλεί σε σύσκεψη - συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη 9.4.98 ώρα 7 μμ στα γραφεία της (πλ. Αϊ -Γιώργη). Θέμα της συζήτησης είναι: "Η αντιλαϊκή λαίλαπα της κυβέρνησης - Θέσεις και προτάσεις του ΚΚΕ".
  • Η Επιτροπή Ετεροδημοτών από τη Χίο προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ σε σύσκεψη που οργανώνει στα γραφεία της ΚΟΑ το Σάββατο 11 Απρίλη και ώρα 7 μμ.
  • Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης, η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις - συσκέψεις:

Την Τετάρτη 8.4.98 ώρα 7 μμ γίνεται σύσκεψη με επαγγελματοβιοτέχνες στην Καλαμάτα (γραφεία της ΝΕ). Το Σάββατο 11.4 ώρα 8 μμ στα Φιλιατρά στα γραφεία της ΚΟΒ. Την Κυριακή 12/4 ώρα 7 μμ στο ΧΑΝΔΡΙΝΟ.Τη Δευτέρα 13/4 ώρα 7 μμ στο ΠΕΤΑΛΙΔΙ και την Τρίτη 14/4 ώρα 8 μμ στους ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ στα γραφεία της ΚΟΒ.

Πολιτική Εξόρμηση του ΚΚΕ στη Θεσσαλία

Περιοδεία του Δ. Γόντικα, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και άλλων μελών της ΚΕ και στελεχών του ΚΚΕ στην περιοχή

Στη Θεσσαλία περιοδεύει σήμερα και αύριο ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του Κόμματος.

Σήμερα, στις 7 μμ, ο Δ. Γόντικας θα επισκεφθεί το Ζάρκο Τρικάλων, όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους μαζικών φορέων και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των κατοίκων για τις πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ.

Αύριο θα περιοδεύσει σε χωριά της Καρδίτσας και στις 8 μμ θα μιλήσει στηΣέκλιζα.

Επίσης, η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα μιλήσει αύριο Κυριακή στις 8 μμ στην πλατεία των Γόννων της Λάρισας και ο Χρ. Χαλκιάς, μέλος της ΚΕ, στις 8.30 της ίδιας μέρας θα μιλήσει στην Ανάβρα της Λάρισας.

Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης, θα πραγματοποιηθούν κι άλλες συγκεντρώσεις σε συνοικίες πόλεων και χωριά της περιοχής, με ομιλητές στελέχη των τοπικών οργανώσεων του Κόμματος και επισκέψεις κλιμακίων, που θα μοιράζουν ενημερωτικό υλικό με τις θέσεις του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Σάββατο στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν:

  • Πολιτική συγκέντρωση στις 8.30 μμ στη Μαρμάριανη,με ομιλητή τον Τάσο Τσιαπλέ, γραμματέα της ΝΕ Λάρισας του ΚΚΕ.
  • Περιοδείες κλιμακίων στα χωριά Δαμάσι, Βλαχογιάννη, Πραιτώρι, Συκιά, Αμούρι, Δομένικο, Μεσοχώρι, Δένδρα, Κοιλάδα, Μεσσοράχη, Αγ. Ανάργυροι, Κυπάρισσος, Αγ. Γεώργιος, Ζάππειο, Χαρά, Ν. Καρυές, Μύρα, Νίκαια, Χάλκη, Πλατύκαμπος, Γλαύκη, Μελία και Μελισσοχώρι.
  • Στα Τρίκαλα περιοδείες και συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα στα χωριά Καστράκι, Περιστέρα, Πύλη, Τύρνα και αύριο Κυριακή σε Αρδάνι, Κρηνίτσα, Ζηλευτή, Παλαιόπυργο, Οιχαλία, Κρήνη, Μουριά, Δροσερό, Πηγή, Παλαιομονάστηρο, Φήκη, Κονισκόι, Γερακάρι, Γριζάνο,και σε συνοικισμούς της πόλης των Τρικάλων.
  • Στην Καρδίτσα εξορμήσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν σήμερα στα χωριά: Παλιούρι, Κέδρος, Κανάλια, Λεοντάρι, Φύλλο και αύριο Κυριακή σε Ξυνονέρι, Παλιοκλήσι, Π. Κιέριο και Αμπέλα.
  • Στη Μαγνησία περιοδείες στελεχών μαζί με τον βουλευτή Ν. Γκατζή θα γίνουν σήμερα: Στη συνοικία Καπακλί και σε περιοχές του Δήμου Νέας Ιωνίας και αύριο Κυριακή στη Νέα Αγχίαλο και στο Βελεστίνο.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ