ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 31 Μάρτη 1998
Σελ. /36
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φρένο σε ρατσισμό - ξενοφοβία!

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα σε Επερώτηση για την εγκληματικότητα

Στο θέμα της έξαρσης φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας, που έλαβαν χώρα τις προηγούμενες μέρες, αναφέρθηκε χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Στρατής Κόρακας,με αφορμή Επερώτηση της ΝΔ για την αύξηση της εγκληματικότητας και τα μέτρα της ελληνικής Αστυνομίας γι' αυτό. Οπως χαρακτηριστικά είπε, "επανέρχεται η θεωρία του πας μη Ελλην βάρβαρος, σε μια χώρα που έχει 7 εκατομμύρια μετανάστες. Είναι κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη, που δεν επιτρέπεται να αφήσουμε να αναπτυχθεί. Θα είναι έγκλημα. Υπάρχουν ευθύνες των ΜΜΕ, βουλευτών και εκκλησιαστικών παραγόντων, που μεταδίδουν το μίσος και τον εθνικισμό. Δεν είναι αυθόρμητη η υστερία ούτε ελληνικό φαινόμενο. Η εγκληματικότητα κερδίζει έδαφος, εκεί που αυξάνονται η εκμετάλλευση, η εξαθλίωση, τα ναρκωτικά. Η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας είναι πολιτικό θέμα, συνδέεται με την ανάπτυξη. Ποιος κερδίζει από το δουλεμπόριο, που έχουμε αυτή τη στιγμή; Ούτε οι μετανάστες ούτε οι Ελληνες εργαζόμενοι. Οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι εκμεταλλευτές τους".

Καταλήγοντας, ο Στρατής Κόρακας ζήτησε να παρθούν "άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των μεταναστών", αφού "από μόνη της η κάρτα εργασίας δε θα λήξει το πρόβλημα, αν δεν υπάρξουν έλεγχοι. Θεωρούμε τους μετανάστες εργαζόμενους μέρος της παγκόσμιας εργατικής τάξης". Επισήμανε δε πως το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να "βάλουν φρένο στα φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας".


ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Στην τελική ευθεία ο αντιυπαλληλικός Κώδικας

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ψήφιση του εκτρώματος του "νέου" υπαλληλικού κώδικα, ο οποίος προορίζεται να χρησιμεύσει ως εργαλείο για την αφαίρεση κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά και καθυπόταξής τους στις κυβερνητικές επιλογές και εντολές.

Ηδη, αύριο Τετάρτη, συγκαλείται τυπικά η Διακομματική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης με θέμα τον αντιυπαλληλικό Κώδικα, ενώ αμέσως μετά θα προχωρήσει η ψήφιση στη Βουλή, με τη διαδικασία των Κωδίκων.

Η ψήφιση και εφαρμογή του υπαλληλικού κώδικα, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον εμφυλιοπολεμικό, του 1951, συμβαδίζει με την ολομέτωπη επίθεση κατά των εργαζομένων στο δημόσιο, όπως η κατάργηση και συγχώνευση δεκάδων υπηρεσιών κοινωνικού, κυρίως, χαρακτήρα, η άρση της μονιμότητας μέσα από διάφορες μορφές, οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και Οργανισμών, αλλά και λειτουργιών των δημοσίων υπηρεσιών, κλπ.

Η ΝΔ, με απόφαση του Κ. Καραμανλή, ανακοίνωσε ότι δε θα συμμετάσχει αύριο στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, με πρόσχημα την αποδυνάμωση του... κύρους της επιτροπής και θα καταθέσει τις θέσεις της στη Βουλή. Θέσεις όμως που συμπλέουν και στηρίζουν την κυβερνητική πολιτική και τα αντιυπαλληλικά μέτρα.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ